עדיין בדיון

ro99

New member
זה ההבדל בזווית הראייה ביננו

אתה טענת שנתינה באה מתוך דחף להקל על רגשות אשמה, אני טוענת שזה בא מרגשות אמפתיה. הגעתי לאלטרואיזם בגלל שזה עשיית משהו למען אחר ללא ציפיה לתמורה. יש אנשים שנותנים לצדקה או עוזרים לזולת מתוך מניעים אנוכיים (ציפיה לתמורה, הקלה על רגשי אשם, רצון לשקף תדמית מסויימת) אבל יש מספר לא מבוטל שעושים זאת מתוך אמפתיה ו/או אלטרואיזם.

סלסרו

New member
לא דייקת בדבריי

כתבתי ש"צדקה נתפסת כדבר שהאדם עושה מתוך חמלה [...] אולי עצם תחושת החמלה היא אלטרואיסטית, אך הצדקה הנובעת ממנה נעשית כדי להשקיט את התחושה הרעה שהחמלה יוצרת. אני לא רוצה להרגיש רע, אז אני נותן צדקה." אני עדיין חושב שזה נכון. כלומר, את רואה מישהו מסכן. בגלל תחושת האמפטיה שלך כלפיו, את מזדהה עם כאבו. את מרגישה את כאבו (וזה, אולי, אלטרואיסטי). כעת נצבת בפניך אפשרות, לעזור או לא. אם לא תעזרי, תרגישי חרא. תרגישי שאת לא בסדר. לא תוכלי לישון בלילה כמו אברמל'ה לינקולן. אז את מגישה עזרה.

CANADA1979

New member
well it seemed to me that u

just don't agree with him but u didn't give me a better alternative to understand charity and other jewish values (according to Salsaro). and just out of curiousity, what do u like about judaism??​

CANADA1979

New member
well it seemed to me that u

just don't agree with him but u didn't give me a better alternative to understand charity and other jewish values (according to Salsaro). and just out of curiousity, what do u like about judaism??​

