27/07/07 - 03:17

עם כל הכבוד (../images/Emo58.gif?)

מה שקורה עם מירטל המייללת ומי שר הקסמים זה לא לסגור קצוות. זה להטפל לקטנות. וכך גם רוב (..אם לא כל) ההודעה ההיא.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif אולי מירטל המייללת ספציפית

אבל להיטפל דווקא אליה כדוגמה מתוך כל השאלות שהצגתי _זה_ להיטפל לקטנות.

טוב, נעבור על הכל ../images/Emo58.gif

-עם מי דראקו התחתן? - לא הכרחי לעלילה -למה הוא לא באזקאבאן? גם קרקוף (או משמו) לא היה באזקבן בזמנו. לא כולם נשלחים לאזקבן. ואולי הוא כן וכבר השתחרר? עברו 19 שנה. -מה עם אמא ואבא שלו? איפה הם? חוץ מהראיון שנאמר בו שהם באזקבן - לא הכרחי לעלילה -מי טיפל בטד כל השנים האלו? הארי או סבתא של טד, אנדרומדה?לא הכרחי לעלילה -איך ההורים של הרמיוני חזרו מאוסטרליה? איך מצאו אותם? לא הכרחי לעלילה -מה עם בלייז, נוט ושאר הסלית'רנים החביבים? הזכירו אותם לקישוט בספרים הקודמים? נוט גם רואה ת'סטראלים- את מי הוא ראה שמת? *ממש* לא הכרחי לעלילה -מה עם לונה? קרום? שיימוס? דין? מירטל המייללת? מאדאם מקסים, אולי?! פירנזה? סלחו לו, בסוף, הקאנטאורים שהבינו שהם בסך הכל עשו טעות? נורא לא הכרחי לעלילה - כל הקטע עם מחלקת המיסתורין. אמנם מעניין, אבל לא הכרחי לעלילה. -אמברידג'- שלחו אותה לאזקאבאן כמו שמגיע לה? איך היא נרפאה בדרך פלא מספר חמש? חשבתי שכל פעם שעושים לה קצת עם הלשון היא מתחרפנת, לא? ומאיפה באמת היא השיגה את העין של מודי? למה אף אחד לא אמר על זה שום דבר? -האם טדי ירש תכונות זאביות מאבא? - האם חדר הנחיצות נהרס? -מי נהיה שר הקסמים הבא? -ועוד הרבה הרבה שאלות שאני לא חושבת עליהן כרגע, אבל חשבתי עליהם ככה בכללי~ והחלק הכי מעצבן. טוב, אחד מהם. מה עם פאקינג ג'ורג', אישה?! מה קרה, את כל כך גרועה בלכתוב התמודדות עם מוות שאת לא יכולה לתת לו כמה מילים?! --- הפסקתי באמצע, כי זה נהיה מגוחך - אבל הבנת את כוונתי. שום דבר ממה שציינת לא הכרחי כדי להבין מה קורה בסוף, אבל אני אגיד את מה שאמרתי מקודם זה לא דו"ח - זה ספר - תפתחי קצת את התמיון ותני למוח שלך לפעול. לא צריכים לתת לך את כלללל המידע על מגש של כסף

Bakura

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif כן, ולדעת את השמות

של הילדים של הארי ושל רון, ואת זה שהבן של רמוס וטונקס נמצא עם ביל ופ'לר זה מה זה הכרחי לעלילה! זין על מה שהכרחי לעלילה, צריך לענות על כאלה שאלות ולא לעשות אפילוג פלצני ונדוש. אני יכולה להפעיל את הדמיון שלי מאוד טוב, אבל יש דברים שלא מתעלמים מהם. יופי לך שלך לא אכפת ושזה לא הכרחי לעלילה שלך, אני חושבת שאחרי שמפרטים כל כך על דמויות אי אפשר לזרוק אותן הצידה ולתת לפיקים להשלים את החסר, או לדמיון האישי שלי. באותה מידה, למה לקרוא את הספר בכלל? אתם יודעים את הקווים המנחים העיקריים של הספרים, תתפרעו עם המידע וזהו!

Bakura

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif תיקון טעות

הבן של רמוס וטונקס עם הבת של ביל ופ'לר.

חח, לא *צריך* שום דבר. ../images/Emo58.gif?

הרי אם היא לא היתה אומרת שלבן של רון קוראים הוגו, כנראה היית מתלוננת שהיא לא נתנה את המידע הזה. זה גם לא הכרחי לעלילה, בדיוק כמו מה שאת נתת. זה סיפור - אין דבר הכרחי. אבל כן, אם היא לא היתה אומרת אם וולדמורט או הארי מתים בסוף - זה היה קצת מרגיז. כי זה באמת חשוב. מה שאת נתת - לא. ואולי את סתם אוהבת להתלונן. אני בטוח שאם תקראי לכיף ולא בהרגשה שחייבים לך משהו תהני יותר.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif מי שמדבר על קטנוניות.

אני בטוחה שאין לי על מה לדון איתך יותר, כי אתה סתם גרוע ומגיב לא לעניין.

Hinamori

New member
../images/Emo45.gif ספר זה לא רק עלילה.

ספר זה גם הדמויות ומה שמסביב. אם זה היה רק עלילה ודמויות מפלקט שאין להן שום רקע זה היה מאוד מאוד משעמם.

אה, עוד משהו...

באמת מוזר לי שמישהי מגדירה את עצמה כאמנית (זה בלי ו', אגב) יכולה לומר דשהכל צריך להיות סגור בסוף. הרי זה כל היופי באמנות.. לא?

Bakura

New member
../images/Emo96.gif זה יכול להיות גם וגם, אגב,

והיופי באומנות הוא סובייקטיבי.

ToryMaster

New member
אלו שני דברים שונים

אומן זה כמו craftsman ואמן זה כמו artist, הבדל קטן אבל חשוב.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif מתוך באבילון-

אומן (>>אמן) nm. artist, artiste; master וגם מה שציינת.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif אין לי,

וזה לא קריטי מספיק בשבילי כדי לבדוק. אם את אומרת, סבבה.~

.....מה?! ../images/Emo58.gif

מן הסתם כל הדברים האלה לא הכרחיים לעלילה. העלילה נגמרה. אבל רולינג היא זו שבחרה להמשיך מעבר לזה, לכתוב אפילוג על העתיד של הדמויות. חבל מאוד שבו היא לא גילתה לנו כמעט שום דבר על העתיד של הדמויות. אנחנו לא יודעים מה קרה לאף אחד מהדמויות החשובות של הספר, חוץ מזה שלכמה מהן יש ילדים?! בחיי. בטח שזה לא הכרחי לעלילה, אבל זה זלזול גמור בקוראים לכתוב פרק כזה ובעצם לא לטרוח לספר בו כמעט כלום. אם זה ייצא כ"כ ריק מתוכן עדיף היה לא לכתוב את הפרק בכלל ולסיים את הספר בפרק הקודם. ואגב, היו מספיק שאלות חשובות שלא ענו עליהן, והן בהחלט כן היו חשובות לעלילה. לדוגמה- מה הקטע של הפרגוד במחלקת המסתורין? בתור דבר שקשור קשר ישיר למוות שמאוד השפיע על העלילה, היה צריך להכניס איזה הסבר על מה לעזאזל קרה שם. ומה עם הדלת ההיא במחלקת המסתורין, שלטענת דמבלדור שם נמצא הכח שעוזר להארי לנצח את וולדמורט? [AKA הקלאיימקס!], גם זה לא חשוב לעלילה?! לא חסרות עוד דוגמאות לחורים כאלה.

למעלה