שרשור 817

idoPod

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gif 817

אין לי מה לאמר חוץ מהעובדה שאני בשוק.. הם לא היו צרכים לעשות את זה, זה פשוט לא היה צריך להיות ככה. השם טרי שנדיר שהוא עולה בסדרה קיבל את הקונוטציה השלילית שלו פתאום בענק. אני פשוט יושב כאוב פה, אמנם לא בכיתי אבל זה מוות ממש לא מוצדק, מוות שלא היה צריך לקרות. בטח לא דקה אחרי הרגע המאושר ביותר של ג'ק אחרי המון המון שנים.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif מה אני אגיד לך...

ראיתי את זה שוב - החל מהסצנה שג'ק קם מהמיטה לשתות. לא יודעת למה עשיתי את זה לעצמי, אבל בכיתי שוב... אני חושבת שהמוות של רנה בוצע בצורה הכי דרמטית מאז טרי. בכלל, יש המון דמיון בין שתי המיתות. קודם כל, כמובן, שתיהן נשותיו של ג'ק... אבל זה לא רק זה. שתיהן נהרגו מכדור אחד בדיוק באותו המקום. ובשני המקרים ראינו את ג'ק נושא את הגופה בזרועותיו ובוכה. וכמובן שהיה לנו רמז למה שהולך לקרות כשרנה הרימה את התמונה של הילדה טרי ושאלה לשמה. אני חושבת שזו הפעם הראשונה שהייתה התייחסות לטרי (המנוחה, לא הילדה) בעונה הזאת. היו המון רמזים והכנות בפרק לקראת מה שהולך לקרות ועדיין לא האמנתי שזה יקרה. חשבתי שקליע אחד יפיל אותה והיא תהיה בניתוח עד סוף העונה בזמן שג'ק ייצא לנקום את הפגיעה בה ובפרק האחרון הם יתאחדו. ממש לא חשבתי שיהרגו אותה למרות שיש לא מעט אנשים שלא מופתעים. היו הרבה מקרים שחשבתי שהרגו דמויות סתם (מישל, דייויד, אדגר, ביל) אבל זה המקרה הכי מעצבן. 6 שעות לסיום הסדרה, לא יכלו לעזוב את ג'ק ורנה בשקט??? בחיאת רבאק!!

idoPod

New member
../images/Emo58.gif

אחד ממקרי המוות הקשים ביותר בסדרה, קשה יותר מפאלמר, מטוני של עונה 5, מישל ואפילו טרי.. באמת מקרה כאוב... אבל לא מדברים על המוות מדברים על הצורך בו, כמה הוא מיותר 6 שעות לסיום הסדרה. היו יכולים להציל אותה בניתוח זה באמת היה מתקבל באהבה ולב שלם... אולי מצד שני, שחושבים על זה, זו התקווה למה ג'ק לא צריך למות בסוף הסדרה ובונים את הסוף האולטימטיבי. מצד אחד יכול היה להיות הסוף הוורוד בו ג'ק מתאחד עם בתו נכדתו ואשתו רנה, אבל כולנו יודעים שזה לא הסוף האולטימטיבי בטח לא ל-24 שעוד ממזמן חצתה את הגבולות האלה, בעצם היא אמרה אין לנו גבולות אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים. אבל מצד שני המוות של ג'ק יהיה מצוץ ולא רצוי, כי הבן אדם עבר כל כך הרבה, ובאמת כל מוות בסוף הסדרה יראה דבילי לעומת מה שהוא עבר במשך 8 עונות. הסוף הוורוד היה נותן תחושה של החמצה, ואילו המוות של ג'ק עוד יותר, לכן אני מנסה לראות את המוות הזה כגישת ביניים. אולי זה באמת משהו שהיינו צרכים, עם כל הצער והכאב?

