סרטון קטן מ-Pride.

zoti

New member
התגובה שלך לא רצינית.

אם אתה לא יכול לתת דוגמאות אז אל תתן. זו לא בושה. להביא לינק מאתר מעפן ואח"כ להתגונן בטענה שאתה לא אחראי ולא מאמין בתוכן הדברים, זה לא רציני.

אנא קרא שוב את השרשור. אם תרגיש

צורך עז להתנצל, אל תעצור את עצמך. מה הבעיה שלך, ברצינות? פגעתי לך באיזו פרה קדושה כשאמרתי שידוע לי על אנשים שעושים דברים אחרת? איך מאמירה כזו פירשת כאילו אני תומך בעשייה האחרת?

zoti

New member
להיתנצל, ממש לא !

התגובה שלך לא רצינית כי אנחנו דנים בנושא העמידה עם דוגמאות לפה ולכאן. עניתי בצורה המקיפה ביותר על כל שאלה שנשאלה ואילו אתה מביא לי דוגמא לטענה שלך מאתר מצ'וקמק. לא רק שאתה לא מאמין במה שכתוב שם אתה גם יודע שזה קישקוש. לכן זה לא רציני. אבל אולי אתה פה רק בשביל להתווכח ?

תקרא שוב. לאט.

"התגובה שלך לא רצינית כי אנחנו דנים בנושא העמידה עם דוגמאות לפה ולכאן. עניתי בצורה המקיפה ביותר על כל שאלה שנשאלה ואילו אתה מביא לי דוגמא לטענה שלך מאתר מצ'וקמק." מה לדעתך טענתי?

zoti

New member
טענת שיש שיטות שבהן נלחמים על הצד

והבאת דוגמא מאתר. אולי כדאי שאתה תקרא שוב את מה שאתה כותב. למעשה, הייתי ממליץ לך לקרוא את מה שאתה כותב לפני שאתה לוחץ על כפתור "שלח".

אז מה הבעיה?

טענתי שיש שיטות בהן נלחמים כך. האם בשלב כלשהו הבעתי דיעה על צורת לחימה זו? ביקשת דוגמא - הבאתי. התחייבתי לרצינות שיטה הטוענת שכך יש לנהוג? עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה ממני, או למה לדעתך אתה לא צריך להתנצל.

WaveGal

New member
למה לדחוף?(אם אפשר לעקוף בתור)

ברצינות: למה בכלל היציבות לדחיפה (מלפנים או מהצד) מהווה מדד ליכולת בקרב? ואם העמידות בדחיפה היא מדד, מדוע דווקא זו מלפנים חשובה? (אני מניח כרגע שהיריב אכן תמיד יהיה לפני (אינני מבין דבר באומנויות הלחימה הכוללות פטוצ'יני אלפרדו אבל אשמח ללמוד
). מדוע רצוי להיות יציב לדחיפה ישרה ולא נגיד לבעיטה מהצד?)

tessen

New member
לגבי החלפת צדדים

כשאתה עובד מול יריב, האם אתה בוחר תמיד להשאר באותה עמידה שלך. או לפעמים אתה משנה את העמידה? מה היית בוחר להישאר כל הזמן בעמידה החזקה שלך או לשנות orthodox מול southpaw כתמונת ראי או לשמור על אותה עמידה זהה לזו של היריב (שזה מה שהבנתי כשהסברת על עבודה מול שמאליים) אני לרוב עומד ב southpaw, אין לי הסבר למה למרות שאני ימני. מדי פעם בקרבות אני משנה את העמידה מול היריב ל orothodox תלוי לפי מה שאני מרגיש.

zoti

New member
אני נשאר בעמידה שלי.

