שאלה

•cherry•

New member
../images/Emo42.gifשאלה

לדעתי,רוב חברי הפורום הינם מחוננים או מחשיבים את עצמם מחוננים. הייתי רוצה לדעת כמה מכם מחשיבים את עצמם לאנשים מאושרים?

אוקיי...

"לדעתי,רוב חברי הפורום הינם מחוננים או מחשיבים את עצמם מחוננים." קודם כל, אני לא חושב שדעה מעורבת פה, אולי סברה. מעבר לכך, למה "מחשיבים את עצמם מחוננים"? למה זה אמור להתייחס? עוד דבר - זה נראה כאילו את מנסה לעשות איזה סקר או לבדוק קשר בין מחוננות לאושר, ואולי אפילו להפריך את זה שלהיות חכם זה בהכרח טוב, כי לא בהכרח מאושרים בעקבות זה ואולי ההפך. זו רק השערה ולא טענה, אז אם אני טועה אני אשמח לדעת. ולשאלתך, אני לא מחשיב עצמי כאיש, אך בהחלט כמאושר, במידה זו או אחרת.

bendorshai

New member
תלוי איך אתה מגדיר את זה..

לא עברתי את המבחנים של בית אריאל, ואני לא אומר שאני מוחנן.. אולי מתעניין! לומד מדעי המחשב עם שיעורים פרטיים וספרים. תותח בזה אולי הכי טוב בדרום מקווה לפחות להשיג תואר כזה.. חבר שלי "מחונן" למד בחוגים, הלך לעשות תואר אנחנו בכיתה ט כולה.. לא נראה לי שהוא עבר ואני פי 10 עליו! כשהיינו פעם אחת בחוג בייחד.. (היה רק 1 כזה) הוא הבין ב 5 שיעורים מה שאני הבנתי בשיעור אחד.. אחרי 2 או 3 שאלות ומייד הלכתי לנשות את זה וכשראיתי שזה עובד כמו פורפרה הלכתי וגלשתי לי באינטרנט כדי להעביר את הזמן.. ובגלל זה אני שונא חוגים כי הם לא מלמדים הרבה דברים ביום ובחוג ההוא יכלתי ללמוד את כל שפת C++ אבל במקום זה המשכתי ללמוד עם ספרים ומורים פרטיים...

tkop

New member
תראה, תשמע...

אין לי שום כוונה להוריד אותך מהעץ, אבל אני לא חושב שאתה נמצא במצב שבו אתה יכול להשוות את עצמך לחברך - לפחות באופן כללי. המדד שבו השתמשת (למדת מה שהוא למד במהירות מהירה פי חמש) אינו מדד משקף - אם הוא עשה את הקורס בשביל הכיף, או בגלל כל מיני סיבות אחרות, שה לא מחייב שום דבר. אני יכול לומר לך שאני מכיר אנשים מאוד חכמים שהבינו דברים מסוימים במהירות פי עשר יותר מהירה ממני, ואני הבנתי דברים מסוימים יותר מהר מהם. לפעמים זה גם תלוי ברקע שממנו באת. זה טוב שאתה תחרותי במובן מסוים (לפחות לפי דעתי), אבל תחרות צריכה להיות על הביצוע, ולא על היכולת. דבר אחרון - תיקח את הדברים ברוח טובה, הכל נאמר בחיוך

bendorshai

New member
זה לא מסתיים רק פה..

הוא אחר כך תמיד בא לשאול אותי ותמיד אני הסברתי לו.. והיינו שנתיים לפני זה נראה לי בחוג אחר לגמרי של בכלל מטמתיקה.. או כל מיני כאלה ותמיד הבנתי לפניו, ואת הנושאים שהוא כן הבין לפני הוא למד במקומות כמו בית אריאל וכאלה מקומות שאותי לא קיבלו.. בגלל זה אני משווה את עצמי עליו, לא כדי להראות שאני יותר חכם ממנו אני לא משוויץ מזה חס וחלילה אלא אני רק מראה לך איז המדד יש לבית אריאל שבוחר לעצמו את המוחננים. אין הגדרה למחונן כמו שאין הגדרה לאי קיו.. בנאדם אחד יכול לקבל 150 ואחר רק 110 ואי אפשר לדעת מי יותר חכם באמת..

