khamala

New member
../images/Emo53.gif

אני מתרגלת ויפסאנה כבר חצי שנה - יש לי קשיים שונים -ואין לי קבוצת תרגול במרחק סביר ממני ( אני גרה ברחובות) - מצאתי לעומת זאת קבוצת תרגול של " פאלון דאפה" - כבר כשהייתי בהודו - עוד לפני הויפסאנה תרגלתי פאלון דפה - כחודש ( ידיד שפגשתי שם לימד אותי). מצאתי קבוצה ברחובות ואני התחלתי לתרגל איתם פעם בשבוע - אבל אני גם מתרגלת ויספאנה יום יום. העניין הוא שהבנתי שלא כדאי לערבב שני תחומים ביחד. אני די בדילמה מה לעשות? מה כדאי לי לתרגל? מצד אחד אני אוהבת את הויפסאנה - למרות המון קשיים שאני עוברת איתה - הבעייה שלי עם הויפסאנה שאני לא מרגישה שהיא מעניקה לי אנרגיות, וזה מה שאני הכי צריכה עכשיו בתקופה הזאת של חיי...מעבר לכך, אין לי קבוצת תרגול קרוב לאזור מגוריי - ולכן אין לי ממש עם מי לדבר על הקשיים השונים. או אפילו סתם לדבר על התרגול עצמו,על הטכניקה... פאלון דפה - אני מרגישה יותר אנרגטית אחרי תרגול - הבעייה היא יותר לעבור פתאום למשהו אחר - ולא בא לי סתם לקפוץ מדבר לדבר. האם אני יכולה באמת באיזו דרך, או אולי אתם תעזרו לי לנסות למצוא מה מתאים לי יותר? אני מתארת לעצמי שתתנו לי תשובה כמו - רק אני יכולה לדעת...\ אז ברור שאני אחשוב על זה - אבל עדיין אני מרגישה שאני צריכה יעוץ, הכוונה... אני ממש מתלבטת..לבנתיים אני ממשיכה כרגיל, אני מתרגלת "דאפה" פעם בשבוע- וויפסאנה על בסיס יומי. אז אנא.... עזרו לי!

khamala

New member
כת?

את/ה - יכול לפרט יותר? תרגלת כבר פאלון דאפה? כי אני הבנתי שמדובר בנזיר טיבטי - שהחליט עכשיו להפיץ את התורה שעברה כבר דורות מאחד לשני. כמו כן, הבנתי שמדובר ברמת תרגול גבוהה - לא סתם לעשות תרגילי כושר, אלא גם להגיע לרמה רוחנית גבוהה יותר- כמו בויפסאנה. מה רע בפאלון דאפה? מה זאת אומרת כת? מה בדיוק מפריע לך בדאפה? האם עם ויפסאנה גם יש לך בעיה? אני באמת אשמח לדעת - כי אולי יש דברים שאני לא ממש מודעת אליהם. הבנתי אגב שבסין הם יצאו מהחוק.

אינקה

New member
לא רוצה להכנס לזה

אבל בני משפחה שלי נלכדו בכת הזו ובקושי רב חילצנו אותם. עשי חיפוש על ביקורת שיש עליהם ברשת ותמצאי. מהנסיון שלי הכל נכון.

khamala

New member
אם ככה...

אני חייבת לומר שמנסיוני האישי המתרגלים של פאלון דאפה - הם אנשים מקסימים, חביבים, לבביים, מכניסי אורחים, סובלניים וכו'... לא התרשמתי שמדובר בכלל בכת.קצת מוזר לי מה שאתה אומר... הסתכלתי בביקורות עליהם - ולא התרשמתי שהאנשים שמבקרים באמת מבינים על מה הם מדברים. התרשמתי שהם כלל לא ניסו לתרגל, מוציאים דברים מהקשרם, ובאים מהתחלה עם סוג של אטימות....

אינקה

New member
תחפשי קצת חומר על כתות

יש באינטרנט לא מעט. תגלי שלכתות יש בדרך כלל כמה מעגלים שלא ממש דומים זה לזה. במעגל החיצוני כלם מקסימים, חביבים, לבביים, מכניסי אורחים, סובלניים וכו'. זה חייב להיות כך אחרת לא היה ניתן לגייס אף אחד לשום כת. במעגלים הפנימיים זה כמובן עובד לגמרי אחרת. זכותך כמובן לעשות עם החיים שלך מה שאת רוצה, אני רק יכול לומר לך שבמקרה האישי שתיארתי זה הגיע עד לכדי קרע רציני ושיקולי גירושים עקב העברת כספים לכת, התמכרות לתרגול, סגידה למאסטר ועוד. הכל מתואר במקרים המופיעים ברשת כאופייניים לכת זו. וכדי להקל עליך את העניין הנה קישורים על מידע על איך פועלות כתות. כמובן שאת צריכה יותר ידע על התנהגות מעגלים פנימיים יותר של הכת וזה לא זמין לך במעגל החיצוני, אבל את יכולה להסתמך על הספרים של השיטה כתחליף. http://www.macom.org.il/cultwatch.asp http://www.macom.org.il/lifton.asp

khamala

New member
השאלה היא..

