יום שני

לא..

מרחב המחייה זה שטח מפולין ומזרחה אשר נועד ליישב בו את דור העתיד הגרמני. כל מה שקשור באוסטריה וחבל הסודטים אינו מרחב מחייה. השטח הראשון אשר היה התקדמות לעבר מרחב המחייה, וגם הוא לא מרחב המחייה עצמו, היה כיבוש השטח בוהמיה-מורביה מתוך צ'כוסולובקיה וכינון משטר פרוטקטורט שם. פולין ורוסיה הן מרחב המחייה.

noyy

New member
כ"כ לא :| יואו

לא יודעת מה להגיד כבר. לכו תשאלו את המורים שלכם להיסטוריה, טוב?

gurke

New member
את יודעת מה ההסטוריה של אוסטריה?

את יודעת מאיפה בא המונח אנשלוס? נראה לי שאת אומרת מה שהמורה שלך אמרה לך, בלי באמת לבדוק. לא נורא שהמורה שלך טעתה.

תמיר1991

New member
נוי, אני סטודנט להיסטוריה, גור צודק...

אבל את לא טועה לגמרי. יש היסטוריונים שחושבים כמוך, אגב
יש מאפיינים של מרחב מחיה בהתייחסות של גרמניה לאוסטריה, אבל רוב הסממנים מצביעים על תפיסת אוסטריה כחלק מהפולק הגרמני. אגב, הסיבה שאוסטריה לא הייתה חלק מגרמניה לפני הנאצים, זה שאוסטריה הייתה ליברלית יותר ולאומנית פחות; ושלאוסטריה הייתה אימפריה ולכן היא סירבה להיות פתאום "כפופה" לפדרציה חדשה. גם הגרמנים סירבו שאוסטריה, שבאימפריה שלה היו המון סלאבים, "תזהם" ככה את המדינה הגרמנית. זה מטורף - שישים ומשהו שנה לפני הנאצים, מילים וביטויים דומים.

noyy

New member
אוקיי. נראה אם יקבלו

אם לא - חוזר. אבל אני חושבת שכן יקבלו ולא ישחקו אותה ראש קטן, כשהמורה להיסטוריה והרכזת שבודקות בגרויות של היסטוריה ב' אישרו את זה גם

gurke

New member
לפי דעתי זה יהיה ממש לא בסדר אם יקבלו.

אם כבר, שיעשו "פקטור" על כל השאלה. לא הגיוני שיקבלו תשובה שגויה לשאלה רק לחלק מאלו שטעו שם. זה לא בסדר שלא יורידו על זה ניקוד, ועל חוסר הרחבה מספקת בארהב יורידו שש נקודות.

מקבלים את האנשלוס...

דיברתי עם המחנכת שלי שהיא מורה להיסטוריה והיא אמרה שהאנשלוס זה חלק ממרחב המחייה.

:S

האוסטרים נחשבו לחלק מהגזע הארי, הגרמני. עקרון הפולק, עליו עניתי במבחן בהחלט יכלול את כיבוש אוסטריה, ביחד עם סיפוח חבל הסאר וסיפוח חבל הסודטים - איזורים בהם היו אנשים שנחשבו בעלי דם גרמני, לפי עקרון ההגדרה העצמית. עקרון מרחב המחיה כולל השתלטות על השטחים במזרח, שטחי פולין, המדינות הבלטיות ורוסיה בעיקר.

noyy

New member
מ"נחשבו לחלק מהגזע הארי" ל"גרמנים!!"

המרחק ארוך. ועל זה תיקנתי אותך. עקרון מרחב המחייה זה בעצם יישוב גרמנים מחוץ לגרמניה נכון? אני לא מבינה איך אפשר להתווכח עם זה. עובדתית - האנשלוס היה ביצוע של מרחב המחייה. וואלה, גם אם לא, זה מתקבל. זו לא טעות וחבל שאתם חושבים ככה וסתם מפחידים את הילדה.

והמשך כי נלחץ האנטר,

עקרון מרחב המחייה זה בעצם יישוב גרמנים מחוץ לשטחי הרייך. אוסטריה וחבל הסודטים סופחו לשטחי הרייך מכיוון שדם האנשים שישבו שם נחשב גרמני. בשל כך זה לא אפשרי שיישוב הגרמנים באוסטריה נחשב כחלק מהתפשטות למרחב המחיה. אוסטריה בפירוש לא הייתה חלק ממרחב המחיה. אחרי מגן אחד שבה מישהו כתב את מה שאת אומרת ספגנו 3 דקות צרחות רצוף על מה זה כן מרחב מחיה ומה זה לא. אוסטריה לא. אנשלוס לא. סודטים לא. פולין כן. רוסיה כן. ניצחון!!!!!!!!!!

gurke

New member
ברני

נראה לי שכל העיסוק הזה בנאצים השפיע עליך קצת

moran916

New member
סבבה שהדם היה גרמני אבל

הממשלה באוסטריה לא הסכימה לממשל הנאצי בגלל זה הצבא הגרמני נכנס לאוסטריה וסיפח אותה אליהם. הוא סיפח אותה אבל זה לא אומר שזה לא נחשב פלישה ומרחב מחייה..

שוב, מה הקשר...

זה שהם לא הסכימו לא אומר שהיטלר לא ראה בהם חלק מהרייך ולא ראה בהם גרמנים. זכותם לא להסכים, מה הפאקינג קשר...

moran916

New member
טוב אחי..

אמרתי ואני יחזור על זה אוסטריה לא הסכימה לממשל הנאצי ובגלל זה היטלר פלש. היטלר ראה מהם כחלק מהרייך לא אמרתי שלא. וזה שהוא ראה מהם כחלק מן הרייך זה לא סותר שזה לא נחשב כחלק ממרחב המחייה קראתי מלא סיכומים על מרחב המחייה שכתוב שם על אנשלוס ואני פה עשיתי מבחן עם מורה להיסטוריה והוא אמר לי שאני צודקת אז אני חושבת שהוא קצת יותר חכם ממכם.

למעלה