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif אני מצטערת

אבל אני לעולם לא אחשוב שלג'ק הגיע סוף אחר מזה שראיתי בדמיוני... אמנם זה יהיה קצת קיטשי, יותר מידי טוב בשביל 24 וגם יותר מידי "סוף אמריקאי", אבל אחרי 8 עונות שבהן באמת כל הגבולות נפרצו, כל הדמויות הגדולות מתו, מטוסים נשיאותיים הופצצו, נשיאים הואשמו בפעולות טרור, וגם 2 הנשים הקודמות בחייו של ג'ק כבר לא איתו - דווקא סוף טוב לג'ק זה בדיוק מה שהוא היה צריך. ורנה היא סוף טוב יותר בשבילו מאשר קים וטרי, לדעתי. כי מה שליווה אותנו כל הסדרה זה הבדידות שלו. הכאב שלו. המאהבת שלו התגלתה כטרוריסטית פסיכוטית שגם רצחה את אשתו ואם בתו, הוא מצא אהבה בעונה 2 ומשום מה היא נגמרה לפני עונה 3, אודרי עזבה אותו לטובת בעלה וכשהיא חזרה לתמונה היא איבדה שפיות לגמרי. אז כן, רנה היא הסוף הטוב שמגיע לג'ק, לא משנה כמה דביק זה ייראה. למי איכפת בשלב הזה כמה דבילי הסוף ייראה, אחרי הכל ג'ק צריך קצת מנוחה בסוף התוכנית. עם דמות נשית לצידו. במקום זה, הפכו את הגיבור הטארגי לעוד יותר טראגי. איוב של ממש.

xcalibur

New member
*ספויילר* אויי שקט אתם! :p

די עם הרגשי הזה, הם בסך הכל רוצים "לעצבן" אותו על הרוצח ולהוציא אותו לעוד מסע נקמה אחוז אמוק. הסיבה היחידה שהיה חבל לי על רנה היא כי השחקנית עצמה יפהיפיה וכעת לא נוכל לראות אותה יותר. חוץ מזה, המוות שלה היה די מצופה. LIVE BY THE SWORD, DIE BY THE SWORD. לא אתפלא גם אם את ג'ק יהרגו בסוף העונה כשיציל את העולם מסוף קטקליזמי א-לה 2012. זה יהיה הסוף האידאלי לדעתי עבור הסדרה. גם הגיע הזמן שאיזה במאי עם ביצים יבוא ויהרוג את כולם בלי כל החרא הזה של "סוף טוב הכל טוב" :p

מוצארט

New member
../images/Emo58.gif 817

וואלה. התרגשתי בסוף העונה הראשונה. דמעות היו בעיניי בסוף הפרק הזה. כמו שדנה כתבה, באמת הפכו את ג'ק לאיוב, ואולי נסחפו שם קצת התסריטאים. אחרי כל המילים הרעות שהיו על העונה הזו, שעון שקט פרק אחרי פרק זה באמת משהו משהו. שיחקו אותה שם. עם כל העצב שבדבר.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif למה אני רואה את זה שוב??

אתמול ראיתי שוב ב VOD את הפרק מהרגע שג'ק ורנה בחדר ביחד ועכשיו אני רואה את זה בערוץ 3 ואני שוב בוכה! חשבתי שבצפייה השלישית אני כבר אתאושש!! אוף!!

RedDevil17

New member
לאאאאאאאאאאאאאאא!

זה ללא ספק הפרק הכי כואב של הסדרה אי פעם. מזעזע. אני בכלל לא מסוגל לדבר או משהו. נוראי.

