Tomer Slaney

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo196.gif

'סעמק עם המשטרה! או : למה לא לעשות טובה לחברים. חבר חזר מחו"ל, רוקן את המצבר של הבורגמן. באסה. ביקש שאני אעזור לו להניע, מגיע עם הפחית של ההורים, כבלים, מחברים, מחכים, מניעים, מקללים קצת את סוזוקי (אי אפשר לסגור בחזרה את תא הכפפות שבתוכו המצבר עם המפתח בסוויצ' (הייתה כבר החלטה איך מאייתים את זה??) טוב, חבר לומד למבחן, מתנדב לקחת את הכורסא לסיבוב ארוך לטעון את המצבר קצת, שיוכל לסוע הבחור בבוקר למכללה להבחן.אבל מעשה טוב לא תמיד מתוגמל. השעה 19:00, עדיין מאור, שכחתי שכיבינו את האורות בשביל ההתנעה, עובר ליד קניון שבעת הכוכבים בהרצליה ועוצר אותי שוטר בצד הדרך. סחבק שומר חוק, נוסע כחוק (לפחות חושב שנוסע שחוק) (לפחות באותו הרגע חושב שנוסע כחוק), עוצר. מוריד קסדה, ניגש אלי כחול המדים. כחול המדים : "אתה בלי אורות, אופנוע חייב אורות" אופנוען פוחז : [נשען מעבר למשקף המגודל ורואה שהשוטר צודק. מדליק את האור. אור נדלק] "אופס, לא שמתי לב" כחול המדים : כבה את האופנוע, תן לי רישיונות וביטוח" אופנוען מזיע : [מעיל, כפפות, יולי] מתחיל להורדיד כפפה, מרוצה מזה שיש ביטוח לכל נהג על הגדלנוע "לא יכול לכבות אני מטע..." שוטר מנ-מניאק : שולח יד למפתח, מכבה אופנוע" אופנוען כעוס : "ין את המצבר..." שוטר מופתע : "אה" אופנוען מרגיש קצת אמפטיה : "יש לך כבלים?" שוטר : "לא, אתה לא יכול לדחוף?" אופנוען בשוק : "לא... קטנוע... וריאטור... אי אפשר..." אופנוען מבולבל, מנסה להניע, רגע של אופטימיות, ואז כלום. מי הדליק את האורות??? שוטר נכנס לניידת, מקיש משהו במסוף (בטח מספר של הקטנוע) מכניס להילוך ונוסע. עושה איזה סימן עם הראש שיכול להתפרש כ"סליחה" או "מגיע לך". אופנוען מוריד מעיל (חולצה רטובה) ומתקשר לחבר "בוא לשבעת הכוכבים, תביא את האוטו והכבלים". חבר פסאודו-סטודנט, בלי לשאול שאלות : "סבבה, מגיע. איפה המפתחות?" אופנוען כעוס (על השוטר, על עצמו, על החום, בעיקר על השוטר) : "שיט! אצלי בכיס!" תודה מגיעה לשני החיילים שעצרו ועזרו לי להניע. לשוטר... לך יא מניאק מסקנה - אל תעשו טובות לאנשים!

דווקא אני נתקלתי באחד מצוין

בנהיגה ביום שישי שעבר לקידוש של שבת, עצר אותי שוטר בגלל שנהגתי בלי חגורה. רשיונות, בדיקה, עצבים, ואז הוא הפתיע אותי: במקום לתת דו"ח כנהוג וכמקובל, האיש החליט פשוט להוריד עלי ישירות על הראש הרצאה שבאה ישירות מהלב על חשיבות חגורת הבטיחות. שוטר שהחליט שהוא שוטר מחנך, ולא עוד מכונת דו"חות חסרת יעילות ותועלת אמיתית. כהוקרה לאכפתיות ולאיש, החלטתי החלטה פנימית שלי לנהוג מעתה רק עם חגורה - מה שאני שונא בכל ליבי. לשוטר אגב, קוראים חיים ארב, והוא משרת בבית דגן.

