4x04

tsou

New member
זו סדרת מד"ב גוספלית מאד בינתיים

ונראה שהיא תהיה עוד יותר כזו לקראת הסיום. סדרת המקור היתה גם היא מאד מושפעת מתכנים מורמוניים שלארסן הכניס בה, אבל הם היו כפופים לעלילה לגמרי קלאסית ולאקשון - זו גם היתה סדרה לילדים בעיקר שקידמה קו צעצועים. בסדרה הנוכחית אחד החידושים הוא הכנסת העל טבעי הגוספלי לתמהיל כמרכיב ראשי בפאזל- במקביל לאקשון, לרפרנס הפוליטי וההסטורי וכמובן המדב"י. בכל פרק ישנו איזון מסוג אחר- זה מה שמעניין, שלא בכל פעם יש את אותו היחס בין המרכיבים, זה הופך את הצפיה לדינאמית הרבה יותר. אגב האימפריוס לידר ממש לא היה רובוט כמו האחרים. ובאלתר המקורי שזיהה את הקול שלו בכלא לקראת סוף הסדרה המקורית ידע את זה.

tsou

New member
מה שחסר לחלק מכם זה עוד פרקים

כמו פרקי הסיום של עונה 1 ו-3, כלומר לא כל כך אקשון או איזון בין אקשון ל"רוחניות" אלא עריכה דחוסה יותר עם קאטים חדים והקבלות דרמטיות, מהסוג שמפיל מהכסא. נכון שאלו פרקים חזקים במיוחד, אבל לדעתי פרקים כאלה הם יוצאי דופן יחסית בכל סדרה שהיא (כולל אפילו קרניבלה), והם לא מה שנותנים לה עומק- עומק נוצר באמצעות המשכיות בפרקים עם הדגש על מרכיב בודד זה או אחר.

SiC

New member
בדבר אחד אני מסכים

עם redrider, הכיוון של סדרה גוספלית *בצורה הנוכחית* מאוד משעמם. אין לי בעיה עם קרבות האמונה בין הסיילונים לבני האדם, אבל שיפתחו את זה יותר בכיוון של הפיינל פייב מול 5 הנביאים שהובילו את המושבה ה-13 לכדוה"א ובכיוון של איך האל האחד יצר את הסיילונים. כל הכיוון של באלטר כישו\בודהה, שבא להמיר את דת בני האדם נורא משעמם.

tsou

New member
כן אבל הכוון שאתה מציע צפוי מדי, לא?

כלומר יהיה קצת מאכזב אם מור יפתח את הסדרה ב ד י ו ק "כפי שהיה וכפי שיהיה". חוץ מזה שהוא מחויב לדמויות ולסיפור המתהווה, שיש לו את ההגיון הפנימי שלו. אבל הבנתי למה לי פחות משעמם מאשר לך : לי, כידוע, יש צ'יפ אנטי-באלתר, וברגע שישו-מוחמד-באלתר מופיע לי על המסך אני ישר מפרשת אותו כמסמן של המנגנון כולו, כלומר של החזרה בתשובה של כולם = בפרק האחרון טורי, טיי, דיילן, טיפונת קארה. בפרק שלפניו, שש ושמונה שמתות על מזבח הגוספל החדש, וק אוויל (שחוזר בגדול לאמונה באל נקמות, לאיסור על האכילה מעץ הדעת).

