SG-1 - 9X3 - Origin

d o g b i t e

New member
hallowed are the ori

פספסתי את כל הפרק, אבל זה בסדר כי כבר ראיתי את כל העונה. חכו לסוף העונה- זה היה פרק מפחיד. התרגום הזה מציק לך ?, לך תראה את הרקולס, כל הסדרה התרגום קרא לאיאולס אילאוס.

סלמאק

New member
ככה גם אני חשבתי

לגבי האריד, סאליס ופאניס (דווקא את השם הזה אני לא זכרתי). אומנם לא הכרנו אותם ממש אבל היה די מאכזב לראות שהם מתו. היו לי רגשי אשמה בשם דניאל וואלה. לגבי ואלה- אני דווקא חשבתי שהיא פחות מעצבנת כבר מסוף הפרק הקודם. אחרי שהכהן הזה החייה אותה, ממש ראיתי דמעה זולגת מעיניה. אז ראיתי שיש בה גם צד אמיתי ופגיע ושיש בה יותר מסתם ציניות וקלות ראש מעיקים. כשהיא אמרה לדניאל שיש לה (לא זוכר איך הוא תרגם את זה...) " tingles בכל הגוף... זה לא ממך" עברה לי צמרמורת. דבר אחד באוריי שמאוד הזכיר לי את הגואולד (מלבד ניצול הכח שלהם כדי להתחזות לאלים, לאמר למאמינים שהם אלה שבראו אותם ולהשמיד את כל הכופרים באמונה זו למען יראו וייראו) זה הקטע עם האש בעיניים בזמן שהם דיברו מתוך זה שדובר את קולם (Doci). ממש כמו העיניים הזוהרות של הגואולד (או הטוק'רה) בזמן שהשיתופן משתלט.

Nogmor

New member
הנה השוואה מלאה:

אוריי - גואולד דוסיי - יד ימין של הגואולד פריורי - ג'אפה והם אמרו שהם מתחילים לבנות חלליות וכלי נשק, אז צריך עוד השוואות?

miip

New member
סצינת ג' ודניאל

... לא יודעת - אני מאוד ראיתי את הסצינה הזו (ועדיין רואה) כ - 3 דקות שממש מסכמות את מהות החברות של ג'ק ודניאל. אני מאוד אוהבת אותה (למרות שכן, ידוע לי שהמון אנשים לא...)

morashty

New member
אני די אהבתי

-למרות שהקטע בסוף עם ג'ק ומיטשל היה בעצם הסיום של ההצגה של מיטשל בתור השחקן החדש הוא עדיין היה די מיותר. -לא הצלחתי שלא לחשוב על איזה בעסה להתעורר פתאם ולגלות שמעלים אותך על המוקד. daniel:we were up against preety bad guys jack:not so preety,overdressed yes

סלמאק

New member
עכשיו שאתה אומר את זה

גם אותי זה לא עוזב. ממש לא חשבתי על זה ככה לפני כן. רק חשבתי על זה שהם בסה"כ לא עשו שום דבר רע מלבד להתעסק עם 2 אבנים, וקיפחו את חייהם. אבל יותר גרוע מזה זה שהתודעה שלך שבה אליך כדי להראות לך שאתה עולה באש.

subatoi

New member
המיליונית נחמה שבעניין היא

שכמו שפאניס אמר, הם ידעו שהם יכולים להסתבך עם כל העניין, והיו מוכנים להקריב את חייהם

ARIS BOCH

New member
האוריי מזכירים לי משהו

הם מאוד מזכירים לי את האיסלאם הקיצוני: אידיאולוגיה של השמדת הכופרים, מלחמת קודש ופעולות התאבדות (הנזיר של האוריי שהתאבד ב-SGC וחושב שהוא יתעלה/יגיע לגן עדן). קראתי ראיון עם אחד המפיקים (קופר אם אני לא טועה,לצערי אין לי לינק) שבו הוא אומר שהם רצו לעסוק בנושא של אמונה שכופה את עצמה על אחרים. כנראה שזה השפעה של 11 בספטמבר. עוד מישהו חושב ככה?

Nogmor

New member
רגע רגע רגע...

