יום שני

היה לי קשה!

לא הספקתי! כל השאלות האחרונות עניתי בחפיף כי היה לי רבע שעה כולל התוספת זמן! העיקר נגמר! המגן 70 במידה והתוצאות לא ימצאו חן בעיניי- מועד חורף.. עד אז, ביי ביי היסטוריה

tink 16

New member
../images/Emo203.gif אחד המבחנים היותר קלים שעשיתי!!!

מגן 80 ומצפה ליותר מ85
היה פשוט קל!!! אין יותר, הסיוט נגמר!!!

noyy

New member
איזה יום מושלם ../images/Emo99.gif

הבגרות בהיסטוריה.. למדתי נושאים מסויימים רק בדרך לבי"ס. היה סבבה דווקא, יותר מסבבה אפילו. עניתי על שאלות 8, 10, 11, אח"כ באפשרות ב' עלייה וקליטה והגורמים שהביאו לסיום המנדט הבריטי (נראה לי שאלו היו שאלות 21 ו-23). העדפתי את הקטעי מקור כמו תמיד, שם תמיד אני מקבלת יותר נקודות. הכל הלך חלק, סיימתי לפני הזמן וסתם מירקרתי וקישטתי חצי שעה
אח"כ עשינו מין שיחת סיכום כיתתית מעאפנה שבה כל אחד מדבר בתורו ואף אחד לא מקשיב לאחרים. אח"כ הרכזת/מורה לכימיה (שאני שונאת, ושאני גם דואגת להראות לה את זה) תפסה אותי לשיחה ואמרה לי כמה שהיא אוהבת ולמה אני כועסת עליה וכו'.. חזרתי הביתה בסביבות 4 וחצי, ושכנעתי את אמא בכוח לצאת לקנות דברים. מה, מגיע לי אחרי בגרות שהייתה נורא קשה ואני נורא מבואסת.... הלכנו לעיר וקניתי תיק צד שחור לערב, מנוקד, מהמם :| בכולה 20 שקל!!! אח"כ המשכנו לביג ושם הלכנו לאפריל, קניתי סבון פנים, שפתון וכל מיני מדבקות לציפורניים כמו איזו פאקצה. ננסה מתישהו. הא גם ספוגיות. אח"כ להוניגמן שם ראיתי 2 חולצות מדהימות שלא יכלתי להשאיר
כ"כ מתסכל אותי לקנות בגדים כבר שעד שאני מוצאת משהו שיושב טוב אני קונה בלי להתלבט. כמה אני שמנה
הא והלכנו לקנות בגטים במחסני השוק/שפע שוק/שופרסל, אין לי מושג, והיו שם מבצעי שחיתות על הדיאודרנטים של הנשים (מצטערת מותק
) אז קנינו איזה 8, שיהיה. שאלתי אם הם צריכים עובדים ואיזה אחד בא לרשום אותי בתור קופאית!! ומילאתי פרטים וזה, ואז ההוא שאל "גיל?, אמרתי "17 וחצי" וההוא הסתכל עליי המום. נו בת כמה אני נראית לך? 50? אז הוא עצר ואמר שהם צריכים אחרי שירות צבאי ובלה בלה בלה.. ושהוא היה בטוח שאני מתאימה
איזו פגיעה כואבת לאגו. וכחלק מהיום עכשיו נהיה לו סטיק עסיסי על האש בשבילי.. עם צ'יפס וטחינה וכל מה שצריך
אח"כ מתמטיקה. היא רוצה את כל המבחנים מבני גורן למחר. אנסה לעשות 5 לפחות
וואיי חפרתייי

noyy

New member
כן אבל מה יגידו לי כשבאמת אהיה בת 20? ../images/Emo10.gif

noyy

New member
אבל אפילו עכשיו אני לא נראית בת 17.5 ../images/Emo7.gif!!

תמיר1991

New member
אחי, חכה חודשיים...

אגב שמעת שאנחנו מתחילים ב- 31.8 כי יש גשר בין יום כיפור לסוכות?

Aline In Chains

New member
כוס אמק.

