27/07/07 - 03:17

LiRs Lullaby

New member
הבנתי. ../images/Emo58.gif

אז לרולינג לא הייתה שום דרך להסביר איך הארי נהיה הורק' אז היא באה עם ההסבר הזה.................כאילו, הנשמה הקרועה של וולד' לא יכלה סתם להתנדף ולמות יחד עם שאר הגוף של וולד' (למה לעזאזל היא צריכה בכלל למצוא לעצמה מקום בעולם הזה?) כי הרי לא הוכן עבורה שום דבר שיכול להפוך אותה להורק', אז הוחלט שהיא פשוט הגיעה אל הארי והפכה אותו להורק' בלי כל הביורוקרטיה וההכנות שעושים להורק'. אוקיי.......
את יודעת, אני מתה לשמוע מרולינג (באנציקלופדיה) איך בדיוק מבצעים את הכישוף ההו-כה-מסובך הזה לעשיית הורקרוקס, בשביל שהיא פשוט תחליט שאם נשמה נקרעת, היא עדיין יכולה להסתובב חופשי, להחליט שהיא עושה מה בא לה, גם אם זה להיכנס לתוך אנשים זרים.

Sheepy boy

New member
גל, לירס,תקנו אותי אם אני טועה בבקשה ../images/Emo58.gif

אני תמיד ראיתי את זה ככה. כדי "לעלות" או במילים אחרות, למות.. ולעבור לעולם הבא הנשמה צריכה להתאחד עם כל החלקים שלה.. זה בעצם ההסבר הכי טוב שמצאתי בעצמי להורקרוקסים.. הם מחזיקים חלקים של הנשמה מוחבאים רחוק.. הנשמה לא יכולה להתאחד והיא תקועה בעולם הזה... עכשיו לחלק השני... בעצם יש לנו עכשיו רצח, ומוות באותה שניה (באותו ערב נוראי) וולדמורט רצח את הארי, כביבול, קללה הורגת בכוונה להרוג. מי אמר שזה לא מספיק כדי לפצל את הנשמה? לרצות להרוג, לתכננן להרוג, ולשלוח את הקללה, ושהיא פוגעת... משם זה משהו אחר? לא? אם זה המקרה אז כבר יש לנו רצח, (כלומר, הנשמה מתפצלת לשתיים.) או במקרה אחר, כמה שזה הזוי, הקללה שחוזרת היא כמו רצח של וולדמורט, את עצמו. והנשמה מתפצלת. ברגע שזה קרה יש לנו את החלק העיקרי של הנשמה של וולדי, ואת ה "Splinter" שנשבר באחד מהמעשים הנ"ל. בגלל שאין גוף, ויש שני חלקי נשמה, מסיבה זו או אחרת הנשמות לא התאחדו כי בשניה שהחלק העיקרי הבין מה קרה (בערך) הוא ברח, החלק השני שחייב גווף להכיל אותו נכנס לדבר הכי קרוב... יש משהו בדברי?

Adrienne

New member
אני לא כל כך מסכים עם זה ../images/Emo58.gif

קודם כל הורק לא חייב לשבת בגוף חי, ולכן אם החלק שפוצל באמת חיפש את הדבר הכי קרוב להכנס אליו, אז זה יכל להיות העריסה של הארי, הקיר, המשקוף או כל דבר אחר שהפריד בין וולדי להארי באותו רגע - ובטוח שהיה. אבל יש לי תיאוריה קטנה בקשר להורק. אנחנו יודעים שבשביל ליצור הורק חייבים לתכנן את זה במחשבה תחילה. סתומרת שאם רצחתי עכשיו מישהו ועוד שנה אני ארצה לעשות הורק מהרצח הזה אני לא אצליח. ולכן, מה שנראה לי זה שפשוט יצירת הורק זה "משימה" בשני חלקים. לפני הרצח יש "להכין" את הנשמה שלך לזה שהיא הולכת להקרע ואחרי הרצח, שהוא הדבר שבאמת קורע את הנשמה, יש לאכסן את החלק שנקרע בקונטיינר מסויים. עכשיו מה קרה בסיפור של הארי? וולדי הגיע לבית עם "ההכנות" של קריעת הנשמה שלו, או שהוא ביצע את זה בדיוק לאחר שהוא הרג את לילה והיה לו עוד קצת זמן למרות שאנחנו לא רואים הזכר לזה בחיזיון שהארי רואה של רצח הוריו. לאחר שהוא הרג את ג'יימס ולילי והנשמה שלו הייתה מוכנה להקרע הוא ניסה להרוג את הארי - אבל הרג את עצמו, ולכן נעשה הרצח והנשמה באמת נקרעה. הדבר היחיד שלא נעשה זה "אכסון" הנשמה בקונטיינר בגלל שוולדי מת בשביל לעשות את זה ולכן נשארנו עם 2 חלקי נשמה - האחת היא מה שראינו בספר הראשון ומה שהלך לאלבניה אחרי המקרה, והשניה היא החלק שנקרע - מה שאוכסן אצל הארי בגוף. כבר אמרתי את דעתי שנראה לי שכל קטע הנשמה-קפצה-לגוף-של-הארי הוא מופרך כי היו חפצים יותר קרובים, אבל לדעתי התאוריה שכתבתי מסבירה למה התפצלה הנשמה מהמוות הזה ולא מרציחות אחרות שוולדי ביצע או שאנשים אחרים שרצחו. אגב, לדעתי גם זה מה שמסביר למה הנשמה של וולדי לא "נקרעה" שוב אחרי הקרב הסופי עם הארי, כי הרי למעשה המקרה הוא אותו מקרה. וולדי שולח קללה שחוזרת אליו והוא מת. רק שהפעם לא היו "הכנות" ליצירת הורק' ולכן הוא לא נוצר...