Y. Welis

New member
אבל צפוי - ניחשתי לפני שבוע

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=798&msgid=140441414 ואפילו שזה יקרה אחרי רגע האושר הגדול. למעשה מרגע שהצלף כיוון עליהם וראה אותם מהראי, ניחשתי שזו תהיה התוצאה - כמו שדנה אמרה - כל אוהביו של ג'ק מגיעים לקיצם המר. חבל, אבל שוב - לא היתה להם היסטוריה ארוכה מספיק. לי הכאיב יותר החיסול של מישל בתחילת עונה 3, וכמובן טרי, שעדיין לא היה משהו טוב כמוה.

idoPod

New member
../images/Emo58.gif 817

בניגוד לטרי רנה הייתה סוג של הגשמה עצמית, ממעבר עמוק של בדידות לנקודה בה בן אדם מרגיש שהוא הכי מאושר בעולם, בן אדם שהתגבר על מות אשתו לפני המון שנים, חי קרוב לבתו ונכדתו ועשה מספיק. ולא צריך פה היסטוריה ארוכה כדי להמחיש את מרחק הנפילה, שלקחה בדיוק 30 שניות מההתאחדות שלהם ועד לרגע בו הכל נהרס. בסופו של דבר כן החליטו להרוג את רנה (שאם בצדק או לא אני באמת יוכל לענות רק בסוף העונה) אבל דאגו לעשות את זה מוות מהיר וכואב שלא בצדק, בדומה למוות של חסן, לא נתנו לג'ק אפילו צ'נס לתקן את המצב.

Y. Welis

New member
אבל ג'ק היה מאושר לפניה, בתחילת העונה

וזו הנקודה שהתחלתי למקד בהודעה שלי למטה (אגב כבר לא צריך ספויילר - השעה 23:00 עברה) - הרומן הזה לא העביר תחושה (אצלי לפחות) שהוא הולך לכיוון של האושר והשלווה שחסרו לו עד כה. הוא נראה שליו וסבאי בפרק 1, והבת שלו והנכדה נראו כמו כל מה שהוא צריך בעולם. לא נראה שהוא חסר משהו. אם היו מראים שמשהו אחד חסר לו בחיים אז, ושרנה היא חלק מזה (או שהיא בדיוק מה שחסר), אז האובדן הזה היה אכן כבד. מה שאני חשתי זה שהוא חש כלפיה רחמים יותר מאהבה, ורצון לטפל בה, כדי לסגור משהו שהוא ראה עצמו אחראי לו (ה'הריגה' שלה בעונה 7 ואחריות עקיפה למות הבוס שלה), ולא לראות בה בת זוג אמיתית ו*יציבה* (כי יציבות היא לא התכונה המרכזית שלה - שכחת שהיא דקרה אותו בפרק 5?). ועכשיו לשאלת הכסף - האם זה היה מכוון, או שמא זו היתה פשלה תסריטית נוספת (וגדולה מכולן) שכשלה ליצור את הרקע והדרמה הרגשית שחסרה בעונה הזו? או שהעיניים שלי יבשות יותר משל רוב המגיבים כאן...

idoPod

New member
העיניים שלך בסדר ../images/Emo58.gif

הפעם הראשונה והאחרונה שבכיתי מסדרה בטלוויזיה הייתה שהיתי ילד וראיתי מרקו, רנה בטח היא לא זו שתגרום לי להזיל דמעה.. העניינים עם ג'ק באמת קראו מהר מדי ואולי השינוי המהיר הזה מראה כמה באמת היא לא יציבה, כי קצת אחרי שהיא דקרה אותו לא היה אכפת לה למות בכלל שם על המזח, ובכלל היא נעלמה פתאום לכמה פרקים ופתאום חזרה משום מקום אותה רנה של עונה 7 בכלל, לא הזאת עם הרצון העז למות. ואתה צודק בדבר הפשלה התסריטאית. לא בנו לנו כלום. למשל בעונה 3 בנו את המערכת יחסית בין טוני למישל באופן כל כך טוב, וכך גם בעונה 4 בנו ממש סב-פלוט של מערכת יחסים. שזה דבר שלגמרי לא ראינו פה העונה בין ג'ק לרנה. אבל עדיין כל אלה מתגמדים לעומת כובד המוות הזה בשביל ג'ק ובשביל הצופים שכל כך אוהבים את ג'ק שהגיע לרמה מקסימלית של אושר ופתאום הכל מתמוטט לו. אגב, שעון שקט פרק אחרי פרק נראה לי מוגזם. נראה כאילו השעון השקט איבד מהערך שלו, אבל לכותבים כבר לא אכפת הם עושים מה בראש שלהם.

