פיצ 50

New member
../images/Emo236.gif../images/Emo140.gif

עדיין אני מצדיעה לך כי צריך כוח רצון...יש אנשים ששנים רוצים לעשות דיאטה מכל מיני סיבות ולא מצליחים ולכן שפו!! אפשר לשאול למי את הולכת נראה לי שלצורך העניין צריך לעשות את זה מסודר, בפרט שיש לי אנמיה וצועקים עלי שאני לא אוכלת מספיק בשר.. חמודונת סבלת ככ הרבה אני כואבת בשבילך..ויודעת שרצון מנצח הכל ומבינה את הרוח שבך..רוצה להיות חלק מזה. האם ניתן לעשות זאת בהדרגה??האם לא חסרים וויטמינים כתוצאה מאי אכילת מאכלים מסויימים?? ואיך תסתדרי בחו"ל???

kikona126

New member
../images/Emo13.gif

מתוק לא מדבר אלי כמו פעם. בכללי אני לא אוהבת את כל הקרוסונים והעוגות שמוכרים שם (כשהייתי נוסעת לצרפת לתקופות ארוכות כשהייתי ילדה, תמיד הייתי חוזרת משם יותר רזה... לא מדברים אלי הדברים האלו) אני חושבת שהקושי אולי יהיה עם היוגורטים (במיוחד הדני שלהם) אבל אם לא קונים אז אין קושי, לא? (וגם ככה אין לי כסף לבזבוזים... אז קונים מה שצריך) בקשר לחלב עזים, ראיתי שיש, יוגורט לא מצאתי באינטרנט, אבל גם ככה לאחרונה אני לא ממש אוכלת הרבה גבינות (ואני גם אגלה לך סוד, אני מכינה לבנה לבד) ככה שאני לא חושבת שתהיה בעיה.... מקווה שלא...

galim29

New member
קיקונית אין עלייך. את ../images/Emo47.gif

אחרי שחיפפתי בחודשיים האחרונים אני שמה לב שהתחילו לי שוב כאבי אנדו אז אחזור לתלם ואפסיק עם כל מה שהכנסתי שוב לחיים, לא כמו פעם (אין מצב) אבל צריכה להתנקות לגמרי כי חטאתי עם פסטה וקצת סוכרים. כל הכבוד לך. את משקיעה בבישול מה שאני לא עשיתי כי לא אוהבת לבשל ואין לי סבלנות אבל מזל שמתה על ירקות ופירות וזה עונה ברוב המקרים על הצורך כשרעבה ולא בא לי לבשל.

liats80

New member
you can use tamari sauce

which is the same as soy (tastes the same too) but has not gone through the chemical extraction. I don't know if it is true, but the endo diet book explains that soy as it was used to be eaten is fine. It's the mass production process that brings out the worse of it. Here's a qoute: " 'Two isoflavones found in soy, genistein and daidzen, the same two promoted by the industry for everything from menopause relief to cancer protection, were said to ‘demonstrate toxicity in estrogen sensitive tissues and in the thyroid’. That last sentence is most relevant for women with endometriosis.. There are two ‘camps’ for the use of soy in food. There is the traditional, oriental use of soy in fermented soy products. These products are produced naturally and do not contain the same chemicals and toxins of the modern highly processed use of soy. " and another one: " The traditional Asian processing methods used to make fermented soy products--tofu, tempeh, and miso—get rid of most of the toxins and make the beneficial phytochemicals more available in the body. Tofu and tempeh are a nearly complete protein and as such are an excellent alternative to meat in a balanced meal. Miso stirred into hot water with a strip of kombu or nori (seaweeds) makes a satisfying soup base or beverage. To offset the negative side of soy, Dr. David Zava recommends eating fermented soy products and tofu as the Asians do, with a protein such as fish and a rich mineral source such as the sea-weeds. " In the end the author (Carolyn Levett) says that Soy milks and manufactured soy products should be avoided and that tofu, miso and tamari may be used in small amounts. I do go to sushi places (absolutely love it!) but I bring my little bottle of tamari with me and use just a little (soy sauce also has wheat in it, which is not very good for my stomach.). Sometimes I will have misu, sometimes I'll skip it. You can find Tamari in any health food/organic shop.