GalHarold

New member
נופ ../images/Emo58.gif

מה שהשתנה בקרב הסופי עם הארי זה רק העובדה שלוולדמורט לא היו עוד הורקרוקסים. הנשמה עדיין נקרעה כי הוא שלח קללת רצח, אבל הפעם לא היו הורקרוקסים שישאירו לא את הנשמה שבוולדמורט ולא את החלקיק שנפרד בעולם הזה. וככה הוא פשוט מת. ובנוגע למה שאמרת בהתחלה. אין הכנות לקריעת נשמה. מי שרוצח קורע לעצמו את הנשמה, אבל מן הסתם אדם שירצח זה גם לא אדם שכזה אכפת לו מהמצב של הנשמה שלו. וולדמורט היה מוכן לפגוע בעצמו ובסביבתו כדי לחיות לנצח. לחיות, ולא מעניין אותו עם איזה נשמה או כמה פגועה היא תהיה. הורקרוקס לא "חייב" כלום. הקוסם שיוצר כזה יעדיף, ומובן למה, לאכסן את הנשמה שלו בחפץ דומם ולא בדבר שחי באופן עצמאי ויש לו רצונות משלו ויכול גם למות, לכן הוא לא יעדין בעלי חיים או אנשים אחרים. הנשמה, לעומת זאת, נראה לי שבאופן מאוד הגיוני תחפש גוף אנושי כי זה מקום האכסון הכי קרוב למה שהיא מכירה... הנשמה האנושית מחפשת את הגוף שלה לחזור אליו (כמו שקורה אחרי כל רצח שלא נגמר בהורקרוקס), לא מצאה... עברה לדבר הטוב הבא- הגוף האנושי שהיה הכי קרוב אליה (אולי אם לא היה יצור אנושי אז היא הייתה נדבקת לחתול המסתורי שהיה לפוטרים...
)

Sheepy boy

New member
כן, משהו כזה! ../images/Emo58.gif

בהמשך לתמיכה בתאוריה שלי, של איך שקרה הפיצול בדיוק. אני חושב שזה בדיו מה שאתה אומר גל, העדיפות הראשונה של נשמה היא להיכנס לגוף... ואני יכול להבין אותה P= ובקשר ל"מה דרוש כדי ליצור הורקרוקס, אנחנו לא יודעים.. ואם נדע, זה יהיה כשהאינציקלופדיה תצא...

GalHarold

New member
אני בת!!!!! ../images/Emo46.gif ../images/Emo58.gif

ברור שנהיה יותר חכמים כשהאנציקלופדיה תצא. אני מסתמכת (שים
מסתמכת... לא מסתמך!!!
) על מה שאני יודעת כרגע. אני לא יודעת מה דרוש ליצירה עצמה. אני יודעת רק את מה שרולינג סיפרה לנו. ו... אתה לא זוכה בשום צדק! לא התערבנו על כלום! אתה רק צודק. תשלים עם זה ותמשיך הלאה!

Sheepy boy

New member
../images/Emo23.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo23.gif אופס? =) ../images/Emo58.gif

סורי לא התכוונתי להעליב =) אני לא מבקר בפורום כל יום (למרות שאחרי השביעי אני דיי... מכור) וכן... טוב אנחנו יודעים שדרוש קסם אפל אבל.. אנחנו לא יודעים מה הוא.. אני ממש אתרגז אם היא לא תסביר מה זה דורש..