tsou

New member
ויש גם עוד משהו, מהכוון המדב"י שנראה לי מאתגר

מור שם את הסיילונים שלו בתוך נרטיב טרנס אנושי, שמבוסס על עקרון הדאונלאודינג, כלומר על בסיס של העברה של תודעה אנושית לגוף מלאכותי, או סינתטי. רק שכל פתיח של כל פרק מזכיר לנו שמור הוציא את הבסיס התודעתי האנושי מהמשוואה הזו, כי הרובוטים הם ש"התפתחו" לבדם, כלומר יש לנו דאונלאוד רובוטי, או טוסטריות נטו (שמתיחסת לעצמה באופן מעניין במונחים משיחיים) זה מאפשר למור לאכול את העוגה ולשמור אותה שלמה - לתת לנו באמצעות הסיילונים גם את הסיפור הטרנס אנושי (מינוס האנושיות) וגם את הסיפור הקלאסי של אי. איי, שמחפש חום ואהבה אנושיים. אבל מה שאנחנו מקבלים בינתיים, בפועל, בסיפור הסיילוני זה איי איי דאונלואד מצד אחד, ובני אדם מצד שני. את המשוואה הזו מור יכול להוביל לאחד משני פתרונות אפשריים - או שיכניס את האנושיות בכל זאת להתחלה, ואז נישאר עם סיפור טרנס אנושי (הסיילון הראשון כן היה אנושי), או שיכניס אותה בסוף ואז נישאר עם נוסחה מטריקסי או בלייד ראנרי - כל בני האדם יתגלו במידה זו או אחרת כסיילונים. אבל מור אומר שבסופו של דבר נגיע למצב בו לא נדע יותר מהי סיילוניות (ומהי אנושיות) ואם כך ניתן להניח שהרה וניקי הם האדם וחווה העתידיים של גן עדן עתידי משולב סיילונאנושי, איך עושים את זה באופן משכנע, כלומר בלי לייצר קופ-אאוט ביחס לשני האתוסים הבסיסיים שמור מחבר?

redrider

New member
וואי תאמיני לי תעלת הימים של פרס זה בשבילך

ככה. קודם כל הAI לא מחפש חום ואהבה אנושיים אלא זהות אישית שלו מכיוון שמגע עם תרבות אנושית גרמה לטריגר של חוסר יציבות בתוך החברה שלהם. עצם העבודה שקאוויל מזכיר את המתכנתים המקוריים מראה שהדגמים האנושיים ככל הנאה לא היו פיתוח סיילוני אלא פרי התערבות חיצונית. יכול מאד להיות שאף המלחמה המקורית של הגזע הרובוטי לא נבעה ממרידה אלא מכוחות אחרים שהניעו את העניין. אם כל הכבוד מישהו הכניס לתוך דגמי הסנטוריונים את הרכיב המגביל. אם הם היו עצמאיים הם לא היו נותנים לזה לקרות כאשר ברור מראש על שתי אפשרויות: 1) הסיילונים לא היו עצמאיים בזמן של או לאחר המלחמה הראשונה 2)מלחמת האזרחים שראינו (בצורה מסורסת ומוקטנת לחלוטין על מנת לא לפגוע חלילה ב"גוספליות") לא הייתה הראשונה. אני מאוד מקווה שיספיק לו שכל לא להפוך את כל זה לסיפור מורמוני. הבמאי המקורה היה מורמוני וזה התירוץ שלו ונכון לעכשיו אין הרבה דברים משותפים בין שתי הסדרות. האלים ללא ספק מהווים חשיבות וטבעם האמיתי אמור להתגלות לנו כמו גם ההקבלה בין כמות הדגמים למספר האלים. נשאר רק לחכות ולראות. כרגע אני מפנה את תשומת ליבך בפעם המליוןשהסדרה הייתה סיפור השרדות של המין האנושי עם כל הדרמות והעוצמה שתהליך שכזה. ללא ספק למשוך את עניין הצי בורח-צי תוקף גם בעונה הרביעית היה יכול להיות דיי מעצבן אבל גם להפוך את הסדרה לחגיה של אוונגליסטים או מורמונים זה מיותר גםכן... למה אני מתחיל לחשוב על העונה האחרונה של נמלטים

