27/07/07 - 03:17

Bakura

New member
הי, זה לא פתאום.

הם עובדים נורא קשה כל פעם למצוא את כל הכדורים XD!

Sheepy boy

New member
פורום של שרוטים

"And so one of the earth's most greatest warriors has vanished in a blinding flash of light having made the ultimate sacrafise for the sake of his loved ones, his name was vegeta a proud sayian prince" חמישה פרקים אחרי זה הוא חוזר..

Sheepy boy

New member
שאלות ותשובות ../images/Emo58.gif

1.מה דאדלי ראה כשתקפו אותו הסוהרסנים? 2.מה נסגר עם הפרגוד? 3.מי האיש שג'קר אמרה יבצע קסם בשלב יותר מאוחר בחייו? אז ככה... לראשון, אני חושב שעם כל הטוב שהיה לו בחיים, לפחות, פינוק, שנחשב לממש טוב בחיים של ילד ממש צעיר, ככל שיש לך יותר, יש יותר לקחת. לשני... אני מת לדעת גם כן.. תשובה באינציקלופדיה? וגם, מה הקטע עם המוחות? מי לזעזעל ניבה את המליארד נבואות שהיו במחלקת המיסטורין אם אמרו שפעם ב------ יש מישהו עם עין שרואה דברים... 3. הכי חשוב לי.. מתי זה נאמר? זה ממש חדש לי אין לי מושג על מה את/ה מדבר/ת יש הסבר?

LiRs Lullaby

New member
ארר |ספוילר

בקשר לדאדלי, זה *לא* ידוע מה הוא ראה כשהוא נתקל בסוהרסנים. פשוט לא סיפרו לנו, ומה שכתבת זה בערך הניחוש הנפוץ למה דמבלדור התכוון כשהוא אמר שהדארסלים מזניחים אותו. איך ילד שמקבל המון פינוקים בחיים שלו, יתקל ביצורים שמוציאים רק את הדברים הכי נוראיים בחיים שלך, ויתחיל לחשוב על הדברים הטובים שהוא מקבל, תוך כדי מודעות לזה שיש לו חיים טובים מדי? זה לא הגיוני. בקשר ל-3 - היא אמרה את זה באיזה ראיון. חשבתי בהתחלה שזה קראב, כי תכלס לא ממש ראינו אותו עושה קסמים, ועוד כאלה חזקים ואפלים, עד שמישהו אמר לי שלפי רולינג, זה מישהו ש*מעולם* לא ביצע קסמים. מצד שני, גם תמיד חשבנו שהורק' נעשה על ידי כוונה תחילה, ולא בטעות אז......

Sheepy boy

New member
והוא לא נוצר בכוונה תחילה? ../images/Emo58.gif

הנשמה נחצית כשרוצחים אבל... הקסם עצמו אפל וחבל שאני לא קורא ראיונות..

LiRs Lullaby

New member
לא, הוא לא ../images/Emo58.gif

וולד' ניסה לרצוח בכוונה, אבל לפי הסברי הספרים, אמורים לתכנן את ההורק', הנשמה לא סתם יוצאת מהגוף של מי שמת וזוחלת אל הדבר החי הבא. עוד פאק קטן, אגב..... משום מה, למרות שתמכתי בגרסה הזו שהארי הוא הורק' (אפילו טוגלנתי על כך
) ההסבר הזה היה קצת רעוע. לא חשבתי שעל כל פעם שמנסים לרצוח בכוונה תחילה, נוצר הורק'...... אחרת להמוני אסירים באזקבן היה הורק', לא?

GalHarold

New member
../images/Emo58.gif

אבל לא להמונים באזקבן יש נפש רעועה כמו של וולדמורט. המעשה הנורא של הרג תינוק קטן שבר חתיכה מהנשמה הגם ככה לא יציבה של וולדמורט.

LiRs Lullaby

New member
את המצאת את זה עכשיו, נכון? ../images/Emo58.gif

כי זה לא מה שכתוב שם. ועדיין, ההסבר שניתן לאיך עושים הורק' הוא שצריך לתכנן את הרצח ולעשות אותו. לרצוח ילד, ואז שזה פשוט יחזור אליך זה משהו שהיא פשוט המציאה משום מקום כדי לתת הסבר הגיוני ללמה הארי הורק'. אם הקללה חזרה אליו, למה היא חצתה אותו? למה היא לא פשוט הרגה אותו במקום? למה היא נחצתה ככה פתאום והתגלגלה לה? למה רצח של תינוק קטן שווה יותר מרצח של אדם בוגר? ממתי קסמים ולחשים עושים אפליה כזאת? (טוב, חוץ מהקטע הזה עם השרביטים....) וכמו שאמרתי, אם *רצח* זה כל מה שהיה צריך בשביל לעשות הורק', אז לכל הרוצחים באזקבן היה עכשיו הורק'. But that's not the case.