MrsBrownstone

New member
קודם כל.. אפשר להיות מחונן בהמון

תחומים.. המון! מהירות קליטה.. [עד כמה שזה בא ביחד ברב המקרים..] לא תמיד מצביעה על חוכמה יותר מאשר מישהו אחר.. ילדים בכיתה שלי לפעמים מדהימים אותי לגמרי עם המהירות קליטה שלהם [לרעה] אבל זה לא קשור.. נכון שקצת קשה להפריד.. ועדיין לא קשור לדעתי

T TECH

New member
אני יכול להגיד לך - שלא אהה כן

וזה נובע דווקא בגלל החברה שלנו שאינה יכולה לקבל או קשה לה לקבל מישהו שהוא יותר טוב ממנה. מערכות החינוך שלנו לרוב אינן יכולות להסתדר עם אנשים "חכמים" ממש כפי שקשה לה להסתדר עם "מופרעים" מבחינת אושר , איזה אושר בדיוק , שמחת חיים יכול להיות לכל אחד ואין קשר למנת המשכל שלו. אך רק שתדע שאם הבן אדם חכם, הוא כבר ימצא דרך לאושר האמיתי. תחשוב על זה...

MrsBrownstone

New member
אוקיי... המשפט:

"אם הבן אדם חכם, הוא כבר ימצא דרך לאושר האמיתי" לדעתי כל כך לא נכון :/.. זתומרת לפעמים טוב יותר לא לדעת יותר מידי [אוקיי אבל לא מדברים על ידע] אז במקרה הזה לא להבין יותר מידי? לחשוב יותר מידי?.. להתעמק? נו הבנתם ת'רעיון הכללי.. גם אנשים המפ.. כסילים ביותר חח- יכולים למצוא אושר אמיתי וגם אנשים חכמים משכילים וקוראי ספרים וכו' וכו' יכולים לדעת טוב מאוד את המתכון לחיים מוצלחים ומאושרים אבל לא להיות מסוגלים להכין אותו.. לדעתי זה לרב אופי.. ולפעמים נרכש ומבחינת סטטיסטיקה בכל חברה יש פחות או יותר אותם אחוזים לדעתי.. מסיבות שונות- אבל אותם אחוזים

נראה לי כבר כתבתי על זה

אומנם אני לא זוכר באיזה פורום. על מחקר ארוך טווח שכלל 1000 אנשים שה-IQ הממוצע שלהם הוא 140, המחקר עקב אחריהם במשך שנים רבות וגילה שבבמוצע לאנשים עם IQ גבוה יותר יש יותר כסף, הם מקובלים יותר בחברה, וכולה. עכשיו את יכולה להתווכח אם מקובלות בחברה והרבה כסף גורם לאושר? אני מניח שכל אדם עם דעותיו. כאשר הסמסטר הארור הזה יגמר אני אקרא את כל הפרק על האינטלגינציה ואוכל להתייחס לזה יותר ברצינות.

FortuneFaded

New member
המממ...

השאלה היא מה זה אושר. כבר נאמר על ידי מחוננים מאיתנו, שבורות היא האושר העילאי. אני שמח מאוד שאני לא מחונן כמו מי שכתב את זה, כי אני מניח שהוא כל הזמן התעסק בניתוח, פירוש ופירשון במקום לחיות את החיים. אבל מי שבאמת חכם וגם נבון, יצליח לתעל את החיים שלו לאן שצריך. אני חושב שכיום אני מאושר, אבל היו תקופות שלא הייתי מאושר בהן. האם זה תלוי בעובדה שאני מחונן? אני מניח שחלקית, אבל בעצם כולם עצובים לפעמים ולפעמים על גג העולם. רק אושר

למעלה