סרטון קטן מ-Pride.

Lost Oath

New member
../images/Emo44.gif סרטון קטן מ-Pride.

Mirko Cro Cop זה רק אני או שהיריבים שלו באמת לא יודעים לשמור על הפנים?

zoti

New member
מדובר באחד הסטרייקרים הטובים

שיש היום בMMA. זה לא שהיריבים שלו דרעק. בין השאר ראינו שם את סילבה, איגור ועוד כמה (סאפ לא נחשב ליריב. הוא אכן דרעק). מירקו שמאלי עם בעיטת רגל שמאל איימתנית. אם הבעיטה שלו נכנסת, הלך עליך. לעומת זאת. באחד הקרבות האחרונים שלו הוא נלחם נגד מינוטאור שהוא איש BJJ. כמ מה שמינוטאור עשה היה לתזמן באופן מוצלח ביותר את ההגנה שלו כנגד בעיטת המחץ של מירקו. ברגע שהוא עשה את זה הוא לקח אותו לריצפה והכניע אותו שם. מירקו תותח !

שמאליים זה בעיה רצינית

אבל כמו שאני רואה, הוא גם בהחלט מתאגרף טוב שמכניס את היריבים שלו למגננה ואז פותח טווח לבעיטה, הוא לא נכנס סתם. אפשר לראות גם מסכן אחד שירד גרוע לshoot. תנחומי לאלמנה.

zoti

New member
לא בעיה. אתגר.

יש כל מני שיטות לעבוד נגד שמאליים. בגדול אתה אמור לעשות להם את שהם עושים לך אבל צריך להכיר את דרך הפעולה שלהם.

מת על סמנטיקה

יש גם כל מיני שיטות נגד גבוהים, כבדים ומהירים.
עדיין הם מהווים בעיה מסויימת
אני חייב להגיד שעבודה נגד שמאליים נתנה לי קצת דגשים שונים לעבודה, ואפילו גרמה לי להשתמש יותר בשמאל שלי.

zoti

New member
באיגרוף / מואי תאי משתמשים כל הזמן

בשמאל. הג'אב היא מכת האיגרוף הנשלחת ביותר בקרבות איגוף. כ90% מהמכות בקרב הן מכות ג'אב. אני מצרף פה העתק של מה שכתבתי בדיוק היום בשרדוג כשמישהו שאל איך עובדים נגד שמאליים. זה באנגלית אז תתאמצו קצת (לא יזיק לשיפור האנגלית). אולי יותר מאוחר אני אתרגם את זה אם תהיה דרישה. טוב, שרדוג התפוצץ עכשיו. אני אצמיד את הטקסט יותר מאוחר.

יש דרישה, אבל אפשר לקרוא גם באנגלית

דווקא הג'אב פחות מפריע לי, ההוק עם שמאל יותר בעייתי כשצד ימין שלך נמצא קדימה.

zoti

New member
אה. אתה עומד כמו שמאלי בעצמך.

כדי שיהיה ברור על מה אנחנו מדברים. אם אתה עומד עם רגל שמאל קדימה אתה עומד בעמידה אותודוקסית (ORTHODOX כמה שזה נשמע נורא דתי). אם אתה עומד עם רגל ימין קדימה אתה עומד בעמידת SOUTHPAW. שמאלית. ועכשיו לטקסט. מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לקחת את כל העצות שלי ולהפוך אותן. אם אני אומר זוז לימין, זוז לשמאל וכיוצ"ב.

