סרטון קטן מ-Pride.

אין ספק שזה הבדל משמעותי

ואם אתה חושב שהגנה על הביצים זה קל, אולי כדאי שתפגוש את רומי, aka מפצח האגוזים.
אנחנו מתעניינים במי שיודע על מה שהוא מדבר. אם תרצה, תוכל לבוא להרביץ לנו סתם גם בלי מפגש פורום.

לא ידעתי שאני עושה לך את זה ../images/Emo9.gif

אל תתפלא אם יהיו לך יותר אנשים לעבוד איתם מאשר זמן וכוח לעבוד איתם. די אוהבים ללכת מכות פה בפ"ת.

zoti, האם אלה עמידות קבועות?

לא מחליפים צדדים, פעם ימין קדימה ופעם שמאל? בראנדורי אני עושה את זה כל הזמן, אבל אולי זה בגלל הבאג שלי?

zoti

New member
אפשר ולפעמים רצוי להחליף צדדים

אבל עדיף להיות טוב בצד אחד מאשר בינוני בשניהם. בקרב / אימון עומדים 99% מהזמן בעמידה הנכונה לך. ישנם כאלו, יחידי סגולה, שיכולים לעבוד טוב על שני הצדדים אבל הם מעטים. אם הייתי מתחיל להתאמן היום עם הידע התיאורטי שיש לי הייתי בוחר ללמוד לעבוד כשמאלי. אלכס גונג היה כזה. הוא היה ימני אבל עמד כשמאלי. היה מאד קשה לעבוד נגדו.

RoyceGracie

New member
אני ימני ועובד כשמאלי... מה כל כל

טוב בזה ? זה לא נוגד קצת את העקרונות של מואי תאי ? (לתת את המכה הבעיטה הכי חזק שאפשר, ולא הרבה מהירות ומהירות יותר. מה שקורה עקב המצאות הרגל והיד החזקות מקדימה)...

RoyceGracie

New member
כתבתי לא ברור, אני יסביר את עצמי:

סליחה שכתבתי לא ברור.... אני אומר שלפי מואי תאי לא יותר טוב לעמוד עם רגל ויד אחורית ולחכות למכה המכריעה ? במקום לעמוד רגל ויד חזקות מקדימה ולתת המון מכות קטנות.

zoti

New member
הכוונה בלהיות ימני ולעבוד כשמאלי

היא כמובן שאתה הופך את כל העמידה שלך ומפתח את רגל ויד שמאל כבעיטה והאיגרוף החזקים שלך. לא שתשנה עמידה אבל לא תפתח את היד והרגל החלשות. היתרון הוא בעצם העמידה כשמאלי. רוב האנשים בעולם הם ימנים והם לא רגילים לעבוד מול שמאליים.

WaveGal

New member
האם זו רק שאלה של הרגלים?

האם גם שמאליים מתקשים יותר בעבודה מול שמאליים מאשר מול ימניים? (אם הסיבה ליתרון של השמאליים היא שימניים רגילים לעבוד מול ימניים ולא מול שמאליים, גם שמאליים יתקשו יותר בעבודה מול שמאליים מאשר מול ימניים. אם היתרון נובע, נניח, ממודעות לאפשרויות הפתוחות מצידו השמאלי של היריב, לא יהיה הבדל מבחינת השמאלי בין יריב שמאלי ליריב ימני (נראה לי גם שהרבה יותר קל להרביץ לשמאלניים מאשר לימניים (בגלל המשקפיים)
אבל לא ערכתי מחקר השוואתי)). ובכלל, מה היתרון בעמידה לא סימטרית מלכתחילה? וגם זה:
------------------- The Cliff edge is very close now. Inigo is continually being forced toward it. INIGO I admit it -- you are better than I am. MAN IN BLACK Then why are you smiling? Inches from defeat, Inigo is, in fact, all smiles. INIGO Because I know something you don't know. MAN IN BLACK And what is that? INIGO I am not left-handed. (והשאר ב- http://www.allmoviescripts.com/scripts/10467442503f4ed1f5cf86d.html)​

zoti

New member
בגדול, כן. גם שמאליים יתקשו.

