יום שני

noyy

New member
לא אמרתי להעתיק ../images/Emo3.gif

אמרתי לצטט בליווי הסברים (= במילים שלך). יותר נכון יהיה להגיד להסביר (שזה בעצם החלק העיקרי בתשובה) בליווי ציטוטים. ברור שיורידו נקודות אם רק תצטט כי בעצם לא באמת ענית על השאלה. סתם כתבת את הקטע. אתה יכול להעתיק את כללללל קטע המקור כשהתבקשת ל-"הסבר את העקרונות המוצגים בקטע" ואז מה עשית בזה? לא תקבל נקודה. זה מה שבטח התכוונת וזה נכון. אבל למה שיורידו נקודות אם גם הסברת וגם ציטטת? :| להיפך, אצלינו לפחות הורידו נקודות על חוסר ציטוטים או על חוסר ב:"בקטע היטלר טען ש..*כאן מעתיקים את המשפט*" (שזה בעצם ציטוט רק בתבנית אחרת של משפט. אם הבנתי נכון, בזה אתה משתמש ו"לא מצטט", רק שזה ממש אותו הדבר..). הציטוטים רק מחזקים את הדברים שלך ומוכיחים שהם נכונים ואם ירדו לך נקודות זה על ההסבר (או על חוסר הסבר), לא על הציטוטים

noyy

New member
אני מתפלאת

איך עד עכשיו לא הורידו לך נקודות אם אתה לא מצטט כלום מהקטע. אצלינו בבי"ס מכסחים על זה רק כדי "להכין אותנו לבגרות".

gurke

New member
למה יש צורך לצוטט?

כתוב ענה ע"פ הקטע. את יכולה לומר שע"פ הקטע כך כך, אבל אסור להעתיק משפטים, אני לא מבין מה הבעיה זה כתוב בבירור, לא למדנו מהבגרות באנגלית שהם קקי בקטעים האלו?

noyy

New member
חחח נו אז זה כן כמו ציטוט

"את יכולה לומר שע"פ הקטע כך וכך" זה כמו "X קרה בגלל שבקטע נאמר שY קרה" בדיוק כמו לכתוב "X קרה (ע"פ הקטע: - כאן ציטוט על Y-)" זה ציטוט, רק בלי מרכאות, כשאתה מוסיף בעצם "בקטע נאמר" לפני

moran916

New member
יש בזה משהו.. באמת כתוב שאסור לצטט

ובלי שום קשר להיות ראש קטן או לא זה כתוב. אבל זה ממש מוזר כי השאלה בעצם "מבקשת" שנצוטט..

noyy

New member
מה, בטח שמותר

הרבה מהתשובה שלי זה רק הציטוטים. וברור שגם הסברים בליווי ציטוטים (!) שמוכיחים את מה שכתבתי בעצם. אם לא תוכיחי מהקטע ירדו לך מלא נקודות סתם.. וחבל כי אלה השאלות הכי קלות

Aline In Chains

New member
../images/Emo45.gifגם אני עשיתי ככה

והמורה שלי להיסטוריה הורידה לי פעם במבחן כי לא ציטטתי, והיא אמרה והדגישה שצריך לצטט!! חייב לבסס.

gurke

New member
לא בבגרות, אלין

בשאלות בבגרות לא היה "בסס על פי הקטע" אלא הסבר (במילים שלך) את העקרונות המופיעים בקטע (למשל..) מבינה את ההבדל?

גור, אתה סתם מלחיץ אנשים...

אני בטוח שאם מישהו ציטט בתשובה וגם הסביר במילותיו שלו, לא תרד לו על זה אף נקודה.

A Broken Myth

New member
שמוליקקקקקקק ../images/Emo9.gif

אז מה? אין יותר היסטוריה בייבי!!!!!!!!!!111111111111 נגמר!!11 יואו, הייתה הבגרות הכי קלה בארץ. כאילו, כמובן שעשיתי שטויות, אבל בקטנה
יש לי חרא ציון הגשה, נקווה שבבגרות נקבל ציון טוב ^__^ מה עשיתי היום? אזזזזזזז בגרות, בלהבלהבלה, אוכל, בלהבלהבלה, לישון, בלהבלהבלה, 443
!!!1 אוכל זה טוב. איזו דביבונה אני. גם דביבונת שינה וגם דביבונת מזון XD בכל אופן, בגישה חיובית זאת, אני אלך לעשות עם עצמי משהו. כאילו, לא בדיוק 'אלך', כי אני לא יכולה. אני 'אתקבב' [[מהשורש קביים, לא מהשורש קבב. למרות שאני גם סוג של קבב XD]] לעשות עם עצמי משהו XD יואו אני טיפשה. ביי ביי ^__^

© h i l a ©

New member
נכון שהיה קשה?

אני לא מבינה את אלה שאומרים שהיה קל :( זה ממש לא בסדר שהם תקעו מלא שאלות עם מקורות

הם עשו את הבגרות קשה כדי להראות

שבמתכונת של הבגרות הזאת לא יודעים כלום ולכן שנה הבאה הבגרות בהיסטוריה הופכת להיות רובה על בית המקדש. ככה המחנכת שלי אמרה

לדעתי לא יעשו את זה יתחילו מכיתות י'

לעשות את המתכונת החדשה... אבל ילמדו על נושא של בית המקדש וזה...והבגרות תהיה יותר קלה מהבגרויות האלה [ככה טענה המורה שלי] אבל גם יותר ויותר משעממת.

לימור לבנת עשתה את זה...

מהדוח הזה של איזה משהו...ועכשיו משנים מלא מתכונות בגרות...

למעלה