menyroth1

New member
זה יומיומי !!!!

תיכנס לכל תחנת משטרה בארץ , תשב שם יום שלם , תאזין למכשיר הקשר . לא צריך יותר מזה . אין תורנות ק' תורן שלי (מתחילה ב 1700 מסתיימת 0700 ) שלא נגמרת בלפחות 2-3 מאלה שהזכרתי ולא הוספתי קטטות בפאבים , לא הוספתי פורצים בדירה . לא הוספתי שודים , לא הוספתי רצח (די נדיר לשמחתי ) אתה מוזמן לבוא איתי הערב (היום ) ולהצטרף אלי לתורנות כדי שתוכל להיוכח שמי שחי בסרט זה לא אני . (וזה בעיר שקטה יחסית רחובות )

yaron avisar

New member
וזה בעיר שקטה יחסית רחובות

בעיר שקטה יחסית רחובות נכנסתי לתחנת המשטרה להודיע על פריצה לדירה שבה לא ניגנב כלום (בטלפון ביקשו שאגיע לתת עדות) השוטר שקיבל את העדות לאחר שאמרתי לו שלא נגנב כלום שואל אותי "אז מה בעצם אתה רוצה ?....." כנראה שלדעת השוטר לפרוץ לדירה זה בסדר רק הגנבה היא אסורה ירון

menyroth1

New member
בעיר שקטה רחובות

א. אם הביאו אותך לתחנה וזה בשנתיים האחרונות מי שהביא אותך עבר עבירה משמעתית ב. באף מקום בארץ שוטרים לא מורגלים לראות אזרח מתלונן רק על פריצה ללא גניבה וזאת כיוון ש 99.999% באים רק בשביל האישור לביטוח ג. בעיר שקטה כמו רחובות יש כ 18-15 פריצות ביממה

Shredingerscat

New member
../images/Emo6.gif

99.999% באים רק בשביל האישור לביטוח, מה הם לא יודעים כמה המשטרע שלנו תותחים? אהה רגע השוטרים עסוקים בלהוציא מפתחות מקטנועים, אין להם זמן לשטויות כמו לתפוס גנבים שנכנסים לבתים של נודניקים.

menyroth1

New member
זה לא התחיל אתמול וגם לא שלשום וזה לא רק בארץ

חזרתי מטורקיה בתאריך 20.6 ומצאתי שגנבו לי באופנוע את הידיות . רק את שתי הידיות ולא שום דבר אחר . למרות שאני נמצא בתחנת משטרה כל היום לא עלה בדעתית לבזבז את הזמן בלהגיש תלונה על כך . ותאר לך שאני לא צריך לחכות בתור כי אני יודע לבצע את מה שצריך לבד ויכול למלא את התלונה לבד ולקבל מס' תיק לבד בכמה דקות . אבל אין לזה קשר ליכולת המשטרה למצוא את העבריין , או להחזר תביעה מהביטוח אלא לאי רצון לבזבז זמן על שטויות . פשוט בדרך לעבודה נכנסתי למוסך בראשון לציון ורכשתי 2 חדשים ב 60 ש"ח וסלאמו עלייכום . אני לא יודע אם אתה יודע או לא אבל אני לא יחידי . זה גם לא קשור ליכולת המשטרה למצוא את העבריין . זה כך כבר עשרות שנים (ואולי מאות ) . זה כך בכל העולם . אגב ממוצע משטרת ישראל בגילוי העבריינים בעבירות שרכוש גדול מאחוזי הגילוי עברייני רכוש הממוצעים בכל העולם בכ 50% (בישראל בערך 16% מכלל עבירות הרכוש בעוד הממוצע העולמי עומד על כ 10% )

yaron avisar

New member
זה היה לפני כחצי שנה

כן זה היה לפני כחצי שנה זה בסדר כשניסו שלוש פעמים לגנוב לי את האופנוע לא ביזבזתי זמן לפנות למשטרה במקום זה פניתי למשה (והמכשיר) לרכוש עוד שרשראות ואזעקה אני בטוח שההחלטה שלי להוסיף מיגון הועילה לי הרבה יותר פעם כשגרתי ברמת אביב ג' (אומנם בחלק העני של ג') ופרצו לי לדירה השוטרים הגיעו אלי ולא היתי צריך להגיע לתחנה אבל כמובן שהרבה לא יצאה מזה ירון

menyroth1

New member
אכן רחובות סובלת מגניבות רכב רבות

סובלת סבלה ולצערי תסבול עוד זמן רב . הסיבה אינה דווקא חולשת המשטרה אלה היותה התחנה הראשונה לבדואים בדרכם מהדרום צפונה ושבילי מילוט נוחים לכיוון כביש 6 ומשם דרומה חזרה הביתה . וידוע לי שמשתפים איתם פעולה גם בדואים שמתגוררים בפרדסי הסביבה במתן מחסה . המשטרה פועלת הרבה וגם תופסת הרבה מאוד גנבי רכב אבל כמות הגנבים שמגיעה היא עצומה והמעקב המודיעיני אחריהם קשה מאוד כי הם לא מקומיים .

eringel

New member
בבקשה ממך מני, תחסוך ממני!