tsou

New member
וואי רדריידר, שוב אתה מגיב בלי לקרוא? ../images/Emo13.gif

חשבתי שהתקדמנו מאז
איי איי זה כמובן ה ס ר ט של שפילברג, כלומר פינוקיו בחלל, כלומר המסורת המדבית הוותיקה שמחברת בין פרנקנשטיין לאדוארד מספריים (שאותו רואים בכל התחלה של פרק מבעד לאצבעות המתנועעות של הסנטוריונים), שכולם מחפשים הכרה ואהבה אנושית ושהסיילונים של מור מפעילים בגדול, החל משש ושמונה וכולל הייצוגים שלהם עם נדנדה ועל גגות כמו מתבגרים מתמרדים בקפריקה. ברור שקאויל מכניס רמז להתערבות אנושית - זה מובנה בקוד הנרטיבי המקביל הטרנס-אנושי. זה עדיין לא אומר הרבה ביחס לסוג ההתערבות. לעומת זאת את הרכיב המגביל בינתיים מי שמכניס ומוציא זה רק הדגמים האנושיים. גם זה יכול ללכת לשני הכוונים. הנקודה היא שלכאורה אין למור אופציה שלישית. או שבסוף הסיילון הוא אנושי, או שבני האדם סיילונים. מבחינה זו מעניין אותי איך הוא יתמרן במלכוד המדבי הזה, שמקודד את הפרקים באופן די הדוק. כאן כנראה נכנסת הגוספליות כעזר עלילתי חשוב. מה פתאום שיהיה מורמוני? מור אינו לרסן.

tsou

New member
פינוקיו בעתיד לא בחלל ...רק בבס"ג הוא בחלל..

redrider

New member
רק חסר להרס הסדרה סנטוריון

עם אף מתארך... חחח אני אפילו מדמיין מקלע יוצא לו מאף

redrider

New member
ועכשיו ברצינות

זה שיש מוטיב של התאחדות היה ברור עוד בעונה הראשונה והשניה. העניין הוא איך זה יבוצע? אני מקווה מאוד שהכיוון של מור לא יהיה "גוספלי" אלא שבסוף יחשף טבעם האמיתי של האלים כולל האל האחד. פשוט יותר מדיי קיטשי כל נושא הארץ המובטחת ואלוהים שמוביל לשם. שאלה מעניינת גם היא האם האל האחד הוא אחד מה12 או שהוא נבדל מהם. אני מאוד מקווה שנגלה את זה. ובתכלס חסר לי פרק קרבי נחמד כזה שיאזן את כל הרוחניקיות הזאת. בזמנים הטובים היה גיוון עכשיוזה מרגיש כמו בשעורי תורה (אלוהים שמר אותי מהם)

tsou

New member
אני לא חושבת שהכוון יהיה גוספלי,

(חס וחלילה-שונאת גוספל!) אבל אני כן חושבת שיש דבר כזה גוספל רון מור, שעושה לנו מניפולציות בסגנון ה"דבר האמיתי", כלומר שמשכנע אותנו (לא רק את הדמויות) בכל פעם מחדש בדרכים נלוזות שהשקר הוא אמיתי, שהאמת היא שקר, ושזה לגמרי פועל ! לא נראה לי שאפשר לסיים את הסדרה בלי לחשוף את הסיילון האחרון ואת טבעו של האל באותה ההזדמנות. אני גם די בטוחה שמרגע ששלו תצא מהקפאה עמוקה - אגב זה לא היה אמור לקרות כבר? - גם תחזורנה סצנות קרביות לרוב- בעצם גם בלי זה כבר ראינו אחת עם הדמיטריוס בספוילר!

tsou

New member
תיקון- לא חושבת שהס י ו ם יהיה גוספלי בתכניו

הגוספליות מתפקדת בינתיים כמרכיב עלילתי...

SiC

New member
בואו נזכר קצת

גם העונה השלישית התחילה עם איזה 4-5 פרקים על ניו קאפריקה. אני זוכר שכשאני ראיתי את העונה הזו התפללתי שהם יעזבו את הדלתה המגעילה הזו ויחזרו לחלל. זה גם לדעתי המבנה של העונה הזו - התחלה שמתרכזת בשינוי של באלטר שאחרי זה יתחיל האקשן האמיתי. הרי בשלב מסויים קארה וכל הצי יגיעו לכדוה"א ולא מעט אחריהם (או אפילו לפניהם) היגיעו הסיילונים. נראה לכם שלא יהיה אקשן אז? בואו לא נשכח שהפרק הראשון היה עמוס באקשן, ואקשן איכותי ומושקע! לדעתי העונה לא מאכזבת עד עכשיו ואפילו דווקא עומדת בציפיות. יכולים להיות פרקים משעממים יותר וכאלה שפחות, אבל בגדול הסדרה מספקת את הסחורה. ברגע שיתנו לנו יותר תשובות ונראה (סוף סוף!) עד כדוה"א כולם יחזרו לתלם :)

למעלה