SG-1 - 9X3 - Origin

Fantasy WRC

New member
אל שקר חדש? מקור כוח שלא ידעו לגביו

עוד לפני? מאיפה האש הזה צץ? אוהרי?

Tollan

New member
לגבי העלילה הכללית של עונה 9

מה בדיוק מקורי פה? בשלושת הפרקים הראשונים מציגים לנו את האוריי, שהם פחות או יותר קדמונים 'רעים'. עכשיו מה שיש לנו פה בעצם אלה ישויות עם ידע רחב יותר של היקום, יכולות כמו-אלוהיות, שמתחזות לאלים, ומשתמשות באלימות כנגד מי שלא סוגד להם. הגואולד הובסו, אז מה שהתסריטאים עושים זה להביא אוייב שהוא באופיו כמו הגואולד, רק עם אפקטים קצת יותר יקרים? אני די מאוכזב מכל העניין.

miip

New member
להיפך

(לעדתי לפחות). אחד מהדברים שמעצבנים אותי בקשר לריית' באטלנטיס זה עד כמה הם לא קשורים לכלום. האוריי שומרים על מה שסטארגייט אומרת כבר שנים, ומתוך העולם עצמו. אחרי שהם הרגו לחלוטין את הגואולד בסוף עונה 8, הם לא יכלו שפתאום יצוץ עוד איזה אפופיס/ אנוביס/ סוקאר, יש גבול לכל תעלול. הם גם החליטו ליצור את הרעים החדשים מתוך העולם, ולא פתאום שיופיע גזע חדש שלא קשור לכלום. נראה לי הרבה יותר מתאים... :)

Tollan

New member
אני לא מדבר על מאיפה הם באו...

אני מדבר על זה שבסופו של דבר, האוריי הם כמו הגואולד. הם גזע מתקדם יותר, שמציג את עצמו כאלים, ומשתמש בכוח נגד ה'לא מאמינים'. כך שהם פשוט חוזרים על מה שהם עשו כבר בעבר, ומה שמוכר. לדוגמא, כשהיוצרים הציגו את הרפליקייטורס - אלה היו אוייב חדש. הם היו שונים לגמרי באופן הקיום שלהם, במטרות שלהם, בשיטת הפעולה. כך שהם היוו פן חדש בסידרה. האוריי לא מחדשים כלום. אותה גברת בשינוי אדרת.

aerynsun

New member
אותי זה מאוד מאכזב גם

היתה להם אופציה כאן להביא אויב שונה לגמרי, חבל שלא ניצלו את המומנט.

subatoi

New member
אם אתה מציג את זה ככה,

אז זה באמת מאכזב. הרפאים של אטלנטיס היו שינוי מרענן מהבחינות שציינת. כנראה שלחשוב על קונספט חדש לגמרי שנה אחרי המצאת הרפאים היה בעייתי עבורם

סלמאק

New member
אני מסכים עם העניין של "אותה הגברת"

אבל לדעתי זה אפילו מכוון. יכול להיות שהם לא ממש רצו לשנות את הסדרה באופן מלא, לשמור על אותו הקונצפט, ומאחר שהגואולד כבר עשו את שלהם במשך שמונה עונות והם כבר לא כ"כ מאיימים כמו בעבר, היה צורך בשדרוג שלהם. כלומר עדיין אוייב עם אג'נדה זהה לזו של הגואולד, אבל מאיים יותר, מפחיד יותר וחזק יותר. אבל זו רק דעתי

STING3ER

New member
פרק מעצבן

קצת נדוש מה שהם עשו.... ובכלל עם הקטע עם ג'ק אונייל בסוף זה היה כזה מוגזם השחקן החדש לא יגיע לרמה של ג'ק גם בעוד 20 עונות!

Fantasy WRC

New member
אתה מעצבן, לא הפרק.. אני אהבתי

יש הרבה דברים "רשע" חדשים, כוחות אפל וכו.. דווקא היה מעניין.. וג'ק, כנרא השבפרק הזה בא להיפרד באופן סופי מאיתנו... אין להתייס לזה כמובן מעליו.. הכי מוזר שכאן כבר ידעו על דניאל ג'קסון. אך יותר מכל, אני חושב שיש בו יד של אופופיס..... אך לא בטוח...

subatoi

New member
הא?

אפשר פרשנות ותרגום לשני המשפטים האחרונים, בבקשה?