פז08

New member
בנות אני מעריצה אתכן!! ופיצ - שולחת ../images/Emo24.gif

יקירותיי, אין עליכן!! כל הכבוד על הנחישות. אני- אין סיכוי שאני עושה חצי מהדיאטה הזו. כי אם אני לא אוכל קמח ומוצרי חלב וקפה, אז אין לי מה לאכול......אני חיה על פחמימות, סוכרים ומוצרי חלב. אוכלת מעט מאד בשר (כבר כתבתי פעם שאני מפונקת???) לא אוכלת עוף ומוצריו, כן אוהבת דגים אבל.... אני לא מבשלת!! אני מאד אוהבת פירות וירקות, אבל צורת החיים שלי היא כזו שאני לא אוכלת מסודר בכלל. הרבה פעמים הכרזתי שאני הולכת לשנות ו...... אתן מוזמנות לדמיין, כמובן שלא שיניתי כלום..... אני אוכלת מה שבא לי, מתי שבא לי.... אין סיכוי שאדבוק בדיאטת אנדו מעבר לחצי שעה. אולי בלילה, כשאני ישנה... וגם אז אני חולמת על וופל בלגי או גלידה, וקמה, לוקחת מונית (לא נוהגת....) לחנות גלידה וקונה גלידה..........הזוי, אבל זה מה יש. פיצפיצ, מקווה שאת חשה יותר טוב. מאד חשוב שתלמדי לזהות את הרגעים שבהם את חשה בחולשה, קולות מתרחקים, סחרחורת, בחילה,, טשטוש ראייה. במצבים כאלה, אם יש לך אפשרות לשכב- מעולה!! אם לא, פשוט לשבת, גם במחיר של להתיישב על הרצפה. אם יש לפחות כיסא, רצוי לשבת ואז להרכין ראש בין הברכיים, על מנת להחיש זרימת דם למוח..... שכן עלפון, זה למעשה מנגנון הגנה של הגוף. כהמוח לא מקבל מספיק חמצן (באמצעות זרימת דם) מסיבות שונות ומשונות, אז הגוף מביא את האדם למצב של שכיבה, ואז מוגברת אוטומטית זרימת הדף למוח..... יש לנו גוף מאד חכם.... מעבר לכך, דימום רקטלי רק בזמן ווסת, אופייני למוקדי אנדו שיושבים על המעי. אבל כמובן תמיד צריך לשלול משהו אחר, כמו פוליפ במעי שמדמם..... לשם כך הפנו אותך לקולונו..... בזמנו כתבתי לך לברר אם קולונו הכרחי עבורך, לא לקחתי בחשבון שאת אנמית ומדממת - אם כך, אין מנוס מקולונו. אבל אם עושים בהרדמה (מה שהבנתי שהכרחי במקרה שלך) אזי לא תחושי בכלום ואין בעיה.... מה שכן, חשוב שתבררי את סיבת האנמיה. יש מגוון סיבות, וצריך לטפל בזה. כתבת מה ההמוגלובין שלך, את יודעת מה ערך הברזל? פריטין? טרנספרין? (שני האחרונים הם מחסני ברזל) ויטמין B12? חומצה פולית? עברת כבר בירור מקיף אצל המטולוג? (מצטערת, לא זוכרת במפורט את כל הסיפור....). זה דברים שחשוב לבדוק. עירוי ברזל יסייע למי שהאנמיה היא על רקע חוסר בברזל, אבל לא למי שהאנמיה היא על רקע אחר..... בקיצור יקירתי, המלצתי היא שכרגע תנסי להנות כמה שאפשר מהטיול, ולחשוב כמה שפחות על בעיות וכאבים. כמובן לא להקל ראש, וכן להקשיב לגוף ולאותות שהוא משדר לנו. תזרמי עם התחושות של הגוף. תנוחי כשצריך וכשתחושי חזקה מספיק אפשר גם לנסות לטייל אבל כמובן עם ליווי. כשתחזרי לארץ, רצוי לשבת ולארגן מראש מי הרופאים אליהם את צריכה לקבוע תור, איזה בדיקות את צריכה ולהתחיל לקבוע תורים לכל מי שצריך ולעבור בירור מסודר ומקיף. אני בטוחה שתהיי הרבה יותר רגועה אחרי שתעשי קצת סדר בבלגן של כל הסימפטומים שלך. יכול להיות שכולם קשורים לאותו הדבר, יכול להיות שלו. אבל זה יעשה לך קצת סדר, ותוכלי לראות כיצד את ממשיכה קדימה. מציעה לך לנסות לא להתרגש מכמות התורים / בדיקות, אלא לראות את זה כפרוייקט שקשור לאחד הדברים היותר חשובים בחיים - הגוף שלך. כך אני התייחסתי לזה כשהייתי צריכה בטווח של פחות מחודש המון תורים ובדיקות. פשוט עשיתי קלסר וסדרתי שם הכל - ייעוצים, תשובות של בדיקות, הפנייה לבדיקות, טפסי 17 וכו'. זה נתן לי תחושה של שליטה וסדר (כבר כתבתי שאני Control Freek?). זהו, בנוסף, שולחת לך ולכל חבורתיי לפורום המון
בתקווה שנוכל לשתף זו את זו ביותר בשורות טובות, ושוב מודה לכל אחת ואחת על התמיכה והתחושה של בית. פז.

פיצ 50

New member
פזיתוש....התגעגעתי../images/Emo24.gif ....

מה קורה??? את צודקת כל מילה בסלע..כשאחזור אעשה סדר...וכבר יש לי קלסר
גדול ושמן..... של ים מסמכים רפואיים ובדיקות ועדיין נאבדים לי פה ושם מסמכים..יש רופאים שלוקחים בלי להתבלבל ואז לכי תשיגי את המקור.. מחסני הברזל שלי, קרי פריטין-3, IRON- 30, את ה B12 העלתי (טפו טפו) ל 350, ואני במעקב המטולוגי בשל הקרישה.... כשאחזור אלך להמטולוג שלי שיחליט מה הוא רוצה כרגע אני כאובה!!!!!!!!!!!!!!!!!! תחושה שמשהו נקרע שם למטה(סליחה..אין לי הגדרה אחרת) מדממת נורא...כל הזמן עם חולשה ופחד שהנה זה הולך לקרות שוב.... מתוקונת אנחנו כאן אחת בשביל השניה, וביחד אנחנו הרבה יותר........
ואם כבר אנדו' שלפחות משהו טוב יצא מזה לא???
שלכן
פיצ

אלופה! אינמילים

מעריצה אותך. אני הרבה יותר פושטית. קונה לחם נ"ג (טעים מאד עשוי מקמח תירס) לא הכי מבשלת לעצמי בנפרד - מצד שני קייץ ויותר קל לדעתי. תפוחי אדמה ובטטות בתנור זה שוס בכל עונה. ופירות קרים מלון ואפרסק וכו' - הכי שווים. ותמרים בהחלט מעולים.

למעלה