לפעמים, כדי להטעות את היריב אני אשנה עמידה ואתקיף אבל די מהר אני חוזר לעמידת המצוא הרגילה שלי. באיגרוף / איגרוף תאילנדי מלמדים לא לשנות עמידה יותר מדי כי כמו שהסברתי, זה נותן ליריב שלך פתח להתקפה.

zappon

New member
זוטי בסירטון שלך אתה משתמש גם

במכות מהגפיים האחוריות וגם מהקדמיות באותה עמידה כמובן ודי בשכיחות דומה,אתה נותן דגש מיוחד באימונים למשל על פד או שק במכות שעם הגפיים של הצד הקרוב ליריב,אצלך שמאל אם אני לא טועה, כי אחרי הכל המכות האלה יותר חלשות ולא משנה אם אתה שמאלי או לא כי הן יותר קרובות ליריב... עד כמה זה משמעותי אצלך העוצמה בן למשל בעיטה מואשי או פולראונד שמרגל ימין האחרוית לזה שמרגל שמאל הקרובה?

zoti

New member
לבעיטות שלי יש כמעט את אותה העוצמה

בשתי הרגליים. בסרטון אנחנו עובדים חלש אבל חבל שאין לי סרטון שבו אנחנו עובדים על פדים. שם היית רואה בעיטות בעוצמה מלאה. אם תשים לב תראה שלפעמים, לפני שאני בועט עם רגל שמאל אני מבצע החלפה מהירה של הרגליים כהכנה לבעיטה. זהו שינוי עמידה אבל הוא נעשה לשניה ורק לצורך ההתקפה. מיד בסיום ההתקפה אני חוזר לעמידת המוצא הרגילה שלי. בניגוד לאיגרופים ששם מכת הג'אב מכסה כ90% מההתקפה השימוש ברגליים הרבה יותר מאוזן. לרגל הקידמית יש גם יתרון כי קשה לראות אותה. אני מתקיף איתה הרבה פעמים בזמן ההתקפה של היריב והיא פוגעת ברוב הפעמים כי רוב האנשים מורידים את ההגנה שלהם בזמן ההתקפה.

nitzano

New member
עמידה ימנית - חסרונות

כאשר עומד מולך אדם בSOUTHPAW ואילו אתה בORTHODOX ,מהן החולשות אותן תנצל (נתקלתי במושג "עמידה פתוחה ?!?"). האם ישנם חורים צפויים בהגנותיו ? למיטב ידיעתי ,ברוס ל בחר בSOUTHPAW בטענה כי כך ינצל עוצמת ידו החזקה (ימין) למכות קצרות ויתאפשר לו להפיק עוצמה מהיד החלשה עקב התאוצה שתצבור בגמיעת המרחק הגדול אל היריב . לטענתו יד ימין חזקה מספיק לשחרר כח ללא צורך במרחק תנועה לתאוצה .

zoti

New member
והערה לגבי השוט

ראית בסרטון של קרו-קופ איך הוא מתאמן להגן בפני השוט. הוא עומד מול השק, זורק 2-3 מכות איגרוף וישר עושה ספרול. כל זה למה ? כי היריב שלו ינסה לעשות שוט בדיוק באותו הרגע שבו קרו-קופ ישלח את האיגרופים שלו. אני מבטיח לך שהברכייה שהוא הכניס לאותו אחד שעשה את השוט לא הייתה מקרית. ברכייה עובדת מצויין כנגד שוט אם מתזמנים אותה נכון. שלח 2 איגרופים ובאופן אוטומטי "טען" את הברכייה שלך. ירד היריב לשוט ? שלח את הברך. הפגיעה בראש כמעט מובטחת.

zoti

New member
עובד על BJJ כן. טוב בBJJ ? לא יודע.

ברור שהוא משקיע בעבודת הקרקע שלו בניגוד למישהו אחר שאני מכיר מקרוב שהוא סטרייקר מעולה אבל לא עובד קרקע. כסטרייקר, מירקו לא צריך להיות טוב מאד בקרקע. כל מה שהוא צריך לדעת זה להימנע מלהילקח לקרקע (ראינו אותו עובד על ספרולים), לדעת להימנע מהכנעה לעשות REVERSAL במידה והוא נתפס לא מוכן ונמצא מתחת ליריב ולעמוד מחדש כדי שהוא יוכל להכות שוב. סטרייקרים שיודעים להימנע מלרדת לקרקע מתסכלים אנשי קרקע בדיוק כמו שאנשי קרקע שיודעים לעשות SHOOT טוב מתסכלים אנשי עמידה שאינם יודעים להתגונן נגדם.

למעלה