פחד קהל

perhay

New member
../images/Emo5.gif פחד קהל

נתקלתי בהודעה הבאה בפורום אחר (אני מתייחסת לתשובה של בן טל-שחר), ונראה לי שהיא גם קצת מתאימה לנו,מספרי הסיפורים. אשמח שתגידו לי אם היא אכן רלבנטית לכם (אולי אין לכם בכלל פחד קהל) וגם אם יש לכם עוד טיפים (שלכם או של מישהו אחר) להתמודדות עם תופעה זאת.

NAVVAN1

New member
פחד מוות, מספרי סיפורים חיים פעמיים

כידוע לחלקכם, אני עברתי טבילת אש ראשונה, שבוע אחרי גמר קורס מספרי סיפורים, כמספר סיפורים בקייטנה. פעם ראשונה בחיי, מול קהל, פחד מלכתוב בפורום: מנהל הקיטנה שלח בקשה בפורום הזה - הרצון לקבל את העבודה גרם לי להתחיל לכתוב כאן, בבחינת יקרא, ירצה אותי לעבודה, עד אז הייתי קורא בפורום בלבד. (מאז אני כותב "לצערם" של רבים, צרת רבים...) נוגדני פחד - 1. העובדה שצנחתי מיד בסוף הקורס, 2. הרגשה שהמורה שלי מאמינה שאני מסוגל. 3. הידיעה שאני מכיר דרך פורום כ-15 סיפורים, המתאימים לגיל ילדי הקיטנה (היום יש יותר, מקוטלגים בקשר סיפורי/הגיוני). 4.הרבה שעות עבודה בחיפוש חומר 5.לקחתי ספרים, צילומי ספורים, כגבוי, להקראה, באם אעלם דום בבחינת מרווח ביטחון 6.הקלטתי וכתבתי לי מיד לאחר כל אירוע, כהכנה לאירוע הבא. זהו בבחינת התגברות על פחד, החוויה היתה מדהימה/אחרת לגמרי, סיפור ארוך ומעניין, באם תרצו אשמח לפרט בעתיד קראתי את הפורום, של בן-טל שחר, אני חושב שהקורס (המורה בקורס) דאג שהפחדים שלי יהיו יותר, לכיוון לאכזב את הילדים,ויצירת ידע ומוכנות לעצם היותי מספר סיפורים.

hatul68

New member
גם אני...

נתקפת פחד! משום מה אין לי בעיה עם ילדים. כשלמדתי בבית אריאלה כבר התפרנסתי לא רע מלספר סיפורים, הייתי יחידה בקורס שלקחה אז כסף על סיפורים אבל כשהייתי צריכה לעלות על במה בפני מבוגרים ולא בפני ילדים, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, נורא התרגשתי ונורא פחדתי. הפטנט היחיד שיש לי ושומר עלי הוא לדעת את הסיפור כל כך טוב ומכל כיוון אפשרי שלא תהיה לי אפשרות להתבלבל, להסמיק או לפשל, אם אני יודעת אותו טוב, לא רק מבחינת הטקסט אלא גם מבחינת הכוונות של הסיפור ושלי, שום דבר רע לא יכול לקרות.

NAVVAN1

New member
איך מספרים חוויה? ,אני רק יודע

לספר סיפורים. אולי ל"אגם" יש עצה. חרבות,... עכשיו פה כולן עם חרבות ב"פורום" מספרים נמצאה חבורת לוחמות אמצא מגן על עצמי להגן כי חרב לי אין אמצא ציפורן לטבול בקסת דיו כי חרב לי אין אמצא מילה ממוחזת הרי מהירה היא יותר מלהב הפלדה המושחזת "אגם" מספרות מקבת מכינות נשות ה"פורום"" העליזות ואנחנו המספרים ל"ציפורי כלי מגן מכינים

שתי תשובות...

בעניין סיפור החוויות מהקייטנה - אולי נארח אותך בפורום? ואז השאלות תובלנה לתשובות שהן סיפור סיפורים. בעניין החרבות - במקרה שלי לפחות אין החרב מיועדת לשימושי האישי אלא משמשת כחפץ הקושר בין רעיון ויעוד לאדם ומקום. נכון שלא היה רצוי שהמקום יהיה ציפורי האדם אתה הרעיון אלים והיעוד סופני, אבל אם כבר שאלת... וברצינות - הגבירה מן האגם שומרת את חרב המלוכה בין הזמנים. כל עוד אין מלך ראוי ועד שלא יופיע אחד - החרב אצלה לטעינה ומשמורת. במקרה של הבקשה שלי - אני רוצה ללמוד חרב בשיטה אירופאית משום שהחרב היא חפץ מרכזי בחייה של הדמות המרכזית בתכנית הבאה שלי. נשיאת חרב 24 שעות במשך כל החיים משפיעה על הגוף, על התנועה, על הגישה והיחס בין אדם לאדם. אני רוצה להבין את המצב הזה מתוך הגוף. אל תדאג, אתה מוגן. בברכה,

