תגובותיי:
(סוף סוף יש לי זמן לזה, שבוע עמוס) 2. האוריי לא יכולים לעשות לאף אחד בגלקסיה שלנו שום דבר כי אנחנו מוגנים ע"י הקדמונים. חוקי הקדמונים לגבי התערבות בענייני צורות החיים הנחותות חל גם על האוריי. האיום האמיתי מגיע מהשליחים שלהם, הכוהנים. להם יש את היכולת להתערב ולפגוע בבני אדם והקדמונים פשוט לא יוכלו לעשות כלום כי זה ייחשב התערבות. להם יש גם את הכוחות שהם קיבלו מהאוריי עצמם וזוהי הסיבה להיותם איום כ"כ גדול. למרות זאת הם עדיין זקוקים לחלליות כי גם אם האוריי יכולים לשגרם לגלקסיה שלנו, אין ערבות שהקדמונים לא ימנעו מהם זאת כי זו מעין פלישה לטריטוריה המוגנת של הקדמונים. מעין השקפה של "אתם רוצים להתערב בצורות חיים נחותות? תעשו את זה בגלקסיה שלכם, אל תביאו את זה אלינו..." 3. עכשיו כשאתה מזכיר את זה, אני נזכר בשאלה שרציתי לשאול כבר המון זמן: מה הגואולד הרוויחו מהשיעבוד שלהם? הם שיעבדו עמים ותרבויות שלמות סביב מכרות נאקוודה על מנת שייכרו עבורם, הנאקוודה הואילה להם בייצור של עוד ספינות ועוד טכנולוגיה ששימשו בסופו של דבר כדי לשעבד עוד המונים ולצבור יותר כוח. אבל מה הם רצו בסופו של דבר? רק התאווה לכח היתה המניע שלהם? 4. בדיוק מה שרציתי לשאול, מאיפה הגביש הזה בא? אם זה היה אצלה כל הזמן הזה, למה היא לא השתמשה בו אחרי שהיא התעלפה? היא הרי ידעה שהצמיד מסוכן גם לה בדיוק כמו לדניאל... 6. תותח אתה! איך שמת לב לזה? אהבתי. "כשהאריד פגש את סאליס" (קיווי, אתה שומע? לך על זה...) 7. גם אני חשבתי ככה. הוא שיחק גם ב'מכונת הזמן' את המורלוק ה"חכם", זה שכבר אמרנו שמזכיר את בוב או סטיב. (נראה לי שזה באמת הוא, אם תשאל אותי...) 10. (אני שמח שאתה מקדים אותי בהתייחסות לכל דבר שאליו רציתי להתייחס). וכאן נשאלת השאלה הגדולה: למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? הרי ידוע לכולנו שאם צוות SG-1 המקורי לא היה יוצא למשימה הראשונה ההיא, לצ'ולאק... בעצם נלך יותר לאחור: אם הם לא היו יוצאים לאבידוס מלכתחילה, כל זה לא היה קורה, לא היינו ניצבים בפני שום איום ולא היה צורך בהשקעת תקציבי עתק על מנת להגן על כדוה"א. אבל לא היתה ברירה, אחרי שהם חזרו משם הנזק כבר נעשה. אותו הדבר לגבי אטלנטיס, אין צורך להרחיב. אז למה לעזאזל הם לא לומדים את הלקח הכואב ופשוט נמנעים מלצאת למסעות רחוקים? במשך 8 עונות הם תרו אחר טכנולוגיה שתעזור לנו להגן על עצמנו מפני הגואולד. הם לא רק מצאו אותה, אלא ניטרלו את איום הגואולד אחת ולתמיד. מה שאומר שאין צורך במסע כזה, אז למה בכל זאת לחפש בלאגנים? 12. רציתי רק להגיב על מה שאמרת על ה- X302. אז זהו, שהיה רשום על המטוס F302, דבר שלא הבנתי בעצמי... אני אצרף תמונה להוכיך... הוכחה נוספת לכך שג'ק נשאר בסביבה היא העובדה שהוא ציין "כמה טוב להיות ג'נרל- אתה יכול לעשות בערך מה שאתה רוצה".