zoti

New member
והטקסט

Assuming you take an orthodox stance and train boxing/kick boxing/Muay Thai. A southpaw will naturally try to circle to his right side (as an orthodox will try to circle to his left). What you need to do is to cut him off by going to your left side before he circles you. The one who circles first has the advantage because as Silverwolf said, that big right kick just naturally fits in this situation and so is your right cross. Another thing southpaws tend to do is to throw their right hood over your jab or leading hand. Since your left hand is further away from your head than the right hand, it has more chances of hitting you. What you can do is work on exactly the same thing and employ your lead hand with a hook over their right hand. Also, a good and very simple technique is to lead with a fake or light jab to get them busy and to follow through with a right cross to the face or body. Be very careful of their left leg kick as you follow with the cross. A smart fighter will see it coming if you throw it more than once. One last advice. Inside right leg kick to their lead leg (the right) also works very well. Especially if you time it to the same time they throw a jab (they will have most of their weight on the lead leg at that time). A good kick will usually knock them off their feet. It might not win a fight but it is very annoying to get kicked on your supporting leg every time you throw a punch and it's very discouraging to end up on the floor.​

sweet

מצחיק שהפכנו את העמידה לחלוטין, ובעצם קשה לי לעבור לעמידה אורתודוקסית (למרות שאני מחליף ביניהן כבר די בקלות). זה נובע מעבודת הרגליים שלנו ששונה מאוד מאגרוף תאילנדי. בנוגע לcircling, זה משהו שאני עובד עליו כבר די הרבה זמן, אבל בגלל עבודת הרגליים ההצעות שלך לגבי orthodox תופסות לגבי דווקא כשאני בsouthpaw... עניין מסובך, האמנויות הסיניות האלו. תודה על הטקסט באנגלית. אגב, עבדת פעם עם מישהו שמאומן בסטיקי הנדס?

zoti

New member
מעולם לא עשיתי אומנות לחימה שהיא

לא מואי תאי או ג'יו ג'יטסו. בעצם הייתי אצל דניס למשך שבוע בערך בכיתה ב'. התפיסה שלי (ושל איגרוף תאילנדי בכלל) מאד שונה ממה שאני ראיתי בסרטונים של אנשים שעושים סטיקי הנדס. אצלנו שומרים מרחק עד לרגע שבו אתה מחליט לתקוף. הדבר היחידי שאולי מזכיר סטיקי הנדס הוא מצב של קלינצ' שבו יש מאבק להשיג את העמדה השלטת ותוך כדי כך יש מגע יד ליד או יד למרפק וכיוצ"ב. לגבי שינוי עמיבת המוצא. מדי פעם מגיעים אלינו למכון אנשים שהתאמנו בJKD. הם רוצים ללמוד מואי תאי וכמעט תמיד, לאחר שאני מראה להם את העמידה הנכונה של המואי תאי, הם יחליפו עמידה ויעברו מאורתודוקס לסאוטפו. כשאני שואל אותם למה הם עושים את זה התשובה היא תמיד "אני רוצה להיות טוב בשתי העמידות" (פילוסופיית JKD ידועה). התשובה שלי בד"כ היא "ככה אתה תהיה לא טוב בשתי העמידות". קודם כל תלמד עמידה אחת ותהיה טוב בה. אח"כ נסה את העמידה השניה. סירקלינג היא פעולה טיבעית שנובעת מעצם העמידה שלך והשימוש בג'אב. התנועה הטיבעית לאחר מכת ג'אב (לימנים) היא להסתובב עם כיוון השעון. אם תצליח לשבור את התנועה והקצב של היריב שלך יהיה לך יתרון ענק כי במואי תאי רוב ההתקפות מבוססות על תזמון. בין אם אתה זז או מתכופף כך שהאגרוף / בעיטה שנשלחו לעברך יחמיצו או בין אם אתה פשוט מרים את היד ומגן על הפנים כך שהאיגרוף יפגע ביד ומשם תתזמן את ההתקפה שלך. דוגמא טובה למה שאני כותב עליו אפשר למצוא בלינק הזה. זהו קטע וידאו שבו אני עובד עם ג'ונגסאנאן פיירטקס. ניתן לראות בבירור איך אני מנסה ליישם את מה שאני מדבר עליו כשאני מנסה לפגוע בו. אנחנו עובדים מאד חלש אבל אני עדיין עושה כל מה שאני יכול כדי לצבור נקודות. זה קצת קשה נגד מישהו שהיה אלוף לומפיני פעמיים. פעם אחת למשך שנתיים רצופות. תוכל לראות ממש בהתחלה, בעיטה שלי לרגל הפנימית שלו לאחר התקפת איגרופים שלו. קצת מאוחר יותר תראה אותנו נאבקים על שליטה בקלינצ' כשאנחנו על החבלים הרחוקים. שים לב שהקובץ דורש שיהיה מותקן במחשב שלך DIVX. גודל הקובץ כ25 מ"ב. לינק נוסף הוא קובץ וידאו קצר שערכתי מהקרבות שעשיתי. גם שם תראה שאני מנסה ליישם את העצות שלי. גודל הקובץ 8 מ"ב.