סלסרו

New member
הבה נפרט

"לי נראה שהפרוש שלך של אותם הערכים מבחינה חילונית הוא מה שדתיים אוהבים להאכיל אחד את השני בכדי לשכנע את עצמם שהדרך שלהם היא בסופו של דבר הכי טובה" שימי לב שכתבתי "אינני אומר שבהכרח הערכים המוצעים ביהדות טובים יותר מהערכים האישיים שלך." אני לא מנסה לשכנע אף אחד שהיהדות היא הטובה מכולם. אני רק טוען שליהדות בהחלט יש המון מה להציע לאנושות, ובהחלט שאין לנו במה להתבייש. כשם שאת (אני מניח) רוצה לראות גייז גאים באוריינטציה המינית שלהם, כך הייתי רוצה לראות יהודים גאים במורשתם ותרומתם לאנושות. מפריע לי הבוז שאני שומע לעיתים קרובים מחילונים, בוז הנובע לדעתי מבורות וחוסר הבנה משווע ביהדות. (לרבנים נתח אשמה בכך, אבל זה סיפור אחר). "אני לא מסכימה עם הפירוש שלך של צדקה באדרת יהודית וצדקה באדרת אחרת או נוצרית." הסבירי לי במה אני טועה. "אני לא מסכימה עם התפיסה של חילוניות כמטריאליסטית ולכן אנוכית. אולי היא מטריאליסטית במובן שהיא לא כוללת אמונה בכוח עליון/רוחני, אבל אסור לבלבל את המושג בקונטקסט הזה עם הפירוש הנפוץ של מטריאליזם שהוא בצע כסף ואנוכיות, וכל אדם בפני עצמו." תלוי איך מפרשים את המונחים האלה. אישית אני מאמין שכל בני האדם הם אנוכיים, כלומר רוצים בטובת עצמם, ואלטרואיזם אמיתי אם הוא קיים - קיים רק במקרים יוצאי דופן. רק שאני לא רואה בזה דבר שלילי. אנוכי במובן זה לא כזה גרוע.. אנוכי במובן של פגיעה ואי התחשבות בזולת זה משהו אחר. אבל לא זו הנקודה שלי. אסביר עוד רגע. "משכנעים אותם שאנחנו החילוניים והנוצרים וכל מי שלא יהיה אנשים רעים מיסודם, ואם כבר אנחנו עושים משהו טוב (למראית העין כמו יהודים טובים...) אז זה מתוך מניעים פסולים." אני מכיר את הגישה הזו, אבל לא זה מה שאמרתי. לא אמרתי שהגויים והחילונים הם רעים מיסודם ואינם מסוגלים לעשות משהו טוב. לא זה מה שאמרתי ואינני חושב כך (גם אני חילוני..). אני מדבר על תפיסות עולם. "אתה באמת מאמין שאצל חילונים/אתאיסטים או נוצרים רכילות היא דבר עם שמץ של צלם חיובי?" אשאל אותך להפך, את באמת מאמינה שאצל חילונים וכו' רכילות היא דבר שלילי? אם כן, למה בכל העיתונים (גם המכובדים ביותר) ובכל שאר ענפי התקשורת, רכילות כה מצויה ולעיתים קרובות מאד על פני העמוד הראשי? כמה תוכניות מוקדשות רק למציצנות בחייהם של סלברטיז? כמה ספרים יו"ל מדי יום המדשדשים בחייהם הפרטיים של אחרים? כמה חיים של אנשים נהרסים מידי יום ע"י תקשורת שמלכלכת עליהם ומדשדשת בחייהם הפרטיים? דחילאק. לא רק שהציבור אינו מתקומם נגד זה, אלא דורש זאת ומלקק אצבעות. "אתה באמת מאמין שכל מי שלא גדל על ערכים "יהודים" נותן צדקה בכדי להשתיק את נקיפות המצפון שלו?" בעומקם של דברים, אני מאמין שכל מעשיינו מודרכים ממניעים אגואיסטים, כולל הדת ושאר ירקות. אך שוב, אני מדבר על גישות ותפיסות עולם. אינני אומר שכל התפיסות החילוניות כופרות במוסר הנובע מחובה. קאנט למשל דגל במוסר הנובע מחובות, ואנשים רבים (כולל חילונים רבים), מרגישים שהמוסר זה דבר המחייב, כלומר מטיל צו, ושלכן הולכים לפיו. הנקודה שלי היא, שאם מחלקים את תפיסות העולם רואים שגישה זו, שגם חילונים רבים דוגלים בה, היא בעצם תפיסה הנובעת מהגישה המוצגת ביהדות. אני מסכים עם ניטשה שכתב שהעולם הרעיוני/מוסרי מחולק ל2 - ירושלים ואתונה (הוא לא דבר על המזרח וכו'...). הצד שהצגתי הוא הצד של "ירושלים", העומד בניגוד ל"אתונה". החלוקה היא רעיונית, לא פיזית, והרבה חילונים מושפעים מרעיונות השייכים ל"ירושלים" והרבה דתיים מושפעים מרעיונות השייכים ל"אתונה". הנקודה היא שצריך להבין מהי הגישה של "ירושלים" ובמה היא יכולה לתרום לעולם. אל לנו לדחותה. "אתה באמת חושב שצריך להיות כפוף למטרה נעלה בשביל לא להסחף אחרי אלילים כמו ממון? בהחלט צריך לשמור על ראש above water. אם לא כן, איך את מסבירה את תרבות הסלברטיז? מה הם הסלברטיז אם לא אלילים מודרנים? בעולם המודרני אנשים היכולים לכדרר כדור או לשחק בקולנוע בצורה מדהימה מקבלים סטוטס הקרוב לאלוהי, קרוב לאלים ביוון העתיקה. מה זה אם לא עבודה זרה? דוגמה נוספת: השיעבוד לאופנה. נשים (ויותר ויותר גברים) משעבדות את גופן, כספן, זמנם ומרצם במרדף בלתי נלאה אחרי האופנה הכי חדישה, כדי להיות IN ולהרשים אחרים. מה זה אם לא שיעבוד לאליל דמיוני? אפשר להביא דוגמות כאלו לרוב בהם האדם המודרני משעבד את עצמו למטרות "נעלות" כאלה.. "אתה מכיר את הקביעה הנוצרית למהדרין ש: It's easier for a camel to pass through the eye of a needle than for a rich man to get to heaven? אתה מכיר את החוקים הנוקשים של ריבית וכו' שבבסיס האיסלאם ושבגללם מוסלמים רבים לא יכולים לקחת משכנתא?" זהו שהיהדות לא דוגלת בדברים אלו. היהדות אינה מטיפה נגד עשירות או הנאת הגוף וכו'. "ולמה אתה מגביל את עצמך רק לראייה מערבית? העולם מכיל גם מזרח מערב צפון ודרום." אני משווה בין היהדות למערב, איך בכך להמעיט בערכן של תפיסות עולם אחרות. "ולמה זה עדיף לעשות משהו מתוך "חובה" (ז"א יש כאן בסיס של שעבוד וכפייה) במקום לעשות זאת מתוך רגש אמיתי ורצון לעזור לזולת?" כתבתי שעדיף לעשות זאת מתוך רצון ורגש, אך הדרישה היהודית היא לעשות זאת גם כשאין רצון ורגש. אם הבסיס המוסרי הוא תחושת אמפטיה, אזי כשאין אמפטיה, אין מוסר. אך אם הבסיס הוא מחוייבות לזולת, המוסר יכול להתקיים גם כשאין רגש. "למה אתה רואה אלטרואיזם כלא יותר מרצון להשקיט את רגשי האשמה ובגין זה אקט אנוכי?" את מכירה את הסיפור (כנראה פקטיבי) על לינקולן? הוא התווכח עם ידידו בנושא זה וטען שכל מעשיינו הם בעצם אגואיסטים. פעם הוא נסע עם ידידו בעגלה, ובדרך הם ראו חזיר שוקע בבוץ ולא יכול לצאת. קפץ לינקולן מהעגלה ונחלץ לעזרת החזיר. אמר לו ידידו, "הנה! אתה רואה! זה אלטרואיזם!" נענה לינקולן ואמר, "מה אתה סח. אם לא הייתי מציל את החזיר, לא הייתי יכול לישון הלילה!"