אם לא הייתי מכיר את משטרת רחובות (רק 34 שנה) עוד הייתי חושב שגדלתי בעיר תאומה. אני לא אזכיר את הפריצות לרכבים שנענו (אם בכלל) בזלזול, לא את הפריצות לבתים שלא טופלו, לא את הנהגים שעוצרים ועומדים היכן שבא להם - ברחובות שבקושי מאפשרים מעבר טוסטוס, ולא את המצב המחריד בשכונות הקשות של העיר ואו את הפחד להסתובב בהן לבד. אני כן אומר לך שכל ההצלחות שאתה רואה בכל משמרת שלך ("אין תורנות...שלא נגמרת בלפחות 2-3 מאלה") אני רואה כהצלחתה של תרנגולת עיוורת. אסיים את דברי בציטוט - "תפתח את העיניים שלך תראה איפה אתה חי..."(אמן כן יהי רזון. יוסי בנאי,הגשש החיוור) בברכה, אלדד.

menyroth1

New member
אין ספק שאתה צודק

אני בהחלט מסכים איתך שסד"כ התחנה מתאים למצב שהיה בה לפני כ 34 שנה אני בהחלט יודע מה תקין ומה לא תקין במשטרת רחובות ואני גם אומר את מה שאני צריך להגיד במקומות הנכונים ובפורומים הנכונים ממה שאתה אומר אצדיק את עניין רחוב הרצל . בהחלט לא מצדיק שיש ברחובות שכונות שפחד להסתובב בהם (אם אתה משווה לשוויץ ייתכן שאתה צודק , אם משווים לישראל אז לא ) ואני כולל את קריית משה אפילו שהייתה הכי גרועה והתמתנה המון ( אני זוקף זאת לכמה גורמים ולא רק למשטרה ) . לגבי פריצות לרכב ולדירה ולעבירות רכוש המכונות בעגה המקצועית פע"ר (פשיעת רחוב ) אני ממש ממש ממש ממש ממש לא מצדיק אותך. א. בכל העולם אחוזי גילוי העבריינים של עבירות הפע"ר עומדים על כ 10 אחוז ב. גם בישראל הממוצע הארצי (הרב שנתי ) עומד על כ 11-12% ג. במשטרת רחובות בשנה האחרונה (מתנצל אבל לא יודע את הממוצע הרב שנתי ) אחוזי גילוי העבריינים בפע"ר עומד על כ 16% כשעיקר ההצלחה הוא דווקא בגניבות מרכב וגניבות רכב (כולל שימוש ברכב ללא רשות הבעלים ) ודווקא אם היית מדבר על שוד (גם מזויין וגם לא ) הייתי מצדיק אותך שכן הייתה ירידה דרסטית בגילוי שודדים בשנה אחרונה . אם היית מדבר על אלימות לא ממוסדת (אלימות במשפחה , תקיפת עובדי ציבור וכו' ) הייתי מצדיק אותך כי הייתה ירידה באחוזי הגילוי של עבירות אלה ואף הייתה עליה סטטיסטית במס' המקרים .

