../images/Emo60.gif

אחה"צ טובים אנשים :) יש לי שאלה בסוגיה קצת כבדה ואני מקווה לשמוע את הדיעות האישיות שלכם. כבר שמעתי לא עלינו כמה סיפורים בכיוון והייתי בהלם לשמוע כזה דבר בסביבה הקרובה שלי. יאללה, חלאס הקדמות, הנה הדבר האמיתי- חברה שלי מדריכה באיפשהו, מדריכה בנות לא כזה איכותיות, חמודות ומעולות, אבל מבחינה דתית? כולן חוץ מאיזה עשר בכל הבי"ס חילוניות. (אני יודעת שזאת הגזמה אבל ככה זה:) דווקא אחת מהדתיות, בת של ר"מ וכל התלווה לזה קשורה בעניין, אני מביאה את זה פה לא לשם לשון הרע ח"ו, אלא בעניין של להפיץ סיטואציה מביכה שיכולה לקרות לכולנו, ואני מספרת גם את הרקע ע"מ שתבינו, זו בחורה ששומרת נגיעה, לפחות שמרה, שמקפידה והכל. מפה לשם, יש לה חבר כבר כמה חודשים,זה רציני מסתבר אבל היא בתחילת התיכון והוא בסופו. חברה שלי שאלה אותי איך בעדינות להפסיק את הקשר כשהוא היה בתחילתו- כדי שהבחורה ההיא לא תיפגע ושלא יקרה מצב שהיא תדרדר. היום, החברה שלי באה אליי בהיסטריה, מסתבר שאותה בחורה בהריון- מערב אחד אומלל. אבאמא שלה יהרגו אותה, החבר עצמו ידע רק אתמול הפלה באה בחשבון, אבל מאיפה הכסף? הקיצור, מלאן סיבוכים. הסוף טוף כמובן אבל אתם תגלו אותו בסוף הדיון- שאני מקווה שיהיה... (דרך אגב- הבעייתיות בסיטואציה היא ענקית, שימו לב לזה. לפני כמה שנים סיפר לנו רב שבמחנה של בנ"ע נכנסה גם בחורה בת 15 להיריון. היא בסופו של דבר התחתנה עם הבחור שלה וילדה. לא יודעת מה היה הסוף שלהם אבל זה מזוויע- ילדה בת 15 יולדת?)

wowwwwwww

מזה הסיפור הזה... אנ'לא מאמינה.... עכשיו לפחות הערך של שמירת נגיעה יעלה!!! כי יש כאלה שאומרים מה הבעיה בחברות??? נהיה וחברים ונשמור נגיעה... הנה הסיפור הזה מהווה דוגמא....אבל וואלה דוגמא... היה הייתה שמירת נגיעה.... אני רוצה לדעת מה הסוף.... למרות שאמרת שהוא יהיה טוב... לפי דעתי זה מההתחלה לא היה בסדר....אני מתכוונת לחברות....ז"א בתחילת התיכון....לכן לא כדאי להיות חברים כי אז קשה לשמור נגיעה.. ו...שתעשה הפלה....למרות שזה נראה לי ממש אכזרי להרוס ככה חיים של תינוק...(אז אולי לא כדאי) אין לי מושג....

תראי...

בס"ד אני מאמין שהם נפלו. שניהם! אם הם היו ממשיכים להקפיד ולשמור על נגיעה זה לא היה קורה! אני מסיק מפה מסקנה חד משמעית שחברות בגיל צעיר זה דבר מזיק ואל תגידו "אנחנו שומרים נגיעה" כי עלולים ליפול, זה ממש קשה להיות עם חבר ולשמור נגיעה. אם נכנסים למצב אינטימי טיפה, אז עלולים ליפול בגדול!!!

beckham17

New member
מצטער, אבל זה לא הכל...

יכול להיות שהם נפלו בשמירת נגיעה, אבל אסור לשכוח שזו לא ההלכה היחידה...! יש עוד הלכות רבות גורמות לנפילה הזאת. למשל: קלות ראש בשיחה, והגורם שלדעתי הפיל אותם לגמרי: איסור איחוד. אם הם לא היו מגיעים לאיחוד, הם לא היו נופלים בצורה כזו... בטוח! בקשר לשאלה מה לעשות? הפלה זו בעיה קשה בהלכה. מי אמר שיש לך זכות לקחת חיים של בן אדם? בגלל שהוא קטן ממך? אז מה! הוא עדיין בן אדם! לדעתי צריך למסור אותו לאימוץ, או שבני הזוג יתחתנו מיד, לפני בואו של התינוק לעולם. עצוב שזה קורה במחוזותינו!!! אבל עדיין אסור לשכוח שאלה מקרים בודדים, להבדיל מקהילות אחרות, שבהם זה קורה על בסיס יום יומי...

בדיוק.

זה בדיוק מה שאמרתי לחברה שלי שבאה לספר לי את זה ולבקש עצה- הנגיעה יכולה להתקיים יופי אבל כל עוד לא שומרים על ייחוד כמו שצריך שמירת נגיעה שווה כקליפת שום. או כבצל, מה שתבחרו.