ro99

New member
Shall we agree to disagree? ../images/Emo8.gif

לא על הכל, אבל לפחות על חלק. לקחתי לעצמי חופשה קצרה בכדי לקרוא את ההודעה שלך... תגיד, לא עובדים בארה"ב?
אז בקצרה (כי בהולנד זמן הוא מצרך יקר): ליהדות יש מה להציע לאנושות, אבל אני עדיין לא חושבת שאלו ערכים אקסקלוסיבים יהודים. כשאני מדברת על הפרוש של העולם החילוני ע"י דתיים (ואני לוקחת בתור דוגמה למשל את אחי החרדי ואת החברים שלו) אני נתקלת בראייה מסולפת ושקרית של דברים רבים בכדי להציג תמונה של "אנחנו=טוב" "הם=רע". אז אולי תאשים אותי בגישה דומה, אבל כל עוד הם לא מתערבים לי בחיים ולא כופים עלי את אורח חייהם, אין לי בעיות עם זה. ממש לא. זה פשוט לא מעניין אותי. אני חושבת שצדקה וטוב הם לא נחלה בלעדית של היהדות או של כל דת אחרת: היא תכונה שקיימת אצל אנשים מבלי שום קשר לדת. לא אצל כל האנשים, אבל אני לא מסכימה עם הקביעה שלך שיצר האדם אנוכי מיסודו. זאת ראייה פסימית ומיזנתרופית. מבחינה מדעית למשל היא לא תופסת. אז פה אנחנו לא נגיע להסכמה. לא כל העולם קורא את הרכילות שאתה מזכיר. יש אנשים שכן אבל יש אנשים רבים ששונאים את זה. אל תעשה הכללות. אתה רואה יותר מדי תופעות בולטות (אבל לא נוגעות בכל רבדי האוכלוסיה) כמו סלבריטיז ורכילות כחולי אנושי כללי. אתה סוחף בהכללות האלו קבוצות ענקיות של האוכלוסיה שלא לוקחות חלק בפולחן. האם אתה חושב שאתה היחיד שלא כך? יש עולם אחר בסדר גודל משמעותי. תראה, באופן כללי נראה לי שאנחנו רואים את המקור של ערכים שונים במקומות שונים: אתה רואה אותם כנובעים מהיהדות בעוד אני רואה אותם כערכים אנושיים שהיהדות פשוט אימצה כחלק מאבני היסוד שלה. אוהבת את הסיפור על לינקולן!
אבל לא קונה אנקדוטות עם מוסר השכל כיצוגיים לגבי עקרונות כלליים.
גמרנו? הנה מצאנו עוד משהו שאנחנו לא מסכימים עליו. זה כבר מזמן לא קרה - עד כדי כך שהתחלתי כמעט לדאוג מה קורה לי... אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בדקדקנות כזאת אז תצטרך להתחיל לשלם לי את ה-hourly rates שלי, אחרת אזדקק לצדקה (אלטרואיסטית או אנוכית - who gives a damn!).

