אליגטור

New member
אני רואה שאין סיום למחלוקת

הבה נשאיר את זה ככה. כי שוב, אני אענה לך שאם הילד לא רצה להפנים זהו כשלון של החינוך. חינוך טוב לא יכול להיות חינוך כזה שהתלמיד לא ירצה להפנימו. אם הילד בורח מהחינוך כנראה שהוא לא טוב.

לא מסכים!!!

בס"ד אם הילד לא רוצה להפנים אז הבעייה היא בילד ולא בחינוך! יש ילדים שלא רוצים להפנים וכמה שהחינוך שייתנו להם יהיה טוב!!! כי הם פשוט כאלו...

beckham17

New member
אני חייב להסכים עם ליאור!!!

אין כזה דבר שהחינוך נכשל, אם נתנו באמת את כל הכלים!!! יכול להיות שהיה חסר, אי אפשר לדעת, אבל עצם הנפילה לא יכולה להיות באחריות ישירה של הילדה. האמנם היא עדיין צעירה, ונתונה להשפעות ולחצים מסביב, אבל עדיין, אין זו אחריות ישירה, כי ילד יכול להחליט אם לקבל או לא! אם הבן שלך, חס וחלילה, יבוא אליך יום אחד ויגיד שהוא חילוני, זרק את הכיפה. אתה הבאת את כל האמצעים, השאלה מה הילד עושה איתם, זורק או לוקח. אי אפשר להכריח ילד ללמוד, הוא צריך להבין לבד שאת הציון הוא יקבל בסוף, להבדיל...

אליגטור

New member
השאלה היא האם זה כשלון מבחינתך?

אני מתיחס רק לדוגמא שלך- אני לא מסכים שזה כשלון אם הבן שלי בא אלי ואומר לי שהוא רוצה להיות חילוני אחרי שהוא בדק, חקר, שאל שאלות אותי בעיקר, וניסה ומצא דרך משלו. כי אם אני אחנך אותו לפתח חשיבה עצמאית משלו בה כמובן אני אעודד אותו ללכת בדרכי ואני אנסה לדבר איתו על כך כדי שיהיה לו עם מי לדבר וכדי לכוון אותו פחות או יותר. אך אם בסופו של יום, הוא יחליט ללכת בדרכים שונות ובלבד שזו תהיה החלטה שהוא שקל אותה בכובד ראש ומבין לקראת מה הוא הולך- אני לא ארגיש שנכשלתי.

beckham17

New member
אבל בד"כ זה לא מה שקורה...

בד"כ זה קורה דווקא מ"חוסר כח" ומ"חוסר חיפוש". ולכן גם ההורים בד"כ מופתעים מהודעה כזאת של הבן, שלא לדבר על זה שלרוב הבנים מסתרים את זה.........

אליגטור

New member
אם זה מהסיבות הנ"ל

אני הייתי מאשים רק את עצמי. אם הוא לא חשב לבד, כנראה שלא הצלחתי במשימתי לגרום לו לפתוח את הראש. מצידי אני נכשלתי גם אם הוא ממשיך להיות דתי אך אף פעם לא מתמודד עם הבעיות שיש לו.

beckham17

New member
זה לא נכון!!!

כי זאת הטעות שלא שהוא לא הסכים לחקור מספיק, כדי לגלות את האמת!!! אתה לא תוכל בחיים להכריח מישהו כזה לחקור... אתה מצידך הבאת את כל הכלים, עכשיו היה תורו להשתמש בהם. אם הוא לא, זאת הטעות שלא... אי אפשר להאשים את ההורים בהכל. אני כמובן לא מדבר על מצב שבו הילד לא קיבל את התנאים הטובים ביותר. לרוב כיום, אלה שנחלשים או חוזרים לגמרי בשאלה, זה בגלל שהם לא קיבלו את מה שהיו צריכים לקבל מהישיבה שבה הם לומדים.

אליגטור

New member
הראשון

שצריך לדאוג וצריך לספק לבן שלי תשובות וכדו' זה אני, לא יכול להיות שאני אסמוך על הישיבה ואאשים אותה. אני לא יכול להכריח אף אחד, אבל כמו שאמרתי כבר, אם אני לא מחנך אותו להבנה שהוא צריך לחשוב בעצמו, אז אני נכשלתי בחינוך. לא יכול להיות שאני נתתי לו את כל הכלים האפשריים אם הוא בכל זאת לא מפנים אותם כמו שליאור כתב כבר. אם הוא לא הפנים משהו היה לקוי אצלי. אחריות באיך שהילד יוצא היא תמיד על ההורים.