zappon

New member
זותי אני חייב לשאול משהו,מה היה

הקטע הזה של שני הילדים שעלו להתאמן באמצע האימון שלך בזירה...? אגב לדעתי חייבים לדעת את שתי העמידות(כמה שזה לא קל) כי אם לא תהייה בחיסרון ובכל אופן תמיד תוכל לשנות את העמידה שלך ברגע שאת מול יריב בזירה ואתה תראה איזה עמידה יש לו תוכל לנצל את זה לטובתך בזמן המתאים. בהצלחה

zoti

New member
תשובות.

קטע הוידאו צולם בזמן אימון רגיל. בזירה גדולה יכולים לעשות ספארינג עד 3 זוגות. שני "הילדים" התאמנו איתנו באותו זמן. להגיד ש"חייבים" להכיר את שתי העמידות זה נכון. אני מכיר את שתי העמידות הייטב. אבל אני הרבה יותר טוב בעמידה של ימני מאשר בזו של שמאלי. לשנות את העמידה שלך בזמן קרב בזירה בכדי לבדוק באיזו אתה טוב יותר זו לא טקטיקה נכונה. אם אתה יודע מי היריב שלך ואיזו עמידה הוא עומד אתה יכול להתכונן לזה אבל לבדוק את היכולת שלך בזמן קרב זו טעות. אני לא מכיר אף אחד שעומד עמידת ימנית ושמאלית באותה הרמה. יכול להיות שיש כאלה אבל אני לא נתקלתי עדיין במישהו כזה. אני עדיין טוען שעדיף להיות טוב מאד בעמידה אחת מאשר להיות בינוני בשתיהן.

zappon

New member
לא קשה להתאמן בזירה שעוד מתאמנים

נלחמים שם,לא מוציא קצת מריכוז?שאני חושב על זה זה טוב ככה תצטרך להיות מרוכז רק ביריב אבל אין לפעמים הפרעות? כמובן שקשה מאד להיות מיומן בהתקפות ובהגנות בשתי העמידות אבל אם אתה מול יריב בזירה שעומד קבוע בעמידה מסויימת אז יש לך יתרון כי לכל עמידה יש חיסרון ותוכל לנצל את זה למשל ע"י העמידה ההפוכה שלך ברגע שתתקיף,אני משער שמי שעומד עם עמידה קבועה, אורתודוקס למשל, יתקשה מול יריב שמשנה עמידות זה מאד יבלבל אותו חוץ מזה שבעמידה אחת אתה לא יכול להשתמש בכל המכות שלך בצורה הכי טובה הלוואי שכולנו נהייה מיטומנים בשתי העמידות, ולא התכוננתי לזלזל שכתבתי ילדים,סורי אם זה יצא ככה. יש לך אולי עוד קישורים לסרטונים ?אגב יצא יפה הסירטון שעשית_ אני מאמין שיש כזה שרק אתה חוטף מכות
)

zoti

New member
הזירה גדולה מספיק.