סלסרו

New member
הבה נקטין את תחום אי-ההסכמה... ../images/Emo13.gif

מה לא עושים כדי לעצבן אותך..
וודאי שאני מסכים איתך על התנגדותך לראייה החרדית של אנחנו=טוב והם=רע, ואינני מאשים אותך בגישה דומה. אין ביננו מחלוקת על כך. רק לא ברור לי למה את מסיטה את הדיון לחרדים. בעייניי החרדים אינם מייצגים את היהדות. הם מייצגים עיוות של היהדות. הגישה שציינת היא דוג' אחת מיני רבות לעיוות זה. לזה אני מתכוון באומרי שהחרדים תפסו מונופול על היהדות. החילוני הממוצע אינו מרגיש כל קשר רגשי או אינטלקטואלי למורשת היהדות המפוארת (ואני אומר זאת ללא שמץ ציניות), וחושב שהחרדים הם נציגי היהדות. הם לא. אני לעומת זאת רוצה שהיהדות תחזור לעם היהודי, כולל החילונים והאתאיסטים הגמורים שכיום רואים בה דבר דתי מיושן ובלתי רלוונטי. הייתי רוצה שגם הם לפחות יבינו מה יש ליהדות להציע, ואם יקבלוה או לא זה כבר שיקול אישי. אבל לפחות לא להיות בורים. ולא להתייחס בבוז. אינני יודע מדוע את אומרת שמבחינה מדעית תפיסתי אינה נכונה? ממה שידוע לי, ישנם תיעודים לאלטרואיזם, אבל רק במקרים יוצאי דופן כפי שכתבתי, לא במקרים יומיומיים רגילים. לא כל העולם קורא רכילות, אבל דחילאק, זו תעשיה של מיליארדי דולרים. את לא יכולה לנפנף את זה כדבר מינורי. והביני נא, אינני מדבר רק על טורי רכילות וצהובנים עלובים. אני מדבר גם על דברים כמו רצח אופי, השמצות, לכלוך וכו' על פוליטיקאים ואישים ידועים, הנעשים לא רק ע"י צהובונים אלא ע"י כלי התקשורת החשובים ביותר בריש גלי, כתוצר של הצע וביקוש. יש לזה ביקוש כה רב, שהתקשורת פשוט מספקת את ה"מוצר". כבר מזמן שהתקשורת ה"מכובדת" אבדה את הצפון, הן בארה"ב ואני בטוח שגם באירופה (שלא לדבר על ישראל..). "אתה רואה אותם כנובעים מהיהדות בעוד אני רואה אותם כערכים אנושיים שהיהדות פשוט אימצה כחלק מאבני היסוד שלה." לא הבנתי. אם כוונתך שאני רואה את הערכים האלו כמגיעים מאלוהים, אז לא. לו זו כוונתי. אבל האם נתעלם מכך שערכים X הם הערכים שהיהדות דוגלת וחורטת על דגלה? אני לא בטוח שיש מושג כזה של "ערכים אנושיים" המנותקים מפילוסופיה או השקפת עולם מסויימת. ערכים שהמערב כיום מחשיב אותם כ"אוניברסלים" הם בעצם ערכים שהוגי דעות, בעיקר אנגלים, סקוטים וצרפתים, הגו והפיצו. דברים שהיום אנחנו מחשיבים כ"קומנסנס" ולא מבינים איך אפשר לחשוב אחרת, פעם בכלל לא נתפסו. ולתפיסות עולם רחבות יש השפעה עצומה על מהלך החיים היומיומי. א"א להתעלם מהשפעתן העצומה של משנות פילוסופיות על אורח החיים הנורמלי. מה שאני מציע זה לחשוב על היהדות כעל משנה פילוסופית חברתית שכמו כל משנה רצינית אחרת, אין לקבלה in toto אך גם אין לדחותה כבלתי רלוונטית כלל. יש להעניק לה את מלא הרצינות הראוי לה, ובפרט במדינת ישראל, שאמורה להיות מדינה יהודית. במקום להתעסק עם שטויות אובססיביות של הדת, לאמץ את המשפט העברי כמרכיב חשוב בתהליך השפיטה, לחנך לערכים רבים ברוח היהדות בבתי ספר, להתגאות במורשת האינטלקטואלית שיש לנו, ולהראות לדתיים שגם חילונים קשורים ליהדות והיהדות אינה נחלתם הבלעדית. מקווה שקריאת הפוסט הזה לא תעלה לך ביותר מדי
.....