חָגָי

New member
זנ לא מדוייק (כמובן לענ"ד)

שאלתי אתמול את הרב שרלו בעניין זה (ממש במקרה) - על חינוך ילדים. שאלתיו: "איך זה יכול להיות שבנים (או בנות במקרה הזה) של רבנים יוצאים מקולקלים, ולמה שאני אסמוך עליהם בענייני חינוך אם הם בעצמם לא הצליחו לחנך" (ציטוט לא מדוייק). הוא ענה לי שהוא שאל ג"כ את אחד הרבני שאלה זו פעם והוא ענה לו כדרך היהודים: "ואברהם אבינו לא חינך טוב? ויצחק?". בקיצור, לא הכל תלוי בחינוך של ההורים אלא גם ב-1001 דברים אחרים.

הא..

היא לומדת באולפנית והוא בישיבה. זה לא אומר כלום. ממש כלום כלום כלום. מרתיח אותי הקטע, זה נכון שבתיכון דתי נופלים כי זה מעורב וכו' וכו' אבל מי שמחפש את זה ימצא בכל מקום. לכן הדגשתי מההתחלה שמדובר בסיטואציות שאני שמעתי עליהן על בנות רבנים ועל בחורי ישיבה.

טיפוסית

New member
ואוווווווווווווווו

זה מראה שבגרות נפשית לחברות לא משהו בגיל הזה אם הם לא עמדו בפיתוי כזה, חבל מאוד להקריב כל כך הרבה דברים רק בגלל אירוע שיכל להמנע מראש. כל כך הרבה סיבוכים וכל זה למה-בגלל שקרה משהו שאם היו חושבים שזה יכול לקרות לפני זה זה היה נמנע. לא משנה כמה מקפידים, תמיד יש דברים שלא לוקחים בחשבון-אולי כי לא רוצים,כי לא חושבים שיקרה משהו אבל הכי נורא שזה יכול לקרות לכל אחד

וואוו איזה....דבר..

ב"ה קרו כבר דברים כאלה,ושתדעו שהרבה דברים כאלה קורים במחנות של בני עקיבא כבר שמעתי על מדריכה שיצאה נשואה..(קידשו אותה בצחוק ואח"כ הסתבר שדבר כזה נחשב נישואים) ועל אחת שיצאה בהריון(...) אני כמעט בטוחה שמבחינת ההלכה הפלה אסורה...כי זה רצח...(אבל אני לא בטוחה...) הלוואי ואנשים היו מבינים את המשמעות של הדברים שהם מובילים אליהם לפני שהם עושים טעיות וזאת הסיבה שחברות לא מומלצת בגיל צעיר, וזאת הסיבה לנגיעה,וזאת הסיבה להכל...אנשים עוד לא מבינים... בתקווה שכולנו נבין...ונחשוב קצת.

אליגטור

New member
לא נראה לי שלפי ההלכה זה אסור

וזה בטוח לא רצח! תינוק בן חודש עוד לא נחשב בן אדם כל שכן עובר בבטן שאפילו עוד לא התפתח. רצח זה לא. אני חושב שאם אפשר למנוע אסון וילד בלי נישואין ההלכה תתיר, אבל צריך לשאול רב.

beckham17

New member
אז תדעו שזה אסור איסור מוחלט!!!

אם הוצאת זרע לבטלה נחשבת כרצח, בטח שהפלת תינוק נחשבת כרצח. האמנם הוא רק חודש ימים בחיים, אבל המילה הזאת היא המפתח להבין שבגלל שהוא בחיים, אסור(!) להרוג אותו!!! הוא תינוק! מותר להפיל רק בימים הראשונים, אז הוא עדיין לא מוגדר כתינוק, אבל החסרון הוא שגם אז עוד אי אפשר לזהות אם האמא בהריון....

אני חייב לחלוק עליך....

בס"ד הרב שלנו אמר לנו בוודאות שיש זמן מסויים שעד לזמן הזה אם יפילו את התינוק זה לא רצח! נראה לי משהו כמו.... עד שלושה חודשים... (לא רוצה להגיד סתם אז עזוב...) אבל בברור אני אומר שיש תקופת זמן שמותר להפיל את התינוק!

אליגטור

New member
אני לא חושב שעובר נחשב בן-אדם

אני חושב שההלכה תתחשב באדם. ואני חושב שעל מישהו כאן לשאול רב. אני מוכן, אם זה מקובל עליכם ולהביא את מה שהוא אמר.

beckham17

New member
ציטוט מהרב שרלו לאחת מהשאלות

שנשאלו בנושא הפלה: "נכון שקשה להיות אם חד הורית. ברם, קשה יותר לקחת אחריות לביצוע הפלה (בעיקר אם מדובר בהריון שאינו בימיו הראשונים). ההלכה מתייחסת אל העובר כחי, ואת נושאת בתוכך חיים שאין לך רשות ליטול אותם. לאישה יש בעלות מלאה על גופה, אולם העובר הוא לא רק חלק מגופה כי אם יש לו יישות בפני עצמה. צערי הגדול הוא שתופעת המשפחה החד הורית מתפשטת, אולם במקרה שלך זה לברכה, ובעזרת ד' המעשה הנכון שאת עושה יסייע בידך לבנות בית נאמן ויציב, ללא פגיעה בעובר."

למעלה