פיצ 50

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

בנות יקרות ביום שיש התעלפתי.....
זה התחיל בחולשה מוזרה שמלווה אותי כבר זמן מה, ואז חשתי שהדם יורד לי מהפנים (זה השלב שיש לסטור על הפנים-כאילו שזה עוזר..) ואז נהייתה לי סחרחורת,רעדתי וחשבתי שאני חייבת להתיישב... ואז ראיתי חושך..היה נדמה לי שהתיישבתי, אלא כשפקחתי את הענייים הייתי על הריצפה.... למזלי הייתי אצל דודה שלי- וזה קרה ממש למול עיניה..... עשו לי בדיקות והכל די בסדר,פרט לאנמיה שמחמירה- המוגלובין 8.6 ופריטין 3.....(משם כנראה ההתעלפות-אני לוקחת כבר חצי שנה כדורי ברזל ולא נראה שמשהו עוזר....אני מאבדת הרבה דם בווסתות, לוקחת קומדין לדילול הדם ככה שזה הופך את זה לקשה יותר) נחתי המון וישנתי כל הסופ"ש.... אלא שגופי תכנן לי משהו יותר טוב מזה
: קמתי הבוקר ובהתארגנות של הבוקר שמתי לב למעט דם מפי הטבעת... אמרתי טוב... מוזר (לא הייתה לי יציאה-רק כשניקיתי את עצמי...) וככה מספר פעמים שעשיתי פיפי ולא היה כלום...עכשיו לפני חצי שעה הלכתי ואז אני רואה שיש לי גם דם עם הפרשות כנראה התחלה של ווסת שהייתה אמורה להיות ב 7/6 אחלה של איחור... אני בחרדה נוראית, כאבי בטן, כרגע הדימום מתהווה לו ככה שמהבחינה הזו יש לי כמה שעות בודדות של שקט..... אני מרגישה אבודה...מה יהיה אם אתעלף ולא יהיה לידי אף אחד??? מה יקרה אם אדממם ואוריד המוגלובין למתחת ל 8???? מה יהיה השילוב של כל הנ"ל עם כאבי התופת של הווסת
אני מרימה ידיים...נותרתי ללא כוח להתמודד, אני יודעת שזה משפט קשה אבל האמנה לי בנות -הגוף שלי קטן ודי שברירי עברתי גיהנום ב3 שנים האחרונות הכל התחיל ונגמר בגלל הורמונים מזורגגים(סליחה...) ואני בשלב שאין בי טיפת אורח רוח....נדה
זקוקה לעזרה...עצות טובות ואפילו רק תמיכה.... היה לי פחד מהנסיעה...שמא סרט כזה יקרה לי אבל כולם אמרו לי: תסעי תהיי אופטימית...אל תחשבי.... באמת שלא חשבתי.... שלכן פיצ

פחד מנסיעה

מזכיר לי כשאני כשנסעתי לירח הדבש שלי היה לי מן פחד וחשש לא ברורים ולא רציתי לנסוע כולם אמרו לי תסעי יהיה טוב ואפילו תכנסי להריון....ברוגע ובנחת ובלי הלחץ הארצישראלי....נסעתי ושם הכל התפוצץ....מצד אחד אני כועסת על הניוזילנדים שלקחו לי שחלה וחצוצרה...מצד שני בזכותם גיליתי שיש לי אנדו....אחרת לכי תדעי עם כל הנזקים שעשה לי האנדו לעוד כמה יכולתי להגיע....לא שמצבי היה מזהיר שאוכל להגיד שטוב שנסעתי אבל לפחות גיליתי את האנדו בזמן לפני שיכול היה להיות יותר גרוע .....ממה שגרוע יכול להיות...ומצד שלישי כעסתי שלא הקשבתי לקול הפנימי שלי....אבל היה והיום הכל מצויין.... ולעניייניך לדעתי את צריכה לקבל זריקות ברזל ולא כדורים כדאי מאוד לברר את כל זה וכדאי לעשות שוב דווקא עכשיו בדיקות מקיפות ולעדכן את רופא המשפחה ואת סוריאנו בדימומים. בנתיים כשאת לוקחת כדורי ברזל תשתדלי שלא יהיה בסמוך למוצרי חלב .....תאכלי ותשתי המון.... אנחנו כאן לתת חיבוק ולהקשיב.....

