SG-1 - 9X3 - Origin

סלמאק

New member
את התגובה הזאת רשמתי

סתם לידע הכללי (כמו שיכולה להעיד ע"כ הכותרת). אבל אם אתה שואל לדעתי, אז אני אענה בקצרה: לדעתי הטענה שלך נכונה במקורה. אלא שאני חושב שהאוריי הם בעצם שדרוג אימתני יותר של הגואולד, שהרעיון אליהם הגיע בסופו של דבר מדתות וכתות קיצוניות שמאמינות באפס סובלנות כלפי כל מי שנחשב בעיניהם ככופר ע"פ אותה דת. אבל זה רק רובד אחד שהשפיע על קו העלילה הזה. ישנו כל אלמנט השיעבוד (של הג'אפה במקרה של הגואולד, או של המנהיגים והכוהנים במקרה של האוריי) שמן הסתם נלקח מסיפורים ואגדות על מצרים הקדומה, שלא לדבר על כל עניין המיתולוגיה באופן כללי, שגם השפיע על כל רעיון הגואולד. בסופו של דבר, לעת עתה, דעתי על האוריי היא שהם בעצם גרסה של הגואולד, אבל משופרת יותר, כזאת שגורמת לאימת הגואולד להתגמד.

Nogmor

New member
דא"ג...

ה""מרטירים"" שככה אתה קורא להם בתור מתאבדים של הנצרות, הם בכלל קדושים מעונים, כלומר אנשים שנהרגו ע"י אחרים תוך כדי שהם מאמינים בדת שלהם לא משנה מה קורה להם.

הלדין

New member
חלקם אכן קדושים מעונים.

חלקם בחרו להקריב את חייהם רק בשביל הכבוד למות בשביל אמונתם כמו הכהן ההוא של ה-"אוריי" כשהייתה להם הברירה להישאר בחיים. בספרו "רגל החזיר של האח גינפרו", קליינברג מזכיר מקרה כזה בראשית ימי הנצרות.

subatoi

New member
יכול להיות ../images/Emo4.gif

אבל הרבה דברים הושפעו מאסון התאומים. גם על אנטרפרייז אמרו אותו דבר. יכול להיות באמת.

ARIS BOCH

New member
בגלל שכבר ראיתי את כל העונה

אז יש לי נקודת מבט קצת שונה מהפעם הראשונה שבה ראיתי את הפרק, אבל כבר אז התחלתי לחשוב בכיוון הזה והמשך העונה רק חיזק את דעתי. בלי לגלות יותר מדי, בהמשך מתגלים כל מיני דברים על האוריי,המאמינים שלהם והאידיאולוגיה שלהם שמחזקים את זה, לנזירים של האוריי אין בעיה למות למען המטרה כי הם מאמינים שהם יתעלו (מזכיר לך משהו?) ועוד כל מיני דברים קטנים אבל חשובים שאני לא יכול לציין עכשיו כדי לא לקלקל לך את ההמשך. אחרי כל פרק שיהיה בו משהו כזה אני אזכיר את זה.

