27/07/07 - 03:17

SandEater

New member
../images/Emo58.gif איך מאלפוי

הביס את דמלבדור אם הוא לא הרג אותו? להביס, זה לא בהכרח להרוג. אם אתה משבית את היריב שלך, ובעצם בעמדת כח גדולה ממנו, אז זה נחשב שהבסת אותו... הכוונה, נגיד, אתה הולך עם מישהו קרב חרבות או אנערף, ומעיף לא ת'חרב ושם לו אותה מול הגרון, טכנית, הבסת אותו. לא? הבנת? :p

LiRs Lullaby

New member
כן ../images/Emo58.gif

אז איך בדיוק הוא הצליח להביס מישהו שהיה לו את השרביט הבכיר?

יש הרבה אפשרויות ../images/Emo58.gif

אולי זה היה מאבק קשה ואולי לא, אולי השרביט לא היה עליו, אולי דמבלדור ידע נקודות תורפה שלו (הם היו חברים כמובן) וכו' וכו'. ובכלל, דמבלדור הוא קוסם מאוד חזק כידוע.

LiRs Lullaby

New member
כן, יש הרבה "סיבות" ../images/Emo58.gif

רק חבל שאף אחת מהן לא מוזכרת בעלילה עצמה. בגלל זה נדמה לי שקוראים אותו "חור בעלילה"

LiRs Lullaby

New member
לא, זה חור כי זה לא מוסבר בכלל../images/Emo58.gif

כל האופציות שהעלית זה יופי, אבל אם זה לא מוסבר בספר, הרי שזה בגדר השערה, כסת"ח להסברים שרולינג לא נתנה בעצמה.

LiRs Lullaby

New member
כל שטות? הרי ניתנה לה ההזדמנות ../images/Emo58.gif

לספר את זה דרך דמבלדור בתחנת קינגס קרוס! זה לא איזה מידע משום מקום, דמבלדור כבר התחיל לדבר על העבר שלו, ולכל אורך הספר היה ניתן לדחוף את פיסת המידע הקטנה הזו...והיא גם ככה עושה ספרים ארוכים, אז מה הבעיה להוסיף עוד איזו שורה "דמבלדור הביס אותו על ידי..."?

s o f 1

New member
זה לא חור בעלילה../images/Emo58.gif

מאלפוי התפרץ לראש המגדל בהפתעה וצעק "אקספליארמוס!" - השרביט של דמבלדור אמנם היה "בלתי מובס" אבל זה לא שכשפים לא יפעלו עליו... הכוונה ב"unbeatable wand" היא שבקרב - לדוגמה כששני כשפים נפגשים, הelder wand תמיד ינצח... אף אחד לא אמר שאקספליארמוס לא יפעל עליו... וככה בעצם כשמאלפוי פרק את דמבלדור מהשרביט הוא "הביס אותו". זה ההסבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו...

LiRs Lullaby

New member
לפעמים צריך לדעת לשרשר! ../images/Emo58.gif

אם היית קוראת את שאר השירשור היית מבינה שכבר הסבירו את זה. מה שלא הסבירו, אלא שיערו, זה איך דמבלדור הביס את גרינדלוואלד כשהוא נלחם עם השרביט הבכיר? על זה יש לך תשובה? אם לא, זה חור בעלילה. אמנם חור קטנצ'יק, אבל עדיין חור.

LiRs Lullaby

New member
../images/Emo58.gif

דיי נכנע? כי... מה? סתם ככה? הוא ראה את דמבלדור, אמר "שלום חבר", הם התחבקו וגרינדלוואלד אמר לו "טוב, אם אתה מבקש ממני כל כך יפה להפסיק עם כוחות האופל, אז בסדר"? הוא בקלות יכול היה לרצוח את דמבלדור עם שרביט בכיר!

s o f 1

New member
ולפעמים צריך לדעת להגיב נורמלי

רק אל תהרגי אותי.. סורי שטעיתי.. אם לכל דבר כזה תקראי חור בעלילה אז הספרים מלאים חורים...

LiRs Lullaby

New member
למה?המנהלת הייתה מגיבה לך באותו האופן../images/Emo58.gif

ראיתי שויקי כבר מנסה את כל סוגי ה"תשרשר!" הקיימים. מה היה לא נורמלי בהודעה? מתי ניסיתי לרצוח אותך?
וכן, הבנת לאן אני חותרת - יש חורים בעלילה. רולינג לא אלהים. ואמ, יש כבר מספיק אנשים שיסכימו איתי שיש חורים בכל הספרים, בין אם *את* קוראת לזה או לא.

LiRs Lullaby

New member
אני מודעת לזה יופי.

עכשיו אסור גם לומר לאנשים לשרשר, כשזה להודעה *שלי*?

ToryMaster

New member
זה לא חדש, יקירתי

ביקשנו שוב ושוב שתשאירו לנו לנזוף ולהעיר, בדיוק בגלל דברים כמו מה שמתפתח פה, בדיוק.

s o f 1

New member
../images/Emo58.gif אני יודעת לשרשר זה בסדר, אמרתי לך

טעיתי בהבנת הנושא, לא הבנתי נכון על איזו שאלה מדובר, יכולת להגיב בצורה פחות תוקפנית, מה המנהלת קשורה? ואני עדיין חושבת שזה קטנוני מאוד, רולינג ממש לא הייתה צריכה לחשוף כל פרט ופרט מה גם שהיא אמרה שתצא אנציקלופדיה או משהו כזה. מה שיפה בסדרת הספרים ומה שמחזיק את הפורום הזה זה התאוריות והדיונים על הדברים שהיא לא הסבירה בפירוש.

למעלה