תשובה
כי כמו שלא תיתן לגמל ללמוד באוניברסיטה בגלל שויון הזדמנויות כך צריך להבין, שלמרות שאין עוררין על כך שמבחינה שכלית אין זה כלל נכון שגברים יותר חכמים ואין זה כלל נכון שגברים בעלי כשרונות טובים מנשים (ההיפך קרוב להיות המציאות האמיתית) למרות כל זה- שויון הזדמנויות לא צריך להיות כלל, מאחר ומדובר בהבדל בין שני המינים. צריכות להיות לנשים הזדמנויות רבות בתחומים הקשורים לנשים והמתאימים להם, וכנ"ל לגברים. לדוגמה: כשמדובר במשרה שהיא 'מסביב לשעון', שמטבעה הפוכה מהגדרת 'משרת אם' ופוגעת בהכרח בתפקוד ובתפקיד האישה במשפחה היהודית, אוי ואבוי לנו אם יהיה שויון הזדמנויות. אגב, יכול להיות שיש כבר שויון הזדמנויות. אין אני יודע מה המציאות כרגע. מה שאני כותב כאן עקרוני. שויון ניתן ליצורים שוים. גבר ואישה אינם שוים. אגב, לאור הדברים, יהיה מיותר אפילו לבדוק 'מי שווה יותר', כי זה בכלל לא רלוונטי ולא נכון. ישנה דעה שעבודת הפרך במצרים היתה להחליף את תפקידי הגברים עם הנשים. כנראה שבכך מדובר. בעולם העתיק יותר, היתה חלוקה ברורה בין שני התפקידים, אך כיום אנו רואים שהמציאות שונה. לשמחתנו- נשים יותר מבטאות את עצמן ויכולותיהן, והחברה 'הבינה' שתפקיד האישה איננו רק ליד הכיור. נשים קוראות, לומדות, משכילות. יש נשים שלקחו את הפמיניזם בצורה שאיננה נכונה, וקשרו זאת עם אנטי מסורת. היהדות, על פי הבנתי, איננה חפצה בשויון מדומה מאחר וזו פגיעה בבית היהודי. הדרכתה של תורה היא כן לבטא את כל מה שאפשר כאשר זה לא מתנגש עם התפקיד הבסיסי של האישה. גם לגבי הגבר- אותו סיפור. לפחות על פי הרמב"ם- אם אני אשב כל היום בבית ואפילו אם אלמד תורה- אני חוטא, מאחר ואחד התפקידים המוטלים עלי- פרנסה- נפגע בעקבות ישיבתי. שאלתך נובעת מהתפיסה שנשים וגברים צריכים להנות מאותו שויון הזדמנויות. אני מבהיר שאין בינינו ויכוח, מאחר ואני חושב ששאלתך יוצאת מנקודת הנחה שונה ממני.