מהו היחס מים-חלב בתה שאת עושה?
האם את מעדיפה ארל גריי חזק או סתם תה קלאסיק? האם אמא שלך יודעת לבטא את האות ח' ו-ר' או שכשהיא עושה כוס תה היא אומרת: דוולינג את ווצה כוס תה הם? האם את רוצה לרצוח את בן הצבי או רק לתלוש כמה מאיבריו? האם את צריכה שאשאל בשבילך משהו באגרות הקודש? אגב אגרות קודש, הוריי מהווים כתובת בעיר מגוריי לכל מיני אנשים שזקוקים לעצות מה לעשות בחייהם. אנשים אלה, על-פי רוב, אינם אנשים שהיית רוצה למסור בידם את ילדיך הקטנים למשמרת. זכורני שיום אחד הלכתי לבית הוריי כדי לאכול משהו. הבית היה ריק מיושביו. פתחתי את המקרר והכנתי לעצמי ארוחת ערב. באמצע הארוחה צילצל הטלפון, על הקו היה אדם בשם אלי. אלי זה היה טיפוס מיוחד במינו. איש גבוה ורחב בעל פנים מרובעות ופרצוף שאומר "לאט לך אל תתעסק איתי". ולא הרי מראהו כהרי קולו- קולו היה כקול אריה משחר לטרף, כקול שדי בעת נתינת התורה כקול הגלים המשתברים אלי-חוף בשעת סערה אימתנית. או בקיצור קול בס, בעברו היה חזן גדול ואף שר באופרה. ולא רק קולו,אם היית פותח איתו בשיחה חייך שהיית נדהם. בקי הוא בספרים הרבה, בין בספרים קדושים בין בספרים חיצוניים. בכולם שולט הוא על-פה ובכולם הוא משים אותך ללעג ולקלס. אין פלא בדבר כיוון שהוא אדם משכיל בעל תואר שני מאוניברסיטת תל-אביב. ורק רעה קטנה אתה מוצא בו- הוא נוהג לדון בכל הנ"ל עם עצמו. לא פעם אחת ולא פעמיים מצאתי עצמי הולך ברחוב ורואה אותו מתפלפל בדבריו של הראי"ה קוק זצ"ל בספרו אורות הנשמה. תמיד ניגשתי אליו ואמרתי לו שלום. אלא שהוא היה עסוק באותה שעה בויכוח גדול עם עצמו האם קדושת ארץ ישראל גדולה יותר מקדושת התורה. "שלום עובבי, האם אביך נמצא בבית" הוא שאל. עניתי שהוריי נסעו ושאלתי אותו "במה אוכל לעזור לו". בתגובה הוא סיפר לי שאביו צריך לעבור ניתוח בעוד כחצי שעה ו"שהוא רוצה לדעת מה דעתו של הרבי על הניתוח, האם לעשותו אם לאו" הוא ביקש שאפתח בספר "אגרות קודש" ואומר לו את תשובת הרבי. ניסיתי להתחמק אלא שהוא פקד עליי בקול בס לעשות כן מייד. הבאתי את אגרות הקודש ופתחתי אותם באמצע. הם נפתחו באמצע מכתב ארוך ביידיש. כיוון שאידיש אינני יודע לקרוא פתחתי אותם שוב תוך כדי שאני מתפלל שלמכתב יהיה קשר לניתוח עליו הוא שאל. בשמים לא ממש אוהבים אותי אחרת אין לי הסבר לעובדה, שהמכתב אותו פתחתי, עסק במצבם הגרוע של כתבי הקודש שנשארו ברוסיה. התחלתי להילחץ,אלי ניסה להרגיע אותי בכך שהוא צעק "מה קורה עם התשובה של הרבי,אבא שלי עומד למות" מרוב לחץ עברתי דף דף עד שלבסוף מצאתי בעמוד מאה שלושים ושש מכתב בו היה כתוב "רפואה שלימה והצלחה בניתוח, ומי ייתן ותבשרני בשורות טובות במהרה בימינו ממש" נשמתי לרווחה והקראתי לו מכתב זה. הוא טרק לי את הטלפון. לא התרגשתי כיוון שהוא נוהג לעשות כך שנים רבות. שמחתי שגם אני הקטן עובבי, הצלחתי לעזור ליהודי בשעת צרה. למחרת נודע לי שאביו מת. התועלת היחידה שצמחה מכך הייתה שעד היום הוא מסרב לדבר עם הוריי. טפו על אגרות הקודש ולוואי ויזכרו לדיראון עולם.