שאלה לגולשים

עם כל הכבוד הלינקה, ויש כבוד אני

רואה את השורשים שלי כאן בישראל,וזה לא משום שנולדתי כאן, כאשר הדורות הקודמים נולדו וחיו מאות בשנים במזרח אירופה, פולין, רוסיה, וכשאני חושבת על שורשים, אני יכולה לומר בוודאות היסטורית שכנען וישראל, אלה שורשינו

בוקר טוב לכולם../images/Emo140.gif הלינקה חס וחלילה

אני לא מוחקת את שנות הגלות, זה חלק מאד מאד חשוב מההיסטוריה שלנו, אלא שמבחינתי שורשיו של העם היהודי על כל העדות, הם פה, ולא בשום מקום אחר בעולם, לעולם נהיה זרים בנכר, יושבים כקבוצה אתנית בתוך עם ואומה שונים ושאינם שלנו, אפילו במצב של התבוללות מלאה: פעם יהודי, תמיד יהודי

מה שהכי חשוב זה

להיות בן אדם. פולני - מרוקאי יהודי - גוי מה זה חשוב אם אתה לא בן אדם. בן אדם עם ערכים מוסריים והומאניות.

הענאלע1

New member
היי פאלומה, קראת לי?

צודקת בכל מה שאת אומרת. יחזור פולני ראשון מהיכן שהוא נמצא ויענה על השאלה למה הוא פולני גאה כפי שהוא מגדיר את עצמו, אולי ישכנע... ההורים שלי ז"ל, לא נעים לי להגיד, בטח מתהפכים בקבר! לא בטוח שהרגישו יהודים גאים אחרי כל מה שעברו שלא לדבר על פולנים גאים.

p a l o m a

New member
הענאלע .. שכנראה שגדלנו באותו

הכפר... כבר אמרתי?... בכל אופן גדלנו על אותם ערכים.. זה כמעט בטוח.. אני מבקשת להודיע כאן שמחשבי שווק חיים לכל חיי.. אולי אצליח להתבטא ממחשב אחר.. ובסוף השבוע בעזרת השם ואינשאללה אני נוסעת לצארפאת (לא פריז... לדרום מזרח...ומונקו... ואלפים... וכיף חיים... ומשם להאלוואציה......(שוויץ לדור הצעיר שאולי לא מכיר את השם הזה גם....) ואני מכתוונת לעשות חיים משוגעים... ואני נורא שמחה... אז בנתיים אם לא יצא לנו ל"הפגש".. אני מאחלת לכם פורום פורה וימים נעימים... ותשמרו על הגחלת....

זה לא יפה להתחמק ככה../images/Emo8.gif

תהיי מחוייבת להביא מתנות לכל הפורום
שתהיה לך נסיעה טובה ונעימה. אל תשכחי להביא תמונות.

הענאלע

New member
תעשי חיים משוגעים גם בשבילי

נכנסתי מאוחר, נמשיך מחר, הולכת לישון. TOMORROW IS ANOTHER DAY!

אפשר לומר מילה טובה על ישראל, עם

כל הבעיות, זה לא כואב
ובעיות חברתיות יש בכל מקום בעולם

deebeebee

New member
שיחיה איפה שהוא רוצה לחיות

אני לא מבינה למה זה צריך להפריע למישהו איפה כל אחד חי. זבש"ו אם הוא רוצה לחיות בפולין או בכל ארץ אחרת.

p a l o m a

New member
שבת שלום.. אני בכל זאת שואלת../images/Emo2.gif

למה מתכוונים כשאומרים "גאה" על מה הגאווה? אני יכולה להבין א ו ל י "יהודי גאה" וההסבר שלי הוא שאחרי כל כך הרבה טלטולים שהעם הקטן והנרדף הזה עבר הוא שורד עם אותם המנהגים אלפי שנים.. וגם אם למשל תגיע לאיזה חור נידח בעולם תוכל לזהות יהודי לפי איזה ביטוי שהוא אומר וכו' וכו'.. לא מתכוונת להכנס לזה עכשיו.. אבל מה זה "פולני גאה"?? (אפילו נניח פולני ג'נטייל (גוי) יאמר זאת - על מה בדיוק הוא גאה?? אבל יהודי שהוא פ ו ל נ י גאה??) אז מי מרגיש שהוא פולני גאה - אם הוא מוכן להסביר לי למה הוא פולני גאה -אולי אשנה את דעתי.. תודה... דיביבי ב ר ו ר שאת צודקת.. אבל אני עדיין חושבת שיש לחזור ולשנן את ההיסטוריה הקרובה כל כך...

למעלה