ב ו Z י

New member
תעשה זאת כהוקרה ל-ע-צ-מ-ך

קודם כל. אח"כ בשביל אחרים........

kazzzy

New member
היה על זה מערכון מצוין בקצרים, אם למישהו יש

חשק לחפש את הקישור- שוטר שעוצר נהג, ושואל אותו מה הוא מעדיף- קנס, או שטיפה למצפון.

שחרול118

New member
וואלה, טרי טרי מאתמול בערב...

מכרה רואה שוטר רושם דו"חות לרכבים שחונים על אדום לבן ומפריעים לתנועה. היא ממהרת לרכב שלה שחונה בהמשך הטור והשוטר עוזב את הרכב שהוא בדיוק מטפל בו וממהר אליה... ולעניין, כנראה פלטה משהו שלא מצא חן בעיניו, הוא התעצבן ודפק על הרכב... הילדים התחילו לבכות... הוא עצר שני רכבים ודרש מהם לחסום אותה... קצין משטרה שעבר במקום הרגיע את העניינים, קבע איתה שתיקח את הילדים הביתה ותגיע מאוחר יותר לתחנה... הבחורה מגיעה לתחנה ו... לוקחים ממנה טביעות אצבעות, חקירה ארוכה ומתברר... שהיא מואשמת בנסיון לדרוס שוטר...!

importabike

New member
אתה יודע למה הוא היה מצויין

כי הוא מתנדב במשטרה, לא מעניין אותו לעשות דוחות אלא באמת לשפר את המצב בכבישים. בחור טוב,

importabike

New member
אתה יודע למה הוא דיבר לליבך

כי הוא מתנדב במשטרה, לא מעניין אותו לעשות דוחות אלא באמת לשפר את המצב בכבישים.

h a j b i

New member
יופי ואז תיעצר ותואשם ב

הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, תקיפת שוטר, התנגדות למעצר (ניסית לברוח בעצם) וכו...

דמיקולו

New member
חארטא, אבל יש פתרון,כמו אצלי

מתניע את המנוע,מוציא את המפתח ומחזיר את צרור המפתחות לכיס. עצר אותי שוטר ? יופי, שיחפש עד מחר מאיפה הוא אמור לדומם מנוע.

kangal

New member
גם לך יש פורק אריקה 82 משטרתית לשעבר../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

באמת? כל עוד הוא מציית לשוטר,

אין לשוטר שום סיבה להפעיל "אמצעים אכיפה סבירים" לצורך אכיפה. הוא עצר לבקשת השוטר, לא ברח, התחיל להוריד ציוד מעליו (כפפה) כדי להוציא רשיונות. כל הסימנים הראו שיתוף פעולה וציות לשוטר. השוטר יכול היה לבקש שוב לכבות מנוע, והיה מקבל את ההסבר על הטעינה. ההשפלות הקטנות האלה, ורמיסת כבוד האדם ע"י שוטרים כמו הדביל שהוציא לו את המפתח, הן שמשניאות את המשטרה על האזרחים.

menyroth1

New member
יש היגיון משטרתי בהוצאת המפתח מהסוויץ'

