Shredingerscat

New member
מיתוך 10 אנשים...

מיתוך 10 אנשים תשמע דעה אחת, מיתוך 10 אנשים ושוטר תשמע שתי דעות, והשירשור הזה הוא דוגמא לכך. תו"ל-המשטרה באמת מאמינה שהיא במלחמה נגד האזרחים, ומתנהגת בהתאם, גם אם האזרחים לא עבריינים. טוב שלא הכניסו כדור בראש לתו"ל, ככה בטוח אף אחד לא יברח.

stoli

New member
בלי להתייחס להגיון:

האם זה חוקי? האם אין כאן עברה על זכויות הפרט? יש הבדל בין להורות לנהג לדומם מנוע, לבין לקחת מפתח.

menyroth1

New member
איזה עבירה?

אני לא מכיר עבירה כזו ! אם תצביע על כזו אשמח לבחון את ההצעה בעיניים משפטיות ! זכויות הפרט הם לצערי לא חוק בישראל . בד"כ במדינות דמוקרטיות זכויות הפרט הן חוקי על המופיעים בחוקה . בישראל אין חוקה ולכן אין חוקי על כמו זכויות הפרט . תשאל אז מדוע לא בחוקי היסוד , אתה צודק אבל אין בחוקי היסוד זכויות הפרט . יש שתי זכויות פרט בלבד בחוקי היסוד שלנו האחת זכות לחופש (או יותר נכון הזכות להימנעות ממעצר ללא צורך וללא עילה ) והשני בוטל בכלל בגלל שאלת ייבוא בשר לא כשר מארגנטינה שדן בחופש העיסוק ולא בסוויץ' ( וזה בלי להיכנס להבדל בין חוקי יסוד חוקה ולעובדה שלחוקי יסוד אין כל שיניים ) . גם במדינות בהן יש חוקה בימ"ש אינו דן מישהו למאסר על עבירה על חוקי זכויות הפרט שכן הם אינם עבירה על החוק במובן של גניבה שוד אונס רצח וכו' . בימ"ש יכול לבטל החלטות דרקוניות של שלטון וזהו .

menyroth1

New member
לפי החוק אתה חייב להישמע להוראות השוטר

החוק לא מפרש איזה הוראות של השוטר אתה חייב למלא (לעבור באדום לנסוע , לפנות ימינה וכו' ) ואיזה לא חייב . לפי החוק אתה (או במקרה דנן הרוכב גדלנוע ) חייב להישמע להוראת השוטר לדומם מנוע . אחרת אתה צפוי להזמנה לדין על אי ציות להוראת שוטר (ואפילו אם הוא סימן לך ביד תדומם ולא דוממת זה הזמנה לדין קצת שונה בניסוח , אי ציות לאות שנתן לך שוטר במדים ).

אנימור

New member
מני, אני מקווה שיום אחד תבין

שמדובר פה בבני אדם. אנחנו לא סעיפים ותת סעיפים וסעיפים קטנים לאיזו פקודת תעבורה מחורבנת. בכל פעם שעולה בפורום איזה מקרה בו שוטר מטומטם גרם עוול לאזרח, אתה מייד מצדד בשוטר. מביא לנו חוקים וסעיפים לפיהם מותר לשוטר לעשות מה שעשה. אתה כנראה שוכח שכל החוקים האלה אינם תחליף להיגיון בריא, לאצילות נפש, ליחסי אנוש ולרצון לשרת ולעזור לאזרחים. נדמה שמבחינתך כל אזרח חשוד באיזה פשע, כל עוד לא הוכחה חפותו. אולי אינך יודע, אבל מפגש בין שוטר לאזרח לא חייב להיות בלתי נעים לאזרח. ישנם שוטרים שבהחלט עושים מאמץ לשרת את האזרחים ולסייע להם במידת הצורך. וזאת מבלי להצמיד אותם קודם כל אל הקיר עם רגליים מפושקות וידיים אזוקות. חבל שכל כך הרבה אנרגיות וכוונות טובות, כמו שיש לך, מתבזבזות על גישה כל כך אטומה, קרה וצדקנית.

menyroth1

New member
אני בהחלט מבין שמדובר בבני אדם !!!