ro99

New member
על קריאת ההודעה 80 יורו ../images/Emo130.gif

אם אתה רוצה תשובה אני אדליק מונה.
בגדול, אני מסכימה עם רוב מה שאתה אומר. אם אתה רוצה יותר, אז תאלץ לבוא להולנד ולאיים עלי במכות (ותביא עוד ים של כסף).

סלסרו

New member
!Gesus! you're expensive

"What do you want? The check is in the mail.." (David Dinkins, former NYC mayor, in response to reporters' questions about his failure to pay taxes for several years..)​

ro99

New member
../images/Emo6.gif

Are you trying to say that you thought I was cheap? Gesus, Mary & Goseph!

Nirvana0

New member
השתגעתם???

איזה פוסטים ארוכים, ממש אין לי כוח לקרוא את כולם, אחרי יום ארוך של קריאות, אני צריכה עכשיו משקפיים במספר מואץ כדי להתרכז. לגופו של עניין רק אומר, כי הפרדה בין הדת למדינה הייתה צריכה להישקל ולהתממש כבר מזמן! ולו מן הטעם שחיים במדינה הזו יותר ממליון וחצי תושבים שאינם יהודים, וכאלה שלא ממש היגרו אליה, אלא חיים שם מדורי דורות עוד לפני קום המדינה. לא ייתכן, שתושבים יחיו בהסגר בחגים מסוימים שאין להם שום זיקה אליהם (דוגמה יום כיפור, פסח ועוד). כמובן, ישראל שומרת על הציביון הזה (דתי ולאומי כאחד) ולא בכדי! כל איש בר דעת, וכזה שעיניו בראשו, יודע מדוע אין זה יכול להתממש (עדיין!). עכשיו אני ללכת לישון :) (למי שלא יודע, זה סלנג ארצישראלי) העייפות גוברת במקרה הזה על הנושא המעניין.

itay82

New member
וגם...

המילה "צביון יהודי" היא הרי אחד המושגים הבעייתיים ביותר שאפשר להעלות! מה זה בכלל צביון יהודי או זהות יהודית? האם זה משהו שעובר בכל מקרה שהוא דרך הדת? דרך עירוב של ענייני דת וחברה או דת ומדינה? לפי דעתי לא. אני לרגע לא אומר שאני לא יהודי - אני מאוד יהודי, אבל עם זאת אין שום חלק בגופי שמתחבר לדת או לאמונה באל. אני אלרגי לכל מה שמריח מדת, ואני בהחלט מגדיר את עצמי כאתאיסט. אתאיסט, אבל יהודי. הרי מזה לא מעט שנים להיות יהודי זה לאו דווקא ללכת לבית כנסת, אם בכלל. איך אפשר לדבר על מדינה שמאבדת את צביונה היהודי כשהשפה המרכזית בה עובדים כל מנגנוני המדינה היא עברית? הרי יש כבר עשרות שנים, אם לא יותר, תרבות יהודית חילונית. ישראל שקמה כמדינה יהודית כמה על גבי תנועה לאומית לא דתית. הכתבה שרו הביאה לפני כמה ימים על זה שאנשים שוכחים מאנשים כמו טשרניחובסקי מראה לדעתי על זרם הרבה יותר מסוכן לצביון היהודי מכל נסיון להפריד את הדת מהמדינה. מה שישראל צריכה יותר מהכל זה הפרדה של דת מהמדינה ויצירה של מרחב בו הדת היא הבחירה האישית של כל אחד ונשארת תמיד ככזו.