אני לא רוצה להיכנס לשיפוט מוסרי של המקרה הזה של בעיית טעינה כן או לא להוציא מפתח . מתוך 10 אנשים תשמע 25 דעות שונות ולכן לא אכנס לזה . בתו"ל המשטרתי כאשר עוצרים רכב לבדיקה /דו"ח /מעצר /חיפוש /החרמת רכב וכו' , צריך לדומם את הרכב הנבדק ולהוציא את המפתחות מהסוויץ' . זו עבודה נכונה ומקצועית שנועדה למנוע הימלטות הרכב הזה . ונקרא סוף מעשה במחשבה תחילה . הרבה פעמים אחרי ששוטר מתעסק עם רכב לפעמים אפילו כמה דקות הנהג מחליט שהשוטר חושד בו במשהו ושהוא עלול לסיים את הבדיקה לא טוב (כאשר עצר חשב הנהג שהשוטר לא יעלה על הבעיה שהוא לעיתים מודע אליה ועכשיו התחרט ) ומתחיל להימלט . אגב בארה"ב גם מוציאים אותך מהאוטו , עושים על גופך חיפוש כדי למנוע גם הפתעה של תקיפה בנשק חם /קר (בארץ עושים עליך חיפוש רק אם נעצרת ) שוב אני חוזר אני לא נכנס ולא נכנסתי לשאלה המוסרית של רוכב הגדלנוע והשוטר מאתמול . אני מדבר על התו"ל היבש . (תו"ל = תורת לחימה , למי שלא מכיר את המושג )

kramberg

New member
אה, אז תגיד חיובי

אחחח מני מני מני, לפעמים יוצא לך השוטר, ככה לא בכוונה. תו"ל זה לא מונח משטרתי, אלא צבאי, המשטרה זה לא הצבא (למקרה ששכחת) ועל המשטרה הגדולה והמכובדת, האיום הגדול, הנורא והמאיים מצד רוכבי הקטנוע העבריינים, לא נראה כזה גדול שבוחנים אותו במבחן המציאות היום-יומית שלנו (ולא, אני לא מדבר על תסריטי ה-"מה אם היה שם קטנוע נפץ", התסריטים התלושים הללו בכלל לא שווים התייחסות) שוטר שעוצר רוכב קטנוע שהרגע ביצע עבירה, אבל עצר בצד והבין שעשה אותה, לא צריך לקחת את המפתחות מהסוויץ לאף אחד, האיום הכי גדול שיכול להיות מצד רוכב הקטנוע הוא שהקטנוע והרוכב יתהפכו באיזה סיבוב בטעות מרוב התרגשות, לדעתי גם חוץ מהם אף אחד לא יפגע, אבל לך תגיד את זה למשטרה המכובדת שמרכזת מאמצים בלתפוס את כל העבריינים הגדולים על קטנועים. השבוע בדיוק ראיתי איזה מאותגר-אגו מהחבר'ה בקהילייה שלך עוצר עם ה-BMW שלו (מפעיל צ'קלקות וכורז במערכת הכריזה) איזה קטנוען מסכן שרכב לו על סופר פיור 50 ועשה עבירה כלשהיא (שאני לא ראיתי, אבל אני מניח שהוא עשה), עצרתי ליד אותו שוטר והסברתי לו שלא משנה מה העבירה הגדולה והנזק הגדול שעשה אותו קטנוע (שאני עדיין בטוח שהכי הרבה שיכול לעשות זה להזיק לעצמו) אני בטוח שיש סכנות גדולות ממנו על הכביש, דיברתי איתו באדיבות ובנימוס, ואתה יודע מה אותו בן-נאוות-המרדות אומר לי? "תראה לי רשיונות" תאמין לי, באותו רגע, בקושי יכולתי לדבר מרוב כעס, הבאתי לו את הרשיונות תוך שאני מהרהר בראש שלי אם יש לי דרך שבה אני יכול להתחמק מתשלום מיסים או לחילופין להצהיר שאני לא רוצה שהסכום (הגבוה מאוד אגב) שאני מפריש למיסי מדינה יגיע למשטרה. המשטרה היא הגוף הכי מסואב, הכי כלומניקי שרובץ כמו נטל על גבם של האנשים הפשוטים, שעובדים למחייתם בעבודות שעיקר תכליתן הן לא "לדפוק את ההוא שקל לי לדפוק" עצתי לכל השוטרים במדינה היא למצוא לעצמם עבודה אמיתית. הרי במילא הסטטיסטיקה של המקרים שמפעונחים על ידיהם היא קטנה עד לא קיימת, אני ממליץ שיפרשו בשיא.(או בתחתית, תלוי מאיפה מסתכלים)

למעלה