gui1

New member
אני בסרטים מהטיסה

במוצשק הקרוב אני טסה 7 שבועות לטיוואן , וראה איזה פלא כבר 10 ימים אני מדממת וזה לא נגמר [ סיימתי חבילה 2 ש פמינט ברצפ ] אני לוקחת עדור אדוויל כי יש לי גם כאבים אבל לא היסטריים התקשרתי לגניקולוג והוא אמר לי להפסי'ק גלולוך לקבל מחזור ואז התחיל מחדש ואז יגמו הדימומים והכל לפני הטיסה איזה סרט !!!!!!!! החלטתי להפסיק הגלולות אחרי שאנחת כי בנתיים אין לי כאבי אנדו אוימים חרא על סוריאנו וחבר מרעיו שלא מוכנים להוציא את השחלות ובגללם אני סובללת !!!!!!!!!!!! [ מראש סליחה למועדון המעריצות שלהם ] אמרתי לאמא שלי שאין מה לדאוג הביטוח הרפואי שלי מכסה הוצאות הטסת גופה .... בחיים לא טסתי עם ככ הרבה פחדים !1

galim29

New member
ל- GUI הבדרנית ../images/Emo24.gif

אצלי תמיד לפני נסיעות הייתי מקבלת מחזור. חוק מרפי אצלי כיכב בקביעות. אני כל כך מקווה שיהיה לך שקט מה-
בטיול שלך וסומכת עלייך שתיהני ולא תתני לאנדו נהמנוולת לחרב לך את הנסיעה. תנסי כמה שיותר להיות רגועה ושלווה. המתח תמיד מעודד את ה-
לבוא לבקר. מועדון המעריצות יצא לפגרת הקיץ ולכן הערותייך יתקבלו בהבנה,
הפעם
אז יאללה אחותי, כי לרקוח לעצמך פורמולה נגד פחדים ואל תשכחי לקחת את מעיל הקסמים

זואילי

New member
אוי מתוקה ../images/Emo201.gif

מה יש להגיד? בטוחה שכשתחזרי תעשי את כל הבדיקות שצריך כדי לטפל באנמיה ובאנדו. יכולה רק לספר לך שגם אני בעבר הייתי מהמתעלפות. בכל מחזור, כשהייתי נערה. הייתי מתעלפת במכולת, הייתי מתעלפת באוטובוסים. הוריי היו מקבלים טלפונים מאנשים זרים ברחוב, שיבואו לקחת אותי... הייתי מכירה את התחושה לפני ההתעלפות וכשזה היה באוטובוס הייתי גוררת את עצמי ליד הנהג ומבקשת לרדת. באחת הפעמים האלה צנחתי מול קיוסק... שם אנשים טובים טיפלו בי
ממש לפני שאובחנתי, כשעשיתי הפסקה של חצי שנה מהגלולות (ואז נטלתי אותן רגיל, לא ברצף) זה חזר... אמנם כיוונתי את המחזור לסופ"ש והייתי בבית, לבד. אבל ברגע שהרגשתי שעוד רגע אתעלף, הייתי יורדת לריצפה, נשכבת ומרימה רגליים ומחכה שזה יעבור. ואז הייתי מתקשרת להוריי. למזלי הם גרים 2 קומות מתחתיי והם היו מרימים אותי מהריצפה. ככה למדתי והחלטתי שלקראת מחזור ובטח בזמן ווסת - תמיד דאגתי שמישהו יהיה בקירבת מקום, בין אם זה הוריי או חברה. (גם נתתי מפתחות לדירתי לכמה חברות!). וככה גם התרגלתי להיות צמודה לסלולרי... גם כשאני הולכת לשירותים או להתקלח. תדאגי שתמיד בתיק שלך יהיה דף עם טלפונים... של בן הזוג, של דודתך... ותחזיקי מעמד, יש ברירה?

כל כך מוכר...

