סקר חדש

hifly

New member
זאת הביצה והתרנגולת

אף אחד לא ישלם עד שלא יהיו כל השרותים. מצד שני אין כסף להקמת מתקן כזה כי אין חברים שמשלמים. צריך לגייס כסף ממשקיעים,או מבנקים,אולי קצת תרומות,ספונסרים וכו. וזה יעלה כסף.אכשיו תבין למה זה צריך לעלות יותר מ650 שח,כי המועדון יצטרך להחזיר הלוואות ועדין צריך להשאר כסף להפעלה ותחזוקת המקום. צריך לשלם כסף למשהו שיהל את המקום,יש אנשי שרותים שונים שגם צריך לשלם להם,כל זה עולה כסף. בגלל זה הסכום הראשוני צריך להיות גבוה,אבל משנה שניה כבר צריך להוריד את הסכום.כי מי שמשלם שנה ראשונה בעצם גם משלם על חלק יחסי על הקמת המיתקן/מועדון. הקמת מועדון כזה מסודר כמו בראשון למשל לא תעלה פחות מ 500 אלף שח. ואני עוד צנוע. אמיר

Matan G

New member
נכון.. אולי אפשר לבקש חסות

כמו שאמרת, מבנקים ומבעלי עסקים גדולים.. - תרומה לענף הספורט בארץ. אפשר גם לנסות לפנות לעירייה ולבקש תקציב (בתקווה שיהיה משהו שנוכל לקבל), הרי מגרשי כדור רגל יש בכל ישוב ועיר נכון? ומי דואג למגרשים? - העיריה/המועצה. אצלנו ביישוב יש מגרש כדור רגל חדש בגודל שיספיק להקמת מנחת + דשא בשפע + מים זורמים + טריבונות לצופים + קיוסק קטן+ גדר גבוהה ושער כניסה, מאיפה אתה חושב שהגיע הכסף אם לא מהמועצה? - הם גם דואגים לתחזק את המגרש וכשיש בעיה הם אלה שמתעסקים בזה. לפי דעתי, אם ראשי העיריות ישקיעו בספורט הטיסנאות יצא מזה רק רווח.. השאלה היא האם הם מודעים שקיים בכלל ספורט כזה? נ.ב אם הסכום לשנה הראשונה יהיה גבוה, אנשים פשוט יצטרפו לשנים הבאות ולא לשנה הראשונה. אף אחד לא רוצה לצאת פראייר ולשלם יותר. בברכה, מתן

hifly

New member
הבעיה בספורט הטיסנאות

כל עוד הספורט הזה לא מקובל כמו כדורגל וכדורסל,יהיה קשה לבקש תקציב מעיריה להקים מסלול.תקציבים למיגרשים מקבלים בדרך כלל,ממשרד הספורט,טוטו,ועיריה או מועצה. אנחנו לא מתאימים לשום קטגוריה!!! נוסף עוד תקציב שבא מפירסום במיגרשים וזה רוב הכסף לתחזוקת המיגרשים. והטלויזיה שמצלמת את המישחקים. איזה ערוץ יבוא לצלם את התחרויות שלנו???והפועל היוצא, איזה חברה תשים את השלט שלה שממילא אף אחד לא יראה אותו חוץ מאיתנו. חזרנו לנקודת ההתחלה. רק תקציב פרטי,מגוף פרטי +דמי חבר באים כאן בחשבון. חסויות של חנויות....לא תיראה כאן ,ודוקא הם היו צריכות לקפוץ על העגלה הזאת. אולי תצליח לגרד מהם תמורת פירסום והצבת שלט שלהם-מספר אלפי שקלים בודדים וחד פעמים!!! אז תתחיל לחפש משוגע לענין שיש לו מספיק כסף להקמת מיתקן,ושהוא ינהל את המקום וגם ירויח ממנו אחרת הוא לא יכנס לזה בכלל. הבעיה השניה-היא איפה תקים את המיתקן? בצפון? בדרום? במרכז? זה לא מספיק צריך בארץ לפחות 4 מועדונים כאלה שיחלקו את הארץ ל4 איזורים.כי אתה לא תיסע להטיס בחיפה,והחיפאי לא יבוא עד ראשון למשל. וכל זה לפני שמצאת מקום מתאים שאפשר להשתמש בו,וזאת בעיה עוד יותר קשה. יש כאלה המון מקומות אבל שום עיריה לא תותר עליו אם היא לא תרויח ממנו הרבה כסף. אתה יודע כמה מבני מגורים אפשר לבנות על שטח של 10 דונם? המון כמה ארנונה ומיסים מרויחים מבנינים על שטח כזה? מליונים בשנה. כמה ארנונה העיריה תרויח ממועדון טיסנים-גרושים לעומת מבני מגורים כסף כסף כסף זה שם המישחק. הפיתרון השני והקל יותר ,לרדת לארצות הברית שם יש אין סוף מועדונים. אמיר

