What Lies Beneath

bachner1

New member
משמיעה ראשונה וראשונית ביותר:

הרבה יותר טוב מהאלבום הקודם (לא שזה קשה). Anteroom מצוין. UMLB בסדר... IFI יפה מאוד. Underneath יפה LL בסדר. ROL משעמם. Dark Star גם די משעמם.. Falling Awake בסדר. Archive משעמם. Crimson מצוין. Naiad מצוין! במיוחד החלק השני. הקאבר בסדר, חוץ מהקטע בין דקה 2 ל4 וחצי ככה, ששם הוא ממש יפה :) We Are יפה. Montañas de Silencio משמים... ואני אציין ששמעתי את השירים ביוטיוב, ועוד אין שם את כל השירים בגרסא נורמלית. את חלקם מצאתי רק בגרסא "אינסטרומנטלית" שהיא גרסא רגילה רק שהחלישו ו"הדהדו" את הווקאלס, או בגרסת לייב שאני ממש לא אוהב להכיר שירים דרכם. אז זאת סך הכל התרשמות ראשונית ושטחית מאוד. בכל זאת, אני די בטוח שאני בסופו של דבר אוהב את האלבום, אבל אני עדיין לא רואה את עצמי מתאהב בו וחורש עליו כמו על אלבומים של נייטוויש. אבל בסך הכל כל הכבוד לה על זה שהיא קמה, לפחות חלקית, מהקרשים שהיא הייתה עליהם (לדעתי) באלבום הקודם.

shirlapes

New member
השמועה אומרת שיש לה יותר בעיות עם ספרדית ../images/Emo3.gif

זהו, בדיוק אני שומעת והמבטא שלה על הפנים

לא מבינים כלום, ואני יודעת ספרדית בשפה גבוהה. גם השיר עצמו לא משהו... אבל זו כבר בעיה אחרת חחח. צריך טמטום מסויים כדי שתהיה לך בעיה עם ספרדית, זו שפה קלה ומתגלגלת בכיף על הלשון
לראיה, כל עם ישראל יודע אותה רק מהטלנובלות.

יש לה מבטא די טוב האמת :)

(נראה לי לפחות P:) בכל זאת היא חיה (לא יודעת אם באופן קבוע או בתקופות) בארגנטינה ובעלה ארגנטינאי וכו'. ולא נראה לי שלפינים יש ממש בעיה לחקות מבטא ארגנטינאי אז בכלל

ממש לא.

קודם כל, גם אם היא חיה שם קבוע, זה עדיין לא אומר כלום. לראיה אתן לך דוגמא של משהו "מהבית" - הרוסים והאתיופים שעולים לארץ בגיל שהוא לא ילדות, המבטא שלהם נשאר לתמיד. גם אם המבטא לא כבד, תמיד נשארת להם שארית מהמבטא. עוד משהו שראיתי זה הישראלים בחו"ל. הם יכולים להיות שם 80 שנה ועדיין יישאר להם המבטא. שנית כל, המבטא הפיני והמבטא הארגנטינאי - שנות אור ביניהם! לפי מה ששמעתי עד היום, הפינים מבטאים כל אות כמו שהיא (ובגלל זה המבטא של טאריה באנגלית לא משהו). לעומת זאת, הארגנטינאים מבטאים הרבה אותיות "בעדינות" (עד כדי כך שלפעמים בכלל לא שומעים אותן, כמו האות S) ובכלל הם מדברים נורא מהר ובולעים אותיות ומילים. אני, כשהתחלתי לראות טלנובלות בלי תרגום היה לי ממש קשה להבין (אבל התרגלתי עם הזמן). אניוואיי, ללמוד מבטא זה בכלל לא עניין של לאום, זה עניין של כישרון טבעי או ללמוד את העניין עם מורה למבטאים או איך שלא קוראים לזה. לטאריה כנראה אין את הכישרון הזה, (כתבתי על זה שתי הודעות מתחת להודעה שהגבת עליה.)

