אז מי קורא מה?

Rivendell

New member
../images/Emo63.gif אז מי קורא מה?

אני עכשיו מתחילה עם הטרילוגיה של בקט, חור השכלתי שהגיע הזמן להכחיד. לצידו מחכים לי השופט פוט וחצי מאנדרגראונד, והאמת שקוואליר וקליי מחכים לי בספרייה, אבל נדמה לי שאני פשוט אתן למישהו אחר ליהנות מזה בינתיים, כי אני לא רואה מתי אני אספיק לקרוא את זה. בגלל שזה ספר חדש יש רשימת ממתינים אדירה... אז אני אוותר על תורי. ממילא חברה שלי קנתה אותו, אז אני אוכל פשוט לקחת ממנה כשיהיה לי זמן
.

ל א

New member
ניסיתי לקרוא פעם

את הטרילוגיה של בקט, אבל השעמום הכריע אותי ונטשתי די בהתחלה. אולי בפעם אחרת. בכל אופן, כרגע אני קורא את "השען העיוור" של ריצ'רד דוקינס, ספר מדע פופולרי שעוסק באבולוציה.

ל א

New member
יש לי קצת בעיה איתו

מכל מדעי הטבע, ביולוגיה הוא הפחות חביב עלי, ויש שם כמה קטעים שהם יותר מכפי שאני מעוניין לדעת אבל באופן כללי אני מרוצה

Mנטה

New member
הוא ספר ששווה להמשיך אתו

כי בסוף יש לו רעיון מטלטל שמגיעים אליו לאט ובהדרגה. (הוא גם מאוד מגמתי, אגב)

ל א

New member
על המגמתיות עליתי

והיא גם מוצאת חן בעיני. טלטלי אותי, מה הרעיון? אני בעד ספוילרים. מישהו מת בסוף?

Mנטה

New member
לא, לא מת אף אחד

אבל האמת היא שהוא מתקדם לעבר זה בהדרגה אז אני לא חושבת שכרגע זה יהיה לך מספיק מזעזע

siv30

New member
התשובה טמונה בשם של הספר

ואם אתה כבר באמצע שלו בערך אתה יכול להבין לאן הוא חותר. מעבר לעיקרון שכל הספרים של דוקינס מאוד דומים בחוט שמוביל אותם כולל ה"גן האנוכי" אם קראת. דרך אגב, המתחרה הבולט שלו הוא סטיבן ג. גולד שרק כדי לאזן את הגישה של דוקינס כדאי לקרוא גם איזה ספר אחד או שניים שלו (לדוגמא מאז היות דרווין ואין מידה לאדם).

מילי33

New member
מרווין האריס- המין האנושי

אנתרופולוג עם ספרים נהדרים שמסבירים על התפתחות המין האנושי ועונה על שאלות כגון: איך התפתח ההומוספיאנס? איך התפתחו הגזעים השונים? ועד לשאלות קלילות יותר כמו למה גברים מעדיפים נשים עם חזה גדול? בספר אחר שלו: קניבלים ומלכים הוא מקשר בין סוגי מזון שבני אדם נמנעים מהם כמו בשר חזיר או מעדיפים, כמו בשר אדם אצל האצטקים, לבין מטריאליזם כלכלי. התיאוריה מגמתית מידי אבל מאוד מעניינת.

Mנטה

New member
התייעצות: northanger abbey

התחלתי לקרוא אותו באנגלית, זה הספר הראשון של אוסטן שאני קוראת באנגלית ועוד לא קראתי אותו בעברית. והאמת היא שדי משעמם לי. יש איזה שלב שהם מפסיקים לדבר על שמלות וכובעים ? יש איזה שלב שהגיבורה מפסיקה להיות כל כך סתומה ? לידו מחכה לי המלחמה בסלמנדרות ומפתה אותי יותר ויותר....

Ungareska

New member
דווקא המלחמה בסלמנדרות

ממש לא הלהיב אותי. פחות בגלל ה"מה" ויותר בגלל ה"איך". וגם ה"מה" לא ממש מצטיין, לדעתי זהו ספר שהוא דימוי אחד גדול, הבעיה היא שזה דימוי מאוד צפוי.

Mנטה

New member
התחלתי אותו והוא לא עשה לי את זה

קצת עצבן אותי השנינות המופרזת הזאת וכל החלקלקות שהכל נע בה. אבל חשבתי שזה בגלל שאני אחרי אוסטן...

Ungareska

New member
לא סבלתי את ההערות האינסופיות

בתחתית העמודים. זה הורס את כל רצף הקריאה ומחסל את ההנאה מקריאת הספר.

suki da yo

New member
באופן כללי

אני מאד נהניתי ממלחמת הסלמנדרות. אולי כי באתי בלי ציפיות- הייתי בטוחה, לפי הכריכה, שמדובר בספר לילדים. אבל ספר אחר שההערות האין סופיות בתחתית העמוד פשוט שברו אותי זה בוג ז'רגל. אין לי מושג על מה הספר הזה מדבר, או מה קורה בו, ואני לא מבינה למה לטרוח לקרוא לספר הזה מתורגם, אם שלושה רבעים ממנו בצרפתית, עם תרגום בסוף העמוד.

מילי33

New member
בשורה טובה ורעה

הבשורה הרעה היא שהגיבורה נשארת סתומה לאורך כל הדרך - זוהי מטרתה האירונית של אוסטן- להציג גיבורה מטופשת. הבשורה הטובה היא שנו, הסוף טוב והבחור החמוד והאניטליגנטי לוקח את הסתומה לאישה. במחשבה שנייה אולי בעצם זו לא בשורה כ"כ טובה.

Mנטה

New member
צריך המון אופטימיות

בשביל להתמיד בסופים טובים כל העת. נו טוב, אז אני אמשיך.....

אני מסיימת היום את "טס"

יופי של ספר. אמנם לא מגיע לעוצמות ולמקוריות של "ג'וד" אבל בכל זאת ממש טוב וקריא. "ג'וד" הוא כנראה יותר רלוונטי לימינו מאשר "טס". כלומר גם היום לא בטוח שזוג היה שורד את האסון שקרה לג'וד וסו ולכן המסקנה שאהבה לא שורדת הכל עדיין תקפה גם לימינו. הסיפור של "טס" הוא לחלוטין תלוי תקופה אבל בכל זאת פשוט מצויין. "הטרילוגיה של בקט" זה זרם תודעה למתקדמים... וירג'יניה וולף לידו זה משחק ילדים. אני הייתי דווקא הולכת על "קוואליר וקלי". ספר כייפי לקריאה וגם נוגע ללב. לא כדאי לך לוותר עליו

סיימתי את "טס" ו...

ווואאאווו... בהחלט הרגשתי תחושה של משהו כמו קתרזיס בסוף. בסופו של דבר אני חושבת שהוא מאוד חזק, אולי קצת פחות מ"ג'וד" אבל עדיין... ועכשיו אני עוזבת את אנגליה לזמן מה ועוברת מזרחה עד יפן... כן נחשתם נכון, "יער נורווגי"
אני בטח האחרונה בפורום שעוד לא הגיעה אליו. אם כי מכל הדיונים שהיו כאן עליו אני חושבת שאני כבר מכירה את רב העלילה...

למעלה