יש פה כמה שלא מבינים שהם בני אדם וצריכים להתנהג כבני אדם (ואני לא מדבר על יחסם אלי או אל כל מביע דעה אחר ) . אדם ! הוא זה שכתב את החוקים למען בני האדם ! או יותר נכון אנשים שהאדם בחר מרצונו הטוב והחופשי במטרה שיחוקקו בשבילו את החוקים הכי טובים כתבו בשבילו את החוקים . אני ממליץ לך בכל לב ובחום רב לא לקבל את העצות של עצמך אם תיצטרך חס ושלום וחלילה וחס (וחס וחסה , וחס וקלבסה ) להגיע לבימ"ש כנאשם . (ואני הייתי שם ויודע על מה אני מדבר ) . ברגע שתוציא את המילה היגיון מפיך תקבל מהשופט בעיטת וולי שתעיף אותך ישירות חזרה הביתה עם שלילה/כלא/קנס וכו' . הדבר היחיד (ואין מבילתו כלום ) שהשופט יבדוק הוא האם המעשה שעשית מופיע תחת הכותרת עבירה בחוק . ברגע שתענה שזה היה הגיוני (אבל עבירה ) הורשעת , עכשיו תתחיל לחפש טיעון טוב לעונש . אבל ברגע שהשופטו השתכנע ש/לא נעברה עבירה יצאת זכאי גם אם המעשה נראה לך הכי לא הגיוני שבעולם . עכשיו נעבור לשטויות האחרות שהוצאת מפיך (מקלדתך ) בהמשך ההקשר לכך . כדי ששוטר יוכל לבצע עיכוב של אדם השוטר צריך חשד ברמה של האדם הסביר (יסוד סביר לחשוד כמצוטט בחוק ) שהאדם אותו הואר מבקש לעכב עבר עבירה כלשהי , או לחלופין שאותו אדם עומד לבצע עבירה שעלולה לסכן ביטחון הציבור או ביטחונו של אדם או ביטחון המדינה . כלומר שוטר יהיה צריך יהיה להוכיח רמת חשד סבירה כל שהיא בבימ"ש . ברגע שהוכח שקיימת רמת חשד מספקת השוטר רשאי יהיה "לבצע את העיכוב " ולהשתמש בכלים הנתונים לו בחוק . רק בשביל עבירות תעבורה ובדיקת רישיונות ( וגם חיפוש אחר נשק ע"פ תקנות ההגנה לשע"ח ) הוא אינו צריך רמת חשד סבירה אלא מספיק חשד קל יותר בהרבה (לא ניכנס להגדרה המשפטית כי אתקשה להסביר לך שלא צריך חשד בכלל ) . כל שוטר ביומיום משוחח בממוצע עם כמה מאות אנשים . בתחנת משטרת רחובות כולה בממוצע מעוכבים כ 15-10 אנשים בלבד ביממה וכ 2-3 אנשים נעצרים ונכלאים בממוצע ביממה . זה לא אומר אבל שבמגע של השוטרים עם האזרחים שלא עוכבו ושלא נעצרו לא היה מגע אגרסיבי וזה לא אומר שהיה מגע אגרסיבי (וגם חלק מהעצורים נעצרו בלי מגע אגרסיבי ) .זה גם לא אומר שהשוטר לא חשד או כן חשד באופן זה או אחר ושהוא עשה מעשה זה או אחר כדי להזים או כדי לחשוד יותר ולעיתים גם בחלקלקות לשון או בחוכמה או בהסתר ולפעמים בגלוי , אבל אתה יכול ליהיות סמוך ובטוח שרוב רובם גם לא הרגישו שנבדקו . יש כל כך הרבה שיטות לגלות אמינות של אדם שאתה אפילו לא מתאר לעצמך כמה יש (וגם בלי שהוא מרגיש ) . לטעמך אולי גישתי קרה וצדקנית אולם מובטח לך שבלעדיה לא ניתן לשרת את הציבור כפי ששוטר אמור לשרת את הציבור . כבר אמרתי לך בתחילת דבריי וגם בשירשורים קודמים אין בעבודה זו סנטימנטים ואין היגיון . יש חוק , ולשוטר שיקול דעת האם נעברה עבירה על החוק ולשוטר גם שיקול דעת האם ברצונו לטפל בהפרת החוק ובאיזה כלי מהכלים המצויים בידיו והוא רשאי גם להתעלם מעבריות מסויימות שראה רק אם ברצונו בכך אולם ישנם עבירות ובעיקר חמורות יותר כגון רצח שוד אונס פורצים וכו' שהוא אינו יכול להתעלם מהם . ועת החלטתו שהוא מטפל בהפרת החוק מחובתו קודם כל לדאוג לביטחונו האישי ולאחר מכן למניעת פגיעה באחרים ולאחר מכן מניעת הימלטות העבריין או השמדת ראיות .

