שרשור 817

Y. Welis

New member
'פשעים ותשוקה'

זה אגב משהו שלא חושב היה בכל העונות עד כה - סקס של ג'ק עם מישהי במהלך היממה הזו. נחמד. אבל יש מחיר לדברים כאלה, וזו אגב מוסכמה ידועה בסרטי אימה, שהשורדת היחידה היא תמיד זו שלא עשתה סקס. לא ברור מדוע (לא חושב שיש כאן משהו דתי, כמו שנטען), אבל זו המוסכמה, ואולי זו סוג של קיצוניות שמאזנת קיצוניות אחרת. קלואי על כן תהיה השורדת. * אז מסתבר שסמיר היה בין הנפגעים! לא אמרו את זה בפרק 16, ככל ששמעתי. מעניין אם זה הושמט. מטריד, כי זה פרט מרכזי מאוד. צריך לעבור על התסריט, כי זו עוד פשלה שהקטע הזה לא עבר. * למה אגב ג'ק ורנה נוסעים לביתו? לנוח? לשתות קפה? הם חלק ממבצע פדרלי, ואמורים לעבור דיבריפינג מלא, לבדוק מה היה ולמה, ולספק כל פרט לחקירה המקפת שלאחר מכן. יש להם מידע רב שחיוני להבטיח שהתחקיר יאפשר להסיק מסקנות כדי למנוע התקפה דומה בעתיד. גם רנה לא סיימה עם ענייני הרוסים, ושאר הדברים שהיא יודעת (אפשר לחסל את שאר חלקי המאפיה הרוסית שעוד נותרו בניו יורק - הם בגדר יעד מבוקש עכשיו). אבל ההגיון - out of the window, כרגיל העונה. * הרוסים ההרסניים (שמאחורי רוב הפעולות בעונות הסידרה הזו, כמו בעונה 3 למשל וכן הסוכן מ-5) שוב מופיעים, והם יספקו את האקשן לרבע האחרון של העונה, כמעט כרגיל. נחמד שלוגאן החביב הצטרף - בלאסט פרום דה פאסט. אגב למישהו באיזור שלי, העוזר שלו ('אקזקוטיב אסיסטנט' או בלשון העם 'מזכירה') הזכיר את רם עמנואל... * הטרגדיה שניבאתי. אכן רנה היתה חמימה למדי בסצינה ההיא. אולי פושאפ? לא שמתי לב עד אז. אבל כדי שזה באמת יכאיב, צריך ליצור רקע משכנע, ולא היה כזה לטעמי. לא כמו בין טוני למישל, שהחזיקו ידיים בתחילת עונה 2 והסתכלו זה על זו בערגה כל העונה (ורייקו איילסוורת' היתה אז נאה ביותר - יותר מהמנומשת; היא התארחה בעונה 5 של 'אבודים' במראה מבוגר יותר) מה שהפך את הפיצוץ של עונה 3 לטראגי וסיבה הגיונית ורגשית לטוני לשקוע בחיי אלכוהול. חבל שלא נבנה רקע בין ג'ק לרנה בין העונות (נגיד רומן שהתפרק על רקע דיכאוניות מצידה), שהיה עושה את ההחזרה שלה למשמעותית יותר עבורו. במצב כזה, כל תנועה שלה היתה מוציאה ממנו תגובה ומפריעה לו לחשוב, ואיחוד חם כזה בסוף היה לוהט באמת, וסוף טראגי היה מפרק אותו כמו שצריך. ואגב, אפשר היה לדחות את רגע ההודעה הקשה לפרק 18, מה גם שרופאים בד"כ עובדים על החייאה חצי שעה לפני שמוותרים; אפשר היה להשאיר אותנו במתח, ואת פרק 18 לייחד לטרגדיה. העונה הזו כולם ממהרים ולא טורחים להעמיק קצת את הדרמה, ומחמיצים הזדמנויות נהדרות - זו לפחות השלישית שהוחמצה, שספרתי עד כה. זה חבל, כי ככה אין עומק. * הפוליטיקה חזרה - הנשיאה עם וודס הנאמן (שרק עכשיו ניתן להעריך אותו) קיינן שחזר מההתקף וכמובן לוגן החתרן התמידי. don't dwell on the past, הוא אומר, וזה נכון - מה הטעם לנזוף בו? להרגיש עליונות מוסרית? או שמזמינים אותו לעזור או שלא. אם הזמנת - אל תנסי להתנשא מעליו. הוא אמר שהוא יודע שהוא חטא. * קלואי לנשיאות! נדמה לי שהיא כבר היתה בתפקיד בכיר דומה, אבל לא בשעת משבר. גו קלואי, ואל תתאהבי בג'ק!