AtlantiX

New member
מה היה היום עם התרגום ?

היו המון מונחים שתורגמו בשונה מהפרקים הקודמים; ארבעה לפחות עוד לפני הכתוביות : אסטרו אפורטה->אסטריה פורטה, המקור->המוצא, אוריי->אורי, קדושים הם האוריי->יתקדשו האורי. (אורי חזרו להיות אוריי לאחר הכתוביות). יפה שעליזה בן-מוחה חזרה, אבל אפשר ליישר קו עם תרגום של שני פרקים שהיא פספסה, לא? והכי גרוע, משפטים שלמים תורגמו במשמעות שונה. לדוגמה : המשפט Dr. Lee has been unable to remove the stones הפך ל"אין להסיר את האבנים".

Fantasy WRC

New member
אין מה לעשות, זה מה שיש..

אם אתה חושב שאתה טוב יותר, אתה מוזמן לבקש מהם את משרה זו של מתרגם

AtlantiX

New member
קודם כל אני ../images/Emo68.gif

שנית, כדי לעבוד בערוץ אחד אצטרך לעזוב את העיסוק הנוכחי
ולבסוף, לתרגם זו עבודה נוראה, בגלל זה לא התלוננתי על התרגום עד כה, אבל המצב היום היה חמור במיוחד

Fantasy WRC

New member
מצטער על המין.. לא היה לי כוח להציץ

בכרטיס אישי שלך, וגם עבר במוח שלי אזו מחשבה קטנה שאולי את ממין שני.. כן, צודקת, עבודה נוראה קשה.. אבל לפחות מבינים מה אומרים בסדרה

Chelnak

New member
תראי, בשני הפרקים שהיא לא תרגמה

היה כתוב "גוואולד" במקום "גואולד". כך שאפשר באותה מידה לשאֹל למה המתרגם השני לא ישר קו עם כל שמונה העונות שהוא פספס... הבעיה בתרגום לכתוביות, זה שבמקרים רבים צריך לקצר את מה שנאמר, כי פשוט אין מקום על המסך, ביחוד שיש רק שורה אחת לכל שפה.

AtlantiX

New member
טוב, קצת קשה להשלים שמונה עונות ../images/Emo8.gif

ממתרגמת קבועה אני מצפה לקצת יותר. ומה הקשר לאורך השורה ? כל מה שציינתי אפשר לתרגם בכיף באותו מספר אותיות או בקירוב סביר.

סלמאק

New member
כל עוד עליזה בן מוחה חזרה

אני רגוע. האודי הזה ממש לא יישר קו עם התרגום שהוא פספס מהעונות שקדמו. לדוגמא הוא רשם "עלו"/"עלה" במקום "התעלו"/"התעלה". כשאזכר בעוד דוגמאות אביא אותן... העיקר הוא שעם עליזה אנחנו חוזרים למינוח המקורי שאליו כבר הורגלנו.

מ א ג ר ט

New member
כולם מוזמנים....

בשבועות האחרונים מכעט כל ההודעות בפורום 'טרי פראצ'ט' עוסקות במתרגמים שלו משלימים חומר. זה אכן מרגיז לפעמים, אבל אני לא חושבת שהייתי שמה לב לבעיות הקטנות שבתרגום. זה הרבה יותר בולט שלא מתרגמים את כל המשפט.

Chelnak

New member
ובכן...

סוף כל סוף אין "המשך יבוא" - שזו כבר נקודה טובה בזכות הפרק הזה. פרק בסדר, לא יותר מזה, שפשוט נועד להציג לנו את הרעים החדשים. משום מה אני מוצאת שם יותר ויותר דברים שמזכירים לי את חלל עמוק תשע (סקובי מתמוגג...
): גם גרק, וגם האוריי, שמזכירים לי את הפא-ריית'. לפי איך שזה נראה היום, יכול להיות שהם יתחילו לגעת בדתות המונותאיסטיות (פטרוס, קהלת...), אבל אני בטח אתבדה. היוצרים היו ממש קלים על ההדק עם פאניס, סליס והשם הנוסף שאני לא זוכרת כרגע. ולה הופכת לפחות ופחות מעצבנת, שזה טוב. היה משמח לראות את ג'ק בסוף, אם כי זה נראה די לא קשור. וזהו, נראה לי.

למעלה