Great Gig In The Sky

wommer

New member
אה ועוד משהו.

זה שמישהו לא אוהב אותו, והמון אנשים אחרים אוהבים אותו זה לא אומר כלום.

וינסנטי

New member
קטע מעולה!!

טורי נשמעת כמו זמרת שממש חבל שהיא לא עשתה עוד בחיים שלה, אבל הקטע הזה מספיק בשביל הרבה.. היא שרה פה מעולה, רייט מגניב על הפסנתר, גילמור כהרגלו מדהים על הסלייד, ומייסון נותן תיפוף מצוין. ואגב, אין כזה דבר "שיר פלויד אופייני". יש לפינק פלויד כ"כ הרבה סוגים של שירים, אז.. אי אפשר לקבוע מה פלוידי ומה לא.

itaikuskus

New member
מה שאני חושב על זה

ווווואווווווווווווווווווווווווווווו אהההההההההההההההה אוווווווווווווווווו וווווווווואההההההההההההההההה ווווווווווווווווווווווווווואאאאאאההההההההההההההההההההההההההההההה ההההההההההההההההההההההאואואואואואואואואואוא האאאאאאאאאאאאאאאהאאאאאאאאאאאהאאאאאאאאאאאאאאאהאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אווווווווווווווווווו או-אההההההההההההההההההההההההההההההההה אם אתם מייחסים חשיבות למה שהיא שרה, אתם תייחסו גם חשיבות לביקורת הזאת.

פעם אהבתי את הקטע הזה מאוד

במשך שנים, זה היה אחד הקטעים היחידים של הפלויד שיכולתי לשמוע בכלל. היום אני חושבת שהוא over the top, היינו, מוגזם.

שלום חן

New member
גם עלי פחות אהוב ../images/Emo31.gif

יש איזשהו קסם ועוצמה בקטע הזה, במיוחד ובגלל הסולו של קלייר טורי, אבל הקטע ממש לא אופייני לפלוייד, הוא גורם לי מידי פעם לדלג עליו, טחון ומאבדים את הבאלנס בתקליט, גורם לאי איזון בתקליט כנ"ל גם ל- Any Colour You Like.

THC MaN

New member
בין ההכי אהובים עליי

של פלוייד.. גורם לצמרמורות.. וכשאני שומע על זה אני חושב על המוות.. ואז יש את ההוא שאומר If you hear this whisper you are dead... פשוט קטע מצויין

Inis mor

New member
קטע מדהים!

אהבתי אותו עוד לפני שידעתי שהוא של פינק פלויד :). בגלל האיכויות הקוליות (כמו שכבר אמרו) ובגלל שהמלודיה פנומנאלית. אוף,אני שונאת להיכנס למטאפורות האלה אבל...טוב... האנרגיה ה"גברית" בנגינה שלהם משתלבת עם אחד מהקולות הנשיים היפים ביותר ששמעתי. ובגלל שהכלי הדומיננטי ביותר בקטע הוא הפסנתר הוא נותן את הפאן "השמיימי" של הקטע. כמעט כמו שירת כנסיה. לדעתי, קטע מדהים.

אהבתי, קלעת בול

הקול הכי יפה ומענג ששמעתי בחיים. גם לי יש מטאפורה על השיר הזאת אבל בכל זאת לא בטוח שכדאי להרחיב עליה
.

Inis mor

New member
אם זה מה שאני חושבת...../images/Emo6.gif

שאתה מתכוון אליו-יש באמת משהו מיני בקטע הזה.

The Walrus

New member
שיר גדול.

אין בו הרבה מה לנתח, פשוט שיר מדהים. השילוב של הפסנתר והגיטרת סלייד בהתחלה פשוט גאוני. וגם השירה... גדול.

holo

New member
אני דווקא אוהב את הקטע

אני אוהב את המנגינה השקטה על הפסנתר, לחן יפיפה, גילמור מצטרף על הסלייד על הגיטרה, וכל השירה העוצמתית של קלייר טורי, אחח פשוט תענוג, מעבירה צמרמורורת, היא מתחילה לצעוק בסוג של תקווה ומסיימת ביאוש, לדעתי זה קטע נהדר!