דנה1982

New member
לדעתי (../images/Emo58.gif למי שלא ראה את 17)

רנה היא כן מה שהיה חסר לג'ק כדי להיות מאושר באמת. זה שהוא התאחד עם קים וטרי זה נפלא, באמת. אבל זה לא הופך אותו לפחות בודד. אולי זו אני הבחורה הרגשנית שעדיין מחפשת את אהבת חייה, אבל נראה לי שכדי לתת לג'ק להיות מאושר באמת אחרי כל מה שהוא עבר (והנשים שהוא אהב ואיבד - טרי ואודרי) כן חסרה לו אהבה כדי שהסוף שלו יהיה טוב. ובין אם הסיפור עם רנה נבנה טוב או לא בעיניך, כבר מעונה 7 לכולנו היה ברור שיש ביניהם איזה חיבור ושהם צריכים להיות ביחד בסוף. התסריטאים בנו את זה בצורה ברורה רק בפרקים האחרונים אבל היו לזה רמזים עוד קודם, כך שבכל מקרה ג'ק אהב אותה ושוב לקחו לו את האישה שהוא אוהב - בפעם השלישית ב-8 עונות (אפילו יותר מ-3. הוא נפרד מאודרי 3 פעמים) העיניים שלי היו מאוד לחות בעשר הדקות האחרונות של הפרק, אבל אני תמיד בוכה (גם כשחסן מת בכיתי וגם כשביל מת... וגם כשלארי מת... וגם כשדמות שולית ב'אנטומיה של גריי' מתה אני בוכה. נו, בחורה). אני חושבת שכן יצרו פה קשר אישי יותר. הקשר הכי גרוע שהתסריטאים יצרו עד היום היה בין ג'ק לבין קייט בעונה 2, כי שם באמת לא היה שום רמז לקשר שיתפתח ביניהם עד הפרקים הממש האחרונים כך שאף אחד לא התרגש כשהם נפרדו (ואפילו לא טרחו להראות לנו או להסביר למה). אבל עם רנה בנו דמות מעניינת שמלווה אותנו עונה וחצי, שהתחילה בתור זאת שהולכת לפי הספר והפכה לסוג של ג'ק באוור נשי. קצת אפלה, קצת מעורערת, לא פועלת לפי החוקים, לוקחת סיכונים ולא אכפת לה למות (תגידו מה שתגידו - זה בדיוק ג'ק). אז מבחינתי גם אם לא היתה סצינת אהבה שניה לפני שהיא נורתה אלא זה היה קורה במהלך קרב יריות - הייתי בוכה בדיוק באותה המידה. הסצנה הרומנטית עם ג'ק נועדה פשוט כרקע ל-6 השעות האחרונות, כי עכשיו הוא יתמקד בנקמה שאולי אפילו תביא למותו.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אני מסכים עם וולס,

אני לא ראיתי ש"רנה" הייתה הדבר שג'ק צריך , מבחינת מה שהוא הרגיש (לא מבחינת מה שנכון ,או מה שהצופים רצו). אכן , איך ששודר - המבטים כלפיה היו של חמלה, כגור כלבים שצריך לאסוף , נפש פצועה, אולי שתי נפשות פצועות בעצם. אבל הקשר ביניהם , מבחינה אובייקטיבית לא היה בריא, רנה צריכה המון שיקום ולא בטוח שקפיצה לקשר כזה - זה מה שהיה מרפא אותה. גם לא נראה היה שג'ק אוהב אותה מבחינת אהבה, כמו שרשמתי - יותר חמלה. אני לא אומר לך איך להרגיש את זה - כי הרגש שלך חזק יותר מכל הגיון אחר. אבל ככה אני גם רואה את זה. ולגבי ה"נקמה" של ג'ק- אני לא רואה ב"נקמה" של ג'ק שתבוא (אם זה הכיוון) משהו מסעיר יותר מכל זה שהוא הלך ותפס ועינה רעים עד עכשיו . מה כבר הוא יעשה - יתעלל בהם יותר ? יבוא לצלף ויתעלל בו קצת לפני שיהרוג אותו ? אני מצפה למשהו אחר, שבטוח יבוא.

