Another Brick pt. 2

../images/Emo79.gif Another Brick pt. 2 ../images/Emo79.gif

ואנחנו ממשיכים בניתוח שירי "החומה". מה כבר אפשר להגיד על השיר הלעוס הזה, אחד מהידועים של הפלויד, שעוד לא נאמר? לטעמי, השיר הוצא מהקשרו ונופח מעבר לכל פרופורציה. אך אין עוררין על הפופולריות שלו.
We don't need no education We don't need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teacher leave them kids alone Hey! Teacher! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in the wall All in all you're just another brick in the wall We don't need no education We don't need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teacher! Leave us kids alone! All in all you're just another brick in the wall All in all you're just another brick in the wall [מלל] Wrong, Do it again! If you don't eat yer meat, you can't have any pudding. How can you have any pudding if you don't eat yer meat? You! Yes, you behind the bikesheds! Stand still laddy!​
אנחנו לא זקוקים לחינוך אנחנו לא זקוקים לשליטה על המחשבות לא עוד סרקזם אפל בכיתה המורה, עזוב את הילדים ההם במנוחה הי, המורה, עזוב את הילדים ההם במנוחה בסופו של דבר, זו רק עוד לבנה בחומה בסופו של דבר, אתה רק עוד לבנה בחומה [מלל]: טעות, תחזור על זה שוב! אם לא תאכל את הבשר, לא תוכל לקבל פודינג [לקינוח - צ.] איך תוכל לקבל פודינג אם אתה לא אוכל את הבשר שלך? אתה! אתה מאחורי סככת האופניים! תעמוד על המקום, נער! ---------------------------------------------------- בהמשך לשירים הקודמים, שעסקו בילדותו של פינק, מתאר כאן ווטרס את שנות הלימודים של פינק הילד, בבית הספר היסודי\ שנים שהיו טראומטיות עבור פינק. איננו יודעים אם שנים אלו היו טראומטיות גם עבור ווטרס, אך ללא ספק הפרטים המתוארים בשיר הם ארועים להם היה עד. ווטרס אמר, בראיונות מאוחרים, שהמורים המתוארים בשיר היו ברובם חיילים משוחררים, שלא מצאו את מקומם באזרחות. הם היו מתוסכלים, והוציאו את תיסכוליהם על הילדים. אך כילד, פינק לא היה יכול לדעת זאת. בשבילו, המורה היה כל-יכול. גם הקטע עם הבשר והפודינג - תאור של ארוחת צהריים מסובסדת שהוגשה לתלמידים בבית הספר - מן הסתם לקוחה מזכרונותיו של ווטרס. במקום אחד קראתי שבכמה הופעות בתחילת שנות השבעים שולבה הקלטה עם מילים אלו בדיוק. היינו, אלו זכרונות שווטרס סחב אתו, במשך שנים ,וחיפש דרך לבטא אותם. לטעמי, אלמלא מקצב הדיסקו - עיבוד שהיה טרנדי באותם ימים, וששולב בשיר על מנת להוציאו כסינגל - השיר אינו גרוע, ומשתלב יפה באותו חלק של האלבום. אך המשמעות של השיר כיום היא הרבה מעבר לחלקו באלבום. ההצלחה האדירה של הסינגל נשענה על הפרשנות המקומית והאישית שניתנה לשיר על ידי מיליוני מאזינים במקומות שונים בעולם. כך, לדוגמא, בדרום אפריקה אומץ השיר כחלק מהמאבק באפרטהייד, ונאסר להשמעה על ידי השלטונות, עקב כך. השיר נוכס על ידי המאזינים, ומשמעותו המקורית וכוונתו אינם, אולי, רלבנטיים עוד. מה דעתכם על השיר הזה?

