הוא זה שהספר בגרסה בהריטית היינו בן 780 עמודים ... מה שאומר שהגרסה האמריקאית תהיה יותר ממנו ... לא נראה לי שזה נכון ... לא להאמין לבולשיט הזה ... אל תהיו מטומטמים ותקראו ספוילירים ... את החמישיש והשיש הרסתי לעצמי בספוילירים ... עזבו איתכם מכל דבר ותתמקדו בספר ... תנעלו את עצמכם בחדר ...
לפי קצוות הכריכה, זו אמורה להיות הגירסא הבריטית. וגם לפי מספרי העמודים, זו אמורה להיות הגירסא הבריטית, משום שרק בה הסיפור עצמו מתחיל בעמוד מספר 1. (בגרסה האמריקאית, תוכן העניינים נכלל במספר העמודים) -אבל- רולינג כבר אמרה לנו כמה עמודים יש בגירסא הבריטית! 608 עמודים ללא האפילוג! וזה לא מסתדר עם תוכן העניינים, שמן הסתם נכתב כדי להתאים למספר העמודים האמריקאי.
לי זה דווקא נראה כמו הגרסה האמריקאית. גם מספרי העמודים מופיעים בתוכן העניינים..... מצד שני, יכול להיות שזה זיוף שנועד לעורר הייפ לקראת הספר... כלומר, שבוע לפני, ממקור לא ידוע, מקבלים את הסיפור? גם ראיתי אפילוג אחד (שנראה מאוד אמיתי מבחינת ציורי הפרקים) שהסוף שלו היה כל כך קיטשי ברמות קשות, שזה היה מצחיק כמה עצוב זה היה.... הוא מספר על אחרי 19 שנים, כשהארי מתחתן עם ג'יני וקורא לילד אחד שלהם אלבוס סוורוס....... והסוף - רציתי להקיא. Harry did not feel his scar pain anymore. All was well. משהו כזה ....חח מישהו הגיב על כך שאם מישהו חושב ש*ככה* נגמר הספר, הוא צריך למות
באמת התבלבלתי. הלכה ההוכחה החותכת. אבל עדיין זה נראה לי מאוד לא סביר שזה הספר האמיתי. עדיין יש את העניין של כמות הדמויות החדשות. וחוץ מזה, אנשים אמרו "שהספר חרא", אז איך זה יכול להיות הספר האמיתי?!
עניתי לך בקשר לדמויות ה"חדשות"../images/Emo58.gif../images/Emo133.gif
אם הכוונה לבתילדה וזינופיליוס לאבגוד, הרי שאלה דמויות ששמענו עליהם אבל לא היכרנו. זתומרת, על בתילדה אני בטוחה מאה אחוז ששמענו עליה (כתבה ספר לימוד), ולאבגוד חייב להיות קרוב משפחה של לונה. ואנשים אמרו שהספר חרא על הספוילר של האפילוג המופרך לחלוטין. אני עוד שנייה מוצאת קישור.
נניח. אבל עדיין הפרקים די מוזרים ../images/Emo58.gif
למשל, מה זה אמור להיות, פרק 30 - "פיטוריו של סנייפ"? סנייפ עדיין עובד בהוגי אחרי שהרג את את דמבלדור? נשמע מאוד משונה. או פרק 6 - "געול בפיז'מה"? קצת מוגזם, את לא חושבת? זה פשוט לא נראה לי אמין. אני מודה שאין לי הוכחה מוחלטת, אבל כל הדברים הקטנים והתמוהים האלו מצטברים למשהו שמאוד קשה לי לקבל כאותנטי. חוץ מזה, חשבתי שיש אבטחה מטורפת על הספרים עם לוויינים ואזעקות ומה לא. אז מה פתאום שמישהו יצליח לחטוף אחד ולסרוק אותו?
לא ממש מוזרים ../images/Emo58.gif ../images/Emo133.gif
דווקא מתאימים לרולינג. אתה קראת את כל הספוילרים שהראשון הציג? פיטוריו של סנייפ the sacking of-זה יכול להיות כמה פירושים: יכול להיות שוולדמורט מגלה עליו ו"מפטר" אותו כמו שרק וולד' יודע, או, שמגלים שהוא היה טוב, מחזירים אותו להוגוורטס ו...לא יודעת. נו, נראה. דווקא פרקי השמות לא מטרידים אותי במיוחד, תמיד היו לה כל מיני שמות מוזרים ומצחיקים לפרקים. מה זה געול? זה לא הדבר הזה שחי בעליית הגג של משפחת וויזלי? אם כן, נשמע הגיוני ומצחיק לרולינג. לפי הספוילר, הם פשוט יושבים ומתכננים משהו, ככה שאולי הם ישובים בפיג'מות ומשו מצחיק קורה איתו. מאיפה אני אמורה לדעת? אה, שאלת השאלות. איך מישהו הצליח לגנוב אותם..... בדיוק בגלל זה אני חושבת שכל ספוילר שיצוץ עד לספר הוא בעצם נסיון קונספירטיבי של רולינג לשלוח ספוילרים "עלומי שם" כדי לחרפן אנשים שיבואו לחנות אחוזי טירוף
" בדיוק בגלל זה אני חושבת שכל ספוילר שיצוץ עד לספר הוא בעצם נסיון קונספירטיבי של רולינג לשלוח ספוילרים "עלומי שם" כדי לחרפן אנשים שיבואו לחנות אחוזי טירוף" אני לא אתפלא אם את צודקת. יש לי הרגשה שזו הדרך שלה ללמד את כל הזייפנים והאוהדים שלה לקח.
ראשית כל, המילה "sacking" מתייחסת לפיטורין אך ורק בסלנג אמריקאי. באנגלית ספרותית יותר, סביר ביותר שהביטוי יתייחס לשוד, גניבה או ביזה. שנית, אעריך אם תסביר לי מה זה "געול" - אני מניחה שאתה מתכוון לפרק ששמו כולל את המילה "Ghoul" שפירושה העברי הוא רוח רפאים, או שד, או משהו כזה. לפי דעתי דווקא די אופייני לרולינג להעניק לפרק שם כמו "רוח רפאים בפיג'מה" - ר' דוגמות "An Excess Of Phlegm", "A Slugghish Memory", "Mudbloods And Murmurs", וכיו"ב. אני לא הייתי שופטת שמות פרקים בספר שעוד לא קראתי, מה גם שאין לי כל ספק שרולינג מנסה בכוונה להמציא שמות פרקים מסקרנים ומשונים (בעיקר כשמפיצים רק אותם באינטרנט, חמישה ימים לפני יציאת הספר. הכלבה
Ghoul יכול להיות רוח רפאים מכל מיני סוגים... ב'חולית' הוא שיבוט, כלומר כפיל חי, של אדם שכבר מת, לפעמים מזמן מזמן. ב'הארי פוטר' הייתי מהמרת על רוח רפאים מסוג מיוחד. אגב, התרגום לעברית הוא 'גולה'. אגב, זה די מסתדר עם מה שכתבתי מקודם בשרשור, על שלושת האחים. מתאים לרולינג לכתוב על משהו מוזר שלא בדיוק מבינים אותו, ויותר מאוחר בספר מגלים שהוא משמעותי.