Loretail

New member
With all due respect../images/Emo70.gif../images/Emo104.gif

I disagree with you. I completely disagree with closing everything on Yom Kippur. I think it was established as a Jewish country with all that goes with the tradition Jewish belief in mind. You do have a right of course to live according to your beliefs. However, in Israel there should be a few things that unite us Jews from anyone else in the world. Why? I hear you asking? Because Ro I say "Metzada shenit lo tippol". I think that what unite us are our Judaism and not other things. Israel is a Jewish country. Yes, there are minorities; I do not have any problem to live with their beliefs to a certain extant. I lived many years with Arab families and we both respected each other. I do not have any resentment toward anyone just because I am Israeli Jew. I have resentment only toward the ones who carry a bomb. So one thing does not really mean all is black and white. I live with being openly gay family and being a very proud Jewish woman that celebrates all holidays, fasting, praying and believing in G-d. period .

odedee

New member
ברור שזכותך לחיות כרצונך

אם את רוצה לצום ולקיים מצוות כאלה ואחרות, איש לא יגיד לך לא לעשות כן. אבל אם את חושבת שבגלל שאני יהודי, אפשר לקבוע לי איך לחיות, ולהכנס ל-ד' אמותי, אפילו אם זה רק ביום כיפור, אז יש בינינו חילוקי דעות. את אומרת בנשימה אחת דבר והיפוכו - שיש לי זכות לחיות את חיי לפי אמונתי, ומצד שני שהיהדות מאחדת אותנו. לגבי מה שמאחד אותנו, יש לי חדשות בשבילך - לי יש הרבה יותר מהמשותף עם דרוזי מבית ג'אן מאשר עם מנחם מנדל ממאה שערים. דת היא לא הדבר הכי חשוב בחיים. ישראל היא מדינת העם היהודי, היא לא מדינה יהודית, כך כבר ממגילת העצמאות. היהדות שלך לא יכולה לדרוש ממני לחיות לפי הסטנדרטים שלך - היא תקיפה לגביך בלבד ולא לגבי אחרים. לי זה נראה מובן מאליו. אם תמשיכי את קו החשיבה שלך, לא רק שצריך לסגור הכל ביום כיפור, צריך לסגור הכל גם בשבת (כולל את הכבישים), להרוג את ההומואים וכל הערבים (יש להשמיד את העמלק, נכון?). זה כמובן תאור קיצוני ומוגזם, תאמרי. אז נכון, מוצאים איזה דרך פשרה בדרך כלל, אבל בפשרה הזו לא יכול להיות שיקול כמו "אני רוצה שגם הוא יעשה כמוני". פשוט לא רלוונטי.

Loretail

New member
I am glad

that the law is on m side. I think that you really "nischafta". Again live as you wish. But thinking that you have more in common with a "druzi". When was it the last time you shared youre life with one? let me know afer you do. Your images and metaphores leaves something to be desired. Sorry D

odedee

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

זה שבן זוגי הוא יהודי לא אומר שלא יכולתי לבחור בדרוזי. אני לא בוחר בני זוג (או חברים סתם) לפי הדת שלהם, אלא לפי הבן אדם שהם. דת פשוט לא חשובה לי, ונקודת המבט שלך משונה בעיני - היהדות שלך דורשת מאחרים שיתנהגו באופן מסוים. מדוע? זו הדת שלך, תסתכלי פנימה במקום להביט בצלחת של אחרים. איך היהודים חיו כל השנים בארצות אחרות שבהן הכל מסביב פעל כרגיל ביום כיפור? וגם היום היהודים שחיים בחו"ל לא מצפים שסביבתם תחיה לפי הקודים שלהם. אני לא חושב שבישראל זה צריך להיות שונה.

