Great Gig In The Sky

../images/Emo79.gif Great Gig In The Sky ../images/Emo79.gif

הקטע הפחות-אהוב עלי מהאלבום, ולכן אשאיר לאוהדי הקטע לספר בשבחו (או להשמיצו, לפי העניין).

חרטושה

New member
אני חושבת שזה קטע נהדר

יש משהו בשירה של קלייר טורי שהוא גם מאד עצוב ומלא ייאוש , גם מתחנן ומבקש, גם מאד מפתה וסקסי, גם מאד זוהר ובומבסטי, והיא גם מפגינה יכולות קוליות נהדרות. מה רע? סתם קטע מדהים לדעתי.

The Albatross

New member
בהחלט.

אני חושב שמנעד הרגשות שבא לידי ביטוי בעזרת המנעד הקולי הוא פשוט מדהים.

vegetable man

New member
עוצמתי

ללא ספק. מצד שני אני יכול להבין או לפחות להבין מה ציף לא אוהבת בו. זה לא טראק אופייני לפלויד. רייט בעצם חוזר כמעט לגמרי על הלחן של Breathe בתוספות קלות. כמה שהיא מדהימה, מאממת והורסת ת'בריאות, לעיתים הקול שלה יכול לעלות לי קצת על העצבים מדי פעם

חרטושה

New member
אני לחלוטין

לא מבינה איך אפשר לא לאהוב אותו, אבל אני כן יכולה להבין איך קטע כזה נטחן עד דק ומאבד מן המשמעות שלו ומן העומק שלו בגלל זה. גם לי קשה היום להתחבר לזה אם אני לא במצב רוח הנכון.

vegetable man

New member
זה כל כך נכון

כי זה באמת קטע יוצא דופן שדורש מוד מסויים כששומעים אותו, וגם זה פעם בכמה זמן. קשה לי גם לשמוע את הנסיון לשחזר אותו ב-pulse. אני מקווה שהצלחתי להשלים הפעם 3 משפטים הגיוניים תחבירית.

wommer

New member
זה כן.

תנסה לשיר את מילות השיר של breath תראה שאתה מצליח...

FuryUri

New member
זה שאתה מצליח לשיר את זה זה לא אומר

כלום... גם אפשר לשיר את "צור משלו" על כל מנגינה וכל שיר אפשר לשיר על מנגינת "צור משלו" הנפוצה... אז? זה אומר שזה אותו לחן? נסתכל על התחלת כל בית בשיר breathe למשל: הקטע נע בין האקורד A ל Emadd9 נעזוב כרגע את התווים שמהם מורכב כל אקורד... זה סתם יהיה ארוך... למרות שככה עוד יותר תבין שזה לא אותו לחן... המשך הקטע הוא C7M ואז Bm7 ואז F7M ואז G ... אפשר בעיקרון (למרות שזה לא ממש נכון...) להגיד שהשיר הוא בסולם C (דו) מז'ור... כמובן שיש יציאות מהסולם.. אבל זה העיקרון... הבסיס של The great gig in the sky הוא: Bm , Asus4, Bb, F ועוד כמה אקורדים...ביניהם גם Eb ... ה Bb וה Eb הם יציאות קיצוניות מהסולם... ככה שאני מניח שזה לא בדיוק C מז'ור... אלא משהו אחר/קרוב... בנוסף... יש המון אקורדים אחרים שלא כתבתי שלא בדיוק מתאימים לסולם... ואין שום אקורד שראיתי שיש ב breathe ... הלחן ממש בבסיס שונה... ואפשר לשמוע את זה בקלות באוזניים... תקשיב ל"צבע" של כל אחד מהשירים... breathe הוא שיר רוק רגיל... קשה קצת להסביר ככה... אבל בסך הכל רגיל. הלחן לא עצוב או משהו כזה. the great gig ...רק תקשיב. שומעים שזה שונה. משהו עצוב בלחן הזה. פשוט שונה...

vegetable man

New member
מה נסגר?