קורה שלפעמים מתנגשים אחד בשני כשעובדים יותר מזוג אחד בזירה אבל זירה גדולה של מעל 20 פיט (שזה מעל ל6X6 מטר) מספיקה ל3 זוגות. שוב, זה אימון וכשיש הרבה אנשים צריך לנצל את שטח המיזרון והזירה המוגבלים שיש לך. לגבי שינוי עמידות. הנסיון הנצבר (לא שלי, של אחרים) בכמה עשרות השנים האחרונות מראה ששינוי עמידה תכוף בזירה אינו מועיל. אם זה היה טוב מאיזו סיבה היית רואה מתאגרפים משנים עמידה כל הזמן אבל העובדה היא שזה לא קורה. לפחות לא הרבה. זה נכון ששינוי עמידה יכול להטעות אבל אל תשכח שכל פעם שאתה משנה עמידה אתה יוצא ממצב של מוכנות להתקפה/הגנה לזמן מסויים עד שאתה מתבסס בעמידה החדשה שלך. אם אני אראה מישהו שמשנה את העמידה שלו אני אתזמן את ההתקפה שלי לאותו רגע. איגרוף ואיגרוף תאילנדי הן צורות לחימה פשוטות יחסית. הן עובדות על דברים בסיסיים שהוכחו כיעילים. באיגרוף יש, בגדול, 3 סוגי מכות. ג'אב וקרוס (שהן למעשה מכה ישרה עם יד מובילה ויד אחורית), הוק (מגל) ואפר-קאט (מגל מלמטה למעלה). על המכות האלו ישנן וריאציות והשילוב של מכות אלו לקומבינציות הוא מה שהופך אותן ליעילות. כשמתאגרף זורק ג'אב, קרוס, הוק הוא בדרך כלל לא מנסה לפגוע בכל המכות אלא מקווה ששתי המכות הראשונות יפתחו את ההגנה של היריב בצורה כזו שההוק יכנס. באיגרוף תאילנדי (בתאילנד) יש שתי בעיטות. הטיפ (בעיטה ישרה) והראונדהאוס (הבעיטה מהצד). זהו. אין בעיטות בסיבוב. אין בעיטות פטיש. שומרים על פשטות. כשעושים את זה ומתאמנים בצורה רצינית מגיעים מהר מאד לעוצמה, מהירות יעילות בבעיטה שלך. מתאגרפים טובים בועטים באותה עוצמה בשתי הרגליים.

ממה שאתה כותב לגבי סטיקי הנדס

לא עבדת עם מישהו כזה, ולהתרשם מסרטונים זה קשה. אם תסתכל אצלנו באתר, תראה סרטון הדגמה "קלאסי" של סטיקי הנדס (תחת "מדיה", הסרטון מימין למטה) אבל אם תסתכל בשמאלי העליון, יש שם שימוש קצת יותר מעשי בסטיקי הנדס (למרות שגם שם זו הדגמה והרבה שיתוף פעולה, אני אנסה להשיג סרטונים מהלחימה שלנו). בגדול עבודה רצינית בסטיקי הנדס לא מחייבת שהשני "יתן" לך לגעת לו בידיים, להיפך, ומעבודה ופידבק מכמה אנשים שעברו אצלנו מישהו שמבין באגרוף וגם בסטיקי הנדס מחזיק קלף די רציני בשרוול. בנוגע לעמידות, אני מבין על מה אתה מדבר ואנחנו עושים את זה, למרות שלאו דווקא בגלל שאנחנו משתמשים בג'אב. אני מסכים לגבי השימוש בעמידה אחת, אבל ברור לי שחייבים להכיר גם את השניה ושהיא תהיה אופציה. לגבי התזמון, השיטה שאני לומד בנויה בעיקר לצמצום טווח ולהגיע לטווח של קלינץ' (בלי קשר למה נעשה שם, שזה לא בדיוק קלינץ', או בכלל לא קלינץ'), כך שהיא בהחלט מבוססת על תזמון אבל בצורה קצת שונה. הדבר האחרון שאנחנו רוצים הוא לעמוד מרחוק ולצבור נקודות באגרופים ולו-קיקים, כך שאני לא יכול לשים את היד על הפנים ולחכות שהאגרוף יפגע בה והיא תעצר (שהיא, כמו שאני מבין, הנחה של מישהו שיש לו _כפפה_ על היד). אני מקווה לצלם סרטונים מעבודה חופשית שלנו כדי שיהיה לי עם מה להסביר את עצמי. תודה על הסרטונים.