hifly

New member
המשך להודעה קודמת

הכי מצחיק שדוקא בעין יהב או יותר נכון ליד המסלול יש שטח מעולה להקמת מועדון ענק,כולל מסלול מכוניות(שכבר יש) וגם אפילו אגם קטן לסירות(בתיכנון)ואפשר לעשות דשא,צל,ועוד ועוד אבל מי יבוא להטיס כאן??? אנחנו רק 6 איש על כל השטח הענק והפנוי הזה. אמיר

Matan G

New member
יאללה..נרד לארה"ב ונקים מועדון פרטי

אבל ברצינות, זאת הארץ שלנו ואנחנו חייבים להסתדר עם מה שיש. בקשר לפירסום: אני חושב שזאת ממש לא בעיה, בטוח שיבואו המון אנשים סקרנים להתרשם ולראות ככה שיש סיכוי טוב שהפירסום יצליח. בקשר לשטחים: שמעתי מכמה טיסנאים שיש סיכוי להשיג שטח מתאים למנחת אבל הבעיה היא בכל הניירת והאישורים מכל מיני גופים שעד היום לא ידענו שהם בכלל קיימים. חייבים לפנות לגופים המתאימים ולנסות לשכנע אותם שטיסנאות זה ענף חדש בארץ והוא הרבה יותר תרבותי מענפים אחרים כגון כדור רגל, ששם אין משחק שלא תראה חזיזים מתפוצצים, איומים ברצח וקללות ("השופט בן ז**ה") וגם התרומה שלו תיהיה הרבה יותר גדולה משאר הענפים. אשמח להקשיב לרעיונות ולאנשים שנמצאים במרכז העיניינים (ואולי יכולים לשפוך קצת אור על הדברים) בברכה, מתן

hifly

New member
מתן מספר דברים על שטחים

השטחים בארץ רובם(98%) שיכים למינהל מקרקעי ישראל,שזהו גוף ממשלתי ,ענק,ומסואב
,במיקרה אני ניתקלתי בבירקרטיה בעין הבית שלי.
העיריות והמועצות אחראיות על השטחים שביתחומם מטעם המינהל. רוב העיריות לא יתנו לך שטח,אלה אם תוכיח להם שהוא לא מתאים
למגורים,שאתה לא פוגע באיכות הסביבה(רעש,ועוד) בדרך גם החברה להגנת הטבע תשים לך רגל,כי אתה מפריע לציפורים ולעכברים.... אפשר לנסות לקבל שטח שלא שיך לשום מועצה,ישר מהמינהל,אבל במרכז הארץ רוב רובו של השטח נמצא באזורי שיפוט של עיריות ומועצות,אין כמעט שיטחי הפקר בין התחומים. אם הצלחת לשכנע עיריה אחת,תבוא האחרת שהשטח בטח גובל בתחומה ותשגע אותך בכל מיני טוענות שונות ומשונות. אבל נגיד שמצאת,איפה שהוא במרכז הארץ מה עם שאר האיזורים?אחד לא מספיק לכולנו. אפשר לנסות לקבל שטח פרטי(2 אחוז בקרוב משטחי המדינה שיכים לגופים פרטיים) אותו בעל שטח יוכל למכור לך אותו בהמון אלפי $$$$$ או שתיתן לא חלק מהרוחים של המועדון,או כל הסדר אחר ל 30 שנה הבאות לפחות. ויש מעט מאד כאלו,כי רוב בעלי השטחים או משתמשים בהם, או מחכים להפשרת המקום לבניה
,שם הכסף הוא גדול,או שהשטח בכלל לא מתאים למסלול.אתה צריך לפחות 10 דונם,רחוקים בקו אוירי מבינינים,אנטנות,מחנות צבא,ושאר מרעין בישין לפחות 3-4 ק"מ. אני לא רוצה ליאש אף אחד אבל זאת ניראת היום משימה בילתי אפשרית ,ביחוד שהמדינה נהיית קטנה משנה לשנה ומחירי האדמה עולים כל הזמן. שטחים מתאימים יש כניראה רק בנגב,ערבה,והגליל או הגולן.מרכז הארץ פקוק. ואזכיר לך גם אחרי שמצאת מקום ויש כל האישורים עדין חסר משהו קטן ולא חשוב כמו .......ערמה ניכבדה של כסף$$$$ פירסום בשילוט רציני לא יהיה כי אין מספיק צופים לשלט,כי אין טלויזיה. אולי שלטים של חנויות טיסנים,ועסקים מקומים,אבל זה כבר כסף קטן.
יאללה לאמריקה!!!!!!(זה יותר קל ומוחשי יותר) אמיר... הפסימיסת המובהק ,מנסיון עם גופי ממשלה בריוקרטיים