חרטושה

New member
טוב, אני רואה שעוד לא מאוחר להוסיף

אז אני אוסיף ואכתוב את כל מה שעוד אפשר לומר לדעתי על השיר הזה, כמה מילים נוקבות שברוב נדיבותכם ותמימותכם (במובן החיובי של המילה) חסכתם מהמשורר ו/או לא פיתחתם עד הסוף. שימו לב שבדיוק לפני שקלייר מתחילה לשיר אנחנו שומעים ברקע מישהו מדבר ואומר: I am not afraid to die, anytime will do. why should I be afraid to die, no reason for it. you got to go sometime The great gig in the sky הוא פשוט שם נרדף ללבעוט בדלי, להריח את הפרחים מלמטה, לשיר בליווית מלאכי שרת, למות, לעבור לעולם הבא, להתפוגג... הבנתם את הנקודה. השיר אם כן מדבר על מוות, במובן האובדני לפעמים של המילה וגם כחלק ממעגל החיים. השירה של טורי מבטאת לדעתי את כל הדברים שקשורים במחשבות של אדם על קיצו הבלתי נמנע וזה כמובן בהתייחס למחשבות של אדם צעיר ולא זקן שמביט על כל העניין של מוות בצורה אחרת; כל הרגשות הבומבסיטיים שמייצגים את המוות או את הבריחה הבלתי אפשרית ממנו- כולם נכנסים בשירה של קלייר טורי ובאים לידי ביטוי באופן מושלם. הפחד והייאוש, הידיעה שהוא בלתי נמנע, מחשבות על הקץ, כמו גם הסקס (שמייצג את ההפך מהמוות, אבל כמדורבן על ידו, עזבו, מסובך), הפיתוי (ראינו חור שחור, נקפוץ לתוכו?) והתקווה שיש משהו (טוב!) שמחכה לנו מעבר לכאן ולעכשיו. וכל זה בלי להרבות מילים בכלל. רק פסנתר וקלייר , וכאן בדיוק מונחת הגדולה של ריק ושל הפלויד בכלל, ביכולת המדויקת להעביר רגשות ומחשבות עמוקים וסבוכים שקשה לתמצת אותם אפילו במילים רבות ושאנשים לאורך ההיסטוריה שפכו עליהם ערמות של נייר ודיו, כל זה מועבר בבהירות ובצורה צלולה לגמרי במנגינה אחת לא מאד מסובכת.

vegetable man

New member
ממש יפה מה שכתבת

זה אכן קטע מאוד מופשט, בין הכי שאני מכיר. לרייט יש הרבה חלק בקטעים האינסטרומנטליים שמעבירים תחושות כאלה ואחרות, ופה הכל חובר יחד עם הקונספט של האלבום. נראה לי שהמרחק בין מבט ציני על הקטע לגישה שלך הוא מאוד צר, ואני מוצא את עצמי מדי פעם ב-2 הצדדים. יש קצת הרגשה שעומדים מעלי ואומרים לי מראש על מה השיר/האלבום מדבר "זה הקטע, הוא מדבר על מוות וכו'" מעט מציב גבולות לתפישה שלי למוסיקה ואני לא אוהב את זה, למרות שהמוות ומה שבא איתו הוא אכן דרך טובה להתייחס לצלילים האלה. זה קצת בעייתי, וזה חלק ממה שגורם לחלק מהאנשים לא לחבב את הקטע לדעתי

חרטושה

New member
אהמ, אהמ

שלא לומר כחחחחחחחחחחחחח ועל חווווווווווועעעעעעע אין בכלל מה לדבר. אפילו אני לא לוקחת את עצמי כל-כך ברצינות. אבל אם אתה רוצה להפוך את ההודעה הזאת להיות האורים ותומים והמדריך האולטימטיבי לענייני great gigוגם לבנות לי מזבח קטן עם הרבה נרות בהזדמנות חגיגית זו, מי אני שאתנגד? carry on ישר כוח ודרך צלחה! באופן אישי אני חושבת שמה שכל כך מוצלח באלבומים שאנחנו עכשיו מדברים ונדבר עליהם הוא הדיוק שלהם. יש בהם משהו מאד מדויק, אמירה מאד קולעת ולא מפוזרת. אני חושבת שהפלויד כאן בשיאם מפני שהם כל כך יודעים מה הם רוצים לומר. כמה פעמים קרה לך שרצית לומר משהו והמילים נתקעו, התבלבלו, לא יצאו טוב ולא המחישו בצורה הכי קולעת את מה שאתה רוצה לומר? לי זה קורה כל הזמן. לכן אני כל כך מתפעלת ממשהו שהוא כל כך ברור ומדויק (מבחינתי, לדעתי ולדעתי האישית בלבד) וכל כך יודע מה הוא רוצה לומר ואיך להגיד את זה. זה מדהים בעיני.

We came in

New member
הממ...

בלי לקרוא את שאר התגובות מפאת חוסר זמן, אני אענה. אני פשוט מכור לקטע הזה... בגלל המילים הקלושות שלו בהתחלה, בגלל הרגש של השירה ובגלל הביצוע הבלתי מתפשר הזה אבל כמו כל קטע של פינק פלוייד, הוא לא שווה הרבה בלי כל הדיסק מסביבו. ארתור.

Harleydude

New member
אולי זה נושא קצת אחר

אבל גם מדהים אותי מאוד המעבר מTIME לשיר הזה, איך שהוא בא אחריו, אחרי הסערת רגשות הזאת.. ואז MONEY... גרייט גיג כ''כ "יושב" חזק בנקודה הזאת... אבל כמו שאמרתי זה נושא אחר, מה את אומרת ציף אחרי שנכסה את כל השירים אולי נדון קצת באלבום מבחינות אחרות? סדר השירים? הפקה? סאונד? גם זה יכול להיות מעניין

כבר עשינו את זה

הועלו מספר שאלות כלליות לגבי האלבום, לדיון. אולי נותרו עוד כמה שאלות שלא נדונו, אני אסתכל. בכל מקרה, זה לא מונע ממכם להעלות הגיגיכם על האלבום, בכל צורה שתחפצו, ומתי שתחפצו.

למעלה