אגב, אחרי הסרטון הראשון יש לי שאלה

אם אתה עומד באורתודוקס ומולך מישהו בסאות'פו (או להיפך), למה לא לתת לו להמשיך להקיף נגד כיוון השעון כמו שהוא רוצה, להוביל עם רגל חזקה פנימה ולהמשיך להתקדם? אני מתכוון, ברגע שהוא מוציא ג'אב ומסתובב לצד שמאל שלך, מעבר לרגל הקדמית, מוביל עם בעיטה לרגל הפנימית שלו וממשיך להתקדם. זה דווקא עובד לי לא רע. אגב, שאלה נוספת - אם היריב שלך מרים ברך (אפילו בטעות) תוך כדי הקלינץ', הוא לא פוגע ביהלומי הכתר? כי זה נראה ככה.

zoti

New member
הדבר האחרון שאתה רוצה זה שהוא יקיף

אותך. אתה עומד אורתודוקס ומולך סאות'פו. אם הוא מקיף אותך מצד שמאל שלך הוא מגיע למצב שבו הרגל החזקה שלו (שמאל) מוכנה בצורה מושלמת לבעיטה. יחד איתה מוכן גם הקרוס שהיא מכת האיגרוף החזקה ביותר שלו. מנסיון, אתה לא רוצה שזה יקרה. כשהתאמנתי בפיירטקס היה בחור אחד שזו הייתה כל הטקטיקה שלו. הוא אמנם היה ימני אבל כל מה שהוא היה עושה זה לזרוק כמה איגרופים ואז להקיף לימינך ולשלוח בעיטה אדירה לגוף. אם לא עשית בלוק היית בדר"כ "אוכל" אותה על הידיים. 2-3 בעיטות כאלה היו משתקות לך את היד. כשאני הייתי עובד נגדו גיליתי שהצורה הכי טובה להתגונן נגד זה (מאחר וידעתי כבר שאחרי כמה איגרופים הוא ישנה זוית ויזרוק בעיטה) הייתה לחסום את האיגרופים (הסבר נוסף על חסימת איגרוף בהמשך) ולתזמן את עצמי כך שהייתי מוציא בעיטה נגדית כהתקפה לפני שהוא היה מוציא את הבעיטה שלו. אם הייתי מתזמן טוב ופוגע לרוב הייתי שובר את הרצף שלו. חסימת איגרוף היא לא בהכרח להרים את הידיים מול הפנים ולספוג את האיגרוף על האמה. זו טכניקה שצריכה להיות מוצא אחרון. ישנה טכניקה טובה בהרבה בה אתה מטה את העוצמה של האיגרוף ע"י זה שאתה מתזמן את הפגיעה שלו כך שיפגע בכף היד שלך. תוך כדי הפגיעה אתה נותן מכה קטנה לאיגרוף וכל העוצמה שלו מוסטת מכיוון הפנים שלך. זו טכניקה מעולה כי מיד לאחריה ניתן לצאת להתקפה. פגיעות באשכים הן בדיוק הסיבה בגללה אני נמנע מלעבוד עם מתחילים בקלינצ'. אני דואג להסביר להם מה צריך לעשות ואיך ונותן להם מתחיל אחר לעבוד איתו. שישברו אחד לשני את הפקע'לך. אנשים מנוסים יותר כמעט ולא פוגעים בטעות באשכים. חוץ מזה, אם לא לבשת את מגן האשכים זו בעיה שלך. אם תשים לב, רוב הברכיים שנשלחות הן ברכיים מהצד. ככה אנחנו עובדים באימונים. אני אגלה לך עוד סוד קטן. כשאנחנו מתאמנים על קלינצ' ושולחים ברכייה אנחנו למעשה פוגעים ביריב עם החלק הפנימי של הירך. ככה ניתן לעבוד חזק יותר מבלי לפגוע בשותף שלך לאימונים. בקרב, כמובן שאנחנו משתמשים בברך עצמה.