Matan G

New member
בסופו של דבר נגיע להסדר..

יהיה כסף ויהיה הכל.. אבל עד אז נאכל הרבה חצץ ונסבול. בסוף יהיה טוב.. נגיע מתישהוא לרמה של מועדונים בחו"ל בברכה, מתן האופטימי ("יהיה טוב..") נ.ב עד היום - לא קמה עוד הצעה פרטית של יזם לפתוח מנחת טיסנים?, אחרי כמה שנים של פעילות המנחת יכול להיות רווחי...

hifly

New member
כי לא פנו לאף אחד

צריךלהכין תוכנית עיסקית,ולראות בכלל אם זה רווחי,ואז אחרי שנימצא השטח המתאים(ירחם השם) לפרסם,ולחפש משקיע . אמיר AMERICA ורסנו......

Matan G

New member
מה הבעיה? - אם רוצים משהו...

צריך לארגן קבוצה של מטיסים שבקיאים בכל מיני חוקים ופרוצדורות להקמת מנחת. עובדה, בראשון יש מנחת (מי מתפעל אותו?) ומהפורום הזה הבנתי שגם בב"ש יש שטח לא קטן שמיועד לטיסנים ומכוניות שלט רחוק. אם הם הצליחו לקבל שטח, נוכל גם אנחנו. אבל אם "נישב ונתבכיין שהקלוב לא עוזר ואין סיכוי להקים כלום" - סתם נשרוף זמן ולא נועיל בכלום. מתן

hifly

New member
השטח בבאר שבע

להבדיל, ניתן "בהשאלה" לקלוב עד הודעה חדשה(או עד שירצו לבנות שם) אחד התנאים לקבלת השטח שאסור להם לבנות עליו כלום אפילו לא מסלול. רק להדק עם מכבש וזה זה. אז גם שם אין פיתרון. הפיתרון לא יגיע מהמטיסים כי אם מיזמים,שבמיקרה יש להם קשר לטיסנים,אבל יש להם גישה לכסף גדול,וקשרים,,המון קשרים. המטיסים יכולים להתארגן בקבוצה,אבל ברגע שיגיעו למצב של החלטה איפוא מקימים,אז הצפונים ימשכו לצפון,ואנשי המרכז למרכז,והדרומים לדרום,ותהיה חגיגה גדולה. ואז תיפרד הקבוצה לשלוש או יותר קבוצות שינסו כל אחת בדרכה להשיג שטח וכסף. גם סניף הקלוב בפ"ת השיג שטח מהעיריה,אבל חסר עוד תקציב אני חושב,וגם מה שהשיגו יספיק בקושי למסלולש´יק וקצת דשא. ואז מי יטיס בו.חברי הקלוב ואנשי המרכז.מהדרום והצפון לא ישתמשו בו כי הוא רחוק מידי. אז גם כאן הפיתרון חלקי בלבד. המיקרה של מועדון ראשון הוא נדיר,אבל הם התחילו לפני שבכלל בעירית ראשון חשבו לבנות על החולות.היום הם במישפטים עם העיריה שמתה לפנות אותם,כי השטח יקר יותר מזהב.ארנונה,ומיסים שווים מליונים לקופת העיריה הריקה!!! אמיר- שמיסתכל על המצב בצורה מפוכחת.

