יומני הערפד 14

ketrina

New member
הוא לא עוטה את המסכה לדעתי כשהוא הורג את

אותה מכשפה אקסית.להפך.הוא מאוד נראה אמיתי באותו הרגע.הוא מביע כעס, זעם,משתמש בכוח ובאלימות כמו שהתקיף את פרל בבית של אנה וזה הוא. המסכה למשל היא כל הקלישאות שלו כלפי סטפן "אני אהיה זה שיהרוג אותך" [כשלוגן פל יורה בסטפן ביער] אני לא אכנה את היהירות ואגואיסטיות כמסכה.אני חושבת שעל פי הפלאשבקים שראינו מהעבר דיימון היה יהיר ובטוח בעצמו כאדם.אולם אני חושבת שלא מעט פעמים הוא מסתתר מאחורי רגשות אילו, בוחר להביע אותם במקום רגש אחר. באותו הפרק בו סטפן בטוח שאין בדיימון טיפת אנושיות,הוא כן מוצא לבסוף טיפת אנושיות בדיימון ואף אומר לו אותה. מיד אחרי דיימון צד[רוצח נשמע אנושי מדי] את המאמן כושר-מורה להיסטוריה בכדי להראות לסטפן שאין בו טיפת אנושיות. וסטפן מאמין.הוא לא רואה את את דיימון עומד לאחר מכן מול המיטה של אלנה. דיימון לא מוכן לשמוע על הצד ה'אנושי' הזה שבו ומסתתר תחת הבעת הרגש ההפוך.אז כן,הוא עוטה מסכה.לא תמיד. רק שמתקרבים קרוב מדי.עד הפרק הזה שראינו את דיימון מחזיר מבט לעבר החיבוק של אנה ואימה. זה לא פשטני עד כדי כך שדיימון מתנהג כמו מצפים ממנו כמו ילד שרוצה לרצות את כולם...פשוט, סטפן, אחיו, רואה צד מאוד מסוים שלו בו והצד הזה אכן קיים בדיימון ודיימון מראה כל פעם את הצד הזה לסטפן.זה מאוד מתבקש וטבעי.גם אנחנו, כבני אדם, מראים צדדים שונים שלנו לאנשים שונים.[רק רציתי להבהיר שזה לא ישמע כאילו דיימון נוח לרצות אחרים] דיימון לובש מסכה על האישיות שלו.סטפן על המהות שלו.

Berethor

New member
מהות זה עניין של השקפת עולם

האחד יאמין שהמהות זה לחיות לפי תכתיבי הטבע, לתת יצר חופש ושליטה, להוכיח לכולם פעם אחר פעם כמה אני 'ערפד גדול ורע'. השני יאמין שהמהות היא לתעלות על הטבע(מבחינה אישית ומדעית), לא לתת ליצר הרבה חופש ולשלוט בו כמה שניתן, ולהוכיח לכולם כמה אתה יפה נפש ולא יצרי או לחילופין לא לנסות להוכיח כלום. אני חושב שגם בתור ערפד העיקרון הוא זהה לזה שבתור בן תמותה, רק שבתור ערפד יש יותר רצון בסיסי להרוג וכמובן זלזול טבעי שיש לערפדים כלפי בני תמותה(motals, weaklings, fools, kine). באופן טבעי שיש זלזול ורצון להרוג ששיניהם טבעיים לחלוטין אצל ערפד, הנטיה היא להיא להרוג הרבה יותר משצריך ואפילו לתעלל בשביל הכיף(מתוך זלזול), שזה זהה לאנשים שצדים חיות בשביל הכיף להבדיל שכאלה שרק כדי להשיג בשר, בשביל ערפדים בני תמותה הם לא יותר מחיות הרי(בגישה הטבעית לפחות). בנוגע לסטפן אני לא חושב שהוא לובש מסכה על המהות(כי זה עניין של השקפה), אלא הוא שם מסכה על הערפדות שלו באופן כללי, זאת אומרת הוא לא חייב להוג מה שזז, אבל להיות יפה נפש, פציפיסט ומחסד לא בא בקלות לערפד.

קרניjack

New member
הרבה ../images/Emo45.gif על מה שאמרת פה...