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif סקס ב 24 ועוד ועוד

אני חושב שבכלל מאמצע העונה, ברגע שהובן שזו הכונה האחרונה, התחילו להתפרץ סכרים והיוצרים מנסים להכניס כל מיני דברים שלא היו עד עכשיו וזו ההזדמנות - להראות קצת סצינה ביתית בדירה של ג'ק באמצע העונה באמצע האקשן, כמובן הסקס בין ג'ק לרנה (האם ג'ק הגשים את הפנטזיה הגברית האולטימטיבית ? להכניס את הבחורה למיטה ואז לא לשמוע ממנה יותר אחרי זה ? . אוי , שקט בכיינים רגישים שכמוכם
) כמה שאני יודע על עצמי, אם אחרי יום של 17 שעות על הרגליים אני אכנס למיטה לסקס - זה ייגמר בשינה תוך דקה. בהמשך לקודם - עוד "סמי-פנטזיה" שהיוצרים הכניסו לפרק - לתת תחושת סיפוק לצופים ולהעביר את קלואי לתפקיד ניהולי. - לא הפריע לי שרנה ממש מהר החזירה את נשמתה, כי במקרה כזה שהיא נפצעה ממש קשה, אפשר באמת לדעת תוך דקות מה מצב החולה. מה שכן הפריע לי (טוב, עושים הכל בשביל התסריט ולא בשביל המציאות) - כשהרופאים בישרו לג'ק , הם פשוט אמרו לו -ועזבו ... (כדי לתת לו כמובן זמן להתקרב לרנה) - אבל לא ככה מבשרים על מוות והולכים. היו כל כך הרבה דברים מהירים מאוד בקצב ההתרחשות הפרק - שלא זה מה שהפריע לי (נו באמת , למנות נשיאה חדשה של מדינה בתוך פחות מחצי שעה ? ? ? הנשיאה אליסון בתחילת השעה מציעה לדאליה להיות נשיאה, בלי לחשוב על זה בלי להתייעץ , ותוך חצי שעה כבר מכונסת הועדה בארצה , כשכולם מעודכנים וכולם כבר אישרו שהיא נשיאה ? הכל כדי שתהיה הכנה לפרק הבא כשדאליה כבר הנשיאה החדשה ? אין לי בעייה ש "24" יקדמו עניינים מהר כדי לא לברוח - מה שאני אומר שאת תחושת "הזמן הריאלי ההגיוני" של הסידרה - כבר איבדתי מזמן . ובסדר לי עם זה. - הפוליטיקה חזרה- היה פרק דברני במיוחד ("היי.. .. מישהו סגר את הברז לתקציב של 24 ברשת פוקס , רגע לפני סיום העונה ?
) אבל , צריך גם פרקים כאלה כדי לעשות מעבר אוירה לעניינים אחרים. -בניגוד אלייך , אהבתי את הכנות של אליסון (הנשיאה טיילור, סליחה) מול לוגאן . היא לא הייתה צריכה להתחנף אליו ולא לנהוג בגינוני טקס (למרות שפנתה אליו כ"הנשיא"), ואהבתי מאוד את המבט הישיר שהיא נתנה בו בסוף - היה מאוד חזק.

דנה1982

New member
כמובן שכאישה

הדבר שהכי משך את תשומת ליבי בהודעה שלך זה ההתייחסות לזה שג'ק שכב עם רנה ולא ישמע ממנה יותר... אחחח, גברים!

דנה1982

New member
ברור

לא נעלבתי ובכל מקרה דווקא כאישה ברור לי שזה חלומו של כל גבר. לזיין ולזרוק. לג'ק זה עבד בלי שהוא יצטרך לסנן אותה אח"כ או להתמודד עם איזו מחויבות רגשית.

Y. Welis

New member
הכנות נראתה לי כמו מוסרנות

- היא כבר הוכיחה כמה היא מוסרית שסירבה להגן על בתה ממאסר, והתגברה על מות בנה. אולי זה הצורך לדרוש מאחרים מה שהיא דורשת מעצמה. אולי. אגב נהוג שם להמשיך לקרוא בתואר 'פרזידנט' גם לנשיאים לשעבר. בדיווחים בחדשות באמריקה על קרן הסיוע להאיטי של בוש וקלינטון למשל, או העבודה של שלושת הקודמים, בוש האב, קלינטון ועוד אחד, בסיוע אחר.