subatoi

New member
תורי ../images/Emo60.gif

1. הפטרוס הזה שהכהן של האוריי דיבר עליו בכוכב ההוא, זה פטרוס מהנצרות? זה סיפור מהברית החדשה? מישהו שמע/קרא בפורומים זרים אם יש קשר? כי זה נורא מוזר. 2. למה האוריי לא יכולים להשתמש בכוחות שלהם כדי לחזור בשערים גם כן? די מטופש. מה הם צריכים חלליות כשיש להם כאלה כוחות. או כמו שקירק אמר: Why does god need a starship? (או משהו בסגנון
). 3. כשהגואולד שיעבדו אנשים, היה ברור מה הם מרוויחים מזה - כוח עבודה, נאקוודה, שטחים וכו'. אבל מה האוריי מנסיפ להשיג בדיוק? רק אמונה מעניינת אותם? רק סגידה? מה הם מרוויחים מזה תכל'ס? רק אגו? 4. לא יכלו לקחת מואלה את המכשיר שפותח את הצמידים האלה, או להכריח אותה לגלות איפה הוא, כדי להפטר מהשטות הזו? הרי זה היה אצלה כל הזמן הזה... 5. מישהו יודע איזה ציור יש לגראק על המצח? כלומר, של איזה גואולד זה? 6. האריד וסאליס נורא מזכיר את הארי וסאלי, לא? "כשהארי פגש את סאלי" (לא, לא ראיתי). 7. הדוסיי ההוא נורא מזכיר את ג'רמי איירונס ("מת לחיות 3", בין השאר). 8. סופסוף למדנו איך קוראים לרופאה החדשה. באמת הגיעה הזמן אחרי 3 פרקים
9. וולטר חזר להקריא שברונים, אחרי אלפיים שנות!
ועוד שלושה דברים קצת יותר גדולים: 10. הפרק הזה מדגים כמו אטלנטיס, את עניין דחיפת האף (איפה הציטוט של ג'ק?) של בני האדם לכל חור בעולם. באטלנטיס הם גילו לריית'ס שכדה"א ושביל החלב קיימים, וגם כאן, אותו דבר. הם אף פעם לא ילמדו... 11. האוריי, כמו שצ'לנאק ציינה (אינדיד התמוגגתי
), מזכירים נורא את הפא-ריית'ס/פאה-רייטס/פאח-רייטס של ח"ע9. עניין "היצורים המסתוריים הטובים שעוזרים לבני חסותם מול היצורים המסתוריים הרעים שרוצים שיסגדו להם", ומה שיותר בולט מזה ויזואלית, עניין האש המרחפת מכל הכיוונים. נורא, נורא מוזר. 12. עניין ג'ק - זו לא היתה פרידה מפוארת ממנו, וחבל. אבל מצד שני מזל, כי הרי הוא עוד ישוב... העיקר שהוא העביר למיטשל את הלפיד (או את ה-X302, מה שבא קודם). בקשר למה הוא עושה "כיום" - מישהו הזכיר שמאחורי הקלעים הוזכר שהוא בעצם קודם לתפקיד אחר, מה שלא נאמר על המסך. רק מהסצינה האחרונה, אפשר לראות דברים שתומכים בזה שהוא נשאר בסביבה, בתפקיד אחר, ובאמת קודם: קודם כל הוא מסתובב במדים. שנית הוא דיבר על זה שסיים תדריך עם לנדרי (הגנרל החדש), שם הוא סיפר לו על כל הרעים החדשים. הרי אם הוא לא היה בתפקיד, לא ממש היה מעניין אותו כל זה. ושלישית - הוא קודם בדרגות. בזמנו היה לו כוכב אחד על הכתף. עכשיו יש לו שניים (
), כמו שהיו להמונד
(לא שמתי לב כמה יש לגנרל החדש, אני מניח שאותו דבר) זהו. בינתיים הסדרה בסדר גמור. ללנדרי התרגלתי מזמן, למיטשל אני מתרגל, וגם ואלה, כמו שהוזכר, נהייתה פחות מעצבנת ואפילו קצת משעשעת. רק שיחזירו את קרטר כבר מאיזור 51, והכל יהיה טוב.

ilovenewyork

New member
הנה סיינט פטרוס המדובר

http://usapedia.com/s/saint-peter.htmlhttp://www.byzantinearts.com/byzantine-icons/petros_pavlos.html

ilovenewyork

New member
תשובות

1) למה האוריי לא יכולים להשתמש בכוחות שלהם כדי לחזור בשערים גם כן? די מטופש. מה הם צריכים חלליות כשיש להם כאלה כוחות. או כמו שקירק אמר: Why does god need a starship? (או משהו בסגנון ). האוריי עצמם לא נמצאים בגלקסיית שביל החלב ,הם לא יכולים להתערב במה שקורה בגלקסיית שביל החלב באופן ישיר אך הפריורים שליחיהם יכולים לחזור בתנאי שיהיה לו מקור כח 3) כשהגואולד שיעבדו אנשים, היה ברור מה הם מרוויחים מזה - כוח עבודה, נאקוודה, שטחים וכו'. אבל מה האוריי מנסיפ להשיג בדיוק? רק אמונה מעניינת אותם? רק סגידה? מה הם מרוויחים מזה תכל'ס? רק אגו? את התשובה לשאלה זו תקבל בקרוב בסדרה 4) לא יכלו לקחת מואלה את המכשיר שפותח את הצמידים האלה, או להכריח אותה לגלות איפה הוא, כדי להפטר מהשטות הזו? הרי זה היה אצלה כל הזמן הזה... היא לא אמרה שיש ברשותה את המתקן להסרת הצמידים וחוץ מזה דינאל פספס את הדדלוס ככה שלא היה לו מה להפסיד גאראק היה הפירס פריים של מונטו

subatoi

New member
כשהם "מסדרים" לעצמם,

או לכהנים שלהם מספיק אנרגיה כדי לשלוח אותם, הם יכולים גם לארגן להם, מרחוק, מספיק כוח כדי לחזור. אלא אם כן הכוחות שלהם לא מגיעים כ"כ רחוק, שזה כבר סיבה טובה. מטופשת, אבל טובה.

Nogmor

New member
שאלות מחודשות פלוס הסברים (?) ..

1) אם האוריי הם סוג של אנשים שהצליחו להתעלות, למה הם כלואים באזור של האש ולא משוטטים ביקום כמו הקדמונים שהתעלו? 2) אה והאם יש אך ורק דוסיי אחד?? הם אמורים להיות איזה גזע שלם, לא? 3) אה וכל הקטע הזה של הטבעות - כנראה שבתוכנית החליטו סופית להראות שהטכנולוגיה של הסטארגייט\טבעות שיגור אינה ואף פעם לא הייתה שייכת לגואולד, רק למקרה שמישהו תהה\התבלבל פעם. 4) עצבן הקטע שהראו את ג'ק בסוף. למה? כי אפילו השתי שניות של שיחה בינו לבין דניאל הראו כמה חסר ההומור שלו בתוכנית...
חוץ מזה, נראה לי תכל'ס כל העסק זה בדיוק כמו התוכניות של הגואולד, רק שלפריורי ולאחרים כמוהם פשוט יש כוחות מנטליים, במקום טכנולוגיה (למרות שהמטה שלהם הוא רמז די גדול לשימוש בטכנולוגיה......)