הייתי שם. לפני שנה בדיוק. עם המגולובין 8.5 מדימומים במחזור ופריטין 4 (כי כמובן שאני שנים מתלוננת על מחזור קשה וכולם אומרים לי לא להיות מפונקת) אז התעלפתי בעבודה. וזה היה מביך ולא נעים. אח"כ נתנו לי עירוי ברזל ומאז אני לוקחת 600 מ"ג ברזל ביום. ההמוגלובין עלה אחרי שנה ל 11 והפריטין ל5.6. לאט לאט אבל בעליה. אז תנוחי הרבה, תשתי הרבה, ואני בתקפה הזו לא זזתי מהפלאפון ועברתי גם להורים של לאיזה שבועיים כי אפילו לא יכולתי לטייל עם הכלבים. אם צריך לכי להמטולוג שיעזור לך לצאת מהאנמיה. ואצלי גם עזר גלולות רצוף כי כל מחזור מחמיר מאוד את המצב של האנמיה ואחרי כל מחזור (אחד מתוכנן אחרי חצי שנה של גלולות ואחד לא מתוכנן עם הגלולות) בדיקת דם לראות אם צריך עוד עירוי תרגישי טוב!

kikona126

New member
פיצ ../images/Emo201.gif

חודש - חודש וחצי אחרי הניתוח עדיין היו לי כאבים ממש חזקים בבטן, כל הזמן הרגשתי התכווצויות באזור הרחם, לפעמים הכאבים האלו היו יותר חזקים ולפעמים פחות... הדבר היחיד שהרגיע לי אותם היה התזונה של האנדו (חלב עזים, חיטה מלאה, ללא מתוק (גם ללא קפאין) וללא בשר אדום) אני לא יודעת איך שילוב שכזה יכול להשפיע עם האנמיה, אבל יכולה להמליץ לך, מנסיון אישי שלי, לנסות לעבור לתזונה שכזו על מנת להפחית בכאבי האנדו, תוך 3 ימים נעלמו הכאבים כאילו ולא היו. בקשר לעצות, זאת עצה שקיבלתי מרופא בצרפת בזמנו, לי היא לא עזרה, אבל לכי תדעי אולי הוא חשב שיש לי אנמיה וחוסר זרימת דם... בכאבי מחזור, עם החולשה (ועם הרעידות) לשכב על הצד של הלב כדי לסייע לזרימה של הדם. (כמו שאמרתי לי זה לא עזר, אבל בת דודה שלי היתה איתי בחדר והיתה בהריון, והוא גם המליץ את זה לה (היתה לה ירידה של לחץ דם בהריון) וזה עזר לה להרגשה של ירידת לחץ הדם) משהו נוסף שלי עוזר בימים אלו (אחרי הכל אחרי 3 מחזורים בחודש צריך ליצב את המערכת חזרה...) קיבלתי ויטמין שעוזר לשרירים שנתפסים באזור הרגליים (או יותר נכון מונע את זה) וגם כדי להרגיע את ההתכווצויות של הרחם - anti leg cramps (מקבלת את זה בגלל המגנזיום) בקשר לשאלה "מה יקרה אם אתעלף ולא יהיה לידי אף אחד"... קורה לטובות ביותר
את יודעת כמה פעמים קרה לי שהתעלפתי במסדרון של הבית (בדרך לשירותים כי רציתי לשטוף את הפנים...) ואז שאמא שלי חזרה הביתה היתה מוצאת אותי זרוקה שם... אם יש פתרון? מצטערת לאכזב, אבל רצוי להיות מציאותית, אני עדיין לא מצאתי... אפשר להרגיש את העילפון לפני כן, אם זה בכאבי רגליים (ודרך אגב המגנזיום אמור למנוע את זה, והכאב הזה נובע בגלל שאין זרימת דם טובה לאזור) ואם זה בגלי חום שמעורבים בקור ורעידות שמגיעים לפני כן, ואז לשבת או לשכב עד שזה יעבור. (מהבית חולים אני הבנתי שמומלץ לשבת כך שהרגליים שלך על הקרקע - זה ממש עזר לי) אין איזה תרופת פלא את פשוט צריכה להכיר את הגוף שלך ואיך הוא מתנהג כדי למנוע את הדבר הבא, השנה הזאת אני למדתי להקשיב לגוף שלי... עוד המלצות, גם אם הגוף ממש מבקש מתוק וממש מבקש בשר, אל תקשיבי לו... אני למדתי את זה רק החודש ולקח לי 3 פעמים ללמוד את זה... והמלצה חמה, במידה ועם כל הכאבים האלו נוספים כאבי גב (הגיוני זה בגלל ההתכווצויות) וולטרן או כל דבר אחר בסגנון פותר את הבעיה! אני כבר שמה אוטומטית יחד עם המחזור את הולטרן על הגב... (אפילו כרית חימום יכולה להוסיף) ואו עכשיו שאני שומעת על כל הבלגן הזה שכולן עוברות בחו"ל זה מפחיד אותי... אני עוברת לשם לבד ליותר מחצי שנה. אני אקבע לי מעכשיו תור לגניקולוג לבדיקה יסודית לפני הטיסה (קבעתי רק לרופאת משפחה בינתיים) ואקפוץ גם לבקר אצל הסורי

