זה ממש לא נכון...../images/Emo58.gif

הבאתי לך אפילו דוגמא על עצמי... אם אתה סתם תראה אותי ברחוב במקריות... אתה תהיה בטוח! אבל פשוט בטוח! שהביטחון עצמי שלי בשמים... למרות שזה לא ממש נכון! כי יש לי את הדברים שלי שאני פוחדת וחוששת מהם... אבל אני פשוט מתעלמת מזה... ואז זה נראה בכאילו הבטחון שלי גבוה! כי אני לא נותנת לאנשים אחרים לראות את החששות והפחדים שלי! אז כולם בטוחים שפשוט אין לי חששות ופחדים... ושאני מאמינה בעצמי... ושהביטחון שלי גבוה... אבל זה הכל אפקט הפיגמליון... (חח... אני לא מפסיקה להשתמש במושג הזה מאז שהכריחו אותנו להכניס אותו לכל משפט אפשרי!) אני יוצרת רושם כזה... ואנשים מאמינים בזה... למרות שזה לא נכון בגרוש! אז תאמין לי שזה אפשרי...

כן זה גורם לאנשים לכבד אותי../images/Emo58.gif

אבל זה גם קשור ליחס שלי אליהם... וחוץ מזה... אנשים מכבדים אותי, כי זה נראה שאני מכבדת את עצמי. גורם לי הרגשה טובה? תראי.. זה אפקט הפיגמליון... מה שאני משדרת לאנשים... זה מה שהם משדרים לי בחזרה... אם אני יהיה כמו שאני באמת (חסרת בטחון) ליד כולם... אז יתנהגו אלי בהתאם... לא יכבדו אותי... יזלזלו בי... לא יתנו לי את כל הזכויות שמביאים לי עכשיו... כי אני משדרת להם חוסר בטחון... אבל כרגע אני משדרת להם בטחון עצמי גבוהה... אז אנשים משדרים לי כבוד. הם מרגישים שהם יכולים לסמוך עלי, ושאני יתמוך בהם... כי הם בטוחים שאני בטוחה בעצמי... אבל אני יודעת טוב מאוד... שבשניה אחת... אפשר לפוצץ את הכל... במשפט אחד קטן... אז זה לא שווה בגרוש כל זה... וגם ההרגשה הטובה שלי... לא שווה... כי הכל מזוייף... ועד שהכל לא יהיה אמיתי... זה לא שווה... בגלל זה אני חושבת שכל אחד צריך שיהיה לו באמת בטחון עצמי... לא סתם ההצגה הזו...

אייל eyal

New member
מה זה אפקט הפיגמליון?

למדתאת זה בבית ספר? איך יש לך כוח לכתוב כל כך הרבה?

nobodys girl

New member
אני מצטרפת לשאלתך

מה זה בכלל? ואיך אתם מצליחים לחבר משפטים בעלי משמעות עכשיו...? המוח שלי הלך לישון מזמן! :(

אז ככה:../images/Emo58.gif

מזה אפקט פיגמליון? זה ארוך... מחר שאני יחזור מביה"ס אני יעתיק לך... איך יש לי כח לכתוב כ"כ הרבה? כבר התרגלתי=/ יש לי הרבה דברים לכתוב על כל דבר=/ אז אני תמיד כותבת=/

בקשר לקטע עם הבטחון...

אישית, אני פחדנית. באמת, אני מודה בזה. אני לא יכולה להסתכל לבנאדם בעיניים ולהגיד לו שטעיתי, או שאני מצטערת, או שהוא מעצבן אותי. כזאת אני, אני כל כך מפחדת מהתגובה.... עד שאני פשוט נמנעת מלהגיב. ותחשבו, זה ממש מפחיד!! לבוא לחבר שלכם ולהגיד לו: אתה מעצבן אותי. זה די פוגע, וקשה לי לפגוע... או להודות שטעיתי. ובעיקרון אני משדרת גם המון בטחוןעצמי כשאני עם אנשים, ויש לי קצת, לא יותר מידי, למשל אני מסוגלת לבוא ולדבר עם מישהו, סתם ככה, ובדרך כלל אנשים מופתעים מהישירות שלי... אבל לפמעמים אנשים נפגעים ממני גם כשלא התכוונתי... ותראו אותי כותבת לכם, כאילו שזה מעניין אותכם בכלל... טוב לא נורא... בקשר אלייך, את שהתחלת את הכל... קחי את זה באיזי, תתחילי בקטן - כמו להתחיל שיחות עם אנשים שאת לא מכירה, ליזום דברים.... לא יודעת לא עולות לי דוגמאות עכשיו, אבל אל תקפצי למים העמוקים על ההתחלה! ואני יודעת זה \נראה ממש מפחיד, אבל את תראי שתתגברי על זה עם הזמן ותרגישי יותר בטוחה להתחלי ולדבר עם אנשים מקווה שעזרתי!

כתבת את זה לי?../images/Emo58.gif

כי אם כן... אז אני כן מדברת עם אנשים... אני לא ילך להתחיל אם מישהו... אבל אם נגיד יש מקום שאני יוכל להגיד משהו... אז אני חופשי אומרת... ואני לא מתביישת או משהו... פשוט יש לי את הגבולות שלי...

אמממ... בערך

הסוף היה מיועד למי שפתחה את הטופיק. אבל כל התגובות תתקבלנה בברכה!!

Gmcp

New member
כמו פחד גבהים...

לעשות בדיוק ההפך מן הפחד....! שיש לבן-אדם פחד גבהים, התרופה הכי טובה היא: ללכת דווקא במקומות גבהים! שבן-אדם ביישן: התרופה הכי טובה: ללכת עם ראש זקוף ופשוט לדבר בכנות ולהגיד דברים בלי להתבייש!

למעלה