4x04

The Human

New member
../images/Emo58.gifפרק חזק!!!!!

נכון שלא היה פה אקשן רציני, או קטעי מתח סוחפים.. אבל זה היה פרק דרמה מעולה ברמתו שהזכיר לי את הפרקים החזקים של בבילון 5 בזמנו. הפעם במוקד הפרק - האמונה המונותאיסטית כנגד הפוליטיאיסטית, רוזלין הגוססת נגד בולטאר, הצ'יף נגד כל העולם כולל עצמו וטיי שמדבר אל קאפריקה שש ורואה את אשתו ותוך כדי לומד גם על עצמו. פרק עשוי מעולה כשכל דיאלוג יכניס אותכם לכל דמות ויסחוף אותכם לתחושות האישיות שלה ויוביל לסוף המשמעותי שבו בולטאר לומד על בשרו במאבק עם השומר ומעביר לאחרים את הלקח שאלוהים קיים למעשה בכל אחד מאיתנו ושכולנו מושלמים כפי שאנחנו. פרק מדהים, אין מה לומר.. אחד החזקים בסדרה.

Ambious

New member
הדמיון לבבילון 5 באמת חזק, אבל דווקא לקטעים

הפחות טובים של הסדרה, למשל כת הטלפתים מהעונה החמישית - ללא ספק אחד מקווי העלילה הפחות טובים של הסדרה (שבמקור בכלל יועד להיות לאיבאנובה). בכל מקרה, לדעתי למרות כל הדרמה החלק הכי מעניין בפרק היה ההתמודדות של סוֹל עם היותו סיילון ומה שזה אומר על מה שהוא מרגיש ואיך הוא אמור להרגיש. ללא ספק דרמה במיטבה, וכתיבה מעולה. כמו כן - המשחק שלו ושל טרישיה הלפר, ובמיוחד - דווקא - של קייט ורנון (אשתו של טיי). כמו כן, אני עדיין ממשיך לאהוב את היחסים בין אדאמה לנשיאה, למרות שהיא בעצמה נהית קצת פנטית וטיראנית לעת גסיסה. הפרק, ד"א, בוים על ידי לא אחר מאדוארד ג'יימס אולמוס - הלא הוא אדמירל אדאמה.

tsou

New member
ככל שאני מתקדמת בצפיה בבילון 5 צצות יותר

ויותר הקבלות - הסיפור של סטארבק וזה של סינקלר, כל הקו העלילתי של הסיילונים והמנברי, כמובן קאונסיל התשעה ("האפורים"- שבאו ישר מטולקין) ו"חמשת האחרונים" ועכשיו הטלפטים והכת כאן. אבל אין שום דמיון קלוש בין השימוש שהסדרות עושות במרכיבים, המבנה של באב 5 (שוב, מנקודת מסט של אמצע עונה 2) הוא קלאסי לגמרי, בס"ג היא פוסט-אבודים ..

Ambious

New member
את רק בעונה השניה של באבילון 5?

וואו, יש לך עוד דרך ארוכה
ואיך הגעת לכת הטלפטים, זה בעונה 5!

tsou

New member
תתפלא כת הטלפטים זה כבר בעונה 2 ../images/Emo6.gif

בזמנו ראיתי פרקים בודדים בתפזורת ולא התחברתי לכל הקונספט של טולקין בחלל, מאז שכחתי לגמרי עכשיו שאני מסתכלת "מבעד" לבס"ג זה סיפור אחר

SiC

New member
אל תבלבלי בין 2 דברים

בעונה השניה יש את חיל הטלפתים. כת הטלפתים היא משהו אחר, שתתקלי בו בעונה הרביעית ובעיקר בחמישית. בקשר לטולקין- ג'יי מייקל סטרזינסקי הוא מעריץ מושבע של טולקין ויש עוד הרבה tributes שהוא נותן לLOTR בסדרה.

tsou

New member
בעונה 2 הטלפטית מזכירה בלי סוף את ה"קור",

שהנחתי שהיא הכת הטלפטית, וזה לגמרי הספיק לי לייצור הקבלה עם הפרק האחרון של בס"ג. אם יש עוד אחת בהמשך, מה טוב- בלי ספוילרים בבקשה
כן די ברור שהוא מעריץ של טולקין. הוא מעביר אותו לחלל המדב"י כמו שלרסון עשה עם במיתולוגיה והדת המורמונית..

The Human

New member
קור, כלומר corp..

כלומר, תאגיד, חברה ומכיוון שמדובר במשמעות צבאית אז זה נוטה יותר לחיל..

tsou

New member
לי הביטוי מייצר אסוציציה מיידית למשחק

המחשב פסייכונאוטז

tsou

New member
ca alors! פיינל קאט זה הומאז' לפרק מבבילון 5

And now for a Word איזה נחמד

redrider

New member
לא כת ולא תאגיד... פירוש המילה corps

זהו מונח צבאי שפירושו בעברית גייס.

The Human

New member
לא רק טולקין.. אלא גם דיקנס.. ../images/Emo8.gif

ומשורר אלמוני ולא ידוע בשם לורד אלפרד טניסון...

tsou

New member
אין מה לעשות, טולקין הכי בולט

ויזואלית בגלל האלפים-מנברים, סאורין-"האופל" ..

tsou

New member
זה כיף לא נורמלי לדעת שיש עוד שלוש וחצי עונות

של באב 5
אגב.. יצא מארז חדש + הסרטים בחצי מהמחיר של זה המקורי באמזון אנגליה.. אמממממממממ

SiC

New member
אפשר לינק?

אולי יהיה שווה להזמין למרות שהורדתי את כל הפרקים והסרטים... בגדול העונה האחרונה רק חביבה ולא יותר. העונה השלישית והרביעית מדהימות.

למעלה