GalHarold

New member
וואוו...../images/Emo58.gif

אני בדרך כלל לא ממציאה דברים, ובאופן כללי מעדיפה לשמור על תרבות דיון. צירפתי את החלק שעליו ביססתי את דברי. המעשה של וולדמורט היה רשע מאוד. נכון שרוב מי שיושב באזקאבן ביצע מעשים שאי אפשר לתאר במילים את הרוע שלהם, אבל הנשמות של יושבי אזקבן לא מחולקות לשבע חתיכות. הנשמה היא משהו מאוד שברירי ולכן להרוס אותה במעשי רצח זה דבר רע לעשות לעצמך. וולדמורט לא רק קרע את הנשמה שלו בכל מיני מעשי רצח רגילים, אחרי הרציחות שלו הוא מנע מהנשמה שלו להתאחד עם החתיכות שיצאו ממנה בכל רצח בו הוא יצר הורקרוקס. מה שנותר בתוכו זה דבר סופר שברירי והכי לא יציב... הנשמה שלו כל כך מפוצלת ופצועה שבמעשה הרצח האחרון שלו- השמדת משפחה שלמה/רציחת תינוק רך (בחרי מה שבא לך זה לא משנה, כי זה מה שקורה גם ב"סתם" רצח) יצאה חתיכת נשמה, הקללה הממיתה חזרה אליו, הוא נותר ללא גוף, והנשמה שלו, שהייתה פחות מרוח הרפאים הקלושה ביותר, ברחה להסתתר... לחתיכת הנשמה מהרצח של הארי לא היה לאן לחזור, אז היא נדבקה להארי, וכך הוא הפך לסוג של הורקרוקס... לא בצורה הידועה והמוכרת... אלא כברירת מחדל.

LiRs Lullaby

New member
טעות, טועים, טעיתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

ואני עדיין חושבת שהסיפור הזה עדיין מופרך... למה שדווקא רצח של משפחה זה מה שיהפוך את הנשמה שלו ליותר שברירית? הוא הרי ממילא היה מעורער, וגם ממילא לא היה לו איכפת, אז מה פה בעצם הטריגר? למה זה פתאום נקרע? ולמה בעצם נשמה נהיית שברירית? והנשמה שהגיע להארי כי לא היה שם שום דבר אחר........ הורק' ברירת מחדל לסיפור שנשמע כמו ברירת מחדל...... מצטערת, אבל כל ההסברים האלה שהיו בקינגס קרוס היו כאלה מופרכים....

GalHarold

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif

לטעות זה סבבה... גם אני יכולה לטעות. מה שלא הבנתי זה את פשר התוקפנות. לא נורא...עבר!
לדעתי, כשוולדמורט רצח כל אחד זה הרי קרע לו את הנשמה... הטריגר היחיד זה שכשהקללה חזרה אליו מהארי לא היה לחלקיק הנשמה שנקרע ממנו בביצועי הרצח (לא יודעת כמה זמן לוקח לחלקיק נשמה לחזור אם לא עושים הורקרוקס אחרי רצח... כך שלא ברור לי אם זה רק החלקיק של הארי או חלקיק גם של ג'יימס ולילי) לאן לחזור... כי מה שנשאר מהנשמה של וולדמורט הרי ברח. זה תמיד נקרע, אבל רק במקרה הזה לא היה לו לאן לחזור... חח סיפור ברירת מחדל...
אני דווקא אהבתי את ההבסרים בקינגס קרוס. זה הסביר לי המון...