רק לחשוב על איך ג'רמי יגיב כשהוא יזכר בויקי...ווהאא.... ואני בטוחה שמתיישהו יהיה קטע בין אלנה ודיימן, אבל זה נראה לי ייצא רק מסוג של חמלה של אלנה, או אם יקרה להם משהו שיקשור אותם ביחד. והמורה להיסטוריה- פשוט נעלם?

../images/Emo216.gif...

המורה להיסטוריה אולי נעלם עכשיו..אבל יהיה לו הרבה עבודה בלשפד ערפדים אח"כ..הוא פשוט עוד לא יודע

Berethor

New member
בסדר

אבל תזהרי, אם זה ספויילר, אני נותן לצביקה פיק לקחת אותך..

Bartal j

New member
אני מתה שיתחיל כבר משהו בין אלנה ודיימן

אלנה וסטפן קיטשיים מידי.

Bartal j

New member
אוקיי רק עכשיו סיימתי לצפות בפרק

כל הסופ"ש עבדתי אז לא היה לי זמן לצפות בפרק.. קודם כל, אהבתי את הקשר שמתפתח בין דיימן לאלנה, למרות שסטפן מעולם לא סמך על דיימן, אלנה בחרה לבטוח בדיימן וגם רואים את החולשה של דיימן לאלנה שלמרות שהוא אמר לסטפן שהוא היה רוצה שהלנה תמות הוא הלך להפגש עם אנה (כמובן שהיה לו אינטרס משלו לפתיחת הקבר) אבל הוא כן דאג לאלנה וראו עליו שהוא לא רוצה שהלנה תמות ושהוא מתנהג ככה רק כי אח שלו מתעקש לעשות אותו מפלצת. ככל שלומדים להכיר את דיימן מגלים שהציניות שלו היא בעצם כתוצאה ממה שהחיים לימדו אותו ושעמוק בפנים הוא דווקא רגיש, אני לא חושבת שזו מסיכה אלא פשוט הדרך שבה הוא בוחר להתנהל עם סטפן שתמיד בא אליו בהאשמות ומטיף לו מוסר, למרות שרואים שסטפן כן יקר לדיימן. גם מבחינת אלנה, אהבתי את החיבוק שלה ושל דיימן לאחר שדיימן גילה שקתרין לא בקבר, כאב לי על דיימן
ראו גם שסטפן לא רצה להשאיר את דיימן בתוך הקבר כלוא, למרות שהוא היה מסוגל עם ההצטדקויות שלו. לגבי בוני והסבתא שלה וכל הקטע של הכישוף זה קצת היה טו מאץ' כזה איך פתאום בוני יחסית למי שגילתה לא מזסמן שהיא מכשפה מצליחה להיות חזקה כמו סבתא שלה ככה פתאום היכולות שלה העתצמו זה לא אמין כזה. אבל אחרי הכל מדובר בסדרה אז אפשר להבין וזה באמת היה צפוי שלאחר שהסבתא תמות הכישוף כאילו ישבר והערפדים האלה יוכלו לצאת החוצה עם מעט יותר כח להתעורר לאחר שהערפד הזה שתה מהדם שדיימן זרק בעצבים כשהבין שקתרין לא בקבר. לפחות אנה קיבלה את אימא שלה בחזרה, עכשיו נראה מה יקרה למרות שזה לא יפה איך שהתנהגה לג'רמי המסכן. הערפד הזה שאנה עירפדה, ברוך שפטרנו ממנו. מחכה לראות מה יהיה בפרק הבא ללא ספק עכשיו יש להם לענות על הרבה שאלות כמו אם קתרין לא הייתה בקבר, וכל הזמן בחוץ מה היא עשתה איפה היא בכלל ולמה סחבו סתם את עלילת הקבר 14 פרקים? (יש מצב שאולי הם מתחילים להיות נאמנים קצת יותר לספרים? חח)

Berethor

New member
כזה טיפשי לכלוא ערפדים עם כישוף זמני לדעתי

זאת אומרת אם זה ערפד או בן אלמוות אחר היה מטיל כישוף מהסוג הזה אז זה היה הגיוני, אבל בני תמותה הרי מתים בכל מקרה. לפחות היו מחדשים תכישוף או משהו..
"Remember that I am ancient and patient, one day I will be free, and I will teach you the full matter of agony!"

ketrina

New member
150 שנה הם מנסים לפתוח את הקבר ולא מצליחים

אתה רוצה להמשיך לייאש אותם? :) היופי שאחת מנקודות התורפה של הערפדים [לפחות של אילו מיומני הערפד] היא מכשפות.ושל המכשפות-שהן מתות,ואחת מצורות המוות היא ערפדות.מין מעגל שמשלים כזה.סוג של תיקון.

