SG-1 - Avalon Part I - 9X01

subatoi

New member
המשך:

ג'ק. אוי, ג'ק. מישהו אמר לי פעם שבפרק הזה ג'ק נראה כמו צל של עצמו, או משהו כזה. בזמנו לא ראיתי את הפרק, אבל זה באמת נכון. זה לא ג'ק שאנחנו מכירים, זה בכלל לא ג'ק. זה מישהו שנראה בדכאון המחץ, שיושב ומשחק שח עם איזה גנרל אחר. שח? ג'ק?! לא לפתוח את המגירה במשך שנה שלמה, זה ג'ק. בטח, בודאות. זו ההגדרה של ג'ק. אבל שח?! ובלי שום בדיחה (כמעט)? אילו מין סצינות אלה של ג'ק? מה הם עשו לו? זה אמור להקל עלינו את הפרידה? לראות שאין לנו מה להפסיד? לא ברור לי מה הם קיוו להשיג כשכתבו את הדמות שלו ככה. אני מעדיף להסתכל על זה כאילו ג'ק יצא מהפרויקט כנגד רצונו או משהו, ובגלל זה הוא כ"כ מבואס. חוצמזה, שציפיתי לקצת רקע מה קרה לו, למה הוא עזב, מה נהיה בחודשים האלה. כן, הוא לא ממש התאים לתפקיד המפקד של הפיקוד, ואת זה ראינו, אבל לפרוש לגמרי? לא צריכה להיות סיבה טובה בעלילה בשביל זה? ולסיום - משהו שתמיד הפריע לי בס"ג, זה שהיא רצה נורא מהר. אין לי את הבעיה הזו בשום סדרה אחרת, רק בס"ג. הם מריצים שם הסברים מטורפים בקצב של שיאי עולם במאה מטר. בד"כ אני מצליח לקלוט דברים בין לבין, אבל אתמול זה באמת היה מטורף. המונולוג של דניאל בתדריך היה בקצב מטורף, חלק מזה לא היה באנגלית בכלל, עם מיליון שמות של אנשים ומקומות ועוד ימבה דברים שאני אפילו לא זוכר. איך אפשר לקלוט משהו מהסיפור, מהעלילה, בצפיה ראשונה בפרק? אז כן, את האפקטים קלטתי, אבל מה קרה להסברים השפויים, של הנסיבות, של המיתולוגיה, של ארתור, כל השטויות שהם רצו לדחוף שם, נדחסו לזמן קצר מאוד של הסברים. שוב, זו לא פעם ראשונה, אבל בד"כ זה איזה שני משפטים קרטר או דניאל וזהו. הפעם זה היה ממש מוגזם בשבילי. בכלל הפרק היה מהיר מאוד, ותחושה של "נוסעים מהר מדי עד כדי כך שהגלגל מאבד את המגע עם הקרקע". אבל אולי רק כי זה הפרק הראשון. אני בטוח שלא לאט נתרגל והעסק יירגע קצת ויהיה יותר טוב. בהצלחה לכולם

subatoi

New member
ידעתי שיהיה מישהו שישים לב ../images/Emo13.gif

התחלתי לכתוב אחרי בערך שעה וארבעים, אבל לקח זמן עד שסיימתי
פעם הבאה אני אודיע אם אני מאחר

dvirsasson

New member
רוצה להגיב

גם אני הרגשתי ככה בתחילת העונה שראיתי באינטרנט. קוננתי על סטארגייט, ואמרתי שהסידרה לא תהיה מה שהיא הייתה פעם, שהיא איבדה כל צלם ועכשיו היא סתם מלאכותית, אבל - הכותבים התעשתו על עצמם, עשו דברים לאט יותר, כתבו מונולוגים יותר מצחיקים לדמויות, עשו קצת רקע על הדמויות החדשות, והכל התחיל להרגע. אני מניח שהתחושה הזאת עלולה לחזור בעונה ה-10, אבל לא הכניסו בינתיים שום דמות חדשה, ככה שהכל בסדר. הסיבה שריצ'ארד דין אנדרסון עזב את הסידרה, ככל הנראה, היא בגלל שהוא עייף מכל השנים, הוא בן 50+ והוא צריך למצוא לעצמו תחביבים חדשים. אני אהבתי אותו, באמת, אבל הגיע הזמן להחליף אותו, והכותבים עשו זאת. בהתחלה, כמו שאמרתי, זה לא נראה לאף אחד, ועם הזמן התרגלנו. אני לא אוהב לחזור על עצמי, אבל פשוט הדגשתי את הנקודה שלי.

