קמהדנו

New member
נ.ב.

קחי את עשרת הדיברות
ותראי איך הן ביחס לחבר'ה היותר מתורגלים של הפאלון...

khamala

New member
רעיון טוב...../images/Emo45.gif

אני מאמצת! אני באמת אחשוב על כך...

barak001

New member
עוד אפשרות

שמשתלבת טוב עם ויפסאנה - אושו קונדליני. גם זה מעניק אנרגיות - מזרימים אנרגיות כלפי מעלה ע"י נענוע הגוף. יש הנחיות בפורום מדיטציה ואנרגיות בהייד פארק, או בספר של אושו "מדיטציה - ראשית החופש ומהותו". אין קבוצות תרגול מסודרות, אבל זו טכניקה פשוטה וקל לתרגל בבית לבד. אני גם הרגשתי תקופה ארוכה שויפסאנה מעייפת אותי, וגוזלת ממני אנרגיות. אבל לא צריך להילחץ מהעניין :) יש הרבה טכניקות ואת תמצאי מה מתאים לך. גם אם ויספאנה תעייף אותך באופן קבוע, אבל את מתחברת לעקרון של התבוננות, אפשר להחליף אותה בטכניקה אחרת, ולשלב תרגול של התבוננות בחיי היומיום מבלי להקדיש לזה זמן מרוכז.

khamala

New member
תודה על העזרה...

השאלה שלי, אם לקפוץ מטכניקה אחת לשנייה זה באמת עושה טוב? זה לא סוג של בריחה מקשיים? כי יש כל כך הרבה טכניקות...ואולי צריך לדעת להתגבר על הקשיים?

barak001

New member
יש דיעות חלוקות

אושו למשל המליץ לנסות טכניקה למשך 3 חודשים לפחות (אם אני לא טועה), ובאופן כללי הציע הרבה טכניקות שונות. מצד שני, שמעתי מורה רוחני בודהיסט שהציע לדבוק בטכניקה אחת, כי לטענתו חשוב להגיע לעומק עם הטכניקה. השאלה באיזה קשיים מדובר, ומה אדם מעוניין להשיג במדיטציה. למשל, אם אדם מתרגל כדי לחקור את עצמו, אבל בתת מודע מחפש ריגוש מידי ממדיטציה, ולא מקבל אותו, זאת לא נראית לי סיבה להחליף טכניקה (ואפשר לספק את אותם ריגושים ממקורות אחרים...).

khamala

New member
אז ככה...

אני ממש לא מחפשת ריגושים במדיטציה - הבעייה שלי שהם מגיעים בלי שאני ארצה....הרבה פעמים נורא קשה לי להתרכז, והמוח שלי נודד המון... ( במיוחד כשחזרתי לארץ) - כך ששעה אחת עוברת לי ממש מהר! לפעמים אני ממשיכה יותר משעה כי לא הספקתי לעבור על כל איברים. אני מאוד רוצה לחקור את ה"אני" שלי - או את החוסר שבו...אני כן רוצה לצאת מכל מיני אשליות, להיות מודעת יותר, מאוזנת יותר, שלמה יותר. אבל, בתקופה הספציפית הזאת בחיי אני מרגישה שאני צריכה גם הזרמת אנרגיה... ממש חסרה לי אנרגיה - למרות שאני יכולה להיות טיפוס מאוד אנרגטי - זה די תלוי תקופה ... וכאן הדילמה שלי...

barak001

New member
אז למה זה סותר?

את יכולה להשתמש בויפסאנה כדי לחקור את האני, ובאמצעי אחר (פעילות גופנית, מדיטציה אחרת וכו') בשביל להזרים אנרגיות. דאפה, ושאר המדיטציות האנרגטיות, הם אולי גם דרכים להגיע לאמת, אבל הם לא מבוססים על מחקר האני. אם קשה לך להיות ממוקדת במדיטציה, אפשר לעשות כל טכניקה של קתרזיס לפני ויפסאנה. קשה לחקור את האני כשנמצאים בתוך סערת רגשות...

אינקה

New member
לא מדובר על דרך להגיע לאמת

האמת למעשה אינה מעניינת את חסידי הדאפא ואף אינה מוזכרת בכתבים או בשיחות. נושא העניין העיקרי הוא טיפוח עצמי, קרי רכישת בריאות על טבעית, אנרגיות וכוחות מטאפיזיים. לא מדברים לרגע מדוע או אם בכלל נכון לשאוף לכך מכיוון שהרצון החזק הזה הוא במילא המכנה במשותף והדבק בין המתרגלים. אנחנו קוראים לאי בדיקה כזו בורות, אבל מי שחושק בהישגים הללו אינו עוצר לשאול את עצמו מדוע. מה עוד והמדריכים אינם מעודדים אותו לעשות כן.

barak001

New member
כן, בגלל זה

כתבתי אולי... האמת היא שהתכוונתי בעיקר לטכניקת אנרגטיות (חבל שכתבתי דאפה), שככל הנראה יכולות להביא לאמת כפי שטכניקות מחקר יכולות ככל הנראה להביא לאמת. ניסיתי לומר שויפסאנה היא טכניקה טובה ואין צורך לצפות שתעניק למישהו תחושת אנרגטיות, הייעוד שלה כשלעצמו מצויין.

למעלה