jeblesh

New member
בעיה קתנה אים כול הנוסה הזה

עיין סתנדרתים לגבה המנועים וביגלל זה אי אפשר ליקבועה כמה זה יזיק לסביב הדבר הרישון שצריך לאסות זה לבקש מי מיסרד הסביבה להוצי דוך על הזיהום שאיהיה אפשר להציג אותו וכמובן תקן שתקף לאותו הדוך זתומרת רשימה של מנועים שתקפים לאותו התקן שאוסים מי X דציבל עד X דציבל ראעש ומוציעים מי X גזים רעילים עד X גזים רעילים ולפחות מבחינת אייחות הסביבה תקבלו תמונה יותר ברורה להרעות לכול הבירוקראתים במיסרדיי הממשלה ובעיריות ... מה שגם יגביל מין הסתם אבל לפחות שתיהיה אפשרות... עגב באזור מגורים אסור לאסות יותר מי 70 דציבל ביום שבת ככה שמיגרש כדורגל לא יעזור לאף אחד שרוצה לאסות משהו משולב... ורק אז אפשר ביכלל לחשוב על מסלול ממומסד לגבה הפירסום ערוץ 5 שידר את הערבה הפתוחה ולתדהמתי דיי הרבה אנשים שביכלל לא יודעים מה זה תיסנאות חתפו שוק רציני ופרפרים בבטן שרעו את זה אים ארוץ 5 ימשיך לשדר ארועים כעיילה כמו שהו משדר ראלי בארץ איהיה רק טוב אז מעוד מומלץ לילחוץ בנוסה... אחשב להקים מועדון לוקח כסף ואים למועדון יש 60-80 חברה שמשלמים 1000 שח בשנה אז אחלה אפשר לאסות המון אבל איפה יש מקום קזה שאים יקימו בו מועדון ירשמו עיילב 60 חברה שיסקימו לשלם 1000 לשנה? תאסו קצת סקר שוק ותירעו כמה אנשים יש בכול אייזור שמתיסים וכמה באמת הם מוחנים לשלם?... עגב חלום החבילות מיועד יותר בישויל לימשוך קהל שלא יכול להרשות לעצמו את החבילה הבסיסית של אותו המוצר אבל כול עוד היזם בכושי יוחל להרשות לעצמו יותר מי מסלול סאלול וביטוח לחברים זה לא קזה אפשרי...

IL Mafisto

New member
מה התמורה לאגרה../images/Emo26.gif

לדעתי עבור 700 ש´´ח שנתי יהיה זכאי המטיס : *נוכחות של אחראי מסלול/פקח, בעל ידע, סמכות ובעל רשימת תדרים מסודרת. *שטח הטסה מוגדר (לא כביש שמשמש מעבר כלי רכב או ציוד חקלאי תדיר) *ביטוח צד שלישי *איזור מוצל *מים(בשאיפה זורמים),עזרה ראשונה היה לי נחמד לבקר במועדון טיסנים באיטליה ולראות מסלול דשא קצוץ, ולידו מסלול מאספלט, ברחבת ההתנעה (שמתוחמת אורכית לריבועים) לכל מטיס שקע חשמלי חסין מים לחיבור הפאוואר-פנל (12V), חנות חלפים שאירגן אחד החברים-כללה בן השאר דלק,פלגים,פרופלורים,דבק וכו...אזור מוצל עם שירותים ומים זורמים והכי חשוב שער ומפתח לכל אחד מחברי המועדון(גם אם נאבד המפתח הרי כבר המציאו את הפלאפון) אין לי שום התנגדות לאורחים או חברים חדשים אך בזמן האחרון רבו מיקרי ההיתנהגות הפושעת -ולא מצד המטיסים. בברכה עדי

