יום שני

R a n d a l l

New member
כשאתה אומר 'מה?' למה אתה מתכוון? ../images/Emo2.gif

מתוך צרפת: שאלה 8 הנאצים והשואה: 10+11 אפשרות א': שאלה 14 + 17 [אם לא התכוונת לזה, אז הרווחת מידע יקר ערך ככה סתם!]

gurke

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי ../images/Emo9.gif

גם אני עניתי על 10 ו17
מה ענית ב10, זוכרת?

moran916

New member
הייי אני עניתי על 10 שהייתי ממש קלה

א. שניים מהאדיאולוגיה הנאצית שהוזכר בקטע היו מרחב מחייה ותורת הגזע ב. כיצד מימש היטלר את עקרונות אלו במדיניות החוץ, אז לקחתי את מרחב מחייה ו3 דוגמאות היו +מבצע אנשלוס +הפלישה לפולין +בפלישה לברית המועצאת

gurke

New member
../images/Emo45.gif

אנשלוס זה עקרון הפולק. אבל אל דאגה! מדובר במקסימום 3 נקודות.

moran916

New member
בטח שכן..

תקשיבו עשיתי מבחן בע"פ הבוחן אמר לי שזה נכון!

noyy

New member
למה הבוחן טועה ולא אתה?

אני לא פותחת את הפה שלי בפורום, ובכלל בשום מקום, עד שאני לא בטוחה ב100% שאני צודקת. ראיתי וקראתי על זה הרבה חומר, המורה אישרה וגם רכזת היסטוריה, שאנשלוס מתקשר לעקרון "מרחב מחייה". אתה יכול גם לחפש בגוגל ולראות, אבל אני לא יודעת עד כמה זה אמין.

מה אני אגיד לך, תקראי שוב.

זה פשוט לא נכון לפי כל המורים שלנו להיסטוריה, לפי המיקודית של לחמן, לפי ויקיפדיה.

gurke

New member
זה לא אני, זו המורה שלי להסטוריה

שהיא אמינה במאת האחוזים, גם יותר מבוחנים ובודקים במשרד החינוך.

תמיר1991

New member
אז ככה:

טכנית ואקדמית, גור וברני צודקים. לפי משרד החינוך, הבנתי שיקבלו גם את הטעות הזו (שיש בה סוג של נכונות... אנשלוס מתקשר למרחב מחיה, אבל יש דוגמאות נכונות עובדית ומדויקות בהרבה) כתשובה נכונה, כי הדרישות שלהם הן - מה לעשות - לא בשמיים. האמת, כמו בהרבה מקרים, באמצע

תמיר1991

New member
בהיסטוריוגרפיה אין "אמת". יש עובדות ויש

פרשנויות אליהן. העובדות הן שגרמניה בשלטונה של המפלגה הנאצית סיפחה את אוסטריה ב- 13.3.1938. גם על המילה "סיפחה" יש ויכוח, וגם על הניסוח, האם אוסטריה סופחה או גרמניה סיפחה? האם האוסטרים רצו או לא רצו? עכשיו, את העובדות כאן אפשר לקחת לכמה צדדים. רוב ההיסטוריונים חושבים כמוך, מיעוט כמו נוי, ולכן מה שנקרא "הזרם המרכזי בהיסטוריוגרפיה המודרנית" (מונח יפה ל"הרוב קובע") קובע שאוסטריה נחשבת לחלק אורגני מן הפולק הגרמני, כשקיימים בסיפוחה אלמנטים של מרחב מחיה. כל הפואנטה בויכוח הסרק הזה זה שההסבר הזה הוא אקדמי, ולמדתי אותו באוניברסיטה. את בית ספר זה לא מעניין - העיקר ששפכת קצת ידע לתוך הדפים, ובמקרה הזה שני הדברים אינם "מוטעים" (בטח ובטח לא לחלוטין) - וזה יתקבל
קפיש?

noyy

New member
בדיוק כמוני

והאנשלוס כן מרחב מחייה.. היטלר התחיל ליישב גרמנים גם באוסטריה מיד עם הסיפוח. מעבר לזה שהאוסטרים עצמם שיתפו פעולה ונלחמו עם חיילי ה-S.S בחזיתות כדי להרחיב את מרחב המחייה. אבל זה שולי יותר

זה לא העניין

האוסטרים הם גרמנים לפי תורת הגזע. הרי לפי תורת הגזע גרמנים לא הוגדרו כמי שחי בגרמניה, אלא ע"פ גזעם, מוצאם ודמם. לכן סיפוח אוסטריה הוא לא כיבוש שטחים למען "דור האדונים העתידי" (השאיפה הייתה 100 מיליון גרמנים בשנים הקרובות ו-200 מיליון גרמנים אחרי 3 דורות) אלא סיפוח של גרמנים לשטח הרייך הנוכחי. דהיינו, כל הגרמנים צריכים לחיות תחת מדינה אחת - עיקרון הפולק, עיקרון העם או איך שאתם רוצים לקרוא לזה.

noyy

New member
האוסטרים הם לא גרמנים

האוסטרים משתייכים לגזע הארי. גרמנים יושבו באוסטריה. סוף הסיפור. זה משמעות מרחב מחייה.

למעלה