אני לא מתכוון שיקיף אותיall the way

בגדול, כשאתה עומד בכל עמידה אתה לא מקיף בכיוון הרגל הקדמית כי זה פותח את האשכים שלך לבעיטה, אתה מקיף בכיוון הרגל האחורית (בעקרון) כדי שתוכל לסגור תמיד עם הקדמית. עכשיו, אם מישהו עומד מולי ומקיף לכיוון הרגל האחורית (כלומר, אני בסאותפו והוא נע לשמאל שלי) אז או שאני נע במקביל אליו שמאלה או שאני סוגר אותו מולי (עם בעיטה של הרגל האחורית או אגרוף משמאל, שזה מה שג'ונגסנאן עושה לך בוידאו כשאתה מנסה ללכת לשם, רק שהוא עומד באורתודוקס. עכשיו, אם אתה מקיף לצד של הרגל הקדמית שלי אתה חוסף לי עבודה - אני דווקא מצפה לבעיטה משם, אני מולך ברגל ציר פשוטה ואם שלחת בעיטה אני (צריך להיות) מוכן עם בלוק ומשם האשכים שלך בדיוק מולי. אם יש לי תזמון טוב אני גם יכול לרדוף אחריך עם בעיטה של הרגל האחורית (כי בעצם פתחת מרחק ממני ויש לי בדיוק טווח לבעיטה). בלוק מהבעיטה הראשונה נותן לי פתח לכמה דברים שלא מתאמנים עליהם באגרוף תאילנדי לזירה, אני מתאר לעצמי שזה בגלל שהם מכוונים בעיקר לברכיים ולאיזורים שבירים אחרים. בקשר לטכניקת החסימה של האגרוף, תנסה לדמיין תנועה יותר מעגלית במקום המכה לאגרוף שלו שאתה מתאר ויש לך תחילת מושג על סטיקי הנדס משולב באיגרוף. בקשר לקלינץ' ולעייסק שם, אני דווקא רוצה לפגוע באשכים, אני לא מתחרה בזירה. השאלה אם זה לא משאיר אותך פתוח (וברך או לא ברך, הברכיה הקטנה הזו תפגע יותר מהר מאשר הרגל שבאה מבחוץ, אפילו אם תמשוך לי את הראש עם הידיים).

zoti

New member
אני חושב שההבדל הוא הבייצע'לך.

במואי תאי אני לא ממש מוטרד מבעיטה מכוונת לביצים. יכול להיות שיש דברים שאתה רואה אותם כחיסרון בגלל שאתה רואה את האשכים כמטרה לגיטימית ואני לא. אבל בגדול, הגנה על האשכים היא לא דבר קשה. כל מה שצריך לעשות זה להרים בלוק באלכסון והבעיטה של היריב תכנס בברך שלך. כשהברך שלך מקופלת הסיכוי שלך להיפגע בה מאד נמוך והסיכוי של היריב לשבור לעצמו את כף הרגל מאד גבוה. אני רואה שאתה מתעניין. אני מקווה לבקר בישראל בסביבות ספטמבר (ביקור ראש השנה המסורתי). אם יהיה מפגש פורום אני אשמח להראות כמה דברים מהפילוסופיה של האיגרוף והמואי תאי.

למעלה