4x04

tsou

New member
הגעתי לרגע קורע לב

כשהשגריר דז'קאר פורץ בבכי לאחר שהתנפצו התקוות לקבלת סיוע צבאי מהגלקטיקה והמנברי והוא מוצא את עצמו נאלץ להודות להם על ההצעה המשפילה לסיוע אנונימי ומזערי. ברוך השם שיש קומיק רליף מהיר בדמותו של השגריר קוש - מה שמוביל אותי לשאלה, כמה עונות הוא עוד ישאר ספון בשריון החרק הזה?! לא לספיילר בבקשה מעבר לזה רק שתהיה לי הערכת זמן

tsou

New member
מור מכניס אותנו חזק למרכיב הגוספלי

מכל הזויות האפשריות טיי מבקש מחילה על רצח אלן אצל אישה אחרת, שממחישה לו את עקרון מציאת הישועה דרך ההתחברות לכאב האנושי, וברובד הסיילוני מעניין ששש לא מזהה אותו כאחד מהחמישה טיירול ממשיך את הדיאלוג ממזמן בבאר עם לי, והפעם הוא אומר - שוב, למישהו אחר (אדמה) - את האמת לגבי החרטות על הנישואין. באופן מעניין נתנו תחושה בזמן טקס האבל שמגע בטורי נתן לו ידעה של מה באמת קרה, ואולי הוא מדחיק את זה בשיחה עם אדמה בהמשך טורי מסבירה לגאיוס את עקרון ההתנקות מאשמה תוך פארודיה של הנצרות, אם אנחנו מושלמים איך אפשר לעשות רע בעצם וגאיוס כרגיל עושה שימוש פרגמטי בגוספל של טורי ו"מחזיר" אותו לכת המאמינים בנאום הסיום שמתם לב שמור ירד מהגאיוס הפנימי וחזרנו לשש הפרטית המוכרת בשעה טובה :)

tsou

New member
בעצם הפרק מפעיל בגדול

את עקרון ההבנה והישועה באמצעות האחר - זה מה שאני הכי אוהבת בסדרה הזו שהיא מפעילה עלינו במישור הנרטיב את התכנים שהיא רוצה להעביר

tsou

New member
מה לדעתכם זה אומר שרק הריידרים מזהים את חמשת

האחרונים, ושהדגמים האנושיים לא- אם לשפוט על פי שש בבריג שלא מראה כל סימן זיהוי של טיי ואתינה בדמיטריאוס שגם לא מזהה את סאם? האם זה עובד על עקרון הכלב שהוא היחיד שמזהה את יוליסס באודיסיאה (ריידר=סוג של חיית מחמד) ?

redrider

New member
יותר טוב מהקודם בהרבה

אם כי עדיין עייף מעט. אבל יש סימפטומים לשיפור. חסר אקשן אמיתי לא יעזור כלום. מה שכן שהם כנראה באמת ינסו ללכת על כל נושא אשתו של טיי= 6 מבוגרת... תמוהה משהו. הדמיון ד"א באמת מטורף

tsou

New member
תגידו הצלחתם להבין מה גאיוס לחש ללי בזמן

שהכתים לו את העניבה בדם?

The Human

New member
הדיאלוג הולך ככה..

Lee: I don't do these things for you Gaius: You do them beacuse your god compels you​

tsou

New member
וואו! תודה ../images/Emo140.gif

וכל הכבוד שהצלחת לבודד את המילים מבעד לשפתיים הקמוצות שלו (הגברתי לכבוד זה את הווליום פעמיים ללא הועיל)

Tollan

New member
די התאכזבתי

אני אוהב את העומק של גלקטיקה, ואת העובדה שמתעסקים בהשפעות הפסיכולוגיות של מה שקורה לדמויות, אבל זה כבר מוגזם בשבילי. זאת העונה האחרונה של הסידרה (לפי מה שקראתי לפחות) ואין שום התקדמות בעלילה. בפרק הקודם עוד ראינו בכמה דקות את ההתפתחות של האיבה בין הסיילונים השונים, אבל בפרק הזה אפילו לא היה את זה. זה הרגיש לי כמו פרק של בטיפול. הצ'יף והקולונל מתמודדים עם היותם סיילונים, רוזלין מתמודדת עם מותה הקרב, באלטר נהיה מטורף מפרק לפרק. ושוב, אני לא נגד הדברים האלה, אבל צריך גם איזשהן התפתחויות עלילתיות, לא? הקטע היחיד שממש אהבתי בפרק היה הנאום של הצ'יף, שבו הוא בכנות מלאה מודה שהנישואים לקאלי היו התפשרות, אחרי כל הסיפור עם שרון.