kangal

New member
קרה לי אותו מקרה, נאלצתי לדחוף את האופנוע

כששלושה מתנדבים ושוטרת בוהים בי ולא נוקפים אצבע לעזור...

תפקיד המשטרה הוא לא לעזור לך עם כבלים.

עם כל הכבוד שאין לך והעצבים שיש לך לאותו שוטר, הוא צריך למלא את תפקידו ולעבוד. נכון, לא לעניין להוציא את מפתחות הסוויצ' וגם אני שונא את זה, עשו לי את זה בעבר. אבל לצפות שהשוטר יעזור לך עם כבלים ? אולי אתה רוצה שהוא גם ימדוד לך שמן ויתריע לך על הטיפול הקרוב ?

Pumi

New member
היה מצופה שהשוטר גם יהיה בן-אדם

ואם הוא עושה טעות או משהו בלי לחשוב בכלל, שלפחות יהיה לו את המצפון והשכל לעזור. זה כמו שתראה זקן שמפיל בטעות את סל הקניות, הכל מתפזר לכל עבר, ואתה פשוט הולך בלי בושה מעל הדברים שלו ולא נוקף אצבע, עם חיוך של "הא הא איזה קטעים פה יו יו".

ב ו Z י

New member
אני מעדיף להגיד לזקן "נו תראה מה עשית!"

סתם נו. בארה"ב על הניידת כתוב To protect & to serve. האם ניתן לצפות לזה ממשטרת ישראל? את החלק של ה protect הם בקושי מסוגלים לבצע.

kramberg

New member
הגזמת

לבצע את - To protect & to serve הם אפילו לא יודעים לקרוא את המילה הראשונה.

menyroth1

New member
לשרת זה לא להגיש קפה הפוך עם 2 סוכר

בהחלט משטרת ישראל עומדת בלשרת . מתי פעם אחרונה הבן/בת / הורה שלך נעדרו והם החזירו לך אותם? זה קורה כל יום בכל עיר לפחות פעמיים שלוש מתי פעם אחרונה הדירה שלך בערה ונכנס שוטר בלי ציוד בסיסי כדי להוציא אותך /ילד מהדירה עוד לפני הגעת כיבוי אש? זה קורה בכל עיר לפחות פעם בשבוע מתי פעם אחרונה לא ידעת איך מגיעים ל.... ושאלת שוטר ? זה קורה כל יום מאות ואלפי פעמים בכל עיר מתי פעם אחרונה גנבו לך את הרכב (או משהו אחר ) והמשטרה החזירה לך אותו ? זה קורה בכל עיר /תחנה לפחות שלוש ארבע פעמים ביום . מתי פעם אחרונה חזרה הבת שלך (חס ושלום חלילה וחס ) הבייתה בוכה וסיפרה לך שאנסו אותה / עשו בה מעשה מגונה ? וזה קורה בכל עיר לפחות 5-6 פעמים בשנה (ואחוזי גילוי של משטרת ישראל באונס הם מדהימים בקנה מידה בינ"ל ) מתי פעם אחרונה רצית לצאת מהחניה ורכב חסם לך אותה ובא שוטר ובאמצעות מחשב מצא את השכן הסורר תוך דקה ? (כשזה לא שכן זה בעייתי ) ואפשר לתת לך עוד מליוני דוגמאות של לשרת ולהגן . על מה אתה מדבר בדיוק?

למעלה