Boran

New member
כבר לא ספוילר?

מבחינתי סוף מושלם היה אם ג'ק היה מת, ורנה היתה ממשיכה את דרכו. אולי בספין-אוף בעיר אחרת. זה פשוט היה מיותר... אולי הדמות שהכי לא רציתי שתמות בשתי העונות האחרונות. מעבר לזה: הסדרה הזאת נהיית יותר ויותר מופרכת, פחות ופחות קשורה למציאות וממש לא אמינה, וזה ממש הורס לי את העונה הזאת. בבירור, הכותבים לא טרחו לעשות את המינימום של שיעורי בית לפני שהם כתבו על מדינה מזרח-תיכונית. ארה"ב ממנה אישה לנשיאות רפובליקה איסלאמית? ועוד אחרי שהדיקטטור שלה נתן את חייו למען הצלת תושבי ארה"ב? ועכשיו, ממנים סוכנת מודיעין לנהל סוכנות שטח? אני באמת נהנה מהעונה הזאת הרבה, הרבה פחות בגלל הפאקים הבסיסיים באמינות שלה. (וגם מבחינת הזמנים - ג'ק ורנה הולכים לכיוון חדר השינה, ואחרי 30 שניות הצלף כבר רואה אותם בלי בגדים ובעיצומה של פעילות, וזו רק דוגמה אחת)

דנה1982

New member
אין ספק שיש פה בעיית זמנים

משהו שקרה לעיתים נדירות בעונות הקודמות וכאן קורה קצת יותר. בפרק הזה זה מאוד בלט - כל הסיפור מהרגע שרנה נורתה לקח כרבע שעה, כולל החילוץ מהדירה והנסיעה במונית לבי"ח. זה היה מהיר מידי אבל אני חושבת שיש גם לחץ מסוים לגרום לדברים לזוז. אם המוות של רנה הוא הבסיס לפרקים הבאים, אז אי אפשר לתת לה להיות בניתוח או בהחייאה עוד חצי פרק ורק אז להרוג אותה. זה חייב להיות מהיר. מה שכן, גם אני חשבתי על הקטע שג'ק ורנה במיטה. בין הרגע שהם התנשקו במטבח לבין הרגע שבו הצלף ראה אותם מבעד לראי במיטה "תוך כדי" עברה לכל היותר חצי דקה. או שג'ק הוא מהמהירים...

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif בעיית זמנים,

טוב, כתבתי על זה יותר בהרחבה למעלה, אבל פה זה המקום הנכון להגיב על זה, כל האישור המהיר של חצי שעה שהועדה האיסלאמית אישרה מינוי של דאליה לנשיאה, כל המינוי החפוז של קלואי והעברת סמכויות של שלוש דקות בסי טי יו, ועוד ועוד - אין שום ריאליות בהתרחשויות . איתן אחרי כזה אירוע לב לא היה חוזר אחרי שעה וחצי להסתובב בכיסא גלגלים. נכון שאנשים משוחררים באותו יום - אבל לא אחרי שעה. ומלא דברים. לגבי ג'ק ורנה במיטה... לדעתי גם אני אחרי יום של 16 שעות על הרגליים לא הייתי מחזיק הרבה. אם בכלל. אבל לדעתי הם דווקא התמזמזו במיטה לפחות 20 דקות , אבל אולי אני טועה. יש דברים שלא בא לי לחזור לפרק ולראות אותם שוב :)

Y. Welis

New member
בעניין אשה כראש מדינה - זה דווקא קרוב

למציאות - בפקיסטן למשל בשנה שעברה, בנאזיר בוטו שהיתה ראש ממשלה שם בעבר (היא היתה בת של מנהיג מפלגה שנרצח, ותפסה את מקומו למרות שלא היתה פוליטיקאית, אאל"ט), נרצחה ואז בעלה שגם לא היה לגמרי בעסק, העמיד את עצמו בראשות המפלגה שלה ונעשה ראש ממשלה. גם בסרי לנקה ובבורמה, בנות של מנהיגים ירשו אותם ונעשו למנהיגות. זה יותר עניין של שושלת מאשר מיגדר (וגם אולי כי ההינדים סובלניים יותר).

