שאלה לגולשים

אוריליו

New member
../images/Emo6.gifשאלה לגולשים

האם המטבע בפולין הוא יורו או זלוטי אני עוד מעט מקבל אזרחות פולנית כי אמא שלי נולדה בפולין בעיר לוד'ז ועלתה ארצה בגיל שנתיים בשנת 1950 ושגריר פולין בישראל המליץ לנשיא פולין כן לתת לנו אזרחות כמה שאלות ביטחוןלפני שאני מקבל את האזרחות האם אזרחות פולנית בטוח מקנה לי מגורים ועבודה בכל רחבי אירופה והאם אתם יכולים בבקשה לפרט לי את כל ההטבות של אזרחות פולנית אם תהיה לי שאלה בקשר לפולין תמיד אעזר בכם ידידי הטובים אני פולני גאה יום מקסים לכולם מאת אורי

מטבע

בערים כבר משתמשים ביורו אבל ברחבי פולין עדיו שולט הזלוטי. שלך חנה גונן

deebeebee

New member
אני הגעתי עם דולרים

והמרתי לזלוטי כי בכל מקום כתובים המחירים בזלוטי.

טלמ

New member
../images/Emo41.gif מאמר שלי בנושא ההתנתקות ../images/Emo41.gif

בבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/personalClicks.asp?url=/blog/userBlog.asp@FolderName=talstories אני מקווה לתגובות (שליליות/חיוביות) בבלוג

אוריליו

New member
תגובה לדולציניה

אני רוצה לעזוב את ישראל בגלל סיבות אקלימיות ובגלל סיבות עסקיות שאלה נוספת באיזה שנה נפל המשטר הקומוניסטי בפולין והאם כיום פולין היא מדינה מערבית והאם אני יכול לאכול בפולין פירות ים או בשר לבן לילה טוב לכולם

אוריליו

New member
תגובה לבאה לפעמים

95% מהפולנים הם נוצרים קתולים כך כתוב לי באנציקלופדיה לי לאומות העולם הם הפולנים הנוצרים ממש לא שומרים כשרות בגלל שהם לא יהודים ובגלל שהם לא מאמינים בזה כך לפחות אני חושב יום טוב לכולם

אוריליו

New member
תיקו קטן ../images/Emo6.gif

התכוונתי לכתוב האנציקלופדיה שלי ולא לי מצטער על ההטרדה סולחים לי

p a l o m a

New member
שלום, אפשר לפרש לי אולי

את המושג "פולני גאה"?? אגב גם "ישראלי גאה" לא כל כך מובן לי...תמיד למדו אותנו על הצנע לכת אבל זה היה בטח בתקופת הדינוזארים .. על מה הגאווה?? דבר נוסף: זכורים היהודים השפופים והמבוהלים שהגיעו לישראל בשנות ה 50 מלודז' או מכל אזור אחר בפולין... זוכרת "מיד ראשונה"... הגאווה היתה רחוקה מהם כמזרח ממערב... (ואגב עד היום הם מזכירים את המילה "פויילן" בתוספת קללה עסיסית... אבל כבר דברנו על כל זה בעבר...זוכרות? הענאלע?) איך צמח דור בארץ שפולין בשבילם היא ארץ ככל ארץ?? איך!? עברו ר ק 60 שנה? לימור לבנת ושותפיה עוסקים בשטויות במקום ללמד למה, איך, מנין ובאיזה מצב הגענו לכאן...! דיביבי... דולציניאה... אני ממש מזועזעת באיזו "אינדיפאראנט"" אנשים מדברים על פולין.. ומה שמעסיק אותם זה אם יש שם מדוזות או תמנונים... שבת שלום.

אוריליו

New member
איזה דור את בארץ חנה ../images/Emo13.gif

הכוונה כמה דור ראשון שני שלישי אני דור ראשון בארץ ואם את רוצה הוכחה תיסתכלי מה כתבתי כמה שורות למעלה יום טוב לך מאת עבדך הנאמן אורי גילת

הלינקה

New member
פלומה, יש הרבה שרצים ודגים בים

ויש אנשים עם דעות שונות בפורום שלנו. הנה גם אני פולניה גאה, קודם כל, כי שם נולדתי, וגם כי שם נולדו דורות קודמים לי. ז"א - שם השורשים שלי.

למעלה