mayakol

New member
רק לידיעתך טיפוסית

זה לא מדוייק- לילדים בגילאים צעירים, יש רצון לדברים הקשורים במין, רק לא בצורה שאת התכוונת... אני לא אתחיל להרחיב על זה, אבל תקראי פרויד ותביני.

טיפוסית

New member
נכון

לילד יש רצון אבל הוא לא ממש בא לידי ביטוי ואני לא צריכה לקרוא את פרויד כדי להבין על מה את מדברת

mayakol

New member
אז ככה...

קודם כל, גילת- שיחקת אותה עם השירשור המאורך הזה! הנושא חשוב, וחשוב גם שידובר ולא יהיה מטואטא מתחת לשטיח. אין הרבה מה לומר שלא נאמר עדיין (פיספסתי הרבה בחצי יום שלא הייתי פה!) אבל מה שאני יכולה להוסיף, זה שאני מאוד שמחה שאמא שלי לא מבקרת להנאתה בפורומים, כי אם עיניה היו נופלות במקרה על השירשור הזה, היא הייתה דיי שמחה לומר "אמרתי לך" ואמא שלי בד"כ לא כזו שאומרת "אמרתי לך" אבל אם זה בעניין הדת, היא תמיד תשמח להוכיח לי כמה החברה הדתית לא שונה בהרבה מאחותה החילונית, והנה מטעמים לאמא שלי... כל העניין הזה של הבחורה והבחור המסוימים האלה, וגם של עוד מקרים כאלה שהזכרתם בשירשור, מראים שיש פה בעיה (ואני לא אכנס שוב לדיון של מי אשם-האדם עצמו או הוריו והחינוך שקיבל) אבל אני חושבת שזה נובע מעניין של רוח קידמה שיש בחברה הדתית לאומית. כדי להראות כמה אנחנו לא "דוסים" וכמה אנחנו כן מתקדמים ולא "פנאטים", מתחילה לנשוב רוח לא טובה, שמביאה עימה צרות, כשאחת מהן היא הנושא של השירשור. ואומנם עכשיו חל שינוי לטובה בחברה הדתית לאומית, שכן מתחילה להקפיד יותר, כמו בעניין של שמירת נגיעה, אבל אני חושבת שעדיין המצב לא טוב, וזו הסיבה לחזרה בשאלה הגדולה שקיימת בקרב הציבור הדתי לאומי. כי אם אני כבר כ"כ קרוב לעולם החילוני, אז למה לא להיות שם לגמרי?? טוב, אני מקווה שלא תתנפלו עליי. אני פשוט חושבת שכואב שיש מקרים כאלו, ושאני לא יכולה לומר לאמא שלי שזהו מיעוט (כי כמו שגילת אמרה- זה לא מקרה של אחד לאלף). הדברים שלי נאמרו מתוך כאב, כי כשאתה רוצה לגרום לאנשים מבחוץ להבין שהדרך שלך היא הנכונה, אתה צריך לדעת שאין בתוכה רעות. אבל אין דבר שלא ניתן לתיקון, ולמרות הכל, אני יודעת שלכל חברה יש את הבעיות שלה, פשוט חשוב שהבעיות של החברה הדתית לא יזכירו את אלו של זו החילונית...

ואם...

אמא שלי הייתה שומעת על הסיפור הזה היא הייתה מתה. אמא שלי דווקא הייתה שמחה שאני אהיה דתיה, אבל באמת לא פאנטית. עם יד על הלב, באולפנית של אחותי לדוג'- ז"א האולפנית שבאו"ע מתחתנות הרבה בנות יחסית בגיל 15-16 ונשארות ללמוד. והן לא מתחתנות כי הן נכנסו להיריון, ההיריון בא אח"כ
וזה מסיבות ושיקולים חיצוניים גרידא- סיפורי אלף לילה ולילה אני מספרת פה לכם מה? אז יאללה, עוד אחד: יש בחורה באולפנית, כיתה י"א עכשיו, באר שבעית במקורה שהתחתנה לפני כשנתיים עם בחור מאו"ע ועברה לכאן. הסיבה לנישואין שלה עם בחור בגילאי ה-20+ הייתה שאמא שלה גוססת והיא רוצה לראות את הבת שלה נשואה. זאת סיבה מספקת?? למזלה, הבבחורה נפלה על אחד חמוד שרוצה שהיא תלמד כמו שצריך, והוא מממן לה את התיכון ואונ' אם היא תרצה. זה המזל האישי שלה. בחורה בגילי לעומת זאת, התחתנה בשמינית, הגיעה לבגרויות בהיריון, ועכשיו היא מאושרת להסתובב עם הילד שלה בכל חוצות העיר. עקרת בית למופת. ואם האמא היקרה שלי תשמע על כל הסיפורים האלה- היא כבר תאבד אמון בחלק מהמערכת הדתית איפשהו.

mayakol

New member
ושוב את מחזקת את מה שאמרתי

שעדיף שאמא שלי לא תיכנס לפורום הזה...

אגודת "אפרת"

שמעתם עליה........ אני שמעתי (מול לחלון חדרי דירה שלהם אז כך ששמעתי מלאאא סיפורים אבל לא על בנות בגיל הזה הם מדברות בפלאפון כאשר הם בחולן וגם החלון שלי פתוח ולכן אני שמעתי את סיפוריהן לא כי הם סיפרו לי) בקיצור הפלה יכולה להיות מסוכנת אין קשר ביני לבין האגודה !!!!

למעלה