זה כל כך שקוף שזה כמעט מביך שאתה בכלל טוען שלא. מה שתמיד עניין אותי, זה האם הלחן של Breathe בא מרייט גם, ובעקבותיו גם The Great Gig או שזה בא מווטרס ורייט לקח את זה ופיתח אותו עם הפסנתר.

FuryUri

New member
איפה הדימיון בין שני השירים?

רק אני לא מוצא אותו? הקשר היחידי שאני רואה זה הסלייד...זהו. הקלידים שונים כל-כך בין שני השירים...הקצב,המלודיה עצמה...הכל פשוט שונה...וכמו שכתבת בהתחלה שרייט חוזר כמעט לגמרי על הלחן...זה פשוט לא נכון!!!השירים פשוט שונים!!!

vegetable man

New member
אני אנסה להסביר

שני האקורדים הראשונים בשיר, זהים לחלוטין. בתור מי שבא מפסנתר, זה מתבקש לקחת אותם ולהמשיך אותם הלאה אחרת, לנסות לפתח את זה בצורה שונה. וזה בדיוק מה שעשה פה ריק. אנחנו מכירים גם לא מעט שירים של רוג'ר שהוא עושה אותו דבר כלומר משנה בהם את הלחן מעט (מה שציף קוראת "ממחזר"
, למרות שלא מדובר ברוג'ר הפעם). מה שיפה בשירים של הפלויד, בין היתר, הוא היכולת שלהם בתקופה ההיא (שלא כמו בימינו למרבה הצער) להפוך להם את הצורה, כך שכמעט בכל הופעה כל שיר יכול להישמע אחרת מחדש. דוגמא אחרת, Us and Them בנקודת זבריצקי הוא צליל פסנתר חרישי ואיטי, וכאן הוא קיבל עיבוד רציני עם סקסופון, קולות ליווי וכו'...

חרטושה

New member
אגב,

אנשים שצפו בסרט שנעשה על האלבום אמרו שריק שאל אקורדים ממיילס דיוויס (נגן הג'אז)מהביצוע ל- Kind of Blue. האקורדים האלה מלווים כנראה באופן מוחשי חלק מסוים מהאלבום ומהווים סוג של השראה.

Harleydude

New member
יאפ

הוא אפילו הדגים את זה בסרט, לצערי אני לא זוכר בדיוק על איזה קטע מדובר אבל ריק אמר שמיילס הוא השראה ענקית בשבילו בפרט וג'אז בכללי והוא שואב משם המון השראה ורעיונות.

אני עדיין לא רואה את זה

וגם לא שומעת. ריק רייט מנגן בד"כ באותו סגנון: באיטיות, וע"ב אקורדים בטווח די מצומצם. היינו, כמלחין הוא די מוגבל. אין בכך כל פסול - השירים שלו חביבים מאוד ותרומתו לפלויד ברורה. אבל זה לא אומר שהשירים שלו זהים וממוחזרים.

vegetable man

New member
שלא תביני לא נכון

לא טענתי שרייט ממחזר שירים. יאמר לזכותו שהשירים שהוא כתב מעולם לא ניסו להתחפש לשירים של מישהו אחר (מה שלא נכון למשל לגבי גילמור!). אבל כאן, בחלק זה של האלבום, יש שימוש ב"תבנית" המקורית של הלחן הזה, ב-Breathe, Breathe Reprise, ושוב ב-Great Gig. ובמיוחד עבור מי שלא מבחין בדמיון, כך אני שומע את Breathe: Em, G, Em, G ,Em, G ,Em ,G 2 האקורדים האלה חוזרים למעשה בית שלם. (עד For long you live, לא כולל, כי אח"כ האקורדים יורדים). ובדומה, ב-TGGITS: Bm, F, Amin, F, G, C, G, C, G, C, G, C כאשר G ו-C הוא בדיוק אותו מרווח כמו Em ו-G שב-Breathe, רק טון וחצי מעל. למעשה, מהרגע ששומעים תופים, 2 האקורדים האלה מתנגנים בלופ בזמן שקלייר טורי משתוללת. זהו הסתברתי הכי טוב שיכלתי. מכאן אני משאיר לצנעני לעשות מההודעה הזאת מטעמים

למעלה