itaikuskus

New member
עזבי שהוא לא גרוע

הוא אחד הטובים. פינק פלויד עושים כל סגנון על הצד הטוב ביותר, המלים עוצמתיות, הלחן מעולה, ההקלטה של הילדים מעצים את האפקט עשרות מונים. זה המנון, ואין מה לעשות. אגב, גם אם משמעותו המקורית כבר איננה, זה מה שיפה, בעובדה שהשיר עוד חזק בתודעת הציבור הרחב- המאזין מייחס לשיר קונוטציות לגבי עצמו, לעולמו שלו, אולי מכוון את השיר לגבי מורה ספציפי מאוד שהוא שנא, גם אם לא השפיע על חייו כמו שווטרס טוען שמוריו השפיעו עליו. מישהו כתב שיר על איך שהמורים צריכים לעזוב אותנו בשקט, וכל אחד יודע להגיד "hey teacher leave them kids alone". דווקא הלחן הפשוט יחסית, משרת את המסר, אלמנט שווטרס נהג להשתמש בו לקראת סוף דרכו בפלויד (וגם אחר כך), המוסיקה שולית יותר, המלל חזק יותר, וגם אז, בבית שכולל אקורד אחד, עם תפנית מז'ורית באמצע הפזמון, הכל ממש במקום, ודיויד גילמור אחד, באחד הסולואים הבלתי נשכחים.

וינסנטי

New member
שר חזק, תאהבו או לא.

שירה מתאימה של גילמור ווטרס, שהאקורדים פה כ"כ ידועים ועם זאת- כ"כ כיפים לשמיעה.. החזקת קצב מעולה, ובס נפלא מבית היוצר של ווטרס, שמוכיח שלמרות הכל הוא אחלה בסיסט.. וכמו שכתב קוסקוס- סולו גדול. אחד מהגדולים. או בקיצור- קלאסיקה :)

Anuerysm

New member
דפאק?

זה אולי השיר הכי עוצמתי שנכתב בכל העולם אין פלא שהוא לעוס! זה לא עושה אותו גם פחות טוב שום דבר לא יעשה אותו פחות טוב

The Walrus

New member
הכי עוצמתי שנכתב אי פעם??

אם יש דבר אחד שהשיר הזה לא הוא עוצמתי. השיר הוא ילדותי ומתבכיין לטעמי.עוצמתי הוא לא.

The Walrus

New member
מה פתאום עוצמתי??

זה שיר מתבכיין עם המון תלונות ולוזריות. סך הכל אין פה שום קריאה למאבק או משהו כזה, זה סך הכל שיר של תלונה על המורים בביצפר.

thezanani

New member
כתבת נכון,

אבל על החומה בכלל. דווקא השיר הזה הוא כן קריאה למאבק, וכן ליציאה לרחוב וכן נקיטת עמדה. לא שאני אוהב אותו בצורה יוצאת דופן, כל הסטיות של ווטרס עם מדי הגנרלים והמקלות לא כ"כ עושים לי את זה. אבל עוצמה יש לו, ושילוב מקהלת האנגלונים הקטנטנים האלו, שבגיל שאנחנו מטללים על הבגדים של אמא צריכים לדבר בניב כמו א.ב יהושוע על תרופות פסיכיאטריות, הוא שילוב כל כך חזק שמביא את העוצמה לטקסט הדי רדוד לכשעצמו. יש פה קטיביזם, יש מרד. בשאר האלבום, למעט הקומדיה האלוהית של one of my, התלונות והבכיינות קוברים את המסר. פה לא.

vegetable man

New member
נאמר די הרוב

שמתי לב שזה בין השירים הבודדים (ואולי הראשון?) שבו ווטרס וגילמור שרים ממש יחדיו. אני מסכים עם מה שאמרו החברה מעליי, רק שאני אוהב את המקצב הזה. אני אוהב את הפאנקיות שלו. והסולו, עם הקלידים המעומעמים זה אחד הדברים שהמון להקות ניסו לחקות. ראוי גם להזכיר את הקליפ, עם הילדים שנופלים למטחנת הבשר, המסכות, והונדליזם והשריפה של בית הספר (אני תוהה, אולי הילדים מהגן בחדשות ראו והושפעו מהקליפ?). בכל אופן הקליפ השאיר בכולם רושם חזק. השיר אכן לעוס וטחון עד דק, ובאמת היה לי קשה לשמוע את כל הקהל שר בלהיטות שהוא לא צריך חינוך, והופך אותו למשהו פשטני שמאבד מהמשמעות שלו. שימו לב שרוג'ר גם מעדיף יותר את "No thought control" מאשר את המשפט הזה, כי מהבחינה הזאת, אי אפשר להוציא אותו מהקשרו.