Loretail

New member
Odedee../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif

Dear Odeede I will not get really deep into the conversation cuss I don’t know how long I have between my youngest nap and cooking and other chores I have. I just wanted to remind you a few things, facts really. 1. America although was not established as such is now a Catholic country. They are the majority and they sure follow it if you like it or not. 2. Israel was established last time I checked as a Jewish country. That follows Jewish tradition. 3. What is Judaism?-- Judaism is the religious culture of the Jewish people. It is one of the first recorded monotheistic faiths and one of the oldest religious traditions still practiced today. The tenets and history of Judaism are the major part of the foundation of other Abrahamic religions, including Christianity and Islam. For all of these reasons, Judaism has been a major force in shaping the world. 4. What is a Jew? The word Jew (Hebrew: יהודי) is used in a wide number of ways, but generally refers to a follower of the Jewish faith, a child of a Jewish mother, or someone of Jewish descent with a connection to Jewish culture or ethnicity; and often a combination of these attributes. This article discusses the term as describing an ethnic group I 5. Yes, they do not drive in Israel on Yom Kippur: it is part of the tradition we follow because it is a Jewish country and no, in other countries they do not follow it from number of reasons. 6. 1. It is not Jewish country and more over the distances are huge. In Israel I would go to a synagogue which was five minutes walk from my house. In here I belong to a congregation that I need to drive 40 minutes to get there so please don’t compare the two. 7. Last but not least. I know you do not have kids yet. But may be one day, or may be not you will want one. Would you really date someone that you do not share common ground with? I chose very carefully the woman I want to spend the rest of my life with and raise kids with. If she would not be Jewish, our gaps would have been so big in the child education that we would never make it. 8. I lived with a Christian woman for three years. Again I am only talking about my experience (you see I tried) .It just did not work for me. The gap was too big. 9. You are saying you are not choosing your b/f, partner for what religion they are. I totally understand. Just one question,, did you ever had a long term relation ship with someone who was not Jewish? I am just curious. Because if it is just a principal that involves here .I am very understanding when it comes to other people mix marriages. After my uncle who is Dutch, my brother in law, they all married Catatonic women. It is good for them but not good enough for me. I am not just Jewish, I am also very Israeli in my beliefs and in my behavior ( yes ,yes I am out spoken and warm and aggressive and this I see as a typical Israeli on average of course . 10. Thank you for listening D

odedee

New member
את טועה.

קודם כל, ארה"ב איננה מדינה קתולית כלל. יש בערך פי שניים פרוטסטנטים מקתולים. ובלי שום קשר, זה שרוב האוכלוסיה בארה"ב היא נוצרית לא עושה את ארה"ב מדינה נוצרית - לארה"ב כמדינה אין דת. אני בטוח שהרוב המכריע של האמריקאים הנוצרים לא יאמרו שארה"ב היא מדינה נוצרית. וממש באותו אופן, גם אם רוב הישראלים הם יהודים, זה לא עושה את ישראל מדינה יהודית. זו כמובן דעתי הפרטית. את דנה בהגדרות מיהו יהודי, שאותי כלל לא מענינות. כבר אמרתי, דת בכלל לא רלוונטית בעיני. אם וכאשר יהיו לי ילדים אני לא חושב שאגדל אותם כיהודים אלא כבני אדם. הם יכולים להיות יהודים אם הם רוצים, או אתאיסטים, או בודהיסטים. ממש לא משנה לי. גם אני לא רק יהודי אלא גם ישראלי, ולמעשה אני בעיקר ישראלי (ככה אני מגדיר את עצמי) והיהדות היא משהו שנולדתי איתו, זה הכל. לכן אמרתי קודם שיש לי הרבה מהמשותף עם דרוזי מבית ג'אן - כי הוא וגם אני ישראלים. ולכן אין משמעות בעיני לכך שמנחם מנדל ממאה שערים הוא יהודי כמוני. ואני מאד מקווה שהדוד והגיס שלך לא נישאו לנשים קטטוניות, כי אז מצבם ממש גרוע...

למעלה