פיצ 50

New member
../images/Emo17.gifיקירותי..

ראשית המון תודות....אני שואבת מכן כוח שעה שהמחסנים שלי ריקים...... אני ערה....מצחיק לומר אבל אני מפחדת ללכת לישון....החולשה הזו שיש לי גדולה מהכאב..אפילו לכתוב על המחשב זה לא קל... וחולפות השעות והדימום מתחזק ויחד איתו אותו כאב שאני ככ בורחת ממנו..... אני משתדלת להיות מוקפת באנשים חלילה אם יקרה שוב עכשיו בזמן שאני מאבדת דם.... דיברתי עם הגניקולוג שלי שאמר לי שאני חייבת לאכול טוב ואני משתדלת כי יש לי בחילה נוראית.... קיקונית- מאוד חשוב לפני שאת נוסעת לבדוק הכל ולסוע שקטה. כי כאן בחו"ל לפחות איפה שאני כרגע זה כמו בית שני שלי...יש לי משפחה וגדלתי כאן בצעירותי ועדיין ככ זר, פתאום אני מרגישה שאני במדינה של עולם שלישי (וברור שזה לא)אבל זה לא הבית, לא הרופאים, לא השפה....ואם אפתח פה על כל הרזומה הרפואי שלי, יש מצב שאשאר בבי"ח- ואני לא אתן לזה לקרות..עדיף לי לחזור לארץ... אני חושבת שאני צריכה עירוי ברזל כי איך אדביק פער....נכון כשלא אקבל ווסת (זה התכנון) האנמיה תעצר אבל עד אז... בנות משהי מכן דיממה מהרקטום בזמן ווסת???? אף פעם זה לא קרה לי... היו לי לחצים בפי הטבעת אבל לא דימום.... האם לתת לזה משקל? הם מצריך ללכת כאן לראות רופא גסטרו? כרגע אין דימום מפי הטבעת זה היה בבוקר וטפו טפו שקט...(אחרי שבבוקר כאבה לי הבטן ושלשלתי- זה קורה לי מצבים כאלה בווסת המערכת מתחרפנת...) תודה מתוקות...אני הולכת לשכב הגב התחתון שלי נ-ק-ר-ע.... אשים בקבוק חם אולי זה יעזור מעט...

פיצ 50

New member
קיקונית

איך את מצליחה עם הדיאטה הזו??? כל הכבוד לך....
אני מרגישה שעבורי קפה זה סוג של סם...לא יכולה לא לשתות...ועוד חלב סויה??? איך עושים את הסוויצ?? מעבר לרצון להרגיש טוב..מה הכוח המניע?? בלי סוכר?? אין מצב.. אני מאוד רזה..אז זה לא המשקל זה איכות החיים ובריאות ואני מבינה את זה, אני חולה על אוכל בריא חיטה מלאה, אורז מלאה קינואה ירקות פירות וכו' אבל בחייך קפה? פעם ב..איזה מעדן?? ואת עוד נוסעת לחו"ל איך תעמדי בפיתוי?? אני לא יכולה אני חייבת באגט מדי פעם בקיצור..רחוק מהדיאטה הבריאה.... אשמח לדעת איך עשית זאת והאם היה קש ששבר את גב הגמל.....