האם אותו מתרגל הוא זה שהפך את הפאלון דאפה לסגידה? האם בשלב מאוחר יותר הם מבקשים כספים? אתה יכול להפנות אותי למקורות שכאלו... כי כך ,די קשה לי לבחון את הנושא... אני רק התחלתי לתרגל...עם ידיד שלי תרגלתי בהודו ( חודש) - ולא הרגשתי שיש בעייה - להיפך - הוא עשה לי רושם מ אוד טוב... בקבוצה אני מתרגלת רק שבועיים... אבל אני באמת פתוחה....אני בעצמי חשתי אי נוחות לגבי דברים מסוימים, אבל אני מרגישה שאין לי מספיק מידע... מצד אחד אלו שמבקרים - לא ממש קבלתי את הביקורת שלהם. מצד שני , כן יש לי בעיות עם חלק מהדברים שם...אבל לא משהו שיכול ממש להפריע לי לתרגל... בגלל זה אני אשמח...אפילו אם תשלח לי למסר האישי מידע - אני באמת יעריך זאת...

אינקה

New member
תשובות

ש. האם אותו מתרגל הוא זה שהפך את הפאלון דאפה לסגידה? ב. בודאי שהאחריות היא אישית, אך בפירוש אומרים שהתרגול מציל חיים ואף פותר מחלות סופניות ללא צורך בתרופה. למאסטר מיוחסת נתינת הפאלון שערכו רב מכל דבר אחר וגם השראה אנרגטית מתוך התמקדות בצילומים שלו. אלו ואחרים הם אלמנטים המזמינים התמכרות וסגידה במיוחד אצל אנשים במשבר. עזיבת קריירות, פירוק משפחות והפסקת טיפולים רפואיים קונבציונליים עד מוות הן מהטענות הנפוצות כלפי הכת. ש. האם בשלב מאוחר יותר הם מבקשים כספים? ב. הכל חינם אך צריך לממן את זה איכשהו. מהיכן לדעתך הכסף? השיטה היא שהמדריך מבקש דברים קטנים כמו לעשות צילומים של טקסטים, להפיץ ועוד. בהמשך התהליך נוצרת עוד ועוד מחוייבות והדגשה של החשיבות של להחזיר לשיטה ולמאסטר שווה ערך למה שהיא נותנת, וזה אמור להיות חוסן ממחלות, כוחות מטאפיזיים, סיכוי להמנע ממוות ועוד. האדם רוצה מטבעו לא להיות חייב, אז מהו שווה ערך למה שהוא מקבל? מבחינה כספית אין לזה סוף וככל שהתרגול מעמיק (מדובר בצ'י קונג) והאדם חש חיוני יותר כך ההתנייה לקשר את זה לתרומה פועלת חזק יותר. ש. אתה יכול להפנות אותי למקורות שכאלו... ת. חפשי פאלון וכת, פאלון וביקורת, באנגלית כמובן. כבר מחקתי את הלינקים שהיו לי. ש. כי כך ,די קשה לי לבחון את הנושא... ת. אבל כדאי מאוד, במיוחד אם קראת את הלינקים הקודמים שנתתי לך. ש. מצד שני , כן יש לי בעיות עם חלק מהדברים שם...אבל לא משהו שיכול ממש להפריע לי לתרגל... ת. יופי. לעולם אל תתעלמי מתחושות אי נוחות. מוכח הדבר שכמעט בכל מקרה של פגיעה באנשים התת מודע שלהם איתת קודם שמשהו לא בסדר אבל הם התעלמו מזה. עם מה יש לך בעיות?

khamala

New member
תודה לך על ההתייחסות...אז ככה...