LiRs Lullaby

New member
../images/Emo58.gif באמת? אני לא הבנתי את רוב ההסברים

בקינגס קרוס. נראה שרק דמבלדור והארי הבינו
אבל עדיין לא הבנתי למה אחרי שהקללה קפצה עליו בחזרה, הנשמה שלו נקרעה, כאילו, בכלל, למה היא נקרעה? חשבתי שאמורים לעשות את זה בכוונה, ופתאום ההסבר הוא שהנשמה שלו שברירית.... זה אמור לשנות משהו אם לא אכפת לו בכלל מהאדם שהוא רוצח? וסליחה על התוקפנות, המחשב שלי עושה לי כל כך הרבה בעיות וזה מכניס אותי לקריזות. פעם באה שהוא נתקע אני מפוצצת אותו

Mr Sinister

New member
../images/Emo58.gifאם הבנתי נכון

הנשמה של וולדמורט נקרעה מהרצח של ג'יימס ולילי[כל רצח קורע את הנשמה, לפי דמבלדור בספר השישי]. הסיבה שחלק קטן מהנשמה של וולדמורט נכנס להארי, זה כי הנשמה של וולדמורט לא יכולה להמשיך הלאה כמו במצב רגיל שבו הגוף מת, כי לוולדמורט יש הורקרוקסים, אז אותו החלק שנקרע מהרצח של ג'יימס ולילי נכנס ליצור החי הקרוב ביתר - הארי, ושאר הנשמה של וולדמורט הסתובבה 10 שנים באלבניה, דבקה בנחשים וכו' עד שהוא פגש את קווירל.

LiRs Lullaby

New member
כן, אבל ההסבר הזה בא קצת בהפתעה../images/Emo58.gif

כי נאמר לכל אורך הדרך (ואני זוכרת שאפילו התווכחתי עם אנשים בדיוק על הנקודה הזו) שהורקרוקסים אמורים להיעשות עם כוונה כלשהי לרצוח, ולאחר מכן, מכניסים את הנשמה לחפץ.... ופתאום בא ההסבר הזה, שלמעשה שובר את הכללים וההגיון הפנימי של ההורק' לטובת המשך הסיפור. גם לא הבנתי איך זה שהארי לא מת, אלא דווקא ההורק' שבו.... בגלל שהוא החליט להקריב את עצמו, כמו שאמא שלו הקריבה עבורו? או שבגלל שזה היה יותר חלש ושברירי מהנשמה השלמה של הארי?

Mr Sinister

New member
../images/Emo58.gif

הארי לא מת כי ההגנה של אמא שלו עדיין היתה תקפה - בתוך וולדמורט. ההגנה של לילי מגנה על הדם של הארי, ו-וולדמורט השתמש בדם של הארי כדי להחזיר לעצמו את הגוף שלו בספר הרביעי, ככה שכל עוד הדם של הארי זורם בעורקים של וולדמורט, הארי עדיין מוגן. בגלל שהארי עדיין מוגן, אבל וולדמורט עדיין השתמש בקללה ההורגת, מה שהושמד היה הנשמה שבגוף של הארי שההגנה הזאת לא תקפה לגביה - הנשמה של וולדמורט. וכן, גם אני התווכחתי עם אנשים בקשר לנקודה הזאת של הורק'-צריך-להעשות-בכוונה-תחילה, אבל איכשהו זה נראה לי הגיוני שנשמה שהגוף הושמד, אבל לא יכולה להמשיך הלאה כי יש מה שמחזיק אותה בעולם הזה[הורק' אחרים] תמצא את הדרך שלה לגוף החי הקרוב ביותר.

LiRs Lullaby

New member
אוקיי, בקשר לקטע הזה../images/Emo58.gif

וכן, גם אני התווכחתי עם אנשים בקשר לנקודה הזאת של הורק'-צריך-להעשות-בכוונה-תחילה, אבל איכשהו זה נראה לי הגיוני שנשמה שהגוף הושמד, אבל לא יכולה להמשיך הלאה כי יש מה שמחזיק אותה בעולם הזה[הורק' אחרים] תמצא את הדרך שלה לגוף החי הקרוב ביותר. אבל למה הנשמה נקרעה מלכתחילה? בגלל שהוא קילל והיא קפצה עליו בחזרה? בגלל שהנשמה שלו כבר הייתה שברירית? למה, מכל הרציחות, דווקא אז הנשמה שלו התפצלה שוב? אם הקללה חזרה אליו, הרי שהגוף שלו היה פשוט מת, לא הייתה צריכה להיות שום קריעה ושום כלום.....

GalHarold

New member
../images/Emo58.gif

נשמה נקרעת בכל רצח. אם לא עושים הורוקרוקס, וזה רוב המקרים, היא חוזרת להיות חתיכה אחת, פשוט פצועה בגלל הקריעה שלה... במקרה של הורקרוקס חלקיק הנשמה פשוטלא חוזר לנשמה שבגוף כי הקוסם מכיל אותו בעזרת איזה קסם אפל מאוד באיזה כלי חיצוני לגוף.

למעלה