liats80

New member
endo diet

Hi Pitz, I hope you're feeling a bit better now. I have never fainted in my life, so I can't give you too much advice about that. I do often (with almost every period) get the feeling I am going to faint (it always happens when I shower, I think it is the steams) and then I run out of the shower all wet to lie down. But as I said - I've never actually fainted. But I did want to write to you about the endo diet. What Kiki wrote about is a bit different from the version I know. Mine is even more strict. Here is a link to the description of the diet: http://www.endo-resolved.com/diet.html Basically, it's a diet that eliminates wheat, dairy, red meat, sugars, alcohol, caffeine, fat, soy etc. All the unhealthy stuff and then some. I followed it to the tee for 6 months and I can really say I felt much better. I thought it was not that hard to follow because you can see the difference it makes. At first I lost a few kilos, but then I gained it back because you are allowed good fats such as nuts and avocado - and I ate too much of it (to make up for not getting other stuff). Then my parents came over in December and I decided to allow myself some cheating days. 7 months later (and +~ 7kg) I am still trying to get back on the diet.... I'm not overweight at all, but I did like my body better then and I would love to feel as good as I did then (although I still got stomach pains from apples! Have anyone heard of that? Apparently it's common knowledge that some apples have laxative effect. Haven't had an apple in 2-3 months now and it definitely resolved all the pain that could not be explained otherwise). I've been of and on for a long while now. Today is the 5th day since I started again. Coffee was really hard to give up because I don't like tea. But after about two weeks you don't miss it so much. I got the recipe book and I found a lot of recipes online and there are really good dishes you can make. I think it's ok to allow yourself a "cheat-day" once or twice a month (so 12 or 24 days a year). Alternatively, you could cheat every week but with 1 thing (so not a whole day, but have an ice cream with dinner, or have a croissant for breakfast). The thing is - that I am an extremist - either I keep it or not and when I cheat one day I cheat for the whole week. If you are not like me - this is probably going to be a lot easier. Again - I did feel much better when I was on the diet. Wheat and diary product made the most difference for me. I don't at all feel the effect of red meet and eggs for example, but they say that it has long term effects. So I avoid red meet in general and when I do cheat I make sure to have fillet - which I really like. Now I also eat some organic eggs, but mostly the egg whites and rarely the whole egg (I like the fatty toxins-full yoke
). Soriano recommends the same diet only that he doesn't say "do not eat red meet" he says "reduce the consumption of red meet' so maybe you don't need to go all the way. I think this diet definitely worth a try. You can see how it affects your body and what works for you. And also find the balance so that you can actually follow it. I still looking for the right balance for me. So I hope you'll get better ASAP. The period will soon be behind you and hopefully then you will be free to enjoy your trip. Let me know if you feel like meeting in Köln or come for a visit (I live 25 min away from Köln)
If you need a "diet-buddy" I'm here (that goes for you too Kiki)

kikona126

New member
../images/Emo24.gif

ברור שאני רוצה חברה לדיאטה! (וגם מתכונים!) במפגש פורום כולן צחקו עלי שהצעתי שהאוכל יהיה מותאם לאנדו
הדיאטה שלי גם נוקשה
למה הורדת ביצים? לי התזונאית לא אמרה להוריד ביצים... בקשר ליום חטאים, אצלי זה לא יום חטאים זה פעמיים בשבוע חטיף, או גרנולה או גלידה (והתחלתי לאכול את היוגורט של העזים ביוגי) וזהו! בקשר לשאר הדברים, אני כבר מאז אפריל או תחילת מאי מקפידה! מבין הפעמים היחידות שחטאתי היו במפגש פורום ופעם אחת בדייט כי פשוט לא היה לי מה להזמין... אבל מאוד שומרת, לוקחת אוכל מהבית לעבודה, כמעט ולא אוכלת בחוץ כדי להמנע מדברים לא טובים... בבשר לא נגעתי כבר 3 חודשים! (רק עוף או דגים) ואת התשובה שלי אני אמשיך בשירשור לפיצ...