randy3232

New member
אני לא מאמינההההההההה

ממש לא פייר..לא הכינו אותי לזה...ככה פתאום..אחרי שסוף סוף הם ביחד.למה????????כל פעם הורגים לו את האישה שאיתו.. מה יהיה? מה בסה"כ הוא ביקש? הוא כבר סבא לא מגיע לו להתיישב..נו באמת הרסתם לי את הכול.אני ממש, אבל ממש עצבנית. מוות מיותר.FUCKKKKKKKKKKK

Sandro

New member
../images/Emo58.gif

ההימור שלי - אחרי שג'ק נוקם בהוא שהרג את רנה ובאחראי עליו הוא מתאבד. אם כבר סוף לסידרה, יעשו משהו ממש דרמטי.

דנה1982

New member
קשה לי לראות את זה קורה

אני כן חושבת שג'ק צריך למות בסוף, אבל לא בהתאבדות. הפצצה כבר בידי האמריקאים ואין כרגע רמז לעוד משהו בסגנון, אבל משימת התאבדות שכזו, שתציל חיי אמריקאים, זה משהו שכן מתאים. כמו המוות של מייסון בעונה 2. זה נותן זמן ואפשרות לפרידות מרגשות (כמו הסצינה שג'ק מדבר עם קים מהמטוס לפני שמייסון צץ) וזו גם דרך "הירואית" לשחרר את ג'ק.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif הבעייה עם תרחיש כזה,

שכבר הרבה פעמים הייתה ביד ג'ק ההזדמנות להקריב את עצמו למען המולדת - וזה לא קרה. אני מתכוון פרט לסכנות היומיומיות שהוא עומד בהן- היו את המקרים בהם הטרוריסטים ביקשו מנשיא ארה"ב שיסגיר את ג'ק לידיהם תמורת הפצצה (או משהו בסגנון), ג'ק הסכים להקריב את עצמו, וגם הנשיא - ואז ברגע האחרון ג'ק ניצל. מכיוון שכבר ראינו את זה - עוד הקרבה כזאת , בצורה הזאת ,כבר לא תהיה *שוק* מבחינתי. לו הייתי תסריטאי הסידרה - לא הייתי מקנא בעצמי
, לאיזה כיוון צריך ללכת הסיום של דמות כמו ג'ק באוור. מצד השני, הדבר היחיד שהתסריטאים של "24" יכולים להגיד תודה עליו העונה, הוא - שהם לא התסריטאים של "אבודים" . הם באמת בברוך

דנה1982

New member
צודק

קודם כל אני חייבת לציין שכמעט כל ההודעות שלך פה היום גרמו לי לצחוק (ותודה על זה). "אבודים" באמת בבעיה, אין להם עדיין מושג מה הם רוצים לעשות והסדרה נגמרת עוד 5 פרקים. לגבי לאן ג'ק צריך ללכת... אני חושבת שגם אם הוא יישאר בחיים, סוף כזה שיפגיש אותו עם הבת שלו בשדה התעופה לא יהיה מספיק "דרמטי" או "מעניין" או סיום טוב לסדרה. יש צורך במשהו גדול. או מוות גדול או לא יודעת, משהו מאוד דרמטי. נגיד אם פתאום נגלה בפרק האחרון שטרי בכלל לא מתה והיא תחזור לחיים או שהנשיאה טיילור היא הדמות הרעה, או שאית'ן קינן יפוצץ את עצמו בבית הלבן... זה צריך להיות גדול, גם אם זה יהיה סוף לא סגור.

למעלה