1.עצם העובדה שה" מסטר" - טוען שהוא מואר - ולא אדם רגיל. 2. אפילו בודהה - עם כל המוארות שלו - הזמין אנשים להטיל ספק בדברים שלו - וזה מה שאהבתי בקורס הויפסאנה. לעומת זאת - אף אחד לא אמור להטיל ספק בדבריו של המסטר. והטענה היא - כך הבנתי מאותו מתרגל שדיברתי איתו - שזו מסורת כל כך ארוכה בשנים - פרה היסטורית ממש - ומי אני , אנחנו שנטיל ספק בשיטת התרגול... הזכיר לי טיעונים של רבנים יהודיים - שעליהם התקוממתי הרבה. 3. יש סממני הערצה בפניהם לגבי המסטר - ואני שונאת הערצות. 4. יש לי בעייה לחשוב שיש מישהו בעולם שיודע יותר טוב ממני - ששם את עצמו מעלי - ולא מטעמי אגו -מטעמי השרדות. כי אז כל אחד יוכל לשים את עצמו מעלי. 5. לחלק מהם ( לא לכולם) - יש קצת פוזה של " מוארים" ... מצד שני: 1. אולי אני מפרשת זאת לא נכון- רק התחלתי. 2. נראה על פניו שהם לא דורשים כלום. 3. לא ניסו לשכנע אותי לכלום. 4. מאמינים בדברים שאני כן מתחברת אליהם ( מה שששמעתי וקראתי לפחות) - אני בתחילת הספר ( הספר המפורסם שהוא הפיץ). היה מאוד יכול לעזור לי - התייחסות של מישהו אמין אבל לא מהתרבות המערבית -כמו הדלהי למה ( כי היו גם כאלו שגינו את הויפסאנה שלא בצדק וקראו לה כת....בגלל זה אני נזהרת משני הכיוונים).

אינקה

New member
יפה מאוד

אני אגיד לך מה, אף מנהיג רציני ובטח מואר לא יתבטא פומבית נגד איזו כת, מקסימום יחייך ויאנח. עכשיו אחזק לך את מה שאמרת: תקראי את הספר פאלון גונג ותשימי לב למן ההתחלה כמה עוסק המאסטר בלרומם את עצמו לעומת מורים אחרים. כמה הוא מתעסק בעניינים איזוטריים ולא בחיפוש פנימי או שאלות קיומיות אחרות. תמצאי אצלו כל מיני רוחות שמשתלטות על אנשים אבל לא תמצאי את השאלה מי את אפילו פעם אחת, כשמה שמדהים זה שהוא מציג את השיטה שלו כשייכת לאסכולת בודהא. מי שאינו בקיא בבודהיזם אף עלול להאמין לכך, אבל כל המהות של אסכולת בודהא ממש חסרה בדאפא. כל מערכת המוסר בדפא קיימת לא בזכות עצמה אלא על מנת לתמוך בטיפוח עצמי. טיפוח עצמי? הבודהא אמר שאין אני, אז מה בדיוק מטפחים? הבודהיזם מדבר על הבנה עצמית שמסיימת את הסבל. רעיון הטיפוח מגיע מהטאואיזם, שם מתעסקים הרבה בפיתוח יכולות על טבעיות כמו גם בדאפא. אין כאן שום קשר לבודהיזם, אפילו לא הקלוש ביותר. טוב, הם סומכים על זה שמהמשמש הרוחני שיש היום אף אחד לא ישים לב להבדל, ואת יודעת מה? בהרבה מקרים הם צודקים בכך.

khamala

New member
זהו...שאנחנו בסך הכל מסכימים

על הרבה דברים רק כמה הערות: 1. לקטע ההתחלתי שהמסטר מרומם את עצמו - אני שמתי לב עוד בהודו - כשידיד שלי הביא לי לקרוא את הספר - לא סיימתי אותו- אך קראתי כ 100 עמודים - ונורא קוממה אותי העובדה הזו. עכשיו גם הקבוצה שהצטרפתי אליה וגם הידיד שלי טענו שכך הם גם חשבו בהתחלה, אך אז קראו שוב, והם הבינו אחרת... מילא - בקבוצה עצמה אף אחד לא עשה עלי רושם יותר מדיי...אנשים מאוד נחמדים - אבל הייתי עוד יכולה להטיל ספק על אופיים. לעומת זאת - את הידיד הזה הכרתי כחודשיים - והוא אדם מאוד רציונלי ( מועמד לאומן בשחמט) - והוא עשה עלי רושם ממש טוב, למעט העובדה שגם אצלו הפריע לי משהו...נטייה להערצה. וזה מחזיר אותי שוב לאותה נקודה. 2. בעניין אסכולת הבודהה - אני בדיוק דיברתי איתם על כך - והבנתי מדבריהם שהמסורת של דאפה ( שזה למעשה קשור לצ'יקונג) - היא קיימת הרבה לפני הבודהה - פרה היסטורית, ולכן לא יכולה להיות באסכולה הבודהיסטית. עכשיו... אני רוצה באמת לרחרח קצת מסביב, לבנתיים, אחותי ואני הולכות לשם פעם בשבוע - אחותי מתייחסת לזה כאל תרגול -היא ממש לא אהבה את הספר. אנחנו מתרגלות מדיי יום ויפסאנה ויוגה. ופעם בשבוע החלטנו גם לתרגל את הדאפה. השאלה שלי - מאחר ויש לך כבר נסיון... מה האינטרס שלהם? מה הם רוצים בעצם? את הכסף שלי? אם תתן לי קצת טיפים זה ממש יוכל לעזור - לפחות אני אהיה יותר חכמה כשאתקל בסיטואציה לא נעימה...