liats80

New member
Yay! ../images/Emo6.gif

Cool!!! That would be great. Don't get me wrong. I didn't mean to say that your diet was easy!
Of course it is strict. I said that mine is more strict because milk products (of goats or any other kind) are eliminated. I actually started having very little lactose free yogurt(for the probiotics) a few months ago but that is all the the dairy product I eat. And I don't eat anything related to wheat or any yeast - so no bread for me (unless it is the gluten-free, sugar-free, egg-free, yeast-free etc. and those don't exist in stores... I made my own, but it's not nice.) I eat tacos or a wrap made from chick-peas (it's quite good). As for the eggs - the book recommends to eliminate it because of toxins in the egg-yolk. When I added the yogurt I also added back eggs. I try to buy organic (don't know if it's any different, but well) and I usually only eat the egg white. The book doesn't actually say that you need to avoid them completely, but reduce the amounts. A snack two times a week is great. I hope I can get there one day. If I have one thing I just start eating like crazy. Girl - it's amazing how you you keep your diet! Well done!!!! I was doing so good for 6 month and then all hell broke loss. Now I try to be a bit more moderate so that I can keep it for longer. So I would love to have you as a diet buddy
Anyways, I'll send you a msg tonight with some recipes I have. There are also some recipes idea on the endo-resolved webpage (the girls there all do different kind of diets, but the idea behind them all is similar. You can just choose those that are suitable for you).

פיצ 50

New member
...you are so amazing

כל הכבוד גם לך.... אני מוקסמת מהנחישות.... ואני מבינה שהכל זה עניין של איזון האם גם את לא שותה קפה?? ממש נצמדת לתפריט??? אני עוד לא מרגישה טוב זה היום הקשה שלי ואני מאבדת דם, מסתובבת עם סחרחורות וכל רגע נראה לי שזה שוב קורה ואיבדתי את הביטחון להסתובב.. אבל זה יעבור..אני אהיה בגרמניה מה8 לאוגוסט וזה יהיה נחמד להיפגש אם יסתדר...אני עוד חושבת ללכת לרופא שהצעת לי אם הבלאגן ימשיך..אז אהיה איתך בקשר בתחילת אוגוסט אהיה יותר חכמה איפה,למה כמה וכו.. really thank you for all the support you are such an amazing woman שוב המון תודות ונהיה בקשר...

liats80

New member
hey

sorry to hear you are still not doing well. I can imagine you are scared of walking around when you're dizzy and know you already fainted once. Just rest and make sure to have someone around. How long will you be in Germany for? I'm away form the 12th and then from the 16th onwards (it's a crazy month). But if you are here between the 12 and the 15th... It will be cool to meet you! I'm having a birthday party on the 15th you can come by and be my special guest
Oh as for the diet thing - of course you can do it gradually! like you said you definitely need iron. chicken has some and some vegies but it's not absorbed as well as the one in meat I think. I took iron supplements for a while (before the suspicion for endo arose and before starting the diet) when my iron level was very low. Now it seems ok again even with the diet. But of course you need to make it work for your body. Going to a dietitian can help a lot if she is good and knows something about endo. I tried going when I was in Israel because I know the diet is so restrictive and I wanted to know what supplements to take etc. and the dietitian (who didn't know what endo was) told me I am going to be mal-nourished. I find it a bit strange because it is basically a vegan diet with chicken and fish and no wheat. And vegans seem to be ok. So now I do my own thing. I looked at some vegan guides and that helped a bit. I took calcium before I started having the bit of yogurt that I do now. I take iron with my periods (when I remember) and I eat a lot of fruit and vergies, some nuts and some chicken and fish. It seems to be ok and when I stick to eat I feel good. I do make sure to do blood tests every once in a while to see that the values are in the norm. Again - I think that going to a good dietitian like Kiki is doing is a much better idea (I just didn't have the time in Israel to find another one and I don't think I'll manage with a German one). This way you have someone who knows (or should know) what they are doing and it will be safer. Get well soon!

