מדבר. .

• פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
../images/Emo42.gifמדבר. .

ראשית רוצה להודות לדויד אלמוזנינו חברנו , על הנושא המרתק שהביא לנו..המדבר,והחיים במדבר. וזה היה טריגר,שהעלה זכרונות מטיולים במדבריות שונות... וחשבתי שיהיה נחמד לשתף אותכם במעט מדברים שראיתי.חוויתי,וכתבתי. אני מדביקה לכאן כתבה שהעליתי במקום אחר בעבר. והיא קשורה להכנת אטריות..ובה הבאתי את נושא הפסטה..כפי שכתבתי עליו בעבודה שלי לקראת טיול בדרך המשי. מקווה שתמצאו בה ענין. ואעלה ללא קשר, גם כמה צילומים מהמדבר מהדהים הזה..מדבר גובי..בו עברו שיירות הגמלים שנשאו מכל טוב על גבם. את הטיול התחלתי בחבל גאנסו בסין,ומשם עברנו לכמה מחוזות וחצינו הרים מושלגים וצחיחים לצד , מדבר וצייה ודיונות שורקות...עד שהגענו לחבל סינצ'יאן ,על גבול מונגוליה . אינאר מונגוליה. חלק מהזמן התושבים היו בעצם נוודים טיבטים, וחלק מהזמן נוודים מוסלמים מלוכסנים. חבל סינצ'יאן , ברובו מוסלמי... חלק מהצילומים יתאימו גם לסיפור של עלי הנער הברברי. תהנו.

wan

New member
פסטה לא מסין ולא מאיטליה

פסטה- לא מסין ולא מאיטליה- כתבה מאת: wan 04/04/03 טיול בדרך המשי-במדבר גובי. חלק זעיר ממנו. היינו 4 חברים עם מכנה משותף , אהבה לאוכל, ואוכל מתרבויות שונות. ודרך המשי הייתה ערש להתפתחות מאד מעניינת של מאכלים. ובכלל של כל מיני שיטות בישול. ששירות הגמלים הביאו אתם, מארצות שבהן ביקרו או ארצות שמהן באו.יש אפילו אוכל שניקרא אוכל של דרך המשי. ברובם היו אלה סוחרים. סוחרי תבלינים ואריגים. וכן נזירים.כתבתי די בקיצור. ומקווה שתיהנו. היסטוריונים לאוכל הגיעו למסקנה שהפסטה היא דווקא כפי הנראה במקור מפרס. Persia-הלא היא פרס של פעם. המתכון הראשון לפסטה נירשם והופיע לראשונה בספר בישול ערבי מהמאה העשירית.הספר ניקרא.: Kitab al tabikb va islahal- aghdiya al makulat/ לפסטה בפרסית של אז קראו Lakbsha שבתרגום - זה חלקלק. במערב אירן באפגניסטאן אוזבקיסטן טאג'קיסטאן, חלקים במערב סין. ואינדונזיה ומלאזיה עדיין ןעד היום משתמשים בשם זה. רק שהוא קצת שובש ועכשו האיטריות האלה ניקראות לאקסה. אותו ספר בישול גם מספר ומזכיר שאת המכון הזה המציא : The Persiann Sasanian King Khosrow (Khosrow I ,531-579). כניראה הערבים של אז היו אלה שהביאו את האיטריות , ואת קמח הדורום הקשה שנחוץ לעשיית האיטריות. וזה היה במאה ה-תשיעית. דרך סיציליה וגינואה. אף אחד לא יודע איך הטכניקה לעשיית איטריות הגיעה לסין. מה שבטוח יודעים זה שבתקופת Han dynasty (202 BCE-220CE) בסין לא היו טחנות גדולות לטחינת קמח בכמויות. והם התחילו לבצבץ כשהתחיל המסחר דרך, דרך המשי אז סין ניפתחה למערב. וכך השפים של תקופת האן, התחילו להמציא שיטות לעשיית איטריו,ת וגם מנות אוכל מאטריות. בסוף שושלת האן ,סין כבר פיתחה את השיטה שהיום ניקראת סווינגינג. עלי ידי סיבוב ,ומשיכה של הבצק, מקבלים חוטים ארוכים של פסטה. ואפשר אפילו לשלוט בעובי. חוץ מאיטריות, הם מכינים גם לחמניות מאודות מבצק פסטה, שניקרא,Man twou/ לחמניות מאודות מתקתקות . את השם הזה נימצא בכמה ארצות, כמו למשל ,באירן ואפגניסטן, הן ניקראות Mantu ביפן-Manzu- בצק מאודה ממולא בקוריאה-Mandu- מן רביולי ממולא בשר בטיבת ונאפל - -Momo במרכז אסיה-Manti ויש עוד. אך המשותף לכולם הוא הקמח,הם כולם כמעט דומים, כך או אחרת, גם אם ממולאים בדרך שונה,או דרך עשייתם שונה, התוצאה הסופית כמעט דומה. ומה שיותר מכל ,האוכל יצר קשר מיוחד בין הארצות, והיה הסימן הראשון לשלום דרך המטבח, ויצר קשר גם עם עמים מרוחקים. במקומות נידחים ולפעמים אף עויינים. ובמרוקו - האטריות נקרו - לינטרייה,ויום מיוחד הוקדש להכנתה,במיוחד לקראת אירועים מיוחדים כמו חתונה בר מצווה ועוד..ובדרך כלל בושלה בזעפרן,שהיה שמור לאירועים מיוחדים. המקור:Wan חלק מתורגם מעבודה שלי עבודה שהכנתי לקראת טיול שלי לדרך המשי. המקורות הן מספרים שונים ,ומאמרים מהסיפריה הלאומית בסינגפור. הנושא שלי היה היסטוריה ואוכל של דרך המשי. שהוא נושא מאלף בפני עצמו.