אינקה

New member
מה הם רוצים

קודם כל מי זה "הם". יש כאן כמה מעגלים. יש מעגל פשוט של חסידים שרוצים כמו הרבה אנשים אחרים "לטפח" את עצמם, להשיג כוחות, להרגיש מיוחדים, להרגיש טוב עם עצמם ולעומת אחרים אחרים, להשתייך, להיות בריאים ואולי אפילו לא למות בסוף. כל אלו מניעים חזקים מאוד. יש מעגלים פנימיים יותר עד המאסטר עצמו. כאן התמיכה של חסידים רבים מעניקה כוח ועוצמה. למאסטר נעשה פולחן אישיות אגיר ומי שקרוב אליו נהנה מאוד מאוד ממשמעויות הקרבה הזו. אם אכן מדובר ב 300 מיליון תומכים בסין זהו כוח עצום שעושה נפלאות לכל אגו, והאגו של זה אינו יודע שובע, כמו גם האגואים ה"נהנים" מקרבה אליו. כל הדיבורים על עליונות השיטה נופלים ישירות לתוך הגדרת כת, עד שלא יביאו דינוזאור שיעיד שהיא פרהיסטורית זהו רק אוסף מילים חסר משמעות שנועד להקנות תחושת ייחוד לחסידים ותו לא. ואל תיפלי במלוכדת בחינת החסידים האחרים - אנשים שיודעים לפתור בעית ראציונאליות אינם בהכרח אנשים ראציונאליים בחייהם האישיים. המשמעות של ראציונאליות בשאר החיים היא שיש לאנשים אלו רובד רגשי בלתי מטופל שמשפיע עליהם בעוצמה, כאשר הראציונאל משמש אך כדי להצדיק בחירות פנימיות שכבר נעשו.

barak001

New member
דאפה

לא ממש מכיר אותם, פרט לכתבה מאד לא מחמיאה שהיתה עליהם לפני כמה שנים בעיתון. לא שצריך להאמין מיד לכתבות, אבל ברור שמתוך הזרמים שקיימים בעולם הרוחני, הם נחשבים לאזוטריים, ולכן כדאי לבדוק את זה טוב.

khamala

New member
בנוסף...

מעניין אותי מה תגיד על הקישור הזה... תסתכל בסעיף של - " מדוע הפאלון דאפה הוא לא כת" - במיוחד בנושא בכספים והרכוש..

אינקה

New member
כתות הן "סודיות ולא מכניסות זרים"??

אלו שטויות כמובן. כתות מעוניינות בכמה שיותר "זרים" שיהפכו לחסידים. כתות גם אינן סודיות אלא רק המעגלים הפנימיים שלהן.

אינקה

New member
בעניין הכספים והרכוש

שליטה באמצעים אלו אינה סימן מובהק לכת. לא כל כת שולטת בהכרח על אספקטים אלו של חסידיה. לעיתים קרובות משום ששליטה כזו תפגע אנושות ביכולת הכלכלית של החסידים מכיוון שיש צורך במערכת ניהול אדירה של הקריירות של כולם. הרבה יותר נוח לאפשר לכולם לעסוק במה שהם רוצים ולגרום להם מחוייבות חוזרת ונשנית לתרום כמה שיותר. למרות שאין התחייבות לתשלום יש יצירת מחוייבות אדירה של החסידים. הדוגמה הפשוטה היא מהספר פאלון גונג בו המאסטר אומר שהפאלון שהוא נותן (באופן בלבדי) עדכו רב יותר מכל דבר אחר עד שלא ניתן אפילו לשלם עליו. אין שחרור של החסידים מכל חוב למאסטר, יש העמקה של החוב כלפי המאסטר שהולכת וגדלה עם העמדת התרגול. קוראים לזה שליטה מתוחכמת ומניפולציה.