Boran

New member
אולי את/ה צודק/ת

אני לא מכיר את האופי השלטוני של פקיסטן, אבל לפי איך שניסו לתאר את חסאן ואת "קמיסטן" (שמוגדרת כ"הרפובליקה האיסלאמית של...", כמו איראן), זה יותר דומה לדיקטטורה אלימה, כמו סדאם וכו', ופחות לנסיכות מתונה עם נטייה לדמוקרטיה.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אין מניעה לאישה

כראש מדינה מוסלמית. ויש דוגמאות כאלה. מבחינתי חוסר האמינות היא במהירות שזה קרה. תוך חצי שעה אושר ברוב קולות ברפבוליקה, רעיון שרק לפני חצי שעה הועלה בכלל.. ועוד ע"י נשיאת ארה"ב. no way.

Y. Welis

New member
(אתה. יש תמונה)

כמובן. והיא גם נקראת The IRK, כמו עיראק... אבל השחקנים רובם הודיים (אניל קאפור שהיה חסן, אולי משושלת השחקנים הוותיקה והידועה ההודית) והמנטאליות קרובה.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif מוקדש לכל משתתפי הפורום

חיינו ישתנו מן הקצה אל הקצה

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif שתי נקודות (יוצא קו ?)

-שמתם לב שהנשיאה אליסון כשדיברה עם לוגאן קראה לו "הנשיא" ? זה צרם :) למרות שזה קטע כזה, שנשיאי ארה"ב לנצח ייקראו "הנשיא" גם כשהם כבר לא בתפקיד. (דוגמא בתוך משפט : "הנשיא בוש, לא ידעתי שעברת לנהל רשת למכונות כביסה ? ") - עם כל הכבוד , ראיתי פה כל מיני התייחסויות לסמיר, ולחשיבות שלו האם הוא נהרג או לא. איך שאני הרגשתי , עם כל הכבוד שסמיר היה בראש המבצע כמו שראינו - הוא די טרוריסט קטן, כלומר ,אין לו שום חשיבות יותר משאר האנשים שלו , שאפילו לא ידענו את שמם. לכן - במיוחד בעונה הזאת , אני מניח שעדיין לא ראינו את "ראש הנחש", ואת מי שבאמת עומד מאחורי כל המבצעים האלה. ויש לקוות ,שבגלל שזו העונה האחרונה, יעיזו ללכת על "גדול יותר, ארוך יותר ובלתי מצונזר".

The Human

New member
המממ...

אולי הנשיא סובארוב? (סוג של אצבע מאשימה ישירה לרוסיה ולפוטין) בכלל.. אני בעד שהעולם יחרב וג'ק יקים מחדש את האומה האמריקאית בתור נשיא.

דנה1982

New member
מי יכול להיות ראש הנחש

שגם יזעזע את הצופים... מהדמויות שיש כרגע על המסך לוגן נראה צפוי מידי. לכן הייתי מהמרת דווקא על דליה. לא יודעת למה. האישה לא רצתה להיות ליד בעלה, רצתה לעזוב אותו ופתאום היא ממשיכת דרכו. נורא נוח שהיא קופצת על ההזדמנות להחליף אותו רגע אחרי שהוא מת... אולי היא בכלל עומדת מאחורי זה ויש לה תוכנית גדולה יותר. סתם, אני משתעשעת בתאוריות שהן כנראה מופרכות. אם ירצו להפתיע אותנו עם דמות מהעבר, אז אין הרבה דמויות שלא מתו... אין סיכוי למרתה ו/או אהרון פירס. אולי מייק נוביק יצוץ פתאום? אולי טוני שוב יחזור לתמונה? אולי נינה לא מתה? אולי בכלל קים באוור היא המוח הגדול שמאחורי הכל. הרי היא הכי לא חשודה - נשואה, אימא לילדה והכי גרוע זה שהיא בלונדינית. הכי פרופיל של טרוריסטית.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif מ מ מ

מממ... לא חשבתי על דאליה, כלומר - חשבתי עליה כל העונה, עד הפרקים האחרונים , שבכלל החשד עבר ממנה. אם היא או קיילה יתבררו כנבלות (נבלים ממין זכר. לא הגופות) - זה באמת יהיה מפתיע , אבל לא "וואו". הרוסים - מתבקש . יש כלשהי בעניין יש להם. לוגאן - בסדר , יש לו חלק -אבל הוא לא ראש הנחש. גם אני חשבתי על טוני... אולי הבעל של קים ? ואולי .. אולי אולי... הפעם יתברר סופית שה ישראלים עומדים מאחורי הכל ? וישראל היא זו שמסכנת את שלום העולם בסופו של דבר ? הגיעה הזמן שמישהו יגיד את זה בקול רם , לא ?
רנההההה ...
חייך ישתנו מן הקצה אל הקצה , כי אל הדרך , אני יוצא....

למעלה