../images/Emo84.gifאוקיי, אז ממש לא הבנתי משהו

אם הנשמה נקרעת בכל רצח, איך וולדי יכול ל"ווסת" את כמות הנשמה שנקראת? נגיד, שבכל רצח הנשמה מתפצלת (הכי הגיוני שהיא מתפצל לשתים)- ברצח הראשון- נותרת חצי נשמה (וחצי יוצא מהגוף). ברצח השני- רבע נשמה נשארת. ברצח השלישי- שמינית נשמה... רביעי- אחד חלקי שש עשרה... וכן הלאה... בסופו של דבר תישאר בוולדי משהו טייני טיני של נשמה! האם אני צודקת?? הרי בכל רצח הנשמה לא יודעת כמה הורק' וולדי רוצה להכין ושהוא מכוון ל7 הורק' כי זה נראה לו מס' מגניב. כלומר, שחייבים לתכנן לפני את כל הקטע של חלוקת הנשמה לטעמי, כי עובדה שהוא מחליט כמה מהנשמה נקרע ואם המספר שהוא היה בוחר היה 3 אז הנשמה הייתה נקרעת ל3, הלא כן?? מצטערת שאני כל-כך קודחת, זו שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן...

GalHarold

New member
לא נראה לי

אני לא חושבת שהנשמה מתפצלת בחלוקה שווה בצורה של סדרה הנדסית אינסופית יורדת... אני חושבת שכל הורקרוקס מכיל חלקיק ממש ממש קטן של הנשמה. רק מה שצריך בכדי להחזיק את הקוסם חי...

noosh

New member
לא יודעת, אני מסכימה עם לירס (../images/Emo58.gif)

(סורי, לא זוכרת את שמך
). זה שהנשמה שלו רעועה ומפוצלת וכל זה, זה ברור, הוא עשתה שישה הורקרוקסים, זה די ברור שהנשמה שלו לא יציבה. אבל זה לא אומר שרצח זה מה שיגרום לעוד הורקרוקס להווצר בעצמו עכשיו, זה לא הגיוני - אם זה היה הגיוני, אז היה הרבה יותר פשוט ליצור הורקרוקסים, לא? את יוצרת את הראשון, קורעת את הנשמה, הופכת אותה ללא-יציבה, ואז השני יהיה פשוט יותר כי הנשמה שוב לא יציבה, וכו' וכו'. אבל זה לא היה המצב, והורקרוקסים כן צריך לתכנן, ולכן זה פשוט קצת יותר מדי דאוס אכס מאכינאי שהנשמה שלו הייתה רעועה ולכן ברצח של הפוטרים היא נקרעה ונשתלה בהארי. וולדמורט עשה המון דברים נוראיים - המון - אני די בטוחה שהוא רצח יותר ממשפחה אחת, ושכבר יצא לו לרצוח ילדים. זה לא מה שצריך היה ליצור הורקרוקס בלי כוונה.

לפי מה שהבנתי והסקתי ../images/Emo58.gif

זה גם קשור להגנה של לילי. זאת אומרת, הנשמה לא נקרעה וחיפשה מחסה סתם, אלא דווקא בגללה שהקללה שלו עצמו חזרה אליו. אולי אם מישהו אחר היה מנסה להרוג את וולדמורט ומטיל עליו אבדה קדברה, משהו אחר היה קורה, אבל בגלל שהקללה שלו עצמו backfired, החלקיק נשמה שעוד נשאר בו הגיב ככה.

LiRs Lullaby

New member
אבלאבל../images/Emo58.gif

הנשמה שלו *כן* נקרעה סתם. למה העובדה שהקללה חזרה אליו הייתה אמורה לגרום בכלל לקריעה של הנשמה? זה היה צריך פשוט להרוג אותו ולהשאיר אותו ככה, עם שאר ההורק' שלו. וכמו שהבנתי מההסבר של מר סיניסטר, ההגנה של לילי פשוט הגנה על הארי מלמות, ולהורק' כן למות....... למה בכלל הייתה אמורה להיות נשמה שנשארה שם בחוץ? הרי הנשמה של וולד' יכלה פשוט לזחול אל תוך הארי ו to possess him.

המממ ../images/Emo58.gif

הרי נאמר שכל רצח שהוא גורם לקריעה של הנשמה ולאפשרות [שרוב הקוסמים לא משתמשים בה] ליצור הורקרוקס, מה שאני אומרת שבגלל שהנשמה שלו לא יכולה למות, בגלל ההורקרוקסים, היא הייתה צריכה מקום לחיות בה והאריל'ה היה פשוט הכי קרוב או משהו בסגנון. הרצח שבר את הנשמה שלו, שוב, וכנראה ששבריר הנשמה הנוכחי נכנס להארי דווקא בגלל שבגללו זה קרה... המ, אני מסבירה את עצמי עקום.

למעלה