subatoi

New member
ככה

אין לי ספק שאני אתחבר אליה בקלות ובמהרה. פשוט הפרק הראשון היה מהיר נורא בשבילי. ובקשר לריצ'רד- התכוונתי שלא היתה סיבה לזה שג'ק עזב. את הסיבות לעזיבה של ריצ'רד אני יודע

subatoi

New member
סתם כדי לקבל מושג -

יש עוד מישהו שחושב כמוני, לגבי הקצב של ס"ג בכלל, ולגבי הקצב של הפרק הזה ספציפית?

Chelnak

New member
הפרק הזה באמת היה די מהיר...

גם בדרך-כלל יש קטעים שקשה לעקֹב אחריהם, בעיקר בצפיה ראשונה, אבל בפרק הזה זה באמת היה מהיר. זה הופך לעוד יותר מסורבל, כשמנסים לעקֹב אחרי מה שהם אומרים ואחרי הכתוביות במקביל...

subatoi

New member
זהו בדיוק, הכתוביות, זו הבעיה.

מה גם שכשיש כתוביות לעוד שפה, אז הם מצמצמים את מה שנראה על המסך, ואז גם מנסים להבין מהשמיעה והכל מתערבב, ועוד כשדניאל יורה שמות של אנשים ומקומות... |עשן מהאזניים|

L y c a n

New member
תגובה

בנוגע לרקע, ומה קרה בחודשים האלה, אני אישית מקווה שזה יבוא תוך כדי העלילה, אתה יודע, כשגיבורים "נזכרים" באירועים שהיו.. נקווה!

subatoi

New member
אני בטוח שזה יבוא ../images/Emo13.gif

רק שזה היה נורא מתבקש כבר בפרק הראשון, במיוחד עם כאלה שינויים

L y c a n

New member
אני מסכים..

אבל קודם כל הם היו איכשהו צריכים לספר ולהרחיב על הגיבורים.. במיוחד על הקולונל החדש.. ואגב, זה שסאם לא בצוות, בטח נובע גם מעיניין הדרגות, שכן שניהם באותה דרגה, אל"מ, לוטננט קולונל.. כי תחשבו, מצד אחד הוא חדש ולא יתנו לו קידום מעל סאם, ומצד שני לא הביאו אותו שיהיה הפקוד שלה.. למרות שזה נשמע לי שולי.. נ.ב. רק לי הגנרל החדש נראה חדש לגמרי? או שזיכרוני משתעשע בי, או שהוא באמת באמת לא מוכר לי!! איך הוא הגיע לכאן?!

lilach84

New member
משהו שלא הבנתי...

מי זאת הבחורה עם הבגדי עור ששמה על צמה את הצמיד?... היא גם חלק מהצוות עכשיו?

aerynsun

New member
זאת וולה מעונה שמינית

היא היתה בפרק שהיא ודניאל נתקעו בפרמיטיאוס . היא נסתה לגנוב את הספינה ובדרך היא ודניאל הלכו מכות. פרק פרוע ביותר אבל משגע לטעמי. בכל אופן זאת וולה. והנה אתר שפתחו לכבודה http://www.vala-dictorians.com/

אני מרגיש צורך להגיב...

אבל הכל כבר נאמר... ג'ק חסר לנו וג'ון קריטון מפארסקייפ ששינה את שמו למיטשל וָט-אֵבֵר לא מצחיק... אני עדיין אוהב את הסידרה

למעלה