ברור שהמגורים לא מעידים על המבטא,

רק התכוונתי שהיא גרה אז היא יודעת את השפה. ואז הוספתי שלפינים פחות קשה לחקות מבטא ארגנטינאי לעומת דוברי שפות אחרות למיניהן. (וכן מבטא יכול להיעלם תוך כמה שנים, תלוי אם הדובר מנסה ואולי זה גם תלוי באדם עצמו, אין לי מושג...) אולי יש לה באמת בעיה עם הספרדית בקטע של העיצורים הרכים שלהם, אבל לי זה לא נשמע יותר מדי מזעזע...
לגבי מה שכתבת להילה על הקלות של ספרדית - היה לי ויכוח על זה עם בנות מהקומונה לפני כמה ימים
ספרדית היא *לא* שפה קלה יותר מאחרות. היא לא קלה יותר מצרפתית או מאיטלקית, לא אמורה להיות לפחות. יש בה בערך את אותה מידת סיבוך מבחינת זמנים, אספקטים, כללים דקדוקיים וכו' כמו בצרפתית ובאיטלקית. חצי עם ישראל יודע ספרדית רק מצפיה בטלנובלות, כי רוב האנשים ילמדו שפה אם הם יחשפו אליה ברמה גבוהה. מה גם שלרוב מביעים עניין בלקלוט את השפה אז הראש יותר פתוח לזה, ככה זה נראה לי לפחות. אני למדתי אנגלית מהטלויזיה בגיל 5 ממש בלי לנסות ובלי כוונה, וספרדית גם לא ממש בכוונה מהטלויזיה (אח"כ כבר רציתי וניסיתי להשתפר בעצמי אבל זה לא קשר). אין שום סיבה שספרדית תהיה יותר קלה מצרפתית. (הבנות מהקומונה אמרו שבספרדית קוראים את המילים נורמלי [כלומר פונטי] ובצרפתית לא - אבל תכלס, על זה אפשר להתגבר תוך שבוע. וכך או כך כשלומדים משמיעה אין את הפן של האיות
)

shirlapes

New member
ספרדית, צרפתית ואיטלקית מקורן בלטינית

...וגם אנגלית מקורה בלטינית. לטינית עצמה אחת השפות הקשות ביותר, אבל ה"נגזרות" שלה קלות ממנה, בנוסף לשינויים שהן עברו עם השנים (אנגלית של המאה ה-16 זו ממש שבירת שיניים עבורנו). אם הצלחת להבין אחת, לא יהיה לך יותר מידי קשה עם האחרות - אפילו שיש כמה הבדלים בינהן. וידוי קטנטן: איטלקית וספרדית נשמעות לי כמעט אותו דבר (לא צפיתי בטלנובלות בזמנו), רק שבראשונה יש יותר עיצורי שיניים ובשנייה יותר עיצורי גרון. רק בפעם הבאה שאני בוחרת ללמוד שפה חדשה - תזכירו לי את זה. יש לי נטיה לבחור שפות קשות
[רוסית וערבית]

נה, אנגלית היא גרמאנית

היא מושפעת מהלטינית או משהו בסגנון, ושפות לטיניות וגרמאניות הגיעו מאותה שפה קדומה ולכן הדמיון, אבל אנגלית היא לא שפה לטינית בכל אופן. (פינית יותר מסובכת ועשירה מלטינית
ככה לפחות המורה שלי אמרה לי פעם :X) איטלקית וספרדית נשמעות לך אותו הדבר? :O איך אפשר :O זה נכון שיהיה אפשר להבין ברמה מינימלית מאוד למשל - ספרדית אם יודעים צרפתית טוב, נראה לי. אבל יש הרבה מקרים של הבדלים באוצר המילים שהם נורא מבלבלים, דברים באיטלקית שבגלל סטים של צלילים מקבילים, נשמעים כמו משהו אחד בספרדית אבל המשמעות היא שונה. יש גם דברים כאלה בספרדית ובצרפתית. כשאדע את שלושתן בעתיד אוכל להרחיב.
תכלס כל שפה שקיימת היום היא גירסה מקולקלת ונחותה מאותה שפה בעבר. אני בדיוק בפרק שמדבר על זה בספר* הבלשני שאני קוראת כרגע D: (ובטח אקרא עוד הרבה זמן, בקצב הזה
) למדת ערבית ורוסית? :0 *גלגולי לשון/גיא דויטשר. מומלץ 4000!

bachner1

New member
מה זאת אומרת איך אפשר? ../images/Emo6.gif

רוב המילים בספרדית ובאיטלקית הן אותה מילה בנוסח קצת שונה... לראיה נסי לספור עד 10 בשתי השפות

bachner1

New member
אולי המבטא שונה,

אבל השפות עצמן הן כמעט אותה שפה...

נו כן אני מדברת רק על איך שהן נשמעות

וזה טמון במבטא. ובצלילים מקבילים שהם שונים בין השפות. וטוב, גם בצלילים אופיינים כמו שבאיטלקית יש יותר צ' ויש הרבה צלילי חיריק בגלל הריבוי, ושבאיטלקית מבטאים למשל GUI בתור "גווי" ובספרדית זה יהיה "גי"... ואני מברברת אז אני אפסיק.
אבל אמג איטלקית

אני לא מבינה אתכם../images/Emo6.gif

ברור שיש מקרים שבהם גם אני אתלבט אם אני שומעת ספרדית או איטלקית, אבל לרוב זה כ"כ ברור. לרוב אני יודעת לזהות ספרדית גם לפי המבטא וגם לפי המילים (אבל לא תמיד), ואיטלקית... קשה להתעלם ממנה וקשה לא לזהות אותה

למעלה