אבל מאחר והם מכירים את צורת העבודה של עצמם אני מניח שהם יתקשו פחות. נקודה קטנה. בד"כ, אם יש שני שמאליים בכיתה נהוג לשים את שניהם יחד כי יותר קל להסביר להם ככה. פשוט אומרים להם לעשות הכל הפוך. לכן אפשר להניח ששמאליים עובדים מול שמאליים יותר מאשר ימניים עובדים מול שמאליים. אני אענה לך על מהו החיסרון בעמידה סימטרית במקום על היתרון שבעמידה לא סימטרית. נסה לעמוד כששתי הרגלים שלך נמצאות בקו אחד. בקש מחבר שידחוף אותך בחזה. עכשיו עשה אותו הדבר כשרגל אחת שלך נמצאת בערך צעד אחד אחורה. ספר לנו מה הן המסקנות שלך.

WaveGal

New member
עכשיו,בקש מאותו חבר לדחוף אותך מהצד

... הרי לא בקרב "דחיפות מקדימה" עסקינן. למה היציבות כלפי דחיפה מלפנים היא מדד החשוב לך בקרב? אגב, ה"אי הידחפות" היא אכן אחד המדדים שהרשימו ועדיין מרשימים אותי במתאמנים בטאיצ'י. זה מבחן שכוח וזריזות אינם יכולים לעזור לרמות בו. (ואם אכן תגיע לאימון פורום תבקש מדוד לנסות לדחוף אותו קצת)

zoti

New member
ידעתי שתעלה את נושא הדחיפה מהצד.

ועוד איך שהמדד הוא דחיפה מקדימה. אתה נלחם עם הצד שלך ? כשהיריב זז אני מתמקם מחדש כך שהוא תמיד יהיה מלפני. אם הוא מצליח להתקיף אותי מהצד אני בבעיה רצינית. זה אומר שאני לא זז מספיק מהר. חוץ מזה, העמידה עם רגל אחת קדימה מספקת גם יציבות מהצד. בניגוד לעמידה עם שתי רגליים יחד שאמנם מספקת יציבות צידית אבל לא מספקת יציבות קדימה / אחורה וגם קשה הרבה יותר לצאת ממנה להתקפה.

יש שיטות בהן נלחמים עם הצד דווקא

מדוע דחיפה מקדימה היא מדד? אגב, ראיתי אנשים יציבים לדחיפה מקדימה גם בעמידה סימטרית לא רק אצלי בשיטה - גם גליסקו הדגים באחד מאימוני הפורום.

אבל דלית, זו רשימת HOW TOs

בלי אבא ובלי אמא. "נכתב על ידי חגורה שחורה", בחייך.

כמו שאמרתי - יש שיטות, לא מכיר שמות

ראיתי אנשים נלחמים כך (אם כי מעולם לא ראיתי קרבות אמת). קראתי על לחימה צידית שכזו, גם במקומות אחרים. לא כתבתי את דעתי על אפקטיביות לחימה כזו, רק שזה קיים. זה מה שזוטי ביקש, לא?

zoti

New member
תעלה קומה אחת למעלה באתר.

"איך לעמוד בקרב" שוכן יחד עם מתכון ל"פוטוצ'יני ברוטב אלפרדו". אני מקווה שאתה לא לומד אומנויות לחימה בהתכתבות או מהאינטרנט. לפי מה שכתוב שם אני נוטה להאמין שהטקסט נכתב ע"י חגורה שחורה בטאיקוואנדו. עם כל הכבוד לטאיקוואנדו אני לא נוטה להחשיב את האומנות הזו כמשהו שניתן להתגונן איתו כנגד מישהו שיודע להילחם. עמידה צידית כזו היא פתח לבעיטות לרגל הקידמית ללא יכולת לחסום אותן. רק תן לי אנשים שעומדים ככה להילחם איתם. עמידת המוצא שלהם היא מהגרועות שראיתי.

למעלה