tsou

New member
זו לא סתם פסיכולוגיה אלא עיסוק בנושא האשמה

ומה עושים איתה (הסיילונים ובני האדם) כלומר יש כאן מרכיב נוצרי מהותי לפאזל הגוספלי של מור, מבחינה זו אני לא הייתי מגדירה את הפרק כלא מקדם את העלילה, להיפך - אלא אם כן אתה מגדיר עלילה כאקשון ותו לא? הנאום של גיילן באמת היה מעולה, במיוחד המשפט שהוא מיחס לאדאמה. בכלל זה די מדליק לגלות יחד איתו ועם טורי את הכישורים ה"חדשים" שלהם - אלו של גיילן נראים יותר טלפתיים (אם כבר דיברנו קודם על הטלפתים מבבילון 5..)

SiC

New member
פרק רוחב

לא התגלה לנו שום דבר חדש, לא היה קטע אקשן מסעיר ולא היתה שום התקדמות עלילתית משמעותית (לי המשיך לעצבן את רוזלין, שמצב הבריאותי המשיך להתדרדר, ובאלטר המשיך לשחק אותה ישו). אני ממש לא אוהב את הקו עלילה של באלטר כמביא הבשורה של האל האחד. זה פשוט לא מסתדר עם הדמות שלו לדעתי. הפרק היה משעמם, וצפוי. ואיך, איך לא התמקדו בסטארבאק? כבר שני פרקים אין התקדמות משמעותית בחיפוש שלה לכדוה"א. להבדיל מהפרקים הקודמים שממש אהבתי, הפרק הזה היה חלש ומשעמם לדעתי.

tsou

New member
אתם פשוט לא מתחברים לעניין הגוספלי ../images/Emo6.gif

או שלא ראיתם את קרניבלה?

Ambious

New member
הבעיה שלי עם זה היא שאני כל הזמן מצפה לראות

את באלטר נכשל. בתור אתאיסט מושבע, כשאני רואה משהו כמו המסיונריות האדוקה של גאיוס באלטר והרמזים הדתיים העבים שיש בסדרה, אני כל הזמן מחכה לראות איפה בעצם מדובר בפרשנות מוטעית ושבעצם הכל זה רק הסיילונים מול בני האדם - או במקרה הגרוע ביותר הקרנה מנטלית של שש ובאלטר אחד על השני - אבל קשה לי לקבל את באלטר כנביא האלוהים כי אם נגלה שבאמת הכל מקודם שם על ידי אלוהים זה יהיה פשוט קל מדי.

tsou

New member
זה בגלל שאתה שוכח שמדובר באל

ס י י ל ו נ י ... מישהו הגדיר את ההבדל בין הסדרה הנוכחית לסדרת-המקור מאד טוב : במקורית ישנו המצביא העליון (אימפריאוס לידר), בנוכחית יש אלוהים (גוד) על אותו משקל במקורית יש את באלתר והרובוט לוסיפר, בנוכחית יש בלאתר ו "מלאך מאלוהים" סייברנטי

redrider

New member
וואי tsou אבל איך את לא מבינה את כוונתם

זאת לא סדרה גוספלית. היא לא הייתה גוספלית מעולם. אהבתי מאוד את זה שהיו רמיזות לחשיבות תאולוגית פה ושם אבל זאת הייתה סדרת מד"ב איכותית עם דמויות מושקעות. כרגע זה הפך להיות גן חיות ואם כל הכבוד לקרניבלה גלקטיקה לא הייתה מעולם סדרה פילוסופית נטו. היו פה אלמנטים רבים שביחד יצרו משהו יפה ועמוק. כרגע אני רואה חפירה תאולוגית איטית ומבאסת. ד"א ההשוואה של האימפריוס לידר היא לא במקום. הוא היה רובוט בדיוק כמו שאר הסיילונים כאן לאומת זאת מדובר באל אחד שהוא למעשה האל ה13 שתואר בפרק על קובול "the greedy 13th god " אני מבין שאת אוהבת את הנושא ה"גוספלי" אבל את לא שמה לב שזה סוג של נהיה הקו הדומיננטי ביחד לשאר המרכיביםץ אין מה לעשות אבל האקשן היה מרכיב מאוד מאוד מאוד משמעותי בסדרה ובלעדיו זה מתחיל להיות משעמם. רק איזון מדויק של אקשן, עלילה עמוקה וזורמת ורוחניות נותנת תוצאה טובה ומעניינת. בנפרד אף אחד מהם לא שווה הרבה

למעלה