אז כשהכומר ההוא של האוריי עלה בלהבות בSGC, הוא בעצם התאבד או שיגר את עצמו לאנשהו? לא הבנתי...

ARIS BOCH

New member
הוא התאבד

אבל תוך אמונה שהוא יתעלה. האמת שאני קצת מגלה יותר מדי, ראיתי כבר את כל העונה (hallowed are the torrents). פשוט יש הרבה קווי דמיון בין האסלאם הקיצוני לאוריי (לדעתי לפחות) וזה יבוא יותר לידי ביטוי בהמשך.

2Complicated4U

New member
זה שילוב

אם שמת לה הוזכרתה היהדות שהוא דיבר אל הסע ויצאו ממנו מים....

ilovenewyork

New member
לא כל כך על יהדות דובר ../images/Emo58.gif קטן

דגם בברית החדשה דובר על הוצאת מים מהסלע - לדעתי יש באוריי יותר מהנצרות - וממסעות הצלב מאשר יהדות או איסלם עדות לכך נמצא בפרקים הבאים כאשר מוזכר מרילין , המלך ארתור ומסעות הצלב

ARIS BOCH

New member
יש אלמנטים מהנצרות

אבל את האידיאולוגיה העיקרית של האוריי, השמדת הכופרים , הם לקחו (לדעתי) מהאיסלאם הקיצוני.

ARIS BOCH

New member
נכון,אבל לא רק לנוצרים

גם לאיסלאם יש את התכונה הזאת, במיוחד היום.

הלדין

New member
באופן שזה מוצג בסדרה -

זה נראה יותר מבוסס על הנצרות ופחות על האיסלם הקיצוני. גם לנצרות ישנה מסורת של מתאבדים - המרטירים. גם המבנה ההיררכי הנוקשה מתאים לסטריאוטיפ שיש לאנשים בראש על הכנסייה הנוצרית. ויותר מזה, האוריי נראים לי יותר כמו בבואה מעוותת של הטאורי - בסך הכל, הטאורי אולי לא מוחים אוכלוסיות של עולמות שלמים אם הם מסרבים לתנאים שלהם אבל הם היו קרובים לזה בהרבה מקרים.(אפילו יש כתבה לגבי מידת הבחירה האמיתית שמשאירים הטאורי לעמים שהם באים איתם במגע) האם יש הסבר מדוע הדוסיי נראה כמו אדם רגיל בעוד הכהנים לא?

ARIS BOCH

New member
יש הרבה דברים שדומים בהרבה דתות

השאלה היא על מה חשבו הכותבים ומאיפה הם לקחו את זה. בגלל שקראתי את הראיון עם קופר, שבו הוא אמר שהם רצו לעסוק בנושא של אמונה שכופה את עצמה על אחרים ובגלל שהדבר הכי אקטואלי היום בארה"ב זה הטרור והמקור שלו, אני מניח שהם לקחו את זה מהאיסלאם הקיצוני.

סלמאק

New member
סתם לידע הכללי

ורק שתהיה בעניין: במקור, האיסלאם האמיתי מתנגד להריגה של חפים מפשע ומקבל באופן שווה את כל הדתות. כל האמונה של כפיית האיסלאם על שאר העמים והרג אלה שלא הולכים בדרכי האיסלאם הוא המצאה של אירגוני הטרור שמנצלים את הפרימיטיביות ואת חוסר ההשכלה של העם (המורכב ברובו מאנאלפאביתים), ע"י הטענה כי הם פרשני הקוראן והאיסלאם, וכי כל שאר האמונות הינן כפירה ע"פ הקוראן ויש להשמיד את כל הכופרים (מוכר מאיפשהו?). כל זה כדי לשרת את צרכיהם האישיים כדי לקבל יותר כח, כסף ולקדם את מטרתם הפוליטית.

ARIS BOCH

New member
אני יודע, למרות שזה לא לגמרי מדויק

נכון שבאיסלאם אסור להרוג חפים מפשע אבל זה בתנאי שהם תחת שלטון האיסלאם. אני יכול למצוא לינקים ופרשנויות רבות לנושא הזה אבל אנחנו קצת סוטים מהשאלה על מה חשבו המפיקים כשהמציאו את האוריי. בההודעה הקודמת שלי כתבתי את דעתי. מה דעתך?

למעלה