אומי5

New member
שיר מחאה פשוט עם מוזיקה טובה

בסך הכל אין בשיר משמעויות נסתרות ומשחקי מילים גאוניים ,יש כאן מחאה גדולה ומוגזמת נגד מערכת החינוך ,אין ספק שצריך חינוך ,רק צריך לדעת איך להעביר אותו(רמז ישראל היא לא דוגמא טובה). בתור שיר שהמשמעות שלו תופסת כל ילד (מי לא יאהב שיר נגד בית הספר?)הוא קיבל הרבה יותר מידי תשומת לב יחסית לשאר האלבום שיש בו קטעים חזקים בהרבה. נראה שווטרס מנסה לדחוף בכל מקום דברים נגד חיילים וחיילים משוחררים,לי דווקא זכור קטע מהסרט שבו אישתו של המורה רודה בו ,והבנתי מזה שהמורה מוציא את תיסכולו מהאישה על הילדים. אבל אם אפשר לקשר משוהל מחלמה אז למה לא? אני דווקא מכיר כמה לוחמים מעולים שהפכו למחנכים והם עושים את זה מעולה.

itaikuskus

New member
כמובן שהוא קיבל יותר תשומת לב

אם אינני טועה, הוא הסינגל היחיד משם.

Anuerysm

New member
מTHE WALL?

ONE OF MY TURNS גם יצא כסינגל, לא? אפילו באותו תקליט עם ABITW

ווטרס דווקא התכוון לומר זאת לזכותם

באותם ימים, בתחילת שנות החמישים, היו מאות אלפי חיילים משוחררים - זה היה זמן קצר לאחר המלחמה - אנשים שעברו חוויות קשות במלחמה, ועתה התקשו להסתדר באזרחות. הם לקחו כל עבודה שיכלו למצוא, גם אם לא התאימו לה. ווטרס מרגיש כיום חמלה כלפיהם, ומזדהה אתם. כילד, הוא לא היה מודע לדברים אלו, וגם ב"החומה" עצמה, לא הובהר הנושא. רק בראיונות מאוחרים, ווטרס דיבר על כך.

ליטן א

New member
אגב ../images/Emo32.gif

איפה כל שאר הניתוחים של השירים? חיפשתי בכל המאמרים והשאלות הנפוצות ולא מצאתי.. יכול להיות שפיספסתי..?

holo

New member
באמת overated

אבל קשה שלא להבין את ההצלחה שלו. יש בו פשוט את המתכון המושלם להצלחה מסחרית: לחן קליט ופשוט, מקצב עוד יותר קליט (הייתי אומר אפילו מרקיד) ומסר פשטני וקל להבנה שכמעט כל תלמיד מתחבר אליו. הרי מי לא אמר כמה הוא שונא בית ספר. אני אישית זוכר שאמרתי לעצמי שצריך לרצוח את מי שמציא את הדבר הזה, הכל כמובן בתקופות של כעס. גם לא פלא שקהל היעד הבולט של השיר הזה הוא בני נוער שאוהבים להרגיש מורדים ולשחרר כעס על העולם. לדעתי, הדבר היחידי שמציל את השיר הזה מלהיות עוד להיט פופ מעפן ולא יחודי, זה הסולו גיטרה המצוין שגילמור דופק פה וההקשר של השיר אל כל המסגרת של האלבום. במיוחד החיבור הישיר שלו אל הקטע הקודם.

למעלה