הגישו אותי על 85, כשהשנתי שלי זה 95[!!!], התעצבנתי. עשיתי תבגרות, שהייתה כל כך כל כך כל כך קלה!!! אבל כמובן, אלין המפגרת מרוב לחץ תענה על דברים אחרים לגמריי. עשיתי בצרפת את שאלה 7 שסיבכה לי את החיים..לא הבנתי מה הם רוצים, שירשמו ברור לא יביאו לי מילים שאף אחד לא יודע@#%^@#. אז מסתבר שטעיתי ב 2 הסעיפים,כי עירבבתי את החומר לגמריי.
. ואז דקה לפני ההגשה, שמתי לב לשאלה 8 :| שהייתה הרבה יותר קלה ויכולתי לעשות..אבל נגמר הזמן. גרמניה עשיתי 9 ו 10, אח"כ במבוא עשיתי את השאלה הראשונה, ובאפשרות ב' את ששת הימים. הכל הלך חלק. אבל כאילו, כוסאמק??! דווקא צרפת!?! דווקא הייתי צריכה להיות מפגרת? עכשיו נשארתי עם חרא של ציון. יאי? ד"א, אסור לצטט? אם נגיד אני כותבת תשובה אבל בתוכה מכניסה איזה ציטוט או שניים מהקטעי מקור כדיי להוכיח וכו', אסור לעשות את זה או מותר?! :((

gurke

New member
אסור

בהוראות הבחינה כתוב בבירור: (מעתיק מהשאלון) "שים לב: על שאלה שיש בה מקור, אין להשיב באמצעות העתקה של משפטים מן הקטע."

אני מניח שמדובר על תשובה שמכילה אך ורק ציטוט

ושאם מישהו מצטט ומסביר, או מצטט באופן שולי, לא מורידים לו.

../images/Emo45.gif +

עידית אמרה במהלך שנה שצריך ואף רצוי להתבסס על הקטע ולצטט ממנו. מה שאסור זה לענות על התשובה אך ורק מן הקטע.

gurke

New member
אתם טועים..כתוב בבירור

שאסור לענות באמצעות (בעזרת) העתקה מן הקטע. אם היו מתכוונים למה שכתבת יערי היו אומרים את זה..

נו באמת גור אל תהיה כזה ראש קטן.

זה כמו לצטט פסוק בתנ"ך - אחרת לא יבינו מה אתה רוצה.

gurke

New member
אם תראה לי שבבגרות בתנ"ך כתוב

"אין להשיב באמצעות העתקה של קטעים מהתנ"ך" אני אתבדה. אתה מסכים איתי שזה לא כתוב שם? כתוב בדף הראשי: הוראות "ענה על פי ההנחיות" ובהנחיות: "אין להשיב באמצעות העתקה של משפטים מן הקטע" אני לא רואה מה פחות ברור מזה

גור, אתה עונה על קטע מקור ולכן עליך להתייחס

אליו. אם אתה מתייחס אליו ומראה בעזרת ציטוט אל איזה קטע ספציפי התייחסת אני באמת לא חושב שיורידו לך נקודות. כשאתה מתייחס לשורה הראשונה אתה אמור לכתוב "אני מתייחס לשורה הראשונה" ולא לצטט אותה רק כי זה מה שכתוב? זה נראה לך הגיוני? (ואל תענה לי "לא, אבל מי אמר שמשרד החינוך הגיוני")

gurke

New member
עברתי עכשיו על השאלון (גם לנוי)

וכן, זו תהיה טעות, מהסיבה הפשוטה שאין צורך לצוטט בכלל. בשום שאלה לא כתוב "על פי הקטע" או "התבסס בתשובתך" אלא למשל "הסבר את העקרונות המוזכרים בקטע". וכן, פה עלינו לנסח במילים שלנו לגמרי, וזו תהיה טעות להעתיק משפט. לכן אני כן חושב שיורידו נקודות כי כתוב לא להעתיק כי צריך להסביר במילים שלך

היה קטע מקור של נאום של היטלר,

והיה צריך להתייחס להבטחות בו שהוא לא קיים.אז לא ציטטתי מילה במילה,אלא כתבתי "למשל הדבר הכך והכך שהיטלר הבטיח בנאומו,הוא לא קיים,מאחר ובתאריך זה וזה קרה כך וכך".

למעלה