התכוונת ייחוד לא איחוד

בודאי רשמת בלא מתכוון המצחיק היא המשמעתות השונה לחלוטין של כל אחד מהשניים יחוד= מלשון להתייחד, להיות יחד איחוד+מלשון להיות אחד,להתחבר. משעשע בעיני

אליגטור

New member
תגובה

לפני זה- מדריכה באיפשהו? אאוץ'... סיפור קשה, ולצערי מוכר. שמעתי כבר על מקרה כזה שבו אחת בכיתה י"א שלומדת באולפנא התחתנה עם רועה צאן מהגולן וילדה ילד. רק לפני 3 שבועות שמעתי על אחת בגילי שהתחתנה עם גבר בן 30. מה לדעתי עושים? מספרים להורים ומערבים מבוגרים, זה דבר ראשון. אין ברירה, הורים הם הורים ואם הם באמת הורים סבירים הם יתמכו בביתם. הפלה מיידית אין ספק- הכסף יצטרך להגיע ממקור כלשהו, לדעתי משותף של ההורים של שני הילדים. מה לעשות כדי למנוע דבר כזה? חינוך חינוך חינוך. אני מבין שהיא לא למדה באולפנא אלא בתיכון דתי או משהו כזה נכון? אז צריכה להיות שם הסברה בנושא הזה, אני לא מבין מה התקלקל אבל זה קודם כל באשמת ההורים.

טיפוסית

New member
אבל לספר להורים..

נראה לי שרוב ההורים ירתחו עד אימה לא יודעת מה ההורים שלי היו אומרים, אבל ברור שרובכ ההורים יהיו כועסים מאוד על הבת שלהם

אליגטור

New member
נכון, ירתחו... אבל אין מנוס

חובה לספר להורים. אלא אם כן כמובן ההורים הם צרה צרורה, מכים או משהו כזה או שיש חשש שיזרקו מהבית. רוב רובם של ההורים יתמכו בבתם למרות הכעס התחילתי. אם אני הייתי בהריון, הייתי מספר להורים.

טיפוסית

New member
אתה בהריון?

יכול להיות שאתה תהיה בהריון, חשבתי שאתה בן טוב, תמיד מגלים דברים חדשים...

אליגטור אני לא מסכים איתך...

בס"ד החינוך של ההורים יכול להיות מעולה, אבל שהאדם יוצא הוחוצה ממתינים לו פיתויים רבים, ואם הוא אינו חזק בנפשו, ואם אין לו מספיק כוח רצון להתגבר אז הוא ייפול ולא משנה כמה טוב יהיה חינוך ההורים. באולפנות ובישיבות מלמדים שלא להתקרב לדברים האלו וכו', וכו'... אבל אם כוח הרצון אינו מספיק חזק ואם אין מפנימים את הדברים הנלמדים, אז הסוף הוא: נ-פ-י-ל-ה.

אליגטור

New member
בסדר

לכל אדם יש תכונות שונות. בני אדם חזקים יכולים לשרוד לבד ולמרות חינוך לקוי, בני אדם חלשים לא יכול להיות שדינם יחרץ לעשות שטויות שכאלו כי הם חלשים, לא- ישנם דרכים לתגבר חולשות וזה ע"י תמיכה של הורים וחינוך נכון. אם ילד מקבל את החינוך הכי טוב שבעולם הוא לא יגיע למצבים כאלו. אי אפשר לתת לילד לסמוך על האינסטינקטים שלו אם הוא חלש- צריך לטפל בו ולחנך אותו כדי שלא יכשל באותם דברים. לומר שאדם לא תלוי בחינוך הוריו זה בעצם לומר שלאדם הנ"ל אין סיכוי לשרוד. החינוך של ההורים (וכן, גם אמור להיות של בי"ס), אמור לתת לילד את הכלים להתמודד עם כל אותם קשיים שבאים ויבואו לו בחיים. ישנם כאלה שיצאו מזה גם עם חינוך לקוי, כי הם חזקים בנפשם, וישנם כאלה שאם לא יתנו להם את הכלים, הם לא ירכשו אותם לבד והם יפלו.

שים לב ש..

בס"ד לא חלקתי עליך שאכן ההורים צריכים לתת חינוך טוב וכן בית הספר צריך לתת חינוך וכלים להתמודד עם מצבים כאלו. אך אדם שלא מפנים את הכלים שההורים ובית הספר נותנים ייפול ולא משנה כמה חינוך הוא קיבל. משל לרכב שהמוסך צייד אותו בהרבה מאוד ציוד הגנה ופח קשיח אך הנהג נוהג היישר לתוך תהום... סופו להיות אבוד כי הוא לא השתמש נכון או לא רצה להשתמש בכלים שנתנו לו...

אליגטור

New member
הפנמה היא חלק מחינוך

חינוך של הורים לא מתבטא בשיעור בו ההורים מדברים והילדים מפנימים או לא. חינוך זה כל מפגש ביניהם, כל רגע שהם ביחד. אין דבר כזה שהורה חינך מצוין והילד פשוט לא הפנים, אם לא הפנים החינוך לא היה מצוין! וכך גם בכיתה, אי אפשר לומר על מורה שלימד טוב את החומר אבל התלמידים לא מפנימים אותו שהוא מורה טוב, כנראה שיש בעייה בשיטת הלימוד או בדרך העברת החומר.

יש הבדל...

בס"ד אם הילד רצה להפנים או לא רצה. הורה יכול לחנך את ילדו בצורה טובה מאוד, ללמדו לקחים לכוונו אך הילד יכול להחליט שלא להפנים או שלאחר שהוא הפנים הוא לא מבצע את מה שרכש... זוהי גם אופציה. אבא או מורה יכולים לחנך מצויין אך שמגיעים למצב מסויים למרות שרכשת הרבה מאוד וזה בתוכך אתה עלול ליפול. אבא אמא והמורה לא אשמים!!! האשם הוא אתה כי אתה לא קיימת את מה שלימדו אותך... במקרה הזה ספציפית, אני מניח שהחינוך בבית היה טוב. וכן החינוך באולפנא. אך בגלל שהילדה לא נזהרה במה שלימדו אותה ובכל זאת רכשה לה חבר בגיל צעיר אז כשהם הגיעו למצב אינטימי מסויים שניהם נפלו ובגדול והתוצאות כואבות...

למעלה