Berethor

New member
ואם נדייק

כל בני התמותה מתים. והחולשה של ערפדים היא לא מכשפות אלא כישוף, ובמיוחד כדורי אש..

ketrina

New member
בעצם

התכוונתי שערפדים ומכשפות שניהם יצורים שבני אדם רגילים לא יכולים להם,וספציפית שניהם מכילים את החולשה הכי גדולה של השני. ערפדים ניחנו בחושים ובמהירות ושאר תכונות שהופכות אותם למכונות מוות ובכך יכולים למכשפות יותר מכלל האוכלוסיה .מכשפות ניחנו ביכולת ליצור אש או להבעיר דברים,שכנגד זה כל סגולות הערפד לא מועילות. ככה נוצר מין מעגל .זה שאני יכול להרוג מכיל גם את המוות שלי.

קרניjack

New member
או ש...

נקודת החולשה העיקרית של ערפדים הוא האור. ומכשפות יכולות לחיות באור. אבל בחושך הערפדים הרבה יותר חזקים מהן עד שהן פותחות את הפה או המוח בשביל הלחש. זה גם סוג של מעגל.

Berethor

New member
אור זה החולשה הכי פחות משמעותית לדעתי

כי כל ערפד עם קצת נסיון פועל רק בשעות החשכה, טוב אלא אם כן יש לו שיטה 'מיוחדת' לא להיפגע מהאור שמש..

קרניjack

New member
מה?! אור זאת החולשה הכי גדולה של ערפדים!

איך אתה יכול להגיד שזאת החולשה הכי פחות משמעותית?! מה החולשה יותר גדולה מזאת? לא משנה אם הם רדומים עד מוות בשעות היום- או ערים- הם פשוט לא יכולים לפעול באור, הם נשרפים באור, הם נחלשים באור...השמש היא האויב הכי גדול שלהם. איך אתה בכלל יכול להגיד את זה?!

Berethor

New member
לדעתי אש או אפילו כישוף יותר מסוכנים לערפד

חוץ מזה זאת דעתי כפי שציינתי. קודם כל הם לא חייבים להיות "רדומים עד המוות"(ביטוי לא טוב כאשר מדברים על מישהו שכבר מת טכנית), ערפדים יכולים 'לפעול' בשעות היום רק לא בחוץ(אלא אם כן יש עננים עבים) או בכל מקום שקרני שמש יפגעו בהם. אני לא יודע אם מה שאת אומרת זה בהשפעת 'בלייד' ששם ניפחו את כל הדבר הזה מין הסתם, מהסיבה הפשוטה שזה 'היתרון' הטבעי היחיד שיש לדאמפיר הזה מול ערפדים. בVTM למשל, ערפדים לא נפגעים מאור אולטרה סגול, אלא רק מקרני שמש שהכן באות מהשמש. הסיבה לכך היא שהחולשה של ערפדים לאור שמש היא לא ביולוגית אלא על טבעית, כתוצאה מקללה, זאת הסיבה שערפדים עתיקים 'בגרסאות' רבות יכולים ללכת באור שמש, בזאת גם הסיבה שערפדים מסויימים משתמשים בדרכים על טבעיות או אביזרים מכושפיים ומצליחים לעקוף את החולשה/קללה. עוד דוגמא לאיך בבלייד 'נפחו' את זה, זה שהיה שם ערפדים שמתים רק מאור אולטרה סגול, ומה עם אש?!. לערפדים אין שום חסינות 'טבעית' לאש למרות שיתכן שחלק יכולים לעקוף גם את זה בדרך על טבעית, כנ"ל אין חסינות גדולה(אם בכלל) לכישוף וזה יעיל בכל שעות היום, אבל חסינות ענקית לכישוף על בסיס שליטה מוחית. ככה שאור שמש יעיל רק אם הערפד לא שם לב לזמן ונמצא בחוץ(בלי לסגת למסתור) או שהוא כבר לחוד וזה סתם על תקן שיטה להוצאה להורג, ולא לחיסול ערפד שיכול ללחם או לברוח.

למעלה