IL Mafisto

New member
דמי חברות../images/Emo26.gif

לדעתי 700 ש´´ח לשנה הוא מחיר הגיוני(בתור תשלום לעונת החברות הראשונה, ופחות מזה לעונות החברות הבאו. בנוסף יש לערוך הערכה שנתית וככל שמספר החברים במועדון יעלה כך ביחס הפוך המחיר ירד) עדי

ofersi

New member
אני מוכן

אני מוכן לשלם 1000 ש"ח לשנה עבור השנתיים הראשונות, ובלבד שהמנחת יהיה: 1. מסודר ומאורגן ומבוטח (למנחת ולא פר מטיס). 2. שמסביב למנחת ניתן יהיה להביא את המשפחה ואז למטיסים יהיה יותר זמן הטסה ולנשים פחות תלונות על הזנחה מצידנו. 3. שהשימוש במנחת יהיה למטיסים ולא לארגונים. 4. שיהיה ברמה כזו, שניתן יהיה לערוך בו תחריות אפילו בינלאומיות. ושנצליח כולנו סוף סוף להתנתק מהצבא וממרוצי המכוניות וסתם מכל מיני מריעין ומבישין עופר

Activist

New member
הייתי מוכן לשלם 600 שח

הייתי מוכן ךשךם 600 שח אבל המסלול צריך להיות ברמה גבוהה שיהיה כיף לבוא ולהטיס שם בלי לדאוג מהצרות.

בדמי המנוי יש לגלם את דמי החבר

לקלוב התעופה..ומה שצריך להיות ברור שדמי החבר לקלוב צריכים להיות לא יותר מ10% מסך כל הסכום הכולל..למנחת. כמו כן לפני כל התשלומים ..אולי קלוב התעופה יציג לנו :מה הם יעדי הקלוב- לשנת 2002 בתחום הטיסנאות- מונחה רדיו. שרון בקיצור ...אין מה לדבר על כספים צריך לבנות תוכנית ובתוכה יעדים, ומדדים לבדיקה של היעדים בלי הצהרת כוונות מסודרת לא תראה לצערי שקל אחד- ושוב למען הסר ספק- לא משום שאתה לא ישר או לא רוצה לקדם את הענף..אלה מתוך ראיה שיש גם לכם מחויוביות כלפי הקהל שמשלם לענין: תעשו שעורי בית וקדימה לעבודה... בברכה... צביקה שוורץ

שרון תגיד אתה רציני......!!!!!!

מה זאת אומרת כמה נהיה מוכנים לשלם...???? שרון לפני שאתה מקבל כסף....ורץ קדימה תכין תוכנית פעולה...עם יעדים ..משימות ומדדים לבדיקה שלהם תציג אותם לחברים ואז יהיה קל יותר להתיחס...כי אז לפחות יהיה תאום ציפיות בין כולם...נדבר בשפה אחידה וברורה.... וא זקל יותר לדבר על כסף.... ככה כמו שעלתה השאלה לא תראה גרוש שחוקקקקקק..ובצדק.... נגמרו הימים שמשלמים מבלי לקבל...תן תוכנית תראה שאתה רציני.. כן..כן הצהרת כוונות...ואז נתקדם... צביקה.

rubber duck

New member
צביקה נמאס לי ממך ומשכמוך

הסקר הזה לא מייצג את קלוב התעופה הוא בסה"כ סקר שאני עושה על מנת להבין את הילך הרוח נבחרתי להנהלת קלוב התעופה לפני שבוע ההנהלה החדשה עוד לא התכנסה ואתה מצפה לתוכנית פעולה ? האם אתה מודע בכלל כיצד אני רואה את תפקידי בהנהלת קלוב התעופה ? בקיצור נמאס לי מבכיינים שרון

לפי תגובתך...שרון אתה לא מתאים..

לנהל כלום..פשוט כלום...אבל אני מבטיחך שאני על זנבך אשב.. אצלי תשאלנה כל השאלות..וגם הקשות ביותר אתה ושכמותך חברי הקלוב נמאסתם... ואגב ...קח בחשבון עוד פעם אחת אתה אתה תתבטא בשפה מעליבה...אני פשוט אבעט אותך מהפורום..לקלוב התעופה ותשב שם ותדבר עם עצמך כמנהל פורום אתה אמור להתבטא בצורה אחרת...ישראלי מצוי שכמותך... צביקה שוורץ קבוצת המרוצים

למעלה