פיצ 50

New member
../images/Emo13.gif hey Liat

אני אכן אנסה את הדיאטה למרות שהרגלי האכילה שלי ככ רחוקים מזו של הדיאטה..אבל זה נשמע שווה את המאמץ... כל כמה זמן את מגיעה לארץ?? את עובדת בגרמניה?? אז בטח את יודעת דוייטש( אני מבינה די טוב, לדבר לא משהו אבל מסתדרת) אבא שלי כל הזמן בארופה ובעיקר גרמניה הוא גר שם.... ועד כמה שקשה לומר זאת יש להם הכל לגרמנים האלו....והדבר שאני הכי נהנת לעשות זה להתקלח עם ברז פתוח!! בלי ייסורי מצפון.. אני אשלח לך מסר קרוב יותר לזמן שאהיה בגרמניה..אני אהיה שבועיים עד ה22/8 חוזרת לארץ מפרנקפורט...בעלי נוסע לעבוד(הוא גם עובד בחו"ל) ב 15/8 לאוגוסט ככה שזה יכול להיות נהדר.... אבל בלי קשר קבלי כבר מעכשיו את ברכותי ליום ההולדת.......וכמובן שאשלח לך בתאריך(גם אם לא ניפגש, אני אעשה לי תזכורת ביומן) וואו את הולכת להיות בת 30..........אני חגגתי לפני 3 חודשים 30 וזה אחלה גיל(היה לי משברון אבל זה עבר) ואני חושבת שאני נהיית יותר נשית במובן החיובי...אז המון
ו
and hope Ill see you soon heppy birthday

liats80

New member
../images/Emo13.gif

Yhe it's worth a try. One little change at a time. I normally come every 6 months or so for a visit. I'm doing a post-doc here at the moment. It's cool that you can manage in German. I am still studying (I've only been here 8 months, was in New-Zealand for the past 4.5 years and in the Netherlands before that)- it's such a difficult language for me. Yhe Germany is actually not such a bad place to live in. The only little problem is that it is full with Germans...
LOL My birthday is actually on the 19th, but we're away then. It would be cool if you come on the 15th! Happy belated birthday for your own 30!! 30s are the new 20s ah?
I don't mind - I still feel like a little kid (and my mom still treats me like I was one
) It's all good... Hope to see you soon! And I sure hope you feel much much better by then.

