Talia E

New member
מה עם מיצים טבעיים?

מיץ תפוזים סחוט או לימונדה.... יאמממ...
הרבה יותר מזין, הרבה פחות מזיק והרבה יותר טעים לי... כשאני שותה דברים כאלה, אני מרגישה לפעמים ממש חיוּת בגוף, כאילו תאי הגוף שלי אומרים "יופי יופי! איזה כיף!". ופי אלף יותר שווה לעשות בבית (במקום "סחוטרי" של פריגת, אם כי זה גם יותר טוב מספרייט/מיץ ענבים). כך הצ´י, כח החיים, עוד נמצא במיץ וזה ללא שום תוספות מיותרות... חוץ מזה, אני גם שותה סיידר תפוחים של סיידר הגליל (שכתוב עליו שאין בו משמרים וכו´ ומשום מה מרגיש לי הרבה יותר טוב ממיץ התפוחים של פריגת. מיץ התפוחים של פריגת וגם כל ה"נקטרים" למיניהם ממש עושים לי כאב ראש מיידי לפעמים! אני מקפידה לא לשתות אותם). אני קונה פחית תרכיז ומערבבת עם מים - יותר אקונומי.

MsPiggy

New member
אבל אני אוהבת רק ענבים...

אף פעם לא אהבתי יותר מדי את השאר, אולי אני יכולה להכין אחד לבד בבית מענבים?¿

Talia E

New member
אולי

בטח יש מכונות מיץ כאלה. אז תוכלי לשתות את זה רק בקיץ... אבל שווה לדעתי לנסות שוב... מתי בדיוק החלטת שאת אוהבת רק מיץ ענבים? זה בטח היה לפני עידן ההקשבה לגוף
... יכול להיות שעכשיו את פשוט תתענגי על מיצים טבעיים אחרים
יש המון מאכלים שפעם לא אהבתי (ע"ע כרובית) והיום אני מאוהבת בהם, כי אני מרגישה כמה טוב הם עושים לי
אגב, יש אנשים שמיץ תפוזים ולימונדה לא טובה להם (גם אני יכולה לשתות רק כמות מסויימת מהם); הזהרי לא "להגיד" לגוף, אלא פשוט להיות בשקט בשקט ולהקשיב

Talia E

New member
מסכימה עם קסם לגבי הקשבה לגוף

והמשמעות של
זה off topic, ז"א מחוץ לנושא הפורום. בכל פורום יש את החוקים שלו, יש כאלה שבהם הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום תמחקנה. משתמשים בזה בתור התחשבות במי שנמצא בפורום ורוצה לקרוא רק הודעות הקשורות לנושא שלו. לגבי חלב: כיום יש יותר ויותר אנשים (ומדענים בכללם) שמגיעים למסקנה שחלב של חיות אחרות אינו מתאים לבני אדם; יש רבים שיש להם אי-סבילות ללקטוז, שהוא רכיב מרכזי בחלב וזה מתבטא באלרגיות שונות, ויש כאלה שזה לא עושה להם אלרגיה, אך כנראה שהגוף "סובל בשקט" ולמעשה זה לא תורם לו כלום ואף מזיק. מבחינת הראייה הסינית, חלב הוא גורם המביא לחות לגוף. לחות יתר מובילה לסטגנציה, חסימה, האטת תנועה. אם בהשמנה/הרזייה את מתעניינת, אז אם נסתכל על זה בצורה כללית מאד, יש קשר בין לחות יתר להשמנה. לעתים קרובות מטפל ברפואה סינית ימליץ להמנע ממוצרי חלב, אך כאמור יש כאלה שזה חשוב לגביהם יותר ויש כאלה שפחות. ועד כאן אפילו לא התייחסתי לעניין מוצרי החלב הרזים למיניהם: כדי שחלב או יוגורט יהיה באחוזי שומן מסויים (כל מוצר חלב, למעט הטובים והשמנים או מעשה הבית, עובר את הסטנדרטיזציה הזו) - הוא עובר תהליכים לא בריאים, בלשון המעטה: הקפאה, ריסוק, הוצאת שומן באמצעות כימיקלים, החזרת שומן באחוז המדוייק שהם רוצים וכן הלאה. הנ"ל הופך את מוצר החלב לרעיל במידה מסויימת (כמו שכל כימיקל הוא רעיל לגוף במידה מסויימת). לכן, ישנה תפיסה הגורסת, כי למי שיש כולסטרול גבוה, מוצרי חלב דלי שומן זה אחד הדברים שהכי פחות כדאי לו לאכול (וזה בד"כ הדבר שממליצים לאכול הרבה ממנו... גבינות עד 5%...) - כי התגובה של הגוף לרעלים, היא לעטוף אותם בשומן. דהיינו, זה יכול אפילו לגרום לכולסטרול גבוה... השורה התחתונה, היא הקשבה לגוף, וזה בא עם התכוונות ותרגול. לפני שאת אוכלת משהו שאת לא בטוחה לגביו, פשוט שאלי את הגוף שלך, את תאי גופך כולם "האם תאי הגוף שלי רוצים את זה"? וזכרי כי לאכילת רעלים והשמנה קשר הדוק - מים עדיפים בהרבה על דיאט ספרייט... (נראה מה הגוף שלך יגיד על זה
) את יכולה להמשיך לשתף אם תתקלי בקשיים.

jongler

New member
../images/Emo51.gif

איזה כתיבה חדה, ברורה ועניינית ממש כמו עו"ד השכלתי תודה

L i z a r d

New member
הגוף שלי מעדיף מים בהרבה על קולה

חוץ ממקרים מסוימים שיש צורך בסוכרים. אני חושב שמזה הכול מתחיל, ברגע שמקשיבים לגוף אז לבד מקבלים את המזון שיותר בריא ועדיף לגוף.

MsPiggy

New member
גם שלי ככה...

אני שותה רק מים מינרלים, ואני כבר איזה שנתיים נקיה מקולה...

MsPiggy

New member
סלינו על כתפני ראשינו עטורים מקצות

הארץ באני הבאנו ביכורים.... אני יודעת ששבועות עבר, אבל אני אוהבת את השיר!

למעלה