ilovenewyork

New member
תשובות

1)אם האוריי הם סוג של אנשים שהצליחו להתעלות, למה הם כלואים באזור של האש ולא משוטטים ביקום כמו הקדמונים שהתעלו - כפי שהוסבר בפרק - הקדמונים הסתירו את גלקסיית שבל החלב מפני האוריי - דניאל רטן בפני וואלה ש"בזכותם" עכשיו האורי יודעים אודות שביל החלב שהיא מיושבת - זה מראה שלקדמונים שמיוצגים למשל על ידי אומה דסאלה יש הרבה יותר כח מאשר לאוריי אך הם לא יתערבו אם האוריי ישלחו את הפריורים שלהם כדי למצוא מאמינים חדשים 2) הדוסיי הוא מעין" כהן על " שדרכו האוריי מתקשרים יתכן ובכוכבי לכת בגלקסיית המקורית של האוריי ישנם עוד כמותו

Nogmor

New member
לא ענית על השאלות.

טוב, אני הגעתי למקנה הכי ברורה מעילו, האוריי והקדמונים אינם אלוהים. כמה עדויות: 1) אם התעלות הייתה סוג של אלוהות כל יכולה, למה היצורים שהתעלו חייבים להשתמש בסטארגייט כדי לנוע ממקום למקום? (כמו שאומא דסאלא נאלצה לעשות כשברחה מהכוכב הראשון שבוא פגשו בה) 2) איך בדיוק הקדמונים יכולים למנוע מהאוריי לדעת על קיום הגלקסיה שלנו? הרי כל הפואנטה בלהיות יצור שהתעלה, זה שיש לך כוח\ידע אינסופי, אבל כנראה, שיש לך כוח סופי.. אפילו די קטן, אם ניתן לחסום אותו על ידי שימוש משותף בכוח של אנשים שהתעלו כבר... 3) האוריי והקדמונים אינם ולא היו המקוריים. מי יצר אותם? לפני שהתעלו, מאיפה באו, מאיזה תרבות התפתחו, מאיזה כוכב נפוצו, מאיזה אבולוציה נוצרו? מי יצר אותם? יש כנראה כוח מעליהם.... ודניאל כנראה צודק כשהוא אומר שהיקום אינסופי, זה הדבר היחידי שבטוח. ובאמת, אני דיי חייב להסכים אם מה ששמעתי פה מדי פעם בנוגע לכך שתכל'ס, היוצרים יכלו שניה לתכנן דמויות קצת יותר שונות מהסגנון של הבוס הגדול, מיני בוסים, וחיילים שישרתו אותם סוג של רשעים, הרי יש להם אינסוף גלקסיות לבחור מהם...

subatoi

New member
לגבי 2, זה כמו השאלה על אלוהים,

אם הוא יכול לברוא סלע כ"כ בד שאפילו הוא לא יכול להרים. זה מה שזה הזכיר לי, לפחות. מצד אחד הקדמונים כל-יכולים ומסוגלים בלי בעיה להסתיר גלקסיה שלמה ממי שהם רוצים. מצד שני, האוריי הם בדיוק כמוהם, אז הם אמורים להיות מסוגלים לראות כל דבר. אז מה הקטע? כנראה שבכל זאת יש יתרון מסוים לקדמונים על פני האוריי.

ARIS BOCH

New member
דניאל אומר בפרק הזה

שהיקום אינסופי וגם למי שהתעלה יש הרבה דברים להשגיח עליהם לכן אין בעיה עם זה שהקדמונים הצליחו להסתיר את קיומנו מהאוריי.

סלמאק

New member
לי אישית לא נראה שהקדמונים

הסתירו את קיומנו מהאוריי, הם פשוט הגנו עלינו מפניהם, וימשיכו לעשות כן ככל שזה נוגע לאוריי עצמם. הבעיה היא השליחים שלהם, שהם אנושיים לגמרי, רק עם כוחות-על. נגדם הקדמונים לא יכולים לעשות כלום מאחר וזה כן יפר את הכללים שלהם בנוגע להתערבות בעניינים אנושיים.

subatoi

New member
אז זה ממש מטופש ככה.

זה קטנוני, וזה הקטנת ראש של הקדמונים (לא שזה חדש לנו שהם מקטינים ראש). הם לא יתנו לאוריי לפגוע בנו, אבל אם האוריי שולחים בנאדם אז זה בסדר, כי יש לו בחירה חופשית. ואם האדם הזה ישמיד את כדה"א, אז זה בסדר? זה יותר הגיוני מלמנוע מהאוריי התערבות ישירה? את כל הטיעון הזה אפשר גם לומר על הגואולדים. קיצר - הקדמונים אהבלים, אבל ברמות. מה עוד חדש

למעלה