אינקה

New member
בעניין החשיבה העצמאית

כמובן שאף אחד לא יכול לחשוב במקומך, אבל יש נטיעה של מערכת מושגים בלבדית ונושאי שיחה בלבדיים לכת. בקרב החסידים במעגל הפנימי יותר נוצר אופן דיבור ואופן חשיבה הקשור לכת. כל עניין ה"פא" וה"דא" והעיסוק החוזר ונשנה בתחושת הרדיפה והעליונות התרגולית והמוסרית יוצרים השתלטות של קו החשיבה והדיבור של הכת על החסידים, מי יותר ומי פחות. עניין הקרבה למאסטר וה"כוחות" שלו גם הוא מתקשר לכך. בשלב מסויים את מגלה שאת חושבת, מנתחת ומקבלת החלטות על פי עקרונות הכת. זה לא חייב להיות דומה לדארת' ווידר שמשליט עלייך את רצונו, הבעייה עם כתות היא בדיוק בכך שהן יודעות לעודד הסחפות. ל"המאסטר אמר" יש משמעות אדירה ובמעגל פנימי יותר השאלה מי תרם יותר ומי מאמין יותר במאסטר מתחילה להיות משמעותית. כל דבר מתחיל להבחן בשאלה האם את מתרגלת מספיק והאם את מאמינה מספיק. כל אירוע בריאותי או אחר מקבל משמעויות בהתאם למידת המאמץ התרומה והאמונה שלך. ויום אחד את מתעוררת ומגלה שמזמן החשיבה שלך כבר לא עצמאית. בעצם את לא מתעוררת בדרך כלל, מקסימום הקרובים לך מבינים שהמשכורת שלך הולכת למימון הפעילות, החסכונות נשברו, את מתרחקת מהם כדי שלא יפגעו ב"דא" וב"פא" שלך וכל מה שאת רוצה זה לנסוע להיות ליד המאסטר שלך. אז או שהם מצליחים להוציא אותך מזה, או שלא. זה מה שעבר עלינו וזה מה שמתואר גם במקרים רבים אחרים שניתן למצוא גם ברשת.

זו בעיה

שמאפיינת לא רק כתות דתיות, אלא גם, במידה כזו או אחרת, קבוצות אחרות שאני מכירה (חלק לא רוחניות בכלל). הרבה פעמים יש מעגל פנימי שההשתייכות אליו תלויה במסירות גבוהה לנושא המשותף, ומי שאינו מסור לחלוטין תמיד ירגיש לא שייך. יתרה מזו: גם אם אתה מסור, גילוי של התייחסות חיובית ועניין בנושא אחר, או הבעת הסתייגות מנושא הליבה, יתקבלו בחשדנות ועוינות. זה סוג של לחץ חברתי שכולנו מכירים מכיתה ג' בצורה כזו או אחרת: "תהיה כמונו או תישאר בחוץ". לגבי היכולת שלנו להתמודד עם לחץ חברתי ועם התשוקה להשתייך למעגל הפנימי היוקרתי- זה דבר שתרגול טוב אמור לשפר, לא להחליש. זו למשל יכולה להיות אינדיקציה לטיב הדרך שאנחנו הולכים בה ולטיב הקבוצה שאנחנו מתרגלים עימה.

אינקה

New member
נראה לי שההבדל הוא בהיקף

בעוד שקבוצות שונות הן נושאיות בכתות הנושא משתלט על רוב תחומי החיים. כמובן שכל אידאולוגיה תהיה לה נטייה תוקפנית/מתגוננת מעצם נסיונה חסר התוחלת לקבוע יתדות ברוח הנושבת.

khamala

New member
מסכימה לחלוטין!

לבנתיים לא נתקלתי בשום לחץ חברתי...אני אולי עדיין חדשה... אני לבנתיים אתרגל - ומקסימום אהיה שגרירתכם הנאמנה לעניני פאלון דאפה... וגם עשיתי עבודת מחקר על כתות... אם אני אתחרפן תוך כדיי - לפחות אתם תהיו כאן - לנער אותי
אני נשארת נאמנה לבנתיים לוויפסאנה - פשוטה, לא מחוברת מבחינתי לשום דבר, והמוסיקה היחידה המתנגנת בתרגול היא של היקום...

למעלה