wan

New member
כך מכינם פסטה בחבל גאנסו

גילוח פסטה מהכתף ישר לסיר.... עד שלא רואים לא מאמינים. כשמזמינים את מרק האיטריות בדוכן הזה, השף פשוט מרים את גוש בבצק לכתף ,ובעזרת סכין מאד חדה שניראית כמו סקראפאר של בצק, אבל חד כמו סכין גילוח, הוא מגלח חתיכות בצק ישר מהכתף לסיר . בחלק היותר צפון מערבי של סין,ו של דרך המשי לכיוון סינצ'יאנג , גבול מונגוליה אוכלים יותר אטריות מאשר אורז. בגלל מחסור במים לאורז, הם מגדלים יותר חיטה.והאיזור מאוכלס בהרבה סינים מוסלמים. כך שקבב שישליק ופיתות בכל מיני צורות גם נפוץ מאד שם.

wan

New member
קראוון מודרני - שיירת גמלים

לגמלים יש שתי דבשות באיזור הזה.... אל תחפשו אותי שם...אני הצלמת

wan

New member
חורבותיה של עיר בוץ עתיקה

ממש עיר שלמה וענקית... שנשתמרה היטב כנראה בגלל תנאי האקלים היבש באיזור.

wan

New member
הרים אדומים

שמם מעיד על צבעם.."פלאמינג" כשהשמש עליהם צבעם כצב האש...מחזה מרהיב.אם כי לא ממש מתשקף מהצילום.

wan

New member
אוכל באזור המוסלמי

שימו לב למשהו שממש דומה לקרסה המרוקאית הממולאת. בחבחת משמאל,זהו פנקייק מקומי ממולא בצל או עירית תלוי בטעם . בסיר הקרוב,תבשיל של חלקים פנימיים של כבש. ואילו הסיר המרוחק..מכיל אוי ....ראש של כבש רואים ממש בקצה . ורגליים...הכל כצלי. מזכיר משהו? גם במטבח המרוקאי כמעט שום חלק של הבהמה לא הולך לאיבוד... וראש כבש אפילו נחשב למעדן...

wan

New member
תינוק של נוודים טיבטיים

שייך לאוהל שהעליתי קודם. כשנכנסתי לראות את האוהל מבפנים. ראיתי את המתוק הזה ,עטוף בפרוות כבש. בקושי רואים אותו..אבל ראשו מבצבץ אם תתאמצו לראות.

wan

New member
החומה הסינית

אבל חלקה האחרון והסופי..שנגמר אי שם במדבר.... לחלק הזה קוראים הקיר התלוי...כי הוא ממש נראה תלוי בין שמים וארץ.... יצא לי לראות גם את הקצה האחר,המתוייר יותר בביג'ין...זה יפה ומרשים יותר...

RANOFROY

New member
wan !!את ביום ואני בלילה !../images/Emo29.gif

לא ,עוד לא ,טרם ,אבל בקרוב ,אגיע גם לשם

wan

New member
מאחלת לך להגיע לשם כמה שיותר מהר

ועם כושר טוב...הקטע הזה שרואים של המדרגות...הורגגגגגגגגגגגגגג את הבירכיים....

wan

New member
סוף פסוק../images/Emo141.gif

להיום. (דג'באדו לי עינייה
) בהתחלה בחרתי את הצילומים כי חיפשתי משהו עבור עלי הנער הברברי... ולכן הבחירה של הצאן,האוהלים והגמלים... הכל היה צריך לעבור סקאנינג ,כי צולם במצלמת סטילס. ותקצר היריעה מלהעלות הכל לכאן... אולי עם הזמן לאט לאט. אז דויד את ה כמובן יכול להשתמש בהן לסיפור. ובז'אהד אלהה כמו שהמנהל שלנו אומר..נוזמן בקרוב לחינה של עלי הברברי ואהובתו....ולחתונה....

אלמרה

New member
WHY WHY WAN!!! AT GDOLA

לא הספקתי לנום מעט אחר הצהריים ובום טראח הנה אלבום מדברי בפורום!. בלי ספק שצילומים איכותיים כאלה ובעיקר הסיפור שמאחוריהם משדרגים ומהווים ערך מוסף לכל סיפור אם כי יש להם זכות קיום נכבדת משלהם. תבורכי WAN, את אוצר אמיתי וכמו שאמר ידידנו מנהל תיאטרון אלמגראב אשר כהן: "מרוקאים זה לא רק מופלטה" אני אומר WAN זו לא רק שפית מופלאה WAN זו מלכת המדבר. אני פותח גלריה לכבוד צילומייך היפים בנפרד מצילומי האוכל ומקווה שיתמלאו מטובך ומאיכויותן של כל מעשי ידייך.

אלמרה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הגלריה ../images/Emo45.gif

אוסף הצילומים המרהיב של WAN כאן בגלריות של הפורום.

למעלה