יומני הערפד 14

קרניjack

New member
זה בכלל לא קשור לבלייד

אור השמש מופיע כמעט בכל מה שקשור לערפדים כמזיק הכי גדול שלהם, ובצדק. עזוטב את כל הערפדים שיכולים ללכת בשמש - אם זה מכישוף כלשהו או כי ככה זה בעלילה...שמש היא האויב הכי גדול של הערים. אור זה האויב הכי גדול ואני לא נכנסת לקטנות שהאם מדובר באור אולטרה סגול או אור אחר. אור יום, אור שמש...אש זה פועל יוצא של שמש, וכישוף מ-מ-ש לא מופיע באופן נפוץ כמו אור. וכן, ערפדים בשעות היום הם או רדומים או ישנים- ואם יפתחו להם חלון באמצע הם פשוט ימותו. מהאיפה החלטת שמדובר בכישוף או בביולוגיה? בחלק רטים/סדרות זה ביולוגי, בחלק זה מעצם כך שהם יצורים "על טבעיים", אבל לא כלה שעל טבעי קשור לכישוף. זה ממש תלוי בעלילה. זאת החולשה הכי גדולה להם ומבחינתי חוסר הסכמה זה כמו להגיד שערפדים אוהבים מיץ פטל יותר מדם.

Berethor

New member
אש זה לא פועל יוצא של השמש

אני חושב בדיוק תהפך, אש היא 'החולשה', חולשה גדולה יותר ביחס לבן תמותה או שפשוט כמו שלרוב היצורים בעולם יש חולשה עליה. אם את חושבת שערפד יכול לבעור רק מקני שמש, לא פלא שאנחנו לא מסכימים בנושא. האמונה שלי אומרת שהשמש גורמת לאש ואש היא זאת שבעצם מביאה לערפד את המוות הסופי במקרה הזה. לכן אני לא יעזוב את כל 'הגרסאות' שיש בהם ערפדים שיכולים לשמש, זה בדיוק 'מוכיח' תנקודה, אם השמש לא גורמת לערפדים לשרף, הם יכולים ללכת בשמש. בנוגע לכישוף או ביולוגיה, שום כמובן מדובר 'באמונה', 'דעה' 'וגרסאות', נכון שבחלק מהסרטים זה ביולוגי, אבל זה בכלל לא הנקודה. על טבעי קשור לכישוף ועוד איך, או יותר נכון כישוף קשור לעל טבעי. אבל את יודעת מה, אם מה שאני מסביר מאוד בברור עדיין נשמע לך כמו "ערפדים אוהבים מיץ פטל יותר מדם", אז אין לי מה להוסיף.

קרניjack

New member
מצחיק שמה שאני בדיוק מתכוונת אליו

זה מה שאתה כתבת : "האמונה שלי אומרת שהשמש גורמת לאש ואש היא זאת שבעצם מביאה לערפד את המוות הסופי במקרה הזה." אתה זה שבכלל לא מבין את הנקודה. ערפדים שכן יכולים ללכת בשמש הם ערפדים מכמה סוגים: שיש להם חפץ שמן עליהם בכוח כישוף מהשמש (למשל בבאפי ויומני ערפדים הטבעות), שהשמש מחלישה אותם אבל לא הורגת אותם (למשל במונלייט) או שהשמש גורמת להם לתופעה מוזרה אחרת (דימדומים). כל הדוגמאות האלה הם ל*חריגים* מהמיתוס ומהערפד המסורתי. אש זה בהחלט פועל יוצא של שמש, ואין פה בכלל מה להסביר, ובכל זאת: שמש גורמת לשריפות, כלך פני השמש זה לבה (ולא ניכנס פה לכימיה או מדעי החלל או משהו), חשיפה ממושכת לשמש גורמת לכוויה... וזה בהקשר לערפדים. אש זה גם דלק ונפט עם חומרי התלקחות, אבל זה למשל ממש לא קשור לערפדים. אני לא אמרתי שערפד לא יכול לבעור ממשהו שהוא לא קרני שמש, אבל אור ושמש זה האויה הכי גדול שלהם. אש זה מה שהן גורמות לערפד, שוב, פועל יוצא. ערפדים מיסודם לא יכולים ללכת לשמש, ויסודם הוא הערפד המסורתי ולא החריגים. אם אתה מתבסס על הערפדים והמקרים החריגים כדוגמא לתכונות הערפד הגולמי, זאת טעות מהיסוד.

Berethor

New member
זה לא בדיוק מה שאת אומרת

כי למרות שאת מבינה כמובן תקונספט, את מפרשת אותו הפוך. קודם כל על אותו עיקרון שאת מוציאה מהמשוואה ערפדים שיכולים ללכת בשמש, אפשר להוציא מהמשוואה 'ערפדים ביולוגים', למה? כי לחלוטין לא מתאים 'לערפד המיתולוגי' להיות יצור ביולוגי, הוא מכף רגל ועד ראש על טבעי, אם זה חיי נצח, אם זה לחיות אחרי המוות, ריפוי מהיר, כוחות וכו. עכשיו לכי תסבירי את כל המאפיינים האלה מבחינה 'ביולוגית וטבעית', לכן רוב הסרטים שמראים עפד כיצור ניטו ביולוגי מלאי סטירות יותר מאש כאלה שמאים אותו בתור על טבעי. דבר שני השמש גורמת לערפדים לשרף, ככה שהיא הורגת אותם 'בעקיפין', זאת אומרת שאם שמש לא הייתה גורמת לערפד להידלק, אז הנזק שלה היה ברמה שהיא מזיקה ליצורים אחרים. כן אני מודע לנזק של שמש במיוחד בתור מישהו לבן, אבל זה לא הנושא, 'ערפדים טיפוסיים' ניזוקים, לא סובלים ונמנעים מהשמש אפילו יותר ממני(מה שקשה מאוד לאמין). כן אני התבסס גם על 'המקרים החריגים' וגם על 'הגולמי', ומה שאני רוצה להגיד זה לא שהיא לא מזיקה להם לחלוטין או לא מחלישה אותם(מה שגם אני מזדהה איתו), אלא שהיא מבעירה אותם וגורמת להם לנזק, והנחה שלי היא שהנזק המוגבר פי אלף הזה לערפדים, הוא עצמו כתוצאה מקללה או כישוף, לכן החפץ והכישוף כאילו מבטלים את זה(כל עוד הם בשימוש), ואז הערפד לא נשרף מהשמש כמו שהוא נשרף בלעדיהם. ודבר אחרון, אם שמש גורמת לערפדים לבעור, זה 'לוגי' לחלוטין להבין שבכל אותן 'גרסאות', האש עצמה גורמת לתוצאה זהה כמעט לחלוטין, כי למעשה השמש פוגעת בערפד דרך האש(שלה ובאופן כללי). מקווה שהבנת 'תאמונה' שלי, גם אם את לא מסכימה עם 'התיאוריה'.

קרניjack

New member
לא, לא כל כך הבנתי

תשמע, כל דבר שהוא על טבעי מתבסס בגדול, אבל בנורא גדול על "עישוף", כלומר על משהו חריג ומיוחדו...על טבעי. אבל לבוא ולהתחיל להסביר כל מאפיין של יצור על טבעי על ידי כישוף זאת פשוט תפיסה לא נכונה של הכישוף כמאפיין שלו ביצור.

למעלה