NAVVAN1

New member
אשמח להופיע בפורום

כמו באגדות שלוש תשובות להודעה לפיתיון לאזהרה ולהסבר אשר בסופה את הפתיון בלעתי את האזהרה הפנמתי ולהסבר, יפני יש , אירופאי לא מכיר, אחפש את האיש אשר בקיר חרב המלוכה,אם קיימת, אמצא אם תוסיפי מידות, שרטוט, ופרטים אולי החרב תקרום עור וגידים נ.ב. (אל תדאג, אתה מוגן, בברכה , לא ב"אגם" מתבצעת "השחיה"?) הגבירה מן האגם אזהרה מהים משוננת בשלוש שיניים חזרה אל הים מחפש את קילשונו בחזרה

../images/Emo6.gif (בקול רם)

בינתיים מורה, החרב - אח"כ. ואיך להעביר אותה בין ממלכות - זה החלק הסתום ביותר בינתיים... בברכה,

NAVVAN1

New member
מורה ,

מורה לפי החרב בבקשה פרטים על חרב (בפרטי) בקשר לתקופה, לארץ. חרב של אישה? (להגנה), גבר,(להתקפה) ואז אפשר לחפש מורה, או חומר מסביר מחו"ל,

NAVVAN1

New member
בין ממלכות -ז'אנר עתיד אני מכיר

ז'אנר עבר, כולו שלך

כולה התכוונתי...

לשמוע ממך אם יש לך איזה תובנות מהנסיון שלך - משהו שחשוב שנדע כדי ללמוד ממנו - הרי מכל מלמדינו נשכיל ואין חכם כבעל נסיון, שיכול לסייע לפחות מנוסים. עכשיו אני ממתינה בסבלנות לאירוח שלך בפורום. סינסירלי יורס, זינה הלוחמת בדרכים

טיפ לפחד קהל

היי פרהיי, מכיון שאני באה מתחום הרפואה הטבעית, עומד לנגד עיני הכלל הבא: כשעוסקים בהעברת אנרגיה - רצוי שהמטפל ידמיין שהוא כלי או צינור להעברת אנרגיה מהבורא (או מהקוסמוס, למי שלא מאמין) למטופל. בדיוק גם בתחום של הופעות מול קהל אני אומרת לעצמי את אותו הדבר: אני פה איני העיקר, אני בסה"כ שליחה להעברת המסר... וכמו שראית, הוא עובר יחסית בלי פחד...

הומינר

New member
ואם כבר בעצות עסקינן

יש לי בעיה, ואולי לעוד אנשים ישנה הבעיה הזו. אני אוסף בדיחות וחידודין, ונוהג להקריא אותן בפני אנשים, ולפי פרץ הצחוק אני מבין כי הם נהנו מהסיפור או הבדיחה, אז מה הבעיה? ובכן, יש שגם אני עצמי נהנה מהדיחה או הסיפור, וקשה לי מלהתאפק ולא לצחוק תוך כדי קריאת הבדיחה, למרות שכבר קראתי אותה או סיפרתי אותה הרבה פעמים, ואני פורץ בצחוק עוד לפני הפואנטה, וזה גורע מההנאה, האם יש למישהו טכניקה כלשהיא שתוכל לעזור לי ? ת ו ד ה

זו דוגמה נהדרת לפחד קהל

גם אם אני מפתיעה אתכם בזה. פחד קהל אינו מתבטא רק בשיתוק או זעה קרה, בלק-אאוט או חוסר יכולת לעלות על במה, אלא גם בדרכים נוספות. המצב שתארת הומינר, הוא אחת הדרכים הללו. והנה אני שואלת אותך שאלה: האם יש לך מושג מדוע אתה צוחק באותה נקודה? בינתיים, עד לתשובתו של הומינר - בקרוב יתחילו האירוחים בפורום. לא יודעת אם אתם חברים בעוד פורומים ובכמה, אבל מקובל לארח בפורומים אורחים שיש להם ידע בתחומים הנוגעים לענייני הפורום. אחד האירוחים הקרובים אצלנו יהיה בנושא הזה בדיוק. בברכה,

הומינר

New member
פחד קהל

אינני מפחד מהקהל, אני רגיל לקהל, אבל הסיבה שאני צוחק היא פשוטה בתכלית, אני פשוט נהנה כל פעם מחדש, וזה מצחיק אותי, זה לא קורה בכל סיפור, רק כאשר זה מצחיק באמת, ואני רואה לנגד עיניי את המגוחך שבסיפור ונהנה כל פעם מחדש, אני מבקש עיצה שלא לצחוק, ולא, שאפסיק להנות. תודה

חס ושלום שתפסיק ליהנות../images/Emo8.gif

משום שזה פורום של מספרי סיפורים יהודיים (או לפחות הרוב אם פיספסתי) אשיב בשאלה - האם בכל פעם שאתה נהנה אתה צוחק, או שיש לך רפרטואר תגובות הנאה במצבים כאלה, של הומור וגיחוך? יש כאלה שמשמיעים מן הממ.. כזה לפני שהם אומרים משהו מצחיק, יש כאלה שמחייכים לעצמם, יש כאלה שעוצרים לרגע, יש כאלה שמרצינים פתאום, יש כל-מני. מה איתך? אם יש לך עוד תגובות מלבד צחוק בקול רם, אולי אתה יכול לבחור לך אחת מהן. ???

למעלה