kikona126

New member
מצליחה כמו גדולה ../images/Emo13.gif

הדיאטה לא קלה בהתחלה, אבל ברגע שמרגישים את ההבדל בגוף, אי אפשר לחזור אחורה, כל פעם שבכלל חושבים על להכניס משהו אחר לגוף, אז עולים הזכרונות על הכאבים שהיו ושיכולים לחזור. זה אחד הדברים שהכי מחזיקים אותי. וכמובן, התזונאית, היא מדהימה, ובמקרה של מצוקה (כשממש בא משהו מתוק) אפשר תמיד לדבר איתה. ובפגישות איתה תמיד אפשר לספר על הקושי בדיאטה, ותמיד יש לה פתרונות. מה הכוח המניע? כשרואים שיש תוצאות, כשמרגישים שהגוף חזר לחיות איתנו בהרמוניה. צריך להרגיש את זה בשביל להבין... בקשר לקפה ולחלב. חלב סויה - לא לגעת בסויה!!!! זה פיטו אסטרוגן הכי מסוכן לאנדו!!! (יש לי מתכונים לתחליפים לסויה אם את רוצה לסושי או בכלל טריאקי ללא סוייה) אבל לא סויה! (ועד עכשיו אני אומרת תודה לגלים שמנעה ממני ללכת למסעדת סושי עם חברים לפני כחודשיים) המטרה של הדיאטה הזאת היא בעצם לא לתת לגוף עוד אסטרוגן מבחוץ (באוכל) ולא לעזור לו ליצור עוד אסטרוגן (המתוקים - יוצר אסטרוגן מהשומנים) ולדכא את ההיווצרות של הדלקות שהאנדו יוצר בבטן או בכלל לא לאפשר לו לעשות את זה (בשר+חיטה) בקשר לקפה - יש תחליפי קפה שהם ממש סבבה. (לא קפה ללא קופאין ממש תחליף) קוראים לזה ציקרה אם אני לא טועה. גם מעדנים הפסקתי לאכול (במקום זה אני קונה מחית תפוחים) ואיך אני אעמוד בפיתוי? כמו שעמדתי בו בשבועות (שפשוט לא היה לי מה לאכול בחג הזה!) אני אזכור שאני עושה את זה בשבילי. פיצ, אני הגעתי לתחתית, תקפו אותי באמצע שום מקום כאבי אנדו, לא ידעתי מאיפה זה הגיע לי (מי בכלל שמע או ידע מה זה אנדו?), צילומים והכל לא הראו על כלום, עד שעשו לי סונר בבטן. וראו ציסטה, צלולה ויפה. שלחו אותי דחוף למיון, ובמשך חצי שנה שיגעו אותי בקשר לתסביב שחלה, והכאבים שיש לי הם כלום, והדימומים זה כלום, וזה שהציסטה הפכה לעכורה זה כלום, ומצאתי את עצמי מבלי יכולת לעמוד על הרגליים ליותר מ10-15 דקות, מבלי יכולת לשבת מבלי יכולת לשכב על הגב וגם לא על הבטן, הייתי כל היום במיטה על הצד, סופרת את הימים עד הניתוח (שגם אותו רציתי לבטל כי השתפנתי) וכל החצי שנה הזו, בתי חולים, צילומים, רופאי נשים, אף אחד לא אבחן כלום! יותר מזה, כולם צחקו עלי (אחת מהן גם אחרי הניתוח שאמרתי לה שעדיין כואב לי בגב אמרה לי ללכת לאורטופד) ציסטה שהיתה 4 סמ הפכה להיות 3 ופתאום התנפחה והתנפחה... הוציאו אותה 5 סמ וזה מה שהיא הגיעה אליו בשבועיים! 2 שחלות דבוקות לאגן, אחת מהן עם ציסטה בגודל 5 סמ דבוקה גם למעי הגס יחד עם הרצועה שקרובה לה. מוקדים מעל השלפוחית שתן (גם כן אלו, כמו מסורים הרגשתי אותם! וכל צילום הייתי צריכה למלא את השלפוחית והייתי יוצאת מסונר פשוט עם דמעות בעיניים!) סוריאנו אחרי הניתוח אמר לי שעשינו אותו בזמן, ושהוא שמח שלא חיכיתי עם זה עוד... על הבטן לא שכבתי במשך יותר מחצי שנה. לקח לי יותר משבועיים אחרי הניתוח לנסות לשכב עלייה בחזרה (וזה מהפחד!) קש ששבר את גב הגמל? אולי רק במפגש פורום, ופעם אחת בדייט. חוץ מזה, לא! אם בא לי המבורגר, אני מכינה לי עוףבורגר (שזה ממש טעים!) במקום לשים מיונז עם טונה בסנדוויץ אני שמה אבוקדו במקום לנשנש במבה או כל מיני שטויות, אני מנשנשת קשיו (ללא מלח - כי יש לי קצת בלגן עם הפיפי, אני לא עושה... לא מרגישה שיש, ההורדה של המלח החזיר לי את התחושה) במקום ממולאים עם אורז ובשר - אני מכינה אותם עם חומוס או אורז עם עגבניות. ביום שישי אני מכינה לעצמי מנה של אורז בנפרד מכולם במקום למלא את הלב של הארטישוק בבשר אני שמה מנגולד (דוגרי יותר טעים!) במקום להכין את הפשטידה של זוזו עם גבינות רגילות אני מכינה אותה עם גבינות עזים. במקום כדורי שוקולד (אבל את זה אני כבר עושה הרבה זמן בגלל המגרנות) אני עושה כדורי תמרים ואפילו התחלתי להכין עוגות ללא סוכר - ובמקום סוכר אני שמה תמרים מבושלים עם קינמון... (והעוגה מקמח מלא וקוואקר ואגוזים וקוקוס...) יש הרבה מתכונים שאפשר לנסות להכין באתר הזה: http://www.bishulog.co.il/ (צריך לבדוק מה מתאים לנו ומה לא... הטריאקי שם ממש טעים! (לא אוכלת אותו עם עוף אלא עם דברים אחרים) יש שם עוד דברים שניסיתי לא זוכרת בדיוק מה... אבל אחלה של דברים יש לה שם!)

למעלה