menyroth1

New member
הלילה (10-11/7) כדוגמא בשבילך ולא מסרט

בעיר שקטה כמו רחובות בין השעות 1700 של תאריך 10.7 לבין השעה 0700 של תאריך 11.7 כדוגמא בשבילך 1 ארוע יקטטה עם יריות עם פצוע בינוני במותן באולם חתונות ( ופצוע דקירה קל מאותו אירוע ) - בארוע 3 עצורים לבינתיים וצפויים מעצרים נוספים 1 ארוע של תקיפת חוגג שירד ממסיבה ע"י 10 אנשים (פצוע בינוני ומאושפז בקפלן ) - אינו מכיר את התוקפים , יעבור מסדר זיהוי תמונות כשיחלים ויוכל לעמוד במאמץ הפיזי והנפשי הנדרש (לבקשתו ) . 1 ארוע קטטה בחתונה ללא נפגעים - המעורבים 2 פרחחים צולמו במצלמות האבטחה וייעצרו בהמשך (קצת טו סרב אנד פרוטקט ) 1 נעדרת בת 15 שנמצאה בעיר שדרות אצל קרובת משפחה כעבור שעתיים . (קצת טו סרב ) 1 ארוע של שריפת רכב (לא גנוב ולא ברורות נסיבות השריפה ) 2 ארועי אלימות במשפחה - שתי עצורים שונים משתי אירועים שונים (קצת TO PROTECT ) כ 25 אירועי הקמת רעש - לא נרשמו דוחו"ת אולם הרעש הופסק ( קצת טו סרב לאלה שרצו לישון ולא רצו כל כך לחגוג ) כ 20 אירועים שמוגדרים שונות (כגון חפץ חשוד , בקשת עזרה מהשוטר , חסימת חניה , חסימת כביש וכו' ) ארוע מעצר 4 חשודים בנהיגה בשכרות ובפסילה וללא רישיון (אחד ) ושלושה הכשלת שוטר במילוי תפקידו . (שוחררו למעצר בית 5 ימים והרכב הוחרם ל 30 יום ) כ- 7 שיכורים שבדמם מעל 300 מ"ל (השוטרים נדרשו על ידי לא לטפל ב 200-300 כדי שלא יהיה משהו גבולי ) תוסיף בגדרה (ששיכת לתחנת רחובות ) ניסיון התאבדות של קטינה בת כ 16 תוסיף ביבנה (ששיכת גם היא לתחנת רחובות ) ארוע אלימות במשפחה נוסף - עצור ששוחרר להרחקה 50 ק"מ מהבית תוסיף בבית חילקיה גניבת בקר בכמות גדולה ( גם מטופל על ידי מג"ב ולא על ידי הכחולים , גם שייך לתחנת רחובות ) - לא נתפסו חשודים אתה מוזמן לבוא לבדוק יומן אירועים כי ייתכן ששכחתי משהו (סוף סוף זה היה לילה ארוך מאוד ובסופו אתה קצת שוכח מה היה בהתחלה ) .

bulb

New member
לשרת זה לא לשלוח אדם הביתה כשהוא בא לדווח

שהבת שלו נעדרת, גוססת במשך שעות מאובדן דם. לשרת זה לא לשבת על הספסל ולפצח גרעינים כשמולך משתוללים רכבים על החוף. לשרת זה לא לחנות בדאבל-פארקינג כדי שהשוטרת תוכל להחליף חולצה בחנות (ראיתי. אין טעם לדווח). לשרת זה לטפל בשכנים מרעישים אחרי חצות ולא להגיד "עזוב, הם חוגגים" על הגנה אין טעם לדבר.

menyroth1

New member
אני מציע לך שתבדוק את עצמך

תפתח את הסטטיסטיקה ותדבר איתי על השרות ולא על התקלות מול הבית שלי יש רמזור . בכל לילה בשעה 0300 הוא מתחיל להבהב צהוב ע 0445 . אבל הוא מכוון את התנועה בכל יתר הזמן .

ב ו Z י

New member
אני מבין שאתה נחוש להגן על מי שמפרנס אותך

אבל אל תשכח, משלם המיסים ה-ו-א זה שמשלם לך את המשכורת. תשאל כל אחד במדינה שהוא לא שוטר, תמיד תשמע את אותה תשובה: "משטרה בדיחה", "משטרת לואי דה-פינס". כשאני רואה סרט ומופיעה שם משטרה קפקאית תמיד יוצא לי "משטרת מסובים". זה לא מגיע משום מקום. זה מגיע ממה שרואים יום יום ברחוב, בטלויזיה... לא מכבדים שוטרים בימינו וזה רק באשמת המשטרה. שוטר צריך להקפיד על הופעה ולא להסתובב עם חולצה משורבבת מהמכנסיים שנגררות על הרצפה, שרוולים פתוחים ולא מקופלים, כתמים של טחינה או לא יודע מה, שיכבד את המוסד שאותו הוא מייצג, שיכבד את עצמו ולא פחות חשוב- את האזרח.

ב ו Z י

New member
ואל תענה לי עכשיו "מה הקשר להופעה"

בתור שוטר אתה צריך לדעת ואף להוריד את הראש בכלימה. הכל מתחיל בהופעה ייצוגית. משם נעבור לדיבור. מה פתאום שוטר פונה לאזרח ב "תגיד לי..." או ב "בוא'נה..."??? מה קרה ל "אדוני..." "גברתי..." ממתי לשוטר יש את החוצפה לעצור אותי בצד עם סיגריה ביד וכשאני מעיר לו על